Acun'un başarıları belli. Beni kabul edecek olsa cidden onur duyarım ama senin yeteneğin ayrı bir düzeyde. Sen bir dene bence... :ok:
Printable View
senin parayi veren dudugu calar kafasinda oldugunu cumle alem biliyor. o anlamda senin kalitende adamlarla calisiyor dedim. yoksa acunun senle tabi ki bir alisverisi olmaz
https://www.odatv4.com/ekonomi/sahen...01161200-88195
santrali bakima aldiklarinin mesajini dün (cuma) atmislar.
29nisan-12mayis arasi dukkan kapali. soylenen bu. uzar kisalir ayri mevzu.
enteresan olaylar dönüyor
galiba kaçırdığım birşeyler var.
erzin üretimini bayram boyu (18 19 20 nisan) hatta 22si dahil 0mw olarak epiasa girmislerdi.
bayramda ptf ortalamasi zaten 500tl civati oldugu icin normal demistim ama, 21-22sinde 2600liralari gordugumuz halde erzin yine sifir çekince bunlarin santrali kapattigina kanaat getirmiştim.
bugun baktigimda ise santral 18-22'si dahil calisti gozukuyor.
demek uretim rakamlari da gec giriyorlar epiaşa. ya da sistemde bir ariza var.
dün tavandan 1milyon alan sazan kimdi acaba
kısa günün karı
yeni bir uzun vadeli yatirimcimiz oldu
Ben sana başka bir şey soracağım. Sence Akenerji'nin batık olduğu düşünüldüğü 2019 sonunda YKB neden Akenerji'nin borcunu yapılandırdı?
Hiçkimse de uyarmıyor
Kar payı dağıtım tablosunda yazmış adamlar
Yasal (VUK) kayıtlara göre 2022'yi 441milyontl zararla kapatmışız.
zaten istese de dağıtamazmış.
sayın yıldıztozu,
goodyear da 2022'de temettü
dağıtmadı.
uluslararası tablolara göre 246 milyon KAR açıkladigi halde, yasal kayıtlarda 137milyon ZARARDA gözüküyordu.
iş temettüye gelince devlet , yasal kayitlara bakiyor.
tam tersi durum olsaydi, goodyear temettu dagitabilirdi.
Alıntı:
Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 25.04.2023 tarihli kararıyla gerek içinde bulunduğumuz küresel ve ulusal ekonomik şartlar, gerekse işletme sermayesi yönetiminde sürdürdüğümüz ihtiyatlı yaklaşımımız doğrultusunda 2022 yılı faaliyetleri sonucunda Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") düzenlemelerine göre oluşan 246.894.668,00 TL net dönem karından 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 519/1 maddesinde öngörülen yasal kayıtlarda yer alan net dönem zararı nedeniyle genel kanuni yedek akçe ayrılmamasına ve SPK'nın kar dağıtımına ilişkin düzenlemelerine uygun olarak, dağıtılabilir net dönem karından ortaklara kar payı dağıtılmamasının Genel Kurul'a önerilmesine karar verilmiştir.
SPK'ya Göre Yasal Kayıtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârı 301.224.324 -83.458.792
4. Vergiler ( - ) -54.329.656 -54.329.656
5. Net Dönem Kârı 246.894.668 -137.788.448
Yasal kayitlara göre kar/zarar
2022 -441milyontl (20milyondolar)
2021 -1390milyontl (100milyondolar)
2020 -527milyontl (70milyondolar)
sadece bu kadarini veriyorlar. fazlasi ticari sır olsa gerek
4800ün devreye girmesine daha ne kadar kaldı diye ufak bir arastirma yaptim.
tabi ki konunun uzmani degilim, ama baska santrallerin is programina baktim.
akkuyuda 4 reaktor var.
27nisan2022de bize gelen baz yakıtın aktiflestirilmesi, yani ateşlenip üretime hazirlanmasi tam 1 yıl sürecek. ve 2024mayista ilk reaktor devreye girecek.
ünite devreye girdiginde 2.unitenin yakiti gelecek , onun aktiflesmesi de 1 yil sürecek...
bu şekilde 4.reaktörün tam kapasite elektrik üretmeye baslamasi, yani insaat ve devreye almanin tam anlamiyla bitmesi 2028 yilina kadar uzaniyor.
bundan sonra bölgede yer alan egemer veya yeni kömür santralleri için sıkıntılı süreç başlayacak.
mersinden ic anadoluya marmaraya yeni bir iletim hattı kurulacak mi? kurulacaksa insaati ne asamada?
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS)*üretilecek elektrik*220 kilometrelik iletim hattıyla Konya'ya taşınacak.
Bu kapsamda, işletmeye alınacak hatlardan biri de Konya'ya yönelik olacak.*Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinde üretilecek elektriğin tüketime sunulması için*Konya'nın Cumra ve Karatay, Karaman'ın Merkez ve Kazımkarabekir,*Mersin'in*Gülnar ve Mut ilçeleri sınırlarından geçecek 380 kV'lık Akkuyu-Konya 4 Enerji İletim Hattı'nın işletmeye alınması planlanıyor. Hat, mevcut Konya 4 Trafo Merkezi ile Akkuyu NGS arasındaki bağlantıyı sağlayacak.*Akkuyu-Konya 4 Enerji İletim Hattı, 63 milyon liralık yatırımla 30 yıl hizmet verecek.
----------
konyadan geçen hat , doğuda Atatürk Barajından gelip kuzeybatıda Eskişehir'e gidiyor.
konya güneyden Akkuyu ile beslenirse , Atatürk barajından gelen hat boşa çıkabilir.
Özetle, iskenderundaki santralleri doğrudan etkileyecek bir durum yok gibi.
merit orderda %10luk bir baz yük kaybı olacaksa da 2028e kadar ülkedeki elektrik tüketimi %10 artacaktir.
: 16.06.2022 - 10:00 İHA
Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) üretilecek enerjinin enterkonnekte sisteme dahil edilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulacak iletim hatları için çalışmalara başlandı.
Akkuyu NGS’de üretilecek elektrik enerjisi, 380kV elektrik iletim hatları üzerinden Türkiye enerji iletim sistemindeki altı trafo merkezine iletilecek. Akkuyu NGS’nin güç iletim devresinin yüksek gerilim hatlarının toplum uzunluğunun 1000 km’yi aşacağı öğrenildi.
Akkuyu NGS’den Manavgat’a 210, Ermenek’e, Seydişehir’e 266, Konya'ya 220, Selvili’ye 170, Mersin’e 143 kilometrelik iletim hatları dikilecek.
akenerji 1.ceyrek bilancolarini ne zaman aciklamis??
2022 : 9 mayıs
2021 : 10 mayıs
2020 : 5 haziran ***
Borsa İstanbul'da işlem gören şirket ve bankaların 2020 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını son açıklama tarihleri koronavirüs salgını nedeniyle revize edildi.
Buna göre, daha önce 30 Nisan 2020 olarak belirlenen şirketlerin konsolide olmayan finansal sonuçlarını son gönderme tarihi 1 Haziran 2020, 11 Mayıs 2020 olarak belirlenen konsolide finansal sonuçlarını son gönderme tarihi 9 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.
Finansal Rapor Tarihleri: Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan şirketlerin 2023 yılının 3 aylık (1. çeyrek) bilançoları .....
Konsolide olmayan bilançolar en geç 2 Mayıs 2023’te (02/05/2023),
Banka bilançoları en geç 22 Mayıs 2023’te (22/05/2023),
Konsolide olan şirket bilançoları en son 10 Mayıs 2023’te (10/05/2023),
akenerji herhalde son günü beklemez. en geç 8 mayista yollar
nisan2023 gerçekleşen üretimimiz
ve 2Ç favök tahminleri
1 AYLIK
131.000mw diger x 80$ = 10.5m usd
225.000mw gaz x 20$= 4.5m usd
favok 15m usd
(erzin 9gun tatil)
Geçmiş yıllar istatistiklerine göre
mayis tahmini
80bin mw diger x 80$ = 6.5m usd
150bin mw gaz x20$=3m usd
(erzin 12 gun tatil)
haziran tahmini
250bin mw gaz x20$=5m usd
65bin mw diger x80$=5m usd
2ç kar 15+9.5+10=35m usd = 700MilyarTL
BOTAŞ'ın internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.
Doğalgazda mayısta geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifeler sabit kaldı.
Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine mayısta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.
Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi.
Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu.
ismi mühim değil... neden sadece finansman ve mali işlerden istifa etti?
Bu çekyali hangi kararın altında imzam bulunmasın, mesuliyet almayayım dedi.
Başka ülke vatandaşı her yere her türlü imzayı atar, mesuliyet alır, o atmazsa yerine sahte imza atarlar, kimsenin yüzü kızarmaz .. biz bunlara alışkınız.
Bu çekyalı bir şeyden rahatsız oldu ama neden?
Torunlarla ilgili bir para transferi mi?
Dinçkökler fazla mı cep2cep yaptı?
Var bir şeyler
Bilemeyiz
Yönetim Kurulu Üyeliği, İcra Komitesi Başkan Vekilliği ve Yatırım Komitesi Başkan Vekilliği görevlerini MUHAFAZA ETMEK KAYDIYLA,
30.04.2023 Tarihi itibariyle Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifasının kabulüne....
A. Kozanoğlu,
Ali Balkaner,
Alp Yalman,
Armatör Sadıkoğlu Ailesi,
Ateş Ünal Erzin,
B
Boronkay,
Bezmen’ler,
C
Cem Boyner,
Ç
Çiftçiler Holding,
Çapa Ailesi (Çapamarka)
D
Dinçkök,
Demirağ Ailesi (Mehmet Nuri ve kardeşi Abdurrahman Naci)
Dilberler Mağazaları,
E
Eczacıbaşı,
Erdoğan Demirören,
Erol Aksoy,
Esenpen (Esen Özgener),
Erkut Yücaoğlu,
F
Feyyaz Berker (Tekfen),
Feyzi Akkaya (STFA),
G
Gorbon,
İ
İbrahim Ethem Ulagay İlaç,
İpar Ailesi,
K
Kazım Taşkent (Yapı Kredi),
Koç Holding,
Kutman Ailesi (Doluca Şarapları)
M
Mehmet Üstünkaya,
Manisalı Elginkan Ailesi (ECA),
Mustafa Taviloğlu,
Ö
Ömür Yoğurtları,
Öngüt’ler,
Öner Akgerman (Çimentaş),
Özgörkey Ailesi (İzmir Pepsi)
R
Refik Baydur,
Rumeli Holding (Uzanlar) ,
Raşit Özsaruhan (Metaş, Betontaş)
S
Selim Edes,
Sohtorik,
Ş
Şarık Tara- Şadi Gülçelik (ENKA),
U
Uğur Mengenecioğlu (UM Denizcilik),
Ulusoy Ailesi (Ulusoy Taşımacılık),
Y
Yaşar Holding,
Z
Zorlu Ailesi,
Yani aklına gelen gerçek bir neden yok gibi...
Fed gene faiz arttırdı. Bununla birlikte Amerikan Bankaları'nın ellerinde tuttuğu hazine bonolarının değerleri daha da düşecek. Zaten şu anda kağıt üstünde 4 Trilyon Dolar zararları var. Bu da üstüne tuz biber ekecek...
2023 her bakımdan ilginç bir yıl olacak...
https://finance.yahoo.com/news/feder...155524134.html
İlginç bir liste aslında...
Borsa bir savaş alanı.. Hele TURK BORSASI HILE...
Buradaki heriflerde ZEKA yok..Sadece HİLE var.
Kişilerin Portföylerini TAKİP ediyorlar.. Ona göre
Bazı hisseleri baskılayıp UCUZ bırakıyorlar,ta ki
insanlar BIKANA kadar..
Baskılama işini bir ÇETE grup yapıyor.. Müdürler
seviyesinde birbirlerine haber veriyor,BANKA ve
Aracı kurumlar,Mimledikleri kişiler hala hissede
ise,hareket yapmıyorlar,.. Satıp çıkmışsa,hemen
telden ok verip hisseyi birlikte kaldırıyorlar.
2023 1.çeyrek bilanço için son gün haftaya çarşamba. tahminimce pazartesi akşam gelir.
tahtaci okey verirse daha da erken yollayabilir.
ilk çeyrek başında kur 18.70 , sonunda 19.20
50 kuruş zarar , kur %2.7 yukarı gitmiş.
2022de 13.5'tan 18.7'ye gidince 441milyon (spkya gore 1.5milyar) zarar yazdı
2023 ilk ceyrek kari en az son ceyrekteki kadar olur. muhasebecilerin 2022ye yazmayi unuttugu, ötelenen faturalar mutlaka vardir. 441 zarar yazmasi bana pek mantikli gozukmedi.
kur zarari olmayinca ne kadar kar yazacagini uretim rakamlarina gore hesaplamistik.
eski sayfalarda vardir
Bizim Tahtacının babası da nijerya kökenli dansçı galiba...
Şirket bilançoyu 8 mayısta yollayacakmış.
ilk çeyrekte 500milyon favök, 150milyon tl civari net kar bekliyorum. tamamen hissiyat.
hesaba kitaba gerek yok. iyi aile çocukları ne yazarsa o olacak.
148 milyon dolara 1200mw elektrik şirketi!!!
(çifte kurdan hesaplarsan 140milyon dolar)
60 milyon dolarlari da gormustuk bir ara.
sikinti yok
isteyen alttan alsin, isteyen ustten, isteyen ortadan
maraş depremi erzini de vursaydı sıfır dolari da pekala görebilirdik.
afşin elbistan patladı mesela. atlas tes hala %50 kapasitede. karakayanın akıbeti belirsiz
azami uzlaştırma fiyatı nedir?
özelleştirmede yandaş firmalara dağıtılan yerli kömür santrallerin para aktarma mekanizmasıdır
özellikle 2012 sonrası döneminde , doğalgaz santrallerine pahali fiyat garantisi verilerek, yandaşlara kurdurulan ithal kömür santrallerine para aktarma mekanizmasıdır.
bu şirket niye zarar ediyor, akenerjiyi zorluyu enerjisayı kim niye bu kadar baskı altına alıyor diye merak eden varsa
biraz piyasanın geçmişini araştırsın.
dünyada örneği olmayan bu elektrik piyasası kimin eseri, otursun bir düsunsün
oyunu ona göre versin
su şirket elektrik üreteceğine deposunda soğan, fındık, inşaat malzemesi stoklasa bu hallere düşmezdi.
Kapasite mekanizmasi kapsamında mart ayında 20milyon tl gelmiş.
ocak ve şubatta da 9'ar milyon tl gelmişti. toplam 38milyon tl
ne oldugundan haberi olmayanlar, iyi ne güzel desteklemişler diyebilir.
dolara sahip çıkamadıkları için 3 ayda devletin bizi ugrattigi zarar tcmb rakamlarina göre 250milyon tl. kapalicarsi kuruna göreyse 700milyon tl zarar.
hırsız 700milyonu cebinden çalsa, 38milyonunu geri verse göbek mi atacaksın? k hesap
parametreleri de verelim. başlangici 2022 ocak ayından, döviz kurunu da 13.50den aliyorlar.
2023 YILI MART AYI HESAPLAMASINDA KULLANILAN PARAMETRELER
SMB_YERLİKÖMÜRt = 384,878 TL/MWh
SMB_YERLİKÖMÜR0 = 240,492 TL/MWh
SMB_GAZt = 183,831 TL/MWh
SMB_GAZ0 = 115,728 TL/MWh
SMB_HESt = 342,028 TL/MWh
SMB_HES0 = 232,264 TL/MWh
DMB_YERLİKÖMÜRt = 749,531 TL/MWh
DMB_YERLİKÖMÜR0 = 368,616 TL/MWh
DMB_GAZt = 2.729,970 TL/MWh
DMB_GAZ0 = 1.244,140 TL/MWh
DMB_HESt = 132,454 TL/MWh
DMB_HES0 = 45,435 TL/MWh
ÖTV = 23 (TL/tSm3)
BOTAŞ_Ft = 12.000 (TL/tSm3)
BOTAŞ_F0 = 5.520 (TL/tSm3)
ÜFEt = 2.147,44 (endeks)
ÜFE0 = 1.129,030 (endeks)
Kurt = 19,0320 TL
Kur0 = 13,5640 TL
İletim_St = 133.166,593 TL/MW
İletim_S0 = 52.133,981 TL/MW
İletim Dt = 93,25 (TL/MWh)
İletim D0 = 24,68 (TL/MWh)
Devletin bize gazı sattığı fiyat halen 10TL/sm3
fahiş bir fiyat , bize indirim yapılmış gibi sunuluyor
Bugünü 2022 yılı nisan ayı ile kıyaslayınca
Benzin mazot aynı fiyat , hatta bu hafta gelen indirimlerle daha da asagiya geldi.
Elektrik aynı fiyat.. 1853tl - 1825tl
Doğalgaz 10.75tl/sm3 - bugün 10tl.. 47EURO
Burada da akepenin hilesi ortaya çıkıyor.
nasıl mazot fiyatı düşünce nakliye fiyatı, sebze meyve fiyati düşmüyorsa, hatta mazot düştükçe sebze fiyatı artiyorsa... doğalgazda da aynı durumu yasıyoruz.
Botaş'ın ithalat fiyatı geçen sene nisan'a göre büyük oranda azaldı. bunu tarifelere zerre yansıtmıyor.
2022 nisan ve mayıs aylarında dünyanın en pahalı gazı dutch ttf 70-80 euro aralığında dalgalandı.
bu sene 40-36euro arası dalgalanıyor.
yani YARI YARIYA düşmüş durumda.
kaldı ki petrole endeksli aldığımız kontratlar da
20-25 EURO civarında.
yani botaş ortalama 25-30 EUROYA aldigi gazı,
elektrik santrallerine ve sanayiciye 47EUROYA satiyor.
neden?
ithal kömür santralleri daha çok para kazansın diye.
son lokmaları olur umarız.
Botaş bizim gazımızı normal tarifeden verse ne olur peki?
30Euro= 6300tl... %10 kar etsin botaş. 7000e versin.
Bu %30 indirim demek.
2550tl olan gaz tavan fiyatı (auf) 1750liraya iner
şu anda yerli/ithal kömürcülerin tavan fiyatı 1800TL.
yenilenebilir kaynaklar 1700TL
herkese 1800TL tavan dersin, mevzu kapanır.
tavan şu anda 2600.. tavan 1800e düşerse ortalama PTF en fazla 1600lira olur.
Mayıs ayinda ortalama ptf 2000-2100 bandında.
Sanayicinin, esnafın , halkın elektrik faturası %25 aşağı düşer. Eve 400lira elektrik faturası geliyorsa 300e iner. Çarşıdan aldığın malın fiyatı ucuzlar. Doğalgaz faturan 1500 geliyorsa 1000e iner.
Kimse kimseyi sözümona desteklemek zorunda kalmaz.
Hesap bu kadar ortadayken, Akepenin her eve 25m3 gaz ücretsiz demesi... ayda 600lira kazıklayıp sonra 100lira kıyak yapması...
benim cebimden her ay 600 lira çal , 100 lirasını geri getir... bir de madalya mı takalım bu hirsızlara?
bakkala markete ödediğin parayi şişiren de bu faturalar... akıl akıl gel bunlara takil
Pazartesi günü akşam 1.Çeyrek bilanço gelecek
400milyon favök 150milyon net kar beklemekle birlikte, neticede iyi aile çocuklarının muhasebecilerine ne yönde talimat vereceğini bilemeyiz.
31 martta sedaş'a iki fatura kaydırırsın, akenerjiyi 400 milyon zararda gösterirsin. 1nisanda sedaş akenerjiye iade faturası keser, 800milyon kar yazarsın... bu işler böyle maalesef
neticede şirketin kaç mw urettigi, kaç paraya sattigi , defter degeri ortada.
peki pazartesi günü taban yapmasinin önünde bir engel var mı?
yok
15 mayısta mevcut kadrolar tasfiye edilmezse doğalgazcıların köküne kibrit suyu dökmeye devam edilecek. bu iki kere iki dört.
karadenizde değil 710 milyar m3... isterse 710 trilyon m3 gaz bulsunlar, yandaş mütahitlerin elinde yerli ve ithal.kömür portföyü oldugu sürece dünyanin en pahali dogalgazini dogalgaz santrallerine satmaya devam ederler.
Abdülhamit han , geldi geleli taşucunda demirde yatıyor. 1 sene oldu alınalı. tık yok.
Fatih gemisi amasra-3 kuyusuna sondaja gitmis
Mevcut sahanın 40km doğusunda yeni bir kuyu (yanilmıyorsam)
Kanuni ve yavuz ise eski sahadalar.
HER SEÇIM ONCESI YENI KESIF :
27 Mayısa kadar bi 300-500milyar metrekupluk mujde gelebilir. hatta 1 trilyon bile diyebilir reis.