peki borsa daha sonra ne oldu? bir iki yılda kaybınızı çıkarabildiniz mi?
peki borsa daha sonra ne oldu? bir iki yılda kaybınızı çıkarabildiniz mi?
Ford Otosan
IST: FROTO
Folgen
ÜberblickVergleichenFinanzen
283,10 TRY -19,00 (-6,29 %)im letzten Monat
13. Mai, 13:13 GMT+3 • Haftungsausschluss
Haziran sonu: 220 TL ye kadar yolu var.!!
Dolar bazında sonbahara kayıp yüklü olur.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
1 yıllık 50 faizli bonoya kimse girmez bence .3 aylık yüzde 50 net olursa olabilir .o da dolar bu sevide iken vereceklerini zannetmem 15 tl olan doları 12 lere indirir ki o zaman ithalat patlar ..artı bu arada banka faizlerinede paralel gitmesi lazım .yani bankada yüzde 15 mevduat ve yüzde 25-30 la ticari yüzde 20 ile konut kredisi verirken hazine yüzde 100 le bono çıkarsa ne olacak .yani ekonominin bir şekilde kredi tarafında kesilmesi lazım, soğuması lazım, çok kolay paraya ulaşılıyor bu bitmezse enflasyon bitmez ki ...isterse yüzde 150 bono çıkarsın ..bu aynen şuna benzer asgari ücretlinin alım gücünü artıracğız deyip asgari ücreti 7 binde çıkartıp 3 ay sonra 7,000 tl nin alım gücünün 4,000 e düşmesi gibi .
Migrosta Norveç somonu 400 kg
Pirzola 208 TL kg fiyatlar uçuyor.bune pahalılık ç.....
Volkswagen AG Vz. Aktie
ISIN: DE0007664039 WKN: 766403
142,520 €
-3,920 (-2,68 %)
13:19:58 (last)
https://www.godmode-trader.de/aktien...en-kurs,118955
Bu günde vokswagen var sırada.!!!
Son 6 ayda boruyu döşemişler.!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bono çıkartmak yerine ücretlere zam yapılmaması enflasyonu kuru kontrol altına almada daha çok fayda sağlar 0.99 luk krediler ücretlere zam enflasyonun üçte biri faiz ile tüketici kredileri kullandırılması varken bono çıkartsan ne yazar kkm nin tavan faizini serbest bırak daha iyi ama bunu bile yapamazlar bence çünkü kredi faizlerini artırır seçim öncesi kredi faizlerinin artmasını kesinlikle istemiyorlar
Ok yaydan, cin şişeden, şey kıspetten çıktı artık bunun dönüşü yok.
Bundan sonra olacak olan enflasyonu düşürmek için daha çok para basmak, süper bono, mega bono vermek, kkm, asgariye 100% zam, ekmeğe, bulgura, kolaya 200% zam, zam zam zam, 500tl'lik, 1000tl'lik banknotlar, 1+1 10milyon tl, vw polo 1 milyon
gel abla gel bi milyon bi milyoooon
ne diyodum ya, bak konu nereden nereye geldi
Faizler yükselmezse böyle olacak. Faizler yükselirse de bu sefer ekonomi duracak. Sadece bizde değil ABD'deki ikilem de aynı.
Great Reset geliyor işte bas bas bağırdılar. Bu işin sonunda elinizdeki 3-5 parlak metalden, ekebileceğiniz topraktan başka değerli olan bir şey kalmaz.
Kısa vadedeki yüksek ücret artışı ile seçmenler (uzun vadede çok yoksullaştıklarının farkına varamayıp) ona göre oy kullanırlar mı?
Bir ülkede enflasyon seçim için önlenemiyorsa, faizler ve yerel parayı belirli bir seviyede tutmaya çalışmak o partiye ne kazandırır?
Doları salsan, faizleri d enflasyona endeksli yapsan ancak enflasyon oranında her ay ücretlere zam yapsan o seçime gidecek hükümet için daha pozitif olmaz mı?
hangisini tercih ederlerse etsinler risk büyük ücretlere popülist zam yapılmazsa talep iyice soğuyacak durgunluk olacak ancak hiperenflasyon dan nispeten kurtulmuş olacağız zam yapılırsa kurun enflasyonun üstüne yeni bir yük binecek seçim öncesi 10 lira ekmek 35 lira benzin le girme riski doğacak tercih onların
SÜPER bono bekleyenler super dayak yiyeceklerini biliyorlar mı ?
Neyse süper olmasa da Bazı arkadaşların NKolay bonoda olduklarını biliyoruz. Yarın sabahtan itibaren NKoay bono faizi %21 oluyor. Eğer hesabınızda bono varsa bozdurup, yenisini %21 ile almalısınız ki kazanç olsun !
yatırım tavsiyesi değildir.
Kapalıçarşıya maliye baskını var demişler, işin aslını bilen var mı ?
Osman hoca. Demişti döviz aldığınızda kaça çıkarsa çıksın banka size ödüyor.
Eee peki banka ödemeye raziysa kkm ye ne gerek var.
Fakat herkes döviz alicagi için fiyat x olacak.
Eninda sonunda x olacak.
Bu enflasyona endeksli hiper süper bonoya amma bel bağladı piyasa yahu. Borsadaki satışı bile buna bağlayan var.
Enag'ın %170 açıkladığı yerde %60 enflasyon açıklayan bir devletin açıkçası parası bile meşruiyetini kaybetmiştir. Şu an alacağınız tüm ürünleri döviz sepetine bölüp yurtdışı muadillerini inceleyip öyle alın. Tüm fiyatlamalar 2021 kasım ayından beri zahiridir.
Muhasebeyi döviz sepeti, altın, enag enflasyonuna göre falan tutmak lazım.
Enflasyon muhasebesine gecmek lazim sirketlerde de ama kabul etmiyorlar bu sekilde vergiyi daha cok aldiklari icin...
Ben bu yil basindan beri kendi aile butcemi dolar bazinda tutmaya basladim...
Fiyat algimi tamamen kaybettim...
Her sey bana pahali gelir oldu...
Dolara bolunce rahatliyorum ama. :)
Syg,
Nkolay'ın %21'inde durmaktansa KKM'de kasko yapmak daha iyi olur gibi duruyor.
%21'in neti 19,95
KKM net %17
Arada 2,95 fark var
2,95 için kur atağına karşı riske atmaya değermi değmezmi iyi hesaplamak lazım.
asıl şu soruyu soruyorum kendime;
neden faiz arttırıyor ?
en yüksek faiz veren halihazırda,
merkez politika faizinde değişiklik yok.
hiç bir sebep yokken 1 puan neden yükseltir ki ?
yatırımcılarını düşünüyor derseniz
o zaman %70 ve üstü yapsın
alem kral görsün
:)
gözlerine fener tutulup da gözlerim parlıyor diyen davşanım.
ilkokul 2 aritmetiğinle planladığın haziran ayında enflasyon düşecek teziyle
enflasyon endeksli hazine tahvili hazırlıyorsun da....
yaaa enflasyon düşme eğilimine girmezse napcannnn !!!!
aklı evvel enflasyon haziran da düşecek düşüncesiyle hazır düşme trendine girecek diye tahvil çıkarıp.
Bu sayede biz düşürdük diyecek.
eğer haziranda düşmez ise temmuza sarkıtacak olmadı eylül.
neşeli aritmatik ilkokul 2 bilgisiyle karşı karşıyayız.
köşe yazarı selvi boylum merkezciden hiç haber yok sindi köşesine.
En kullanışlı bu günlerde nebati bakan...
https://www.nadirdoviz.com/mobil/fiy....aspx?grupid=2
Şu an ( saat 21 ) televizyon ekranında ( ekotürk ve bloomberght ) dolar /tl 15, 48 ama nadir de 15,51 e alıyorlar. Bu nadir döviz bürosu sadece kapalıçarşıda varmış. Ankara da şubesi yokmuş. Yahu her şeyin çakması var bu ülkede bunun neden yok :kahkah:
Tam da işimize yarayacak bir dönem de böyle bir dövizci bulamadık. Birgün Sakarya döviz piyasanın 3 - 5 kuruş üzeri alıyorken diğer gün müşteri alıştı artık araştırmaz mantığıyla 3-6 aşağıdan alarak acısını çıkarıyor. Altınkaynak ta sıra uzuyor gidiyor. Adamlar resmen bankadan iyi çalışıyorlar.
Aslında bu dönem TL . de canlı para tutmak durduğu yerde zarar. Benim gibi trade edenler, gayrimenkul , araba vb. ödemesi yakın olanlar geçici konaklamak için bonoyu kullanıyor. Yoksa şahsen % 45 ile bile mevduat yapmam.
Yatırım tavsiyesi olamaz. Kar - zarar kişilerin kendi kararlarıdır.
KKM ; gecelik repo veya Nkolay gibi her an nakde dönülemez. Misal ; çok kelepir bir araba, ev, fon, emtia vb. buldunuz vadenizi bozarsanız faiz zararınız olacaktır. Oysa , repo veya fon, bono öyle değil.
KKM ye 14 den bağladığımızı düşünsek ; 35 gün sonra dolar 17 olsa bize bir faydası olamaz. Zira müdahale edilerek vade tarihimizde 15,50 ye düşürülebilir. 3 ayda Sadece 1,5 lira prim yapmış olur. Oysa dolar olarak tutsak her pik yaptığında satma imkanı verir. Sonra müdahale edildikçe alttan alınarak dolar miktarı artırılır. Bu nedenle işi bilenler KKM ye girmiyorlar. Şirketlerin giriş sebebi çok farklı. Vergi muafiyeti felan .....
Yatırım çok ciddi iştir. Mutlaka yetkili uzmanından belge imzalayarak yardım alınız. Buralarda yazılıp çizilenler sohbet niteliğinde olup, yatırım tavsiyesi değildir.
TÜFE endeksli tahvil cikarsa dolar kaca duser etkisi ne kadar olur .super.hiper bono çıkaracaklarını zannetmiyorum o bono baska birseyi kabullenmek olur onu geçelim şimdilik.
Hangi piyasa.????
Tek adam rejiminde piyasa falan kalmadı.!!
Saldım çayıra piyasası.!!:oleyo:
Üretim ayağı ne olacak????
Dış piyasaya ihracat yapanlar ne yapacak.!!!
12 aylık vadesi delecek.!!!
Dış piyasaya borç 173 milyar dolar.!!
Aylık enerji ithalatı için dışarıya yaklaşık 8 milyar dolar.!!
Likit dolar gerekli.!!
Her 100 birim ihracat için 70 birim ithal girdi için.!!
Likit dolar gerekli.!!
Aylık ortalama cari açık 5-6 milyar dolar.!!
Hiperenflasyon ekonomiyi iyice çökertti.!!
Zaten ülkenin beyin ölümü gerçekleşti.!!
Yani teknik olarak iflas etmiş durumda.!!
Yakında kıtlık açlık, yagmalama başlarsa.!!
Hiç süpriz olmaz.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Zoltan aga, maxi özet:
https://t.co/mzLHUF4SEX
1. Fed, enflasyonu yenmeyi ana hedef haline getirdi.
2. Bunu yapması için finansal koşulları iyice sıkması lazım.
3. Bu ancak piyasada düzenli volatilite yaratarak olur.
4. Volatilite = borsa, tahvil, emlak ve kriptolarda düşüş.
https://twitter.com/e507/status/1525...uG-MPLk-Q&s=19
5. Bunu önce sözlü olarak yapmaya devam edecek, şimdilik başarılı. ("75'e gerek yok ama koşullar sıkılaşmalı, henüz yeterli değil")
6. Güçlü özel kesim bilançosu, daha katı gitmesini gerektirecek. Resesyon riskini getiren de bu zaten.
7. Yeterli sıkılaşma = negatif servet etkisi
https://twitter.com/e507/status/1525...tk8FxAc4g&s=19
8. Toparlanma rallileri, Fed'in haşin tutumunu sürdürmesini gerektirecek.
9. Düşüşler, panikler... Fed'in kaçacağı şeyler değil; istediği şey bu ("by design").
10. “Fed loves the smell of volatility in the morning”!
[Fasten your seatbelts gents, 'cause Kansas is going bye bye!] https://t.co/0zCBIU1oH7
https://twitter.com/e507/status/1525...ChYRKM4zA&s=19