Kira artışlarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında bugün saat 19.00’da bir toplantı yapılacak. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığından üst düzeyde temsilcilere katılacak.
Printable View
Kira artışlarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında bugün saat 19.00’da bir toplantı yapılacak. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığından üst düzeyde temsilcilere katılacak.
Neyi görüşeceklermiş,inşaat malzemeleri %300-400 artmış,çimento geçensene 20 tl idi,şimdi 70-80,inşaat işleriylen uğraştığımdan daire fiatlarını geri çektim,anlaştığım müteahhitler,abi çok zor durumdayız,temelden satış yaptığımız fiatlarda hep zarar yazdık,bunu ben sadece Giresun örneğinden veriyorum,ben müteahhit falan değilim,sadece elimizdeki değerli arazilere konut izini veriyorum,toprakta lazım insana,zaten oda bol bulunur bizde ormanıylan...Kiracının derdinide bilirim çoğuna cüzi zam yaptım,geçmişte arazilerimiz pek değerli değildi,şimdi şehir merkezlerinde kaldığında değerlendi:he:
sise başlığında muratertug nikli bir üye paylaşmış.Bence önemli bir paylaşım.
Naktiniz yoksa bile ;bono nedir tahvil nedir öğrenir, geçmişte yaşananları hatırlarsınız.
https://www.youtube.com/watch?v=WBxH4N3mVf8
Okumak isteyenler için
https://twitter.com/beyazyakagiyer/s...arHBRyLmw&s=19
Hiç unutmam o dönemi binamı yükseltmiştim sattığım dövizlen,doları ortalama 4-7 arası almış olup 39 göndermiştim,o bonoya hiç bulaşmamıştım o zaman...2001 krizide öyleydi limde yüklü döviz vardı kriz sonrasıda araba vs değerlendirmiştim,repo faizlerindede o dönem geç uyanmıştım,el 1000 üstünde repo yaparken ben 500-850 arası yapmıştım,ama gece açıklanan mesut yılmaz tarafından serbest kur beni kardan zarara uğratmıştı,dolar 670'den 1250 olmuştu...şimdiki durumu ise sadece takip ediyorum.
Adamlarin ustune de gidemiyorsun ki PKK konusunda.
Onlar da Hamas da terorist organizasyon, burosunu sen de actin diyebilir.
Var mi Hamas'a karsi bir arguman?
Msb : Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit oldu, 4 asker de yaralandı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1155947bfa.jpg
Ev sahipleri kiraladıkları evlerin gelir vergilerini tam olarak ödüyorlarsa istedikleri fiyattan evlerini kiraya verebilirler. Bu konuyla ilgili devletin yapabileceği ne olabilir ki?
Ama bence işin daha çok vergi mevzuatı tarafında incelenecek kısmı emlakçılardır. Orada kayıt dışı gelirin yüksek olduğunu düşünüyorum.
kim kabartmış ? :he:
nasıl kabartmış ?
*** siyasete yaş sınırı getirilsin...
Ev fiyatları artsın, ama kira fiyatları artmasın.
Benzin, mazot artsın, ama nakliye ücretleri artmasın.
Faiz düşsün, ama dolar artmasın.
Dolar artmasın, ama ihracaat artsın.
Enflasyon farkı artsın, ama dolar artmasın.
Parasal genişleme artsın, ama enflasyon artmasın.
Yem fiyatları artsın, ama yumurta fiyatları artmasın.
Gübre ve yem fiyatları artsın, ama et ve süt fiyatları artmasın.
Çiğ süt fiyatı artsın, ama peynir fiyatları artmasın.
ÖTV artsın dolar artsın ama sıfır araç fiyatları artmasın.
Kredi faizleri düşsün, ama herkes de alamasın.
Enflasyon artsın, ama maaşlar zinhar artmasın, alım gücü düşsün, talep kesilsin, talep eksikliğinden enflasyon tepe yapsın.
Gözlerine bakıyorum, pırıl pırıl...
enflasyon artarsa uzaya gidelim
şey artarsa gaz çıkaralım
cari açık artarsa avrupa bizi takdir etsin
benzin artarsa lozanın gizli maddeleri seneye doluyor mazot kuyuları açalım
parasal genişleme artarsa faizleri düşürelim
ev fiyatları artarsa kiraları kısıtlayalım
hallederiz çözeriz iteleriz kakalarız hepsini bana güvenin ışıltıya gelin kıpraşımlı :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
DEVASA PARALAR AKTARILIYOR
– Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışında devasa paralar aktarıyor. Bunların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkarmak istiyorlar. Bu birkaç yüz kişiyle sınırlı.
22.00’DE AÇIKLAYACAĞIM
– Yani “Ey Pensilvanya” diye bağıranlar şimdi kendi Pensilvanya’larını oluşturma telaşındalar. Şunu çok iyi bilmen gerekiyor suça bulaşmış bürokrat. Bu birkaç yüz kişiyi kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçaklarda yeri ayrılanlar arasında da sen olmayacaksın. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak. Ben en iyisi bu akşam saat 22.00’de bu skandalı açıklayayım, sen de beni dinle. Amacım pisliğe bulaştırdıkları bu sarmaldan seni yol yakınken kurtarmaktır.
Kilicdaroglu açıklamaları....
Lagarde bugün canlı yayında konuşuyordu, 3 ncü çeyrek itibarıyla Haziran ayı gibi başlayarak pozitif reel faiz bölgesine geçeceğiz, enflasyon yüksek, faiz arttırmak için en ideal dönemdeyiz falan dedi. Garibimin haberi yok tabi, faiz sebep enflasyon sonuç, faiz yükseltince enflasyonun düşeceğini zannediyor (???)
Bugün de tazminat davası açılır Kılıçdaroğlu'na..
TÜRKİYE uçuyor.
Hedefte uçurmaktı zaten.
Uçunca ÜLKE kalmıyacak altımızda.
Devamlı bir fırıldak.
bence çok güzel gündem değiştiriyor..
gündem mülteci akını/hayat pahalılığı...
sadat sorunsa yargı/kolluk var... ben mi gidip tutuklayacam..?
adamlar kaçacaksa, ben mi yakalayacam.. ?
ülkede etnik kutuplaşma/iç savaş mı var da kucaklaşma derdimiz var ?
hiç biri gündem filen değil...
Otomobil fiyatlarına dev zam gelmiş.
Detayları okumak içimden gelmedi.
Ne 94 krizi, ne 2001 krizi
Ne 12 eylül öncesi
Türkiye böyle aşağılık hırsızlar ne gördü, ne yaşadı.
Kaderimizde bu da varmış.
Gelirimizden vergi kes.
Giderimizden vergi kes.
Para bas.
Bedava kredi dağıt.
İtiraz edeni terörist olarak yaftala !!!
Böyle o.çocukları dünyada görülmedi !!!
Bu o. çocuklarını savunan küçük zavallı o.çocukları ise ayrı bir dünya...
Stoltenberg : Türkiye'nin endişelerini gidermek için bir çözüm bulacağımıza eminim...
Yavvvvv.....Bu kadar andavallık, bu kadar körlük olur mu ?
Türkiye'nin tek istediği MONEY !!!
Ver parayı, bul karayı...
KİRALAR
Başta büyükşehirler olmak üzere pek çok yerde ev kiraları ikiye katlandı. Yaşanan durum, kiralara tavan fiyat uygulanmasını gündeme taşıdı. Konuyla ilgili bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında kira artışı toplantısı yapılacak.
Bu haber zaytung değil.
Kira artışlarına sebep olanlar, kira artışı için çare arıyorlarmış !!!!
O.çocukları her yerde.
Şirket yönetemeyecek zübüklere, ülke yönetimini verirsen ne olur ???
TÜRKİYE olur !!! :)
Pençe Kilit operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ...
Haydi bakalım...
Uykudan önce...
KILIÇ abimiz uyarmış :
"Vatandaşlarımız hazırlıklı olsun elektriğe zam gelecek."
Nasıl bir hazırlık yapalım ?
Elektriğe zam gelince ne yapalım ?
Biraz daha detay rica edebilir miyiz ?
Ekmeğe yasa dışı, gayri resmi zam gelmiş.
İstanbul'un bazı semtlerinde fırıncılar, 3,5 TL'den satılması gereken ekmeğin fiyatını 4,5 liraya yükseltmiş.
Olmaz ki, böyle de yapılmaz ki...
Vatandaşa önce devlet geçirecek, sonra fırıncı geçirecek.
Sıralamayı şaşırmayalım.
MSB: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."
Şehit sayısı 5’e yükseldi
Dolar/ TL, 20 Aralıkta Kur Korumalı Mevduat hesabı açıklamasından sonra ilk kez 16 liranın üzerine çıktı. TCMB ise dövizi kontrol altına alabilmek için firmalara "döviz satın" ricasında bulunduğu öne sürüldü.
Nasıl bir rica acaba ?
Doğan abi ya da Koç abi, bugün 1 2 milyarlık USD satışı yapmayı düşünür müsün ? Rica etsem ?
Hahahahahahaha
Neydi ?
Şirket yönetemeyecek insanlar, ülke yönetiyor. İnsanlar mı ?
2023 haziranına daha 1 yıl var !!!
Ya sabır...
YURDUM İNSANI KAZIKLANMAYA MAHKUM
Otellerde, iç pazara verilen fiyatlar Almanya'ya verilen fiyattan yüksek olduğu için, Türkiye'de yerleşikler, Almanya'da yaşayan gurbetçiler üzerinden rezervasyon yapmaya başlamış.
Oteller, gelen Türkiye'de yerleşik müşterilerden fark istemeye başlamış. :)
HEPSİ GERÇEK ZAYTUNG DEĞİL
16.04.2022
Sevgili iktidardaki döşemeci abilerimiz.
Tam 38 gündür mazota zam yapmamışsınız.
22.10 TL'ye bugün depoyu doldurdum.
Pompacı kardeşimize bir yanlışlık olmasın diye sordum.
"Yok abi" dedi.
"İnşallah en yakın zamanda döşeriz." dedi.
Undan şekere, tren biletinden tişörte her şeye döşerken, mazotu 38 gündür unutmuşsunuz.
Şaşırdım, bilemedim.
Dikili, Urla, Çeşme, Seferihisar
Bugün yakalanan göçmen sayısı : 237
Suriye, Irak ve Afganistan'lıları geçtim.
Eritre, Liberya ve Gambiyalıların ne işi var Urla'da ya.
Nasıl gelmişler ?
Ne zaman gelmişler ?
Liberya'dan Casablanca'ya geçse, daha kolay geçer Avrupa'ya :one:
İSPANYA ALEV ALEV
İspanya'da %8,3'e ulaşan enflasyon karşısında ücretlerin artırılması, daha iyi çalışma koşulları talep etmek için farklı sektörlerde art arda ve on binlerce işçi ve emekçinin katıldığı grevler gerçekleştirildi.
%70 resmi enflasyonla maaşı çayda şeker gibi eriyen yurdum insanı halen haline şükrediyor.
First of all my Company was created by assisting the YPG in Syria. We know what they are & what they arent.
Profili:
Group consist of highly trained ex military vets that have been specially selected for their skills and abilities to operate worldwide.
Amerikalilar wagner grubu gibilerini gonderiyorlar YPG'ye. Salaklik ettim, hemen saldirdim. Rengimi belli etmeyecektim, biraz sagacaktim aslinda.
https://pbs.twimg.com/media/DzDtNG_X4AA1_uq.jpg:large
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Büyük şeytanın kirli eli ile Askerlerimiz şehit ediliyor iken,BOP Eşbaşkanı ise ,haalen müttefiklik,sıtaretejik ortaklık masalını okumaya devam ediyor...
Tabi yaa;Fakirler için,Purofesyonel -Paralı askerlik diye bir icat çıkarmışlardı dii mi.!!.?
Bopcular için,Ölen-Şehit olan askerlerin ne önemi var ki.?