Çiftçilerde sıkıntı uretimde değil. Rahat lıkla yani cks yanında ise tarla ev arası yapabiliyorsun. Sorun pazarlamada. Şu ana dek kör topal ilerliyordu.
Printable View
Borsanın çıkması için bir sebep göremiyorum eni maliyetlenme için ama beklemek uzak durmak için bir sürü sebep var 3 spegin ve bademlerin algısına kanıp onların gemisine binmeye gerek yok deniz burada her zaman da gemi bulunur gereksiz heyecana bu ortamda giremiyecegim babalarmi hep biz ky ye hamallık yaptıracak birazda onlar yapsınlar ilerde bakarız bu kapanmada bahçe doğa daha iyi sağlıcakla kalın.
Uçamayan uçaklar prim yaptı.
Şekeri olmayan bayram da da şekerler prim yapar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet maalesef..birbirine bağlı sebep-sonuç paradoksu...
Rant sanayisi ülkenin 20-30 yıllık geçmişinin önemli bir alanında var.. Bunun beslediği ciddi sektörler var..
İstanbul'a fabrika yapılmamış olsa da çevre bölgesinde ciddi bir sanayi yapılanması var ki cazibe merkezi olmasını sağlayanda bu...Gebze, Kocaeli....Bursa...Batıda ise Çorlu, Çerkezköy tarafı..
Nüfusu bu noktadan sonra düşürmek zor...Ama belki sabit tutulabilir..
Yapı izni vermeyerek bunu yapmak mümkün değil, rantı daha fazla artırmış olursunuz..Fiyatlar artar ki belki bu bazı insanları kaçırabilir...Diğer taraftan çekiciliğini daha fazla artırmış olursunuz..
Bunun genel çözümü insanların göç etme nedenlerini ortadan kaldırmaktır.
Yapı izinleri mevzusu ise ayrı bir sorun...Bazı parsellerin, özellikle kupon arsaların emsal değerleri merkezden ayarlanıyor...
Ak partinin şehircilik anlayışını bire bir yansıtan en iyi örnek, Bursa'dır....Ve kara bir leke olarak anılacak maalesef.. O kent merkezine diktikleri toki konutları(hançerler) unutulacak gibi değil...O güzelim kenti mahvettiler..
İstanbul'u söylemeye gerek yok zaten....
Bu biraz kendi alanım olduğu için fazla gevezelik yaptım kusura bakmayın....(Mimarlık-Şehircilik)
Pazarlar kapali nasil bir izin olabilir ? bu 20 gunluk kapanmanin kotu etkileri cok cok fazla olur .
Yevmiye ile calisan insanlar ne yapacak simdi kara kara dusunuyorlardir. Madem boyle bir karar aldin o zaman bu insanlari destekleyici paketi de dusunup onuda aciklasalardi bu adamlar tasmi yiyecek ?
pazaralr kapalı yarın marketler ne kaktırır vatandaşa depoda bekleyen ıspanağı elmayı çileği soğanı ama erikçiler çağlacılar batar zaten ömrü 3 hafta o meyvelerin
Tüm dönüş dünya borsalarında hacim düşük
Sebze meyve marketler zinciri ile satılır. Ama büyük kesim sağlam darbe yiyecek. 29/17 arasi ekmek yok bu kesin
bidonun maskarası olduk adam bi yoklama çekti resmen bi olta attı karşılık gelmediğini görünce devamı gelecektir sarı öküzü aldı benekliyi alır kuyruğu kısayı alır alacayı alır sürüyü götürür bu kan alıcı vampir coniler bizde aman dolar bişey olmasın aman borsaya bişey olmasın aman ağzımızın tadı bozulmasın modundayız :vk:
Bazı semt pazarları ek önlemler alınarak kurulabilir belki....
Genelgede yazar muhtemelen...12 gibi açıklanır sanırım.
Sokak aralarına kurulanlar olmasa da sabit olan yerlerdeki pazarlarla ilgili bir düzenleme gelmeli...
Hem üretici için hem de tüketici için şart...
Yoksa o market zincirleri milletin anasını ağlatır...
istanbul'un nüfusunun artması doğal nedenlerle (sadece ekonomik olan: fabrikalar , iş olanakları vb) açıklamak imkansız. dediğim gibi son 15 yılda çok ciddi oranda arttı nüfus. ekonomiyi takip edenler bilir anadoluda bir çok irili ufaklı sanayi tesisi de açıldı. istanbul'a ve çevresine ise daha az..
nüfusun artamasına gerçek açıklama ise suni olarak arttırıldığı: yapı izinleri ile, yeni rezidanslarla vesaire..
yapı izinlerini engelemek tek yol , bu çok açık. ve mantıksız da değil. bazen insanlar duyduğunda irkiliyor ama kafana göre şehri büyütememen lazım. sürekli yeni altyapı ihtiyacı da hasıl oluyor, bu altyapı sonradan yapıldığı için de (nüfusu kontrolsüz artan bir şehre) maliyeti daha yüksek oluyor.
londra bir örnek. akp nin söylemlerini dinlersen istanbul'u dünyanın en güzel şehri olarak görüyorlar ve bunu pazarlıyorlar her şeyde..her karışını betonlaştırmaya yemin etmiş durumdalar.
eğer ev yapmazsan (eskilerin yenilenmesini kasdetmiyorum) nüfus da artmaz.. çok basit bir denklem.
londra dünya ölçeğinde ve dunyanın her yerinden talebi var.. özelikle kalburüstü insanlar, zenginler.. ama 100 yıldır nüfusu 9 milyon.. ingilizler isteseler londra'yı 20 milyon yapamaz mı ?? çok rahat yaparlar.. talebi var.. ama yapmıyorlar..
istanbul'da olay tamamen yapı izninin çok fazla olması..
(bu konuları emlak topiğinde çok konuşmuştuk zamanında, benim ilgimde hem oradan hem de istanbulda yaşamaktan geliyor)
Yahu nasil ekmek yok ? Siz haberleri nasil izliyor dinliyorsunuz ekmek fırınları açık olacak marketlerde de satılacak ayrıca pide üreten fırınlarda acık olacak eee ne pastası ne böreği yani spekliyasyon yapmakda üstunuze yoh hee
https://www.youtube.com/watch?v=OBAKmOv3XAs
Deliler Kahvesi Balat!
Dinleyin dinleyin!
Pazar günü marketler niye kapalı acaba? Tam kapanma olduktan sonra günlerin ne önemi varki, yarın salı olmuş pazar olmuş ne farkediyor? İş olsun torba dolmasın, poşetlerde dinlensin 1 gün denmiş heralde.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında gerçek anlamda planlamanın olmamasından kaynaklanıyor....Daha doğrusu durmadan revize edilen planların olmasından kaynaklanıyor...
Örnek olarak mesela ihale kanunu 20 yılda kaç defa değişti..
Kent planlarını da onun gibi düşünün...Revizyon yapmak zordur bu planlarda ama arka kapıyla delik deşik etmenin yolu bir şekilde bulunuyor...
Sözün özü biz planlama yapmasını bilmiyoruz, yaptığımız planlara da uymayı beceremiyoruz, öyle bir ahlakımız yok.
Bu ülkenin bir dünya kaynağı harcanarak yapılmış planmalar çöpe atılmıştır.
Avrupa doğru bir örnek değil, Londra, Paris ya da sevdiğim şehirlerden Barcelona...
Kent merkez planları üzerinde revizyon yapmak çok kolay değildir...İnanılmaz korumacıdırlar...
Sadece kentin tanımlanmış bir bölgesinde yüksek yapılaşmaya izin verirler.
Doğal olarak bu da kent merkezinde nüfusu kontrol altında tutuyor..
Bizde bunu yaparak gerçek anlamda sorunu çözmek mümkün değil..Makro ölçeklerde kıyaslama yaparsan farklı parametler devreye girmeye başlar.
Aslında konu çok boyutlu meşgul etmeyeyim burayı..
Kendi ekonomisini biliyorsa pazarların açık olması şart.
Yoksa yazık olur üreticiye
Açık alanda virüsün etkisi yok denecek kadar az
thy duyuru yapmış bileteriniz iade edilkecektir diye bugün milletin eline malı verdiler galiba
Memur bile 40 saat üstü çalışıyor.
Buna kadir abi bile inanmaz.
istanbulun ingilizler tarafından işgali sonrasında,
ingiliz avam kamrasında yapılan bir konuşma:
yazı uzun parantez içine aldığım bölümü yazayım.
https://i.ibb.co/fpBHWc6/kkk.jpg
avam kamarasında ermeni meselesi
--------------------
(lord robert sesil)-in beyanatı
eğer ellerinden gelse kendi fikirlerini,
yağni avrupa milletlerini yekdiğerine karşı düşürmek hususundaki arzularını mevki-i fiile isal etmeye çalışacaklardır.
fakat o günler geçti,
türkler kendileri için atalet (yerinde duramayan) ve batalet (kahramanlık) devrinin artık kapanmış olduğuna kesb-i kanaat etmiyorlarsa aldanıyorlar.
şimdi tamamen elimizdedirler.
Benden demesi bu kapanma 19 Mayıs haftasını kapsar.
şalteri indirecekler el mahkum diyeyazmış idik.
gerçi uyan yok yasaklara çoluk çocuk dışarıda hep
zaten TAM olarak neresi açık kapalı o bile belli değil saçma saçma şeyler.
üzgünüm çok üzgünüm süreç yönetimi kalmadı taban ile tavan arasında bağlar kopartıldı başın ayaktan haberi kalmadı biz ayaklar çekiyor cezayı taban umursanmıyor sesi duyulmuyor madem bozdurulan dolarlar kasada ise bu kapanma döneminden etkilenecek kesime destek yardımı açıklanmalıydı çok üzgünüm borsa tavan yapsa dolar düşse ne olur merkez bankası faizleri düşürse ne olur bidon denilen adam bize posta koyuyor biz ona haziranda görüşürüz sayın biden diyoruz
Vadeli nasıl yukseliyor onu anlamadim
Tam kapamada havacılık shortlamak için edevletten izin belgesi almak lazım mı :)
Yoksa kapama geldi vakalar düşer turist gelir diye uçar mı bunlar [emoji848]
YTD
Felaket tellallığı yapmayın.Yaşamsal önceliği olan işletmeler açık olacak marketler belli bir saate göre( pazar günleri kapalı),fırın ,su.eczane.kargo ve açılması elzem olan işletmeler,toplu taşımalar yüzde elli yolcu alabilecek,Şehirler arası izne bağlı.Bakanlık kararnamesi çıkar.
10 tl ateşleyin mevzusu geçti mi bu sefer , ben izlemedim ve dinlemedim yeni haberim oldu..
Benim amcam ayakkabı imalatı yapar eski Usul. Dükkanı maliyeden çıkardı. Nerde kim çağırss parça iş uçarak gider ama yok kimse ayakkabı almıyor. Amcam geçen ay faturamı ödedim diye havaya uçuyordu. Toptancı haftalık 1500 veriyor kalanı açık hesap bunu ayakkabı dikene kesimci vs üç dört kişi kıt kanaat paylaşıyor birde kredi var hakkından gelemiyor. Biraz ben ve babam yardım ediyordu. Benim hastane masrafları çıkınca ben veremiyorum. Kafamda amcam var. Onun gibi çalışan insan yoktur 16 saat çalışıp asgarî ücret kadar alamamak