Tantan hizbullah terör örgütü diyor,bohçalı açıkla diyor:evil:
Printable View
Tantan hizbullah terör örgütü diyor,bohçalı açıkla diyor:evil:
İktidar kaybederse,yeni gelen iktidar yargılama süreçleri başlatacak,çoğu yandım anam diyecek yargı dahil:whistling:
YSK başkanı : İmza süreci tamamlanmıştır , buna göre Cumhurbaşkanlığı seçimine Kemal Kılıçdaroğlu , Muharrem İnce , Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan katılacaktır .
27.03.2023 Tarihli 2023-19 sayılı SPK bülteni
https://i.hizliresim.com/28yzbpk.png
Ben bu güne kadar böyle bir sermaye arttırım izni görmedim...
İki bankanın da ulaşılacak yeni sermaye tutarları belirtilmiyor...
Halk bankasına 30 milyar TL , Vakıflar bankasına 32 milyar TL kaynak aktarılıyor Varlık Fonu tarafından...
Burada sorun yok (tahsisli sermaye artışından kaynaklanan diğer ortakların şirket sermayesindeki pay oranlarının azalması konusu hariç)..
Sorun şu:Her iki bankanın da kayıtlı sermaye tavanları 10 ar milyar TL.
Şayet kayıtlı sermaye tutarlarına ulaşacak şekilde sermaye arttırım yoluna giderlerse:
1-HALKB için arttırılan 10.000.000.000 - 4.969.120.730 = 5.030.879.270 nominal bedelli hisse karşılığında 30 milyar TL kaynak aktarılacağından arttırılacak kısma ait hisse başı fiyat 5,96 TL olacaktır. (son kapanış fiyatı 10,94 TL)
2-VAKBN için arttırılan 10.000.000.000 - 7.111.364.116 = 2.888.635.884 nominal bedelli hisse karşılığında 32 milyar TL kaynak aktarılacağından arttırılacak kısma ait hisse başı fiyat 11,07 TL olacaktır. (son kapanış fiyatı 9,16 TL)
Ama, işin aması var..
Her iki bankada da diyelim ki sermayeyi 2 şer milyar TL arttırdılar, bu durumda da HALKB için arttırılacak kısma ait hisse başı fiyat 15 TL, VAKBN için arttırılacak kısma ait hisse başı fiyat 16 TLolacaktır...
Acaba sermayeleri ne kadar arttırırlar şeklindeki çeşitli olasılıkları herkes kendince hesaplasın dursun..
Ne kadar şeffaf bir durum değil mi?
https://pbs.twimg.com/media/FsRsAftaQAAfQzh.jpg
Günaydınlar!
Bireysel Emeklilik Sistemi(BES)'ndeki birikimler artık kredi için teminat olarak gösterilebilecek. Uygulama 6 ay sonra devreye girecek. Bu yöntem ile kredi çekmek için bozdurulan ya da nakit ihtiyacı için BES'lerin bozulmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.
Erdoğan, bugün Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Erbakan görüşmesi saat 16.00'da gerçekleşecek
günaydınlar
Ne doktorası yapmış bilmiyorum ama F.Erbakan sıkı bir aşı karşıtı. Hatta aşı olanların kuyruklu bebeği doğuyor falan diye konuşmaları vardı. İnternette bulunabilir. ama bu tür fake, saçma sapan komplo teorilerinin de alıcısı var. Hem de sandığımızdan da fazla.
deprem olur haarp ile dıj güçler yaptı dersin inanır, aşı olanın kuyruklu çocuğu olur dersin inanır. komplo teorisine inanmak kolaydır, zeka, bilgi vs istemez.
Almanyada aşı yüzünden herkes panikyeymiş,bu gazete haricinden ne idüğü belirsiz evrensel gazetede belirtmis,galiba bundan alıntı yapmıstır...o neysede 20 sene içinde profesör ünvanlılar incelenmeli,çünkü çogunlugu şaibeli,adamlar dısarıdan bitirmeli lise gibi diploma almlşlar şimdi çık gel bunlara pfof de.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/al...necek-42240347
aşıyla ilgili faz çalışmaları pandemi nedeniyle süreç olarak hızlandırılmıştır ve bazı yan etkiler gözlenmemiş olabilir. Ama aşının yarattığı etkilerin bilimsel ispatı da oldukça zor. Bence işi çok dallandırmadan birkaç emsal karar çıkıp kapatırlar diye düşünüyorum.
Ama Erbakanın dediği kuyruklu bebek doğmuşsa baya tazminat verirler :)
idris Temel'e sormuş
Senin Fadime,üniversite mezunu mu ?
Nereden çıkardın bunu diye sormuş Temel
Ne bileyim doktora veriyor diye kulağıma geldi de.
Ne oldu endekse böyle..,,.,..!!!
Dalgalanmalar olacaktı da, kağıtlara bakarsak bu biraz tusunamiye benzedi...:plc:
uluslarararası tahkim kurulu, türkiye yi KUZAY IRAK KÜRT YÖNETİMİNE faizleri ile birlikte 3,5 MİLYAR DOLAR ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ
RTE moral anketi yaptırıyormuş,ona yakın anket şirketi 53 rte-kılıçdaroglu 45 çıkarmış,oh be demiş böyle olun demiş:kahkah::evil::kmk:
https://www.yeniduzen.com/brut-maasl...ti-162330h.htm
Şöyle birşey okudum gerçekleiği var mı hiç duymadım
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü'nün, bir kadın polis memuruyla ilişkisinin görüntülerinin ortaya çıktığı, bu nedenle istifa ettiği ve yerine atama yapılmadığı için deprem sırasında ilde Emniyet Müdürü olmadığı anlaşılalı birkaç saat oldu
İski, barajların doluluk oranı; 37.61%....
Erdoğan:
- Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz.
- Sanayicilerimizin kullandığı doğal gaz tarifesinde Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz
günaydınlar
Zamanın da hakkın da olumsuz çok şey yazılmıştı. Uluması ile dalga geçmiştik.
Haklı adam. Siyaset böyle bir şey.
https://www.youtube.com/watch?v=Dq-Bm-ecudo
Bovespa
102.885,00 104.085,00 101.796,00 +1.092 +1,07% 17:16:00
Bovespa 102,000-biz 49,000,eski hesaça 490,000:notr:
Acaba onlarmı ucuz bizmi ?,arada tam 400,000 fark var,hadi gidin işinize be,zamanında onlarlan eşittik,süper borçsuz ülkemi olduk,petrol,gaz ülkesimiyiz ?,onların herşeyi var,bizim bir mokumuz yok herşey ithala bağlı,onlarda yönetim değişti başkanları kaçtı,bizdekide gün sayıyor:he:
Ne vereyim abime?
Putin kalmadı. Labrov verelim. Kafayı yediler,2025 den önce bitmeyecek Nükleer santralın açılışını yapacaklarmış.
Bunlar Maraş'ı da açmışlardı.ne oldu?