abey bunlar paartesi not arttırımı fışkırtmasına hazırlık anlaşılan bari bugün beni stop etsede haftasonu karabasan görmesem.
Printable View
abey bunlar paartesi not arttırımı fışkırtmasına hazırlık anlaşılan bari bugün beni stop etsede haftasonu karabasan görmesem.
Holdinglerden fonlama yapıp banka alıyordu genelde, pazartesi bankaları verip holdinglerdeki fonlamasını kapatabilir.
Dün başlayan formasyonlar koç,eregl de dolar bazlı bakarsanız görürsünüz direnç bölgelerindeler kırarlarsa yürürler şuanda işlem yaptığımdan graf atamıyorum müsahit olursam bakarım
Not vs için şu andan sonra mal alırken dikkatli olun. Onu 2 gün önce alacaktınız. Geçti ...
Olursa amenna ama Artış olmazsa pazartesi sabah sıkıntılı açabilir .
Maliyeti iyi olan için önemli olmaz ama yeni alan bence resmi görüp öyle almalı..
Reel faiz ileri vade için pozitife geçti gibi duruyor. Döviz artış beklentileri düşüyor. Bu sebeple burada durduk denebilir. Ya da sembolik bir artış gelebilir ama yapmasalar daha iyi gibi.
Öyle bir durumda herkes önüne bakar biraz daha deterministik bir dönem başlamış olur, ta ki mayıs gibi dünyaya paralel indirimler başlayana kadar.
Ya da önümüz seçim. İndirimlere mayıs değil de daha önce başlayalım derlerse, 5 puan daha artırır oradan geri gelirler muhtemelen.
İlk senaryo mantığın söylediği, ikincisi şov dünyasına ait. Hangi dünyada isek ona göre seçim yapabilirsiniz.
Sağlıkla …
Vatandaşta enflasyon %60-70 algısı var, %50 faiz olunca dövize ilgi azalır yoksa millet bozmaz. Zaten dövizden çok altına yöneliş varmış.
Vatandaşın hemen döviz bozmaması da isteniyor olabilir, bir bakan hemen enflasyon düşecek derken diğeri 2026 diyor.
Nkolay reklamı çıkıyor hazine tahvili teminatlı repo %45 diyor. Kısa vadede yüksek faiz ile uzun vadeli tahviller fonlanıyor olabilir.
Seneye yabancı 30 dan bozdurdu şimdi 25 bir de üzerine faiz aldı söylemleri başlayabilir.
x100 7982 değdi
açmasın baraj kpaanı
Onlar biliyor ama ne olacağını,biz bilmiyoruz.Bizim için iki ihtimal var; bu yükseliş düşüşün ara mal dağıtım yükselişimi yada çıkış başladı kimseye mal aldirmama hızlı çıkışı mı ? hangisi olduğu kismetimize artık.Ama esas oğlan konumundaki tüm hisselerdeki yükseliş dikkate değer!
https://i.hizliresim.com/2wudzjm.png
https://i.hizliresim.com/r1w4csm.png
https://i.hizliresim.com/ek4mflc.png
oyun bu tekniği doğru kullanan okuya bilen bankada dünde eregl ve koç ta giriş yapmışlardır.
koç bank da 22.50 kulp un katlaması büyük çanak 90 lara kadar gidiyor
eregl ve koç ta dirençlerdeler .
sonuç olarak maliyet önemli artık her tahta gitmeyecek , sert yukarı hareketin sert aşağı gelme olasılığını unutmayalım soranlar için.
moodys gelince düşüncem sorulmuş 7 eylülde bir açıklama yapmışlar ona bakın ne ne olursa ne yaparız belirtmişler görünüm cepte gibi ama onuda yapmazsa bankalar öncülüğünde satış yeriz pazartesi , görünüm beklenirken notumuz çok aşağıda olduğu için teşvik hikayesine yabancı alımlarıda oldu borsada 8150 kırarız diye düşünüyorum .
kolay gelsin
Banka satanlar da salak değil, 2024 portföyü oluşturuluyor deniyor ama ne alıyorlar onu bulmak lazım.
önce fed pas geçti
sonra ecb pas geçti
sonra boe pas geçti
hepsi birbirinden bağımsız merkez bankaları.. bizimki de bu paterni izleyecektir, şimdikilerin amacı bağımsız merkez bankacılığını geri getirmek olduğuna göre, ya pas geçecek ya 2 puan sembolik bi arttırım, ikisi de aynı etkiyi yapar, arttırım döngüsü sona erdi mesajını verir.. şimdi 6 ay bu sıkılaştırmanın etkisini izleyecez derler..
bankalar bunu beğenir
bişey deneyeceğim... muhkem durun
gece nota kalmayabilir, ya bu saat içinde yada 14:00 barında birşeyler olabilü
tutarsa iyi, tutmazsa bakarız
bofa inceden satış tarafına geçti bazı tahtalarda abartmazsa sıkıntı yok abartırsa 15.00 dan sonra değişik bir gün olur bakalım bilek güreşini kim kazanacak:)
yalnız kaç gündür emeklilik ve yatırım fonları , sene başı ziraat üzerinden alımlar yapan grup veya kulağı delikler kaç gündür malı yabancıya teslim ediyor.Yabancıda almak istediği malı kademeler boş olduğu için aşağı basıp topluyor havası var .
876500 şort denemesi
Piyasayı yapan merkezi sistem.
Zatan en ufak oyuncu bile bizim zekamızı küçümsemeyin diyor.
Bu arttı bu geri kaldı deyip yanlış ata oynamamak lazım. Herif birini alıyor diğerini satıyor, arada mazot olunuyor.
Topik çok boş millet mevduata kaymış ,
terste kalmış,
bu hareketi geri gelir diye pozisyon açmadan değerlendirmiş,
psikolojik baskı altında olma olasılığı ( alırsam aşağı verirlerse )
olabilir...
Ortalama ilk 30 hisse %2,46
Ondan sonrakiler oratalama %1,50 gibi
Esnaf hisseleri sorunlu
Herif belki döviz kredisi buldu yurt dışından alım yapıyor. Yabancı da yıl sonu primini düşünerek hafif yukarı itekliyor olabilir.
Enerji anlaşmasının kıyısına köşesine sağlıkta sıkışmış olabilirmi:whistling:
Çıtak dayucuğum sabırsızsın :)
hepsi neyse de adamlar guzel aldı
sahsen ben kacırmıs oldum
7500 altına mutlaka sarkar dıye dusunuyordum ve hatta 7200-7300 bandına kadar sert verır oyle alırdı senaryom ama calısmadı
cds haberini bahane edip asıldılar shortcu geldıkce daha da surduler
dun sabah dıp konusurken konjuktur bır anda yenı zırve ve rallıye evrıldı
yakalayıp degerlendırenlere tebrıkler
275$ uzerınde kalırsa 310 dolardan dusen kanalı kırmıs olacakve cıddı cıddı rallı baslatacak sanırım
Bakın bu samimi yazınız çok şık oldu...
Örnek alınmalıdır ..
Borsada yarının garantisi yok. .
Belki 7500 almadığınızı yıl sonu 7000 den alırsınız. Belki alamadan yukarı gider .
Para kazanılır, kaybedilir..
Herşey nasiptir...
Bundan sonraki işlemlerinizde başarılar dilerim...
Şort açanlar panik yapıyor şu dakikalarda...spek de zevkle tutuyor
kaçta şuan vob ?
maliyet kötü idi... daha iyi yerlerden fırsat verecek
spot100'ün saatliği AL'a geçmeden, sınırdan çevirmek için sert basarlarmı diye düşündüm, basmaya niyetleri yok..
bak dayu meseleyi çözmüş.. :rtfm: ben öyle panikli tahtada araya girmem :yahoo:
sn seloo
sizin 2.40 şartlandığınızı gördüğüm için nikinizle alıntılayıp 2.59-2.60 bandını belirttim.
ogün en düşük 2.59 trade edenler oradan mal aldı , hedge ederek dünkü vob diğer kısmı bu yüzden kalabalıkdı.
ince oyunlar oluyor bunu burada hep yazamıyoruz.
yabancı bofa raporunuda biliyor , moodys de biliyordu ben kendi adıma sadece graf üzerine oyun oynuyorum 5 formasyon dan 3 nü yaklasam bana yetiyor trade ederken ,
kolay gelsin
sn Sindoma teşekkürler
dediğim gibi şartlanmış olmak yukselıste de dususte de fırsatları kacırmaya neden oluyor
uzun suredır pıyasada da olsak sınırlerı ve algıları yonetmek zor oluyor
her seferınde bırsey daha koyuyoruz ama olmamız ıcın daha coook zaman var
kazanamadık ama kaybetmemek de onemlı sanırım
bugün tüm gün dışarıdaydım 45,30 sise uzunlar 48,90 verildi...
geceden yazmıştım emrimi...
an itibariyle full nakit...
45 bandında gelirse sise kozaa tekrar bakarım...
şimdilik kenardayım...
kalan arkadaşlara bol şans Allah size benden çok versin...
kalın sağlıcakla...
https://i.hizliresim.com/w975uvu.png