https://twitter.com/Emreet1969050/st...PrJwIQsiA&s=19
Printable View
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar:
Suudi Arabistan Maden ve Sanayi Bakanı bizi ziyaret etti. Onlarla madencilik alanında önemli bir anlaşma imzaladık.
Bu anlaşmanın önemli unsurlarından bir tanesi kritik madenler denen dünyada herkesin üzerinde durduğu madenlerle ilgili iş birliğini içeriyor. Bunları en kısa sürede daha somut ortaklık anlaşmalarına da döndürmek istiyoruz.
Özellikle onların da bu yeşil hidrojen rüzgâr ve güneş projelerine olan ilgisini gördük. 5 bin megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var Suudi Arabistan’la düşündüğümüz.
CW Defence...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7a0f5aa81b.jpg
MSCI Türkiye Endeksinde Eylül Ayı İtibariyle 6 Yeni Hisse İşlem Görmeye Başlayacak
• Europower Enerji (#EUPWR)
• Cw Enerji (#CWENE)
• Alfa Solar Enerji (#ALFAS)
• Bien Yapı Ürünleri (#BIENY)
• Akfen Yenilenebilir Enerji (#AKFYE)
• Reysaş Lojistik (#RYSAS)
Sn Paydaslar,
Cwene bilanco aciklanmadan önce açık döviz pozisyonu vardı yaklasik 900 milyon şuan bu tabloya göre bu rakam daha da artmış 1200 milyar.
Sirket acik yabancı pozisyonuyla ilgili gerekli önlemleri aldığını simdilik bir sıkıntı olusturmayacagini belirtiyordu ancak sonuçlar öyle göstermiyor..
Bununla ilgili düşüncesi olan varsa paylaşırsa sevinirim..
Temel olarak benim aklıma takılan en önemli açığı burası..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
NOT 8 – STOKLAR
Grup’un 30 Haziran 2023 ve 31 Aralık 2022 tarihleri itibarıyla stokları aşağıdaki gibidir:
30 Haziran 2023 31 Aralık 2022
İlk madde ve malzeme 799.442.770 612.174.337
Yarı mamuller 160.773.530 1.602.835
Mamuller 382.431.643 149.349.658
Ticari mallar 379.479.275 170.503.101
Diğer stoklar 96.256.802 22.560.662
toplam 1.818.384.020 956.190.593
stok artışından kimsenin haberi yok sanırım. şirkette bu şekilde neden cevap verememiş oda ayrı tabi :)
tabloyu düzelttim ama yine aynı şekilde gelmiş buraya.. 2022 stok kapanışının 2 katı 30.06.2023 tarihinde arttırmış.. önemli olan artık bu stogu harcaması diye düşünuyorum. 3. çeyrek ya da 4. çeyrekte bunun artışını görmeyi umuyorum.
izliyoruz şirket neler yapabilecek..
CW Enerji'nin Güneş Enerji Santrali Projesi ile İlgili ÇED Halkın Görüşüne Açıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
AĞRI ili DOĞUBEYAZIT ilçesi sınırları içerisinde CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ tarafından yapılması planlanan 32,27 MWm / 22,20 MWe KAPASİTELİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (46,57 ha) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 15/09/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya AĞRI Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve AĞRI Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Stoklardan herkesin haberi vardır. Zaten açık bir bilgidir bu.
Ama döviz açık pozisyonu sadece stoklar ile yorumlayamayız... Firmanın geçmişte yaşadığı finansal sorun yatırımcının aklındadır...Bundan dolayı bir tedirginlik olması normal...
Dediğiniz gibi stokların ciroya girmesi 3.çeyrek ve sonrasında izlenecek olan konudur...
"Parasal olmayanlar, zaman içinde nominal değerde değişikliklere uğrayan varlıklar ve yükümlülükler olacaktır. Örneğin, maddi veya maddi olmayan varlıklar, stoklar, uzun vadeli finansal yatırımlar veya karşılıklar"
demekmiş parasal olmayan diğer yükümlülükler.
En çok parasal olmayan diğer yükümlülükler kısmında döviz açığı var. 80 milyon dolar civarı.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
#cwene Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ile 847.000.000 TL tutarlı sale and lease back yapmıştır.
Patronu tebrik ederim. Güzel bir iş yapmış. Uygun bir finansman yaratmış.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...02e8283957.jpg
Sn Paydaslar,
Hissenet formuna tapatalk uygulaması üzerinden uzun suredir kullanıyorum.1 haftadır yorum kısmının hemen altında resim ekleme için kullabdigim Fotoğraf,Dosya kısmına bastığımda telefonun galerisi açılmıyor ve depolama için uygulamaya yazma okuma izni verilmesi gerektiği uyarısı gelmektedir.
Ayarlar-Ugyulamlar-Tapatalk izinler kısmındada depolama ile ilgili bir izin seçeneği gelmemektedir.Sadece konum,kişiler ve bildirimlerle iglili izin ayarları yapilabilmektedir.
Bu sorunu yaşayan veya nasıl cozulebilecegini bilen varsa paylasabilirse çok sevinirim.
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugun bende firmaya telefonda bazı sorular sordum..
1-Doviz açık pozisyonunun artış eğiliminde olmasını sordum.Nasil yorumluyorsunuz bu durumu?
Cevap:Bu durumun birazda şirketin iş yapış şekliyle alakalı bir durum olmasindan kaynakli oldugunu uzun uzun bahsetti.Ihale usulü calisilmasindan dolayı sarkmalar olabileceğini söyledi.Daha güçlü sonuçların 3.ve 4. Ceyrek finansallarinda yansıyacagini belirtti.
Bende söylediklerinizden 3.ve 4.ceyreklerde döviz açık pozisyonunun tamamen kapatılamasada düşüş egilimine girilecegini anladigimi ifade kendisine ifade ettim.O da öyle beklediklerini soyledi.
2-Izahnamede belirtilen 2023 sonu 638 milyon dolarlık ciro hedefiyle ilgili öngorunuz nedir?bu hedefi yakalayabilecek misiniz?Suana kadar yaklaşık 4 milyarlık bir ciroya ulaşıldığını bu hedef için geri kalan periyotta 12 milyarlık ciro yapılması gerektiğini söyledim.
Cevap:Gecen hafta bir sunum paylasmislar.O sunumda da detaylı bir şekilde sene sonu hedefleri için suanki durumlarini özetleyen bilgiler vermişler.Ilgili sunumu inceledim önemli gordugum yerin resmini kaydettim ancak yukarda bahsettiğim resim ekleyeyeme ptobleminden dolayı dosyayı yuklemiyorum:(
Ozetle:Şuana kadar ciro hedefinin %102 hedef paralelinde gittiğini,brüt kar ve favok marjlarinda %90 ve %80 oranlarıyla hedefin biraz altında seyrettiklerini sunumda da paylasmislar.Telefonda da bunlardan bahsetti.
25.08.2023 18.36 Kap duyurusundaki "Halk arz fiyatının Belirlenmesinde Esas Alınan varsayımlara ilişkin Değerlendirme Raporu" ndan inceleyebilirsiniz.
1 Halka arzdan kasaya giren para
2 Devlet destegi
3 Bu ikisinden gelen paraya ragmen ek olarak şimdi de bu lease back yöntemi ile duran varlıgın gecici bir süre elden cıkarılıp kiralanması..
Şimdi tüm bunlar yeni ve büyük bir yatırımın habercisi mi sizce yoksa olumsuz bir durum olarak mı yorumlanmalı.. Cünkü anlasilan o ki ilk ikisi yetmemis.. Devam eden borcluluk durumu da cok ic acici degil malum..
Sanırım ağırlıklı olarak hücre yatırımında kullanılacak.
Yapılan bu anlaşmanın hem vergi avantajı hem de finansal avantajları var.
Bu şekilde para alabildikten sonra şirketin bunu değerlendirmesi iyi
Aksine bu ortamda kredi ile yatırım yapacak olsa ben tereddüt ederim.
Ama şirketin ödenemeyecek bir borçluluk durumu yok. Aksine iyi durumda. Net borcu son çeyrek -218 milyon
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...82bacb06a1.jpg
Patron ve yönetim işini bilen kişiler duran varlığı nakite çevirip yeni yatirimlarla bu gelecek vaad rden enerji işinden bir an önce faydalanmak ve yeni musteriler kazanmak bence cokharika gelecek zamanlarda müşteri aramaktansa bunu şimdiden başarması güzel ben çok umutluyum dünyanın yeşil enerji isinden
Merhaba,
Evet yatırım yapan büyüme firmaları borçlulukları olan firmalardır. Önemli olan borçlu olmak değil,borcunu çevirebilmektir.
Ama firmamız halka arz geliri, teşvik ve bu son operasyon ile kendini oldukça rahatlattı. Yatırım için de uygun kaynak yarattı.
Açıkcası ben gidişattan şu an memnunum...
Zaten istediğim agresif yatırım yapan ve sürekli büyüyen bir şirket olması.
İşte piyasa bunu gördükçe o zaman çok iyi fiyatlamalar yapar.
CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.
CWENE
Bugün 18:16
RUBENİS TEKSTİL SANAYİ TİCARET A.Ş.Özel Durum Açıklaması (Genel) / CWENE
İlgili Şirketler
[CWENE]
Açıklamalar
Cw enerji ile yapmış olduğumuz öz tüketim amaçlı 10 MW Güneş enerjisi santralinin 3. Etabı için malzemeler sahamıza sevk edilmiş olup, montaj çalışmalarına hızla başlanmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
KAP: EUREN [CWENE ] EUROPEN ENDÜSTRİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1190928
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-09-01
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş.
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı -
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı -
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2024-07-01
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi Ciroya Olumlu Katkı Etmesi Beklenmektedir.
Açıklamalar
Açıklama 01.09.2023
tarihinde Şirketimizin 2024 yılı 3. Çeyreğinde üretime başlaması
planlanan Güneş Enerjisi Camları ile ilgili olarak CW Enerji Mühendislik
Ticaret ve Sanayi A.Ş. firması ile yıllık 4.000.000 M2 Ges paneli camı satışı
için niyet mektubu imzalanmıştır. Birim fiyatlar satış anında ki piyasa
şartlarına göre belirlenecek olup bugünkü piyasa koşullarında yaklaşık olarak
670.000.000 TL. ile 720.000.000 TL. seviyelerindedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Güzel bir haber...Malum iç piyasada şu an iş çok. Ama bu işi yapan firma da artıyor. Hepsi kapasitesini arttırıyor. Belki 2-3 sene sonra iç pazar da daralacaktır...
Şu an düşük olan ihracat oranının artması ileri vade için çok olumlu olacaktır.
https://twitter.com/CWEnerji/status/...BiY2rW7bQ&s=19
ABD Çin menşeli güneş panellerini istemiyor.
O yüzden euren'den alacağı camlar oldukça önemli.
Türkiye'den camı alacak üzerine kendi filmini ekleyecek.
https://yatirimlar.com/haber-CW_Ener...rim-367874.htm
Çin'den alacağı hammadde azalmış olacak. Bu hamle ABD ye ihracatın önünü açar şayet böyle bir planları varsa.
Zaten ABD ye 3 günlük fuarada gidecek şirket.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almanya'da katıldıkları fuardan ses çıkmamıştı. Umarım bu kez de öyle olmaz, iyi iş bağlayıp gelirler..
evet sevgili dostum enerji işinde öellikle yeşil enerjide gelecek çok daha iyi olacak ve bu işle ilgili bana göre en önemli 4-5 şirketten biri cwene dir 6 ay bir yıl içersinde çok cazip yerlere gelecegini ve alfasın hikayesini bu şirketin de devam ettirecegini düşünüyorum hikaye derken konumlar farklı benim söylemek istedigim atılım ve gelecek manasında şimdilik b,ze sabır düşüyor aynen alfasda 170-250 arasındaki dalaverelerin burada da döndügünü sezinler gibiyim mart ayında alfasda şunu yazmış ve uzun yıllar bekledigim egeen konya portföyümün büyük kısmını alfasa aktarmıştım 4-5 aydır da cwen de pozisyonumu çogaltıyorum ve bu gelgitleri beeni hiç ilgilendirmiyor kısacası orta uzun vade bence damızlık olacak civciv gibi bir hisse önce tavuk olacak yumurtlayacak ve yumurtalardan civcivler de çıkacak ve çogaldıkça bizim kümes de neşelenecek hele b,r 400-500 leri bir geçelim seyreyleyin cümbüşü.m
martta alfasa yazdıgım ve sabrımın mükafatını gördügüm yazının benzer bu yazı der hayırlı kazançlar dilerim.
Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
benim gördüğüm 3 kere taban bozdu....
bu iyi bişey mi. kötü bişey mi....
gel gel ifadesinden başka bir şey degil hatırlayın ilk 170 e giderkenki hareketi o zaman da aynı tezgahı yapmış ve tavan çözüldü dönecek diye beklerken ertesi seans veya bir sonraki seans tekrar dipleri göstermişti ama bu sefer 245-250 arasını görüp çok hızlı gene yukarı dönmesini ve 400 üzerinde 2-3 gün kalırsa önünün baya açılacagını düşünüyorum şimdilik tahtacılar kısa gün karı peşinde yukardan ver aşagıdan topla derdinde ve bu da eylül ekim aylarına kadar vur kaçla devam demek gelen iktidar ve ülkenin durumunu bir görmek isteyeceklerdir eger iyi bir atılım yaparlarsa yabancıyı da ikna ederlerse işte o zaman ben borsanın 10 000 leri görebilecegini düşünüyorum hayırlısı kısacılar için handikap uzuncular için fırsat günleri bu aylar.
alfas aslında son zamanlarda halka arz edilenlerin en iyilerinden biri ama orta uzun vade alttan alıp bekleyen için çok güzel fırsatlar verir bence tabi şimdilik beklemekteyim[/COLOR][/COLOR]
Zirveden kapattı...
Hayırlı olsun. Daha da iyi olur inşallah...
Güzel bir yeni iş haberi..
"Şirketimiz ile müşterimiz Sunteks Dokuma Boya Apre Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında, Ağrı İlinde yer alan bir araziye 7500 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda toplam KDV hariç 7.436.000,00 USD (YediMilyonDörtYüzOtuzAltıBinAmerikanDoları) (Sözleşme imza tarihi itibariyle bu tutar, TCMB Döviz alış TL/USD kuru ile KDV hariç toplam 198.764.280TL' dir.) tutarlı güneş enerjisi santrali kurulumu sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme bedelinin 2.820.034,20 USD (İkiMilyonSekizYüzYirmiBinOtuzDörtAmerikanDolarıYi rmiSent)'lik kısmının ödemesi yapılmış olup Şirketimize yapılacak kalan ödemeler, hak ediş usulüne göre gerçekleştirilecektir. Söz konusu projenin, 2024 yılının 3.çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5701bbf207.jpg
CW Enerji, Gaziantep'te bir firmanın çatısına GES kurulumunu tamamladı
CW Enerji, Gaziantep'te faaliyet gösteren bir firmanın 3 noktadaki fabrikasına toplam 6,34 megavat peak (MWp) gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulumunu tamamladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, CW Enerji söz konusu GES kurulumuyla yılda yaklaşık 5 milyon 401 bin 21 kilogram karbondioksite eşdeğer emisyonun önüne geçileceğini belirtti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi Volkan Yılmaz, güneş enerji santrali kurulumlarına hızla devam ettiklerine dikkati çekerek, "Güneş enerji santralleri hem üreticilerin elektrik giderlerinin azalmasına hem de sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlıyor. Biz de CW Enerji olarak, proje planlama, projelendirme, finans ve uygulamayla kurulum sonrası teknik bakım ve onarım konularında firmalara yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Yılmaz, söz konusu firmanın çatısını GES ile donattıklarını belirterek, aynı zamanda yaklaşık 804 ağacın kurtarılmasını sağlayarak temiz enerjiye de katkı sağlamış olacaklarını ifade etti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
KAP: CWENE [ ] CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Sermaye Artırımından Elde Edilecek / Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1191826
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8a65874ccf47f8
Sermaye Artırımından Elde Edilecek / Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor 2023-09-05
KAP: CWENE [ ] CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1191829
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-09-05
Şirketimiz ile müşterimiz Birlik Un ve Gıda Sanayi Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi arasında, Erzurum İlinde yer alan taşınmaza 2.100 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda toplam KDV hariç 1.681.680,00 USD (KDVHariç BirMilyonAltıYüzSeksenBirBinAltıYüzSeksenAmerikanD oları) tutarlı güneş enerjisi santrali kurulumu sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme bedelinin tamamı Şirketimize ödenmiştir. Projenin montajına 2023 yılının Eylül ayı içerisinde başlanacak olup söz konusu projenin, 2024 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Maşallah. Kap lar hızlandı bu aralar...
:bravo:
Hücre üretimi ve savunma sanayi işleri de ileride ciroya girdiği zaman farklı şeyler konuşacağız.
Biraz daha zaman .....
Cwene günlük takip ettiğim kanal güncel görünümü..
Daha önce bıraktığı gap,kanal destegi,daha önceki fibo direnci (şuan destegi) ve ema13 35x civarlarında.Burası önemli destek bölgesi.Buralardan tepki gelirse yukselis ivmesini devam ettirir diye düşünüyorum.Tabi endeksin durumu da belirleyici olacaktır..
Bakalım hayırlısı sabırla beklemeye devam..
https://i.hizliresim.com/42ib9q2.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Cw Enerji kâr payı dağıtımı yapmayacağını açıkladı. İzahnameye göre 5 yılda ilk yıl için nakit kalan 4 yıl için nakit veya bedelsiz kâr payı vereceğini taahhütünü vermişti. Bu durumda bedelsiz mi verecek, ne olacak?