içme abla...
Nebati, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Hazine destekli KKM hesaplarında yenileme oranının yaklaşık yüzde 70 olduğunu söyledi.
https://www.bloomberght.com/bakan-ne...sik-70-2318951
Mevduatta (29 Ekim dışında) 27 nin üstünü alan oldu mu? Bir haberde yüzde 30 lara gelen oranlar diye vardı.
Mevduata cok faiz vermeyin demislerdi ya [emoji39]
Asgari ucret tahmininiz var mi en az kac tl olur Ocak ayinda.
Bir ev var kira artis zamani geldi. Kiraciya Asgari ucrete gore bir fiyat soylememin gerekli oldugunu dusunuyorum. 1+1 daire kapali mutfak. Kirasi 1700 tl idi. O zamanlar piyasa 2500 - 3000 arasi idi. Yine ucuza anlasmisiz piyasaya gore. Simdi piyasa 5000 tl den basliyor. Daire Mugla nin turistik bir sehrinde.
Anlasma yaptigim zaman 2021 Kasim ayinda net asgari ucret 2825 tl idi.
2022 Ocak ayinda net asgari ucret 4255 tl oldu.
Simdi net asgari ucret 5500 tl.
2 ay sonra Ocak ayinda asgari ucret ne olur acaba ?
ABD enflasyon verisi sonrası TR nin CDS i ilk kez 600 ün altında...
Altın yüzde 1,54 artıda...
BİST nerdeyse 4500...
Parite 1,018...
AB de beklenen resesyon nedeniyle Eurodan kaçış için önümüzdeki günlerde uygun rakamlar olabilir...
IATA Nane: şu an uçuş fiyatları çok düşük demiş.
Yüzde 5 dışındakiler otobüse binsin demek istiyor herhalde.
Adama yüzde 95 lik kısım uçamasa da bedelini senin için ödüyorlar demek lazım.
Uçmak sadece seçkinler içinmiş...
Tesekkur ederim sn bahri ve sn virtue. Tahliye taahhutnamesi almistim 09.11.2022 tarihinde daireyi bosaltacagina dair ise yaramaz mi acaba ? Dun konustumda kiraci ile telefonda %25 diyor dogal olarak. Gecen seneden bu seneye %25 yukselen bisey var mi dedim dusunuyor :) Gecen seneden kontrata 2. yil kira artis orani tufe artis orani olacak diye belirtmistim.
Piyasa kapandı...Rutin show başladı: (yarın sabaha kadar) dolar 18,50...
8.500 civarı
ABD'de enflasyon beklenenden az arttı
Dolar haricinde herşey infilak etti,, uzaya doğru yol alıyorlar.
Garibim dolar geriye çekilip boynu bükük kaldı öylece.
Nasdag +6
Bitcoin +8
Borçlar kanunu
MADDE 352- Kiracı, kiralana nın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiral***** belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.
Bu kadar saçma bir forum kuralı görmedim.
nasdag'ı doğru yazamıyoruz
Kiralana nı 'yı doğru yazamıyoruz.
600 altini gordu , bu arada gun ici ralli hisseleri son bir saatte sirkelediler , hektas gibi, bist te yumruklar sertlesecek.sanirim
Tamamen saçmalamış pegasus sonuçta düşük fiyat ile uçmayı hedefleyen bir firma. Aynı tarihlerde Sofyadan Ryanair Londra'ya 500-TL ye uçarken, Pegasus İstanbul-Londra için 6 katını istiyor. Düzgün rekabet olmadığı için fahiş fiyata bilet satıyorlar birde bizi aptal yerine koymasınlar.
Enflasyon rakamları amerikan piyasasına noeli getirdi. Microsoft %7’den fazla artıda. Apple 8 amazon 11
Birileri çıkıp partiyi bozmazsa oyuna devam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akbank 28 veriyor.İyi oran.1 milyon gibi paralara veriyormuş.:p
Bu yıl TÜFE değil %25 adalet bakanının açıkladığı rakama göre
tahliye taahhutnamesinde de belli koşullarda kiracı haklı görülüyormuş zorla alındığı mecbur olduğu sebebiyle falan filan bilginiz olsun kiracı işi pis iş her ne kadar adalet mekanizması çok güvenilir olsa da ülkemizde :whistling: