iş portföy sayfasında var.
Printable View
Altin dedigin fiziksel olacak @myfinans elleyeceksin o sesi duyacaksin [emoji23] sanal altinlardan sonra bir de bunlar cikacak tabi bu farkli takasbankda fiziksel karsiligi olacaktir ama yine de metal dedigin fiziki olacak banknot pul olur da altina hic bir sey olmaz caldirma yeter
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kinesis Money tavsiye ederim. Fiziki altın gümüş alıp istediğiniz ülkeye ücretsiz vergisiz teslimat yapabiliyorlar. Kasaları dünyanın 6 ülkesinde. Başka Kripto paraya çevirmek isteyen için de hazır altyapı var. Kinesis Money çok başarılı.
https://kinesis.money/
Tdge den çıktım. Şuan emtianin daha fazla ilerlemesi için ortam yok. Gbc ye geciyorum
Is portföy yarıiletken değişken fon kurulmuş bilginize IJC
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yatırım stratejisi:
Fon toplam değerinin asgari %80'i, devamlı olarak, yarı iletken üreticisi, yarı iletken teknolojileri alanında faaliyet gösteren, yarı iletken teknolojilerin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ve bu şirketlerin tedarikçisi ile hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına, özel sektör borçlanma araçlarına ve bahsi geçen temaya yatırım imkanı sağlayan yerli yatırım fonları ile yerli/yabancı borsa yatırım fonlarına yatırılacaktır. Yabancı yatırım araçları fon portföyüne dahil edilebilir. Fon portföyüne dahil edilen yabancı para ve sermaye piyasası araçlarının değeri fon toplam değerinin %80'i ve fazlası olamaz. Ayrıca, fon portföyüne dahil edilen yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçları fon toplam değerinin %80'i ve fazlası olamaz. Fon, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fon izahnamesinin 2.4 maddesinde yer alan varlık ve işlem türlerini farklı oranlarda kullanabilir.
Riks değeri 6
Amerika ve Londra'da işlem gören yarıiletken şirket hisselerinden alım yapacaklar
Fibabankada fon alımında nemalandırma için FFD fonu almış. Niye FIL almıyor acaba. Fibabankadan fon alanlar nemalandırma için hangi fonu alıyor ?
Aynen öyle, kurbağayı haşlamamak gerekir, yoksa kaçar gider. :)
Piyasalar ya yataydır, ya yükselen ya da alçalan trendde. Mehter takımına benzetirsek piyasaları, ya bir ileri bir geri gidiyordur, ya iki ileri bir geri, ya da iki geri bir ileri. :)
Düne kadar iki ileri, bir geri giden bir piyasa söz konusuydu, değil yatırımcı, yoldan bir kediyi çevirip, giriş yapacağımız noktayı seçtirsek para kazanıyorduk. Ayşe Teyzeleri, berberin çırağını, sanayideki ustayı coinci yapan da bu husustu. Bildiklerinden değil de, nerden alırlarsa alsınlar, hep daha yüksekten satabiliyorlar, kazanıyorlardı.
Ama iş terse döndüğünde, iki geri bir ileri olduğunda, ki bence artık oralardayız, en fazla 48.000-50.000'den döner, o zaman gerçek ustaları görürüz. Ha yol aşağı dönmüşken yine aynı başarıyı gösterebiliyorsa Ayşe teyzenin de, sanayide ki ustanın da elini öperim, o ayrı mesele.
Yurtdisi fonlarda gece 12'de gordugunuz değer onemli degildir.TR bankalarin aksam 6'daki kapanisina kadar gecerli olan fiyat hareketlerinin ortalamasi alinir.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok ''insider'' tarzı içeriden haber alma satışlarına benzer bir satış var. Hayır olsun. Tuhaf.
Ben de öylesine THY girmiştim baya aşağılardan, uyarı gelince fark ettim, ne oldu da terse döndük bir anda. Kokusu çıkar birazdan herhalde.
Ne oluyor yahu, fena satışa geliyoruz...
Yurtdışı piyasalarda göze çarpan bir durum yok, tamamen bize özel birşey olmalı...
Erken seçim söylentileri var
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle bir söylenti olsa düşmezdi bence sevinçle karşılardı borsamız.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok önce belirsizliği satarlar.
Daha sonra duruma göre alabilirler.
Geçenlerde bahsi geçmişti bugün TGE + 1.25 getirmiş.
IPB 22 mart'ta endeks % 9,79 düştüğünde - 2,64 yapmış bakalım bu sefer de az sıyrıkla kurtulabilecek mi?
Yönetim başarısı açısından iyi bir test olacak.
Bende dun osd aldim bu yeni ffd ile nemalandi tabi fil getirisinden dusukM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ffp elinde hic bizim borsadan stok tutmuyor heralde. Boyle gunde 0.8 kar gorunce baya sevindim. Iceriginde 45% hisse gozkuyor ama usd gumus ve altina girilmis hepsi.
gbc -0,4495% olmuş, dün hem kur, hem altın ve gümüş artıdaydı, galiba bu fon da 1 gün gecikmeli yansıyor fiyatlara...
Tge satış emri verdim hata yaptım. 2 gün önceki artışı yansiis &1.2 getirmiş
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
IOG GUM TCA YZG gibi emtia fonlarını alırken uzun vadeli alın. Günlük bakmayın. Hesaplamalar bazen erken yansıyor bazen geç yansıyor ama +-1 veya 2 gün içinde fon değerine yansıyor. Portföyünüzün belli bir oranı emtia hisseleri olabilir. Emtialar da ralli yapmayan sadece altın ve gümüş kalmıştı. Açığı kapatmaya çalışıyorlar bu sıralar. :-)
Bazeni mazeni acabasi vs. yok kafasına göresi. Oyle sey olamaz. Her seyin usulü açıklaması ortada.
Aldığın fonun izahnamesini açıp V. Bölümünü okuyacaksın.
Ezbere cevap vermeyin insanlara. hiçbir fonun izahnamesinde getiriler şu gün yansır diye bir ibare yok. ben de bundan bir süre önce ipj için aynısını sormuştum bana da aynısını söylediler neymiş efendim izahnamede yazıyormuş, okuyunmuş... böyle üst perdeden cevaplar...
Yazmıyor izahnamede. Yazdığını iddia eden kanıtlasın da görelim.
Başarıyla kurtuldu ve ben de bugün biraz daha alım emri verdim. PPF'de tutacağıma burada tutarım daha iyi. IBB tutuyordum, üstelik portföyün yarısıyla, ama yılbaşından beri performansını beğenmiyorum. Son bir aydır %60'ını çıktım, bir miktar buna bir miktar da THY alımlarına başladım. Kalanını da Haziran içerisinde çıkmayı düşünüyorum.
HSYF için kısa vadede (6-12 ay) yatay ya da aşağı yönlü bir piyasa beklentim var, geçen hafta IPB hariç tüm HSYF'leri sattım. Yerlerine 12-14 aralığında THY toplamayı düşünüyorum, hedefim de 3 ay içerisinde toplam portföyümün 1/3'ünü THY yapmak. Normalde sepet yapmak lazım ama benim THY'den 1,1,5 yıl içerisinde umudum büyük, o yüzden bir risk alacağım. Hakkımızda hayırlısı.
Burada çok konuşulan fonun izahnamesinden alıntı.
"Yabancı piyasalarda işlem gören ortaklık payları, fon ve borsa yatırım fonu, serbest yatırım
fonu katılma payları ile yatırım ortaklıkları paylarının değerlemesinde; değerleme tarihindeki
Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16:30 – 17:00 aralığındaki alış fiyatı ile satış fiyatının
ortalaması kullanılır. Değerleme tarihinde ilgili borsada işlem görmemesi halinde ise son işlem
tarihindeki değerleme fiyatı kullanılır."
Yabancı hisse senedi emtia vs. içeren fonlarının yönetim ücretleri yıllık %3-4 arasında. Paranı eurobond yapsan %7 faiz alacaksın artı bunların fon yönetim ücreti eder sana yıllık %11 dolar bazında kayıp. Bu fon dolar bazında yıllık en az %11 kazandırırsa başa başsın. Sonrası reel kar.
Oh ne ala her riski sen al, fon yöneticisi hatalı yatırım yaparsa ceremesini sen çek o da yetmez gibi adamlara dolar bazında her yıl %3-4 yönetim ücreti öde.
En kötü dolar alıp koysan adamların bankasına, yıllık %1-2 faiz verecekken hem paranı dolar bazında alıyorlar hem de faiz vereceklerine %3-4 sizden para alıyorlar.
Kurda sormuşlar boynun niye kalın diye o da demiş ki kendi işimi kendim görürüm.
İyice araştırıp kendi imkanlarınız dahilinde sınırlı da olsa bu tür fonların içerdiği varlıklara bizzat yatırım yapmak her zaman ama her zaman size daha çok kazandırır, kaybederken de daha az kaybedersiniz.
Her yıl toplamda %3-4 civarında gezinen fon yönetim ücreti ne demek kendinize gelin fon kurucuları!
Thy kısmına birşey diyemem elbet bir stratejiniz vardır. Ancak bu yıl benimde borsadan çok umudum kalmadı. Borsanın sadece enflasyon ve göreceli ucuzluk dışında yükseliş nedeni yok. Bu ortamda hisse taşıma oranı, portföydeki hisse ağırlıkları vb konulara bakınca hsyf lerin işi oldukça zor. Portföyündeki hisse ve diğer yatırım araçlarını daha serbestçe kullanabilen ve aktif yönetilen değişken fonların başarı şansı hsyf lere göre daha şanslı duruma geldi bencede. hsyf ler 2018 yılına benzer performans gösterebilirler. İyi olanları endekse karşı relatif getiri yapacak olsa da sorun ülkedeki yatırım iklimi olduğu için zor bir yıl bu yıl.