Ben bu hisse kadar küfür ve beddua alan başka bir hisse görmedim desem
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
bilançonun olumlu yanı...ihracat söylendiği gibi yapılıyor...86 milyon.yurt için 30 milyon...yalnız anlaşılmayan konu 27 milyon tl gider dönem başı yaklaşık 7-8 olan gider hadi enflasyon v.s.koy olsun 9-10 burada var bir numara....
Benim bilanço incelemesinden sonra gördüklerim aşağıdadır:
1. Çimento satışları beklendiği gibi, iç satışlarda düşüş, ihracatta artış. Ancak 2ç için yaşanan patlama sonrası ihracatta kayma olacağı öngörüldüğü için bu olumlu kısım 3 aylık olmayacak. Yani 2ç bilanço daha olumsuz olabilir.
2. Pazarlama gideri yazılan 27 milyonun yenilir yutulur bir yanı yok. Bilançoda dip not açıklama bile yok bu kalemde. 50 milyon yazsa da olacaktı yani. Burada bir hinlik var.
3. Çimento maliyetleri inanılmaz artmış.
Geçtiğimiz seneki çeyreğe göre maliyet aynı oranlarda kalsaydı 77milyon satış maliyeti olacaktı. Bazı maliyet kalemlerinde 3 kat artış olduğunu gördüm. Olumsuz bir durum.
4. Ihracat olumlu ancak maliyetler batırmış şirketi. Kaça satıyorlar klinkeri veya çimentoyu acaba? Kar marjı yüzde 30'lardan 10'lara kadar düşmüş.
5. Bankada 70 milyon parası var. Banka kredisini kısa vadeli faiz ile değerlendiriyorlar.
6. Bütün bunları ve yapılan oyunları lütfen önce şirketin yatırımcı ilişkileri birimine daha sonra da spk'ya yazalım.
Ytd...
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İhracattan dolayı gider de artmıştır. Dünyada ve turkiyede arz fazlası var. İçeride 40 dolara sattığını dışarıya 30 dolara satar. Ama zaten milleti öldürdüler. İki bedelliye katılan birisi çok ciddi zararda. Bu şirket kendi özkaynsklarıyla kapasite artışını yapabilirdi. Enerji işine soktular içi boşaldı. Sonra da aptalca bir zamanda yatırım yaptılar. Toparlanması yıllar alır. Hele hele konut krizi derinleşirse ekonomi iyice boka sararsa hangi donu giyeceklerine karar vermekte bayağı zorlanırlar. Umarım donsuz kalırlar.
Sorun enerji yatırımı yapılması ya da yeni fabrika yapılması değil sorun süreçlerin finansal olarak maalesef iyi yönetilememesi.
Satışların 3 kat artması, ihracatın fevkalade iyi olması önemli.Ancak pazarlama giderinin yüksek olması düşündürücü ve açıklamaya
muhtaçtır.Yapılan enerji yatırımı ve yeni tesislerin yapılması elzemdi ve zamanlamada da sorun görmüyorum. Bankada ise 70 milyon
parası var. Banka kredisini kısa vadeli faiz ile değerlendiriyorlar.Neticede şirketin önü açık bırakın yurt içini uluslararası arenada da
kendinden söz ettirecek ve önemli bir paya sahip olacaktır.
yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
https://i.hizliresim.com/P1L9N5.png
Geçen sene 43 milyon satış olmuş maliyet gideri 29 milyonmuş. 43 milyonda 29 milyon maliyet olursa 115 de 77 olur diye düşündüm. Brüt kar 38 milyon olur bu da finansal gider olan 39 milyonu götürür. Geçen sene yönetim,pazarlama ve esas faaliyet diğer giderler 4 milyonmuş bu sene 5-6 olsa dedim en fazla 5 milyon zarar gelir diye tahmin etmiştim. Finansal gideri daha düşük hesaplamıştım avroyu 6.23 den almıştım. Neyse finansal gider 39 tamamda 27 milyon pazarlama gideri ve 103 milyon maliyet 50 milyon artırdı zararı. Avro 1.çeyrekte 3 ayda %5 arttı, 2. çeyrekte 1 ayda %5 daha arttı şimdiden 30-35 milyon finansal gider oldu inşallah buralarda kalır yada düşer Avro yoksa finansal gider artar. Normalde ihracat yapan firma için avronun yükselmesinde satışta da pozitif yansıması gerekirken sanki maliyetini zor karşılamış görünüyor. Geçen seneye göre satış %267 artmış maliyet %355 artmış. Giderlerin maliyeti düşmezse yada daha pahalıya satılmazsa toparlayamaz gibi duruyor. 115 milyon satış yap esas faaliyet karı -20 milyon olsun. Esas faaliyetinden zarar edeceksen o kadar yatırımı neden yaptın o kadar avro borcu neden yaptın? Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İhracatın sökeden-liman ve limandan gemiye yüklemelerden oluşuyordur. Limandan gemiye yüklemeler grup içinde kalacak.
Limanın kapasite kullanımını karlığını artıracaktır. Söke-liman tren yolu+ karayolu MALİYET unsuru. Maalesef pahada hafif
yükte ağır bir ürün klinker.(satış fiyatı tonu 35 us civarı)
Bu navlun gideri olmasa ihracatta olmaz daha kötü bir durum değil mi! Bu yönde bakın derim.
ytd
Saygılar
Bakalım 0,50 kuruş seviyelerine gelecek mi
kanka zarar açıklamış inşallah yansıması olmaz. ytd.
Borsa düşmüş yükselmiş sökeye hiç farketmiyor hep düşüyor
Arkadaşlar bir haber vs var mı??? Ne zaman yükselse hisse bedelli yapacaklar diye korkuyorum artık.
Hava nasil oralarda usuyormusun...
kar yagiyor saclarima biliyormusun...
.....Yeni bedellinin ayak sesleri.....
Agalara yakisir....yin gari...
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size sordum ama bende baktım. Nominal bedelin altında iken bedelli olmuyor. Burada en kısa vadede yapılacak hisseyi hareketlendirip yükseltmek. Hem bedelli yapılabilir hem de bedelliye katılacak yatırımcı bulur. Yoksa burası zaten iptal olmuş. Ver ver nereye kadar
Batısöke Çimento'da hisse satışı için Ünlü&Co'nun yetkilendirildiği belirtildi -RTRS
investing.com internet sitesinde yayınlanan Reuters kaynaklı bir habere göre; Batı Anadolu Grubu'na bağlı Batısöke Çimento'nun anaortağa ait olan ve sermayenin yüzde 75'ine kadar hissesinin tamamının satışı için Ünlü&Co yetkilendirildi.
Konuya yakın kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre şirket yakın zamanda halka açık kısmı haricindeki geri kalan hisselerin satışı için yetkilendirme yaptı.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://tr.investing.com/news/stock-...naklar-1894533
kao haberini olumsuz olarakmi algilamaliyiz
Milleti ne kadar bıktırdın ki yorum yapan bile yok.
kap haberini yorumlayacak varmi
KAP : BSOKE
Bir haber ajansında çıkan haber üzerine SPK'nın Özel Durumlar Tebliği (II-15-1)' nin 9.maddesi hükmü gereğince Şirketimiz açıklaması aşağıdadır:
Bağlı ortağı bulunduğumuz Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.' nin sermayemizde sahip olduğu paylarının blok veya kısmı satış imkanlarını araştırmak üzere, potansiyel aracılarla görüşmeler de bulunmak üzere bir aracı kuruluş ile danışmanlık sözleşmesi imzalanmış olup, somut bir alıcı ve bir satış sözleşmesi bulunmadığından ("Tebliğ") in 6.maddesinin 1.fıkrası uyarınca, bu aşamada gerek şirketin meşru çıkarlarının zarar görmemesi, gerekse yatırımcıların yanıltılmasına yol açılmaması için bilginin kamuya açıklanması ertelenmiştir.
Konuya ilişkin gelişmeler tam ve zamanında kamu ile paylaşılacaktır.
Şirketin Kap'a gönderdiği haber, henüz bir satış sözleşmesi olmasa da söylentileri doğruluyor. Önemli olan budur. Bir aracı kurum ile danışmanlık sözleşmesi imzalanmış ve blok veya kısmi satış seçenekleri araştırılıyor. Zaten hisse diplerde tavan olması normaldir.
yatırım tavsiyesi değildir.
Neden btcim tavan yaptı da bu yapmadı acaba bilen varmı.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Blok satış olması durumunda yönetim değişikliği söz konusu olacak sanırım...Ayrılma hakkı ve alan kişilerin çağrı yapma zorunluluğu doğacak haliyle o yüzden borsa fiyatının şişmemesi için gizlemiş olabilirler
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9cf7779b7.jpg
Son 2-3 günde en büyük alıcı QNB 0.85 ortalama ile almış bugün 0.935 ortalama ile sattı aldığını. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3dbfd32558.jpg
Merak ettiğim şudur böyle bir gelişmeden haberi var mıydı? Yoksa çok şanslıymış. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yarın bu günkü hareket olmayabilir
Bu alinan karara Sanko nun ne diyecegi cok onemli....
.....Hayir derse zor satarlar.....
.....Buyuk olasilikla rahat bir bedelli
yapmak icin gazlama gibi...Baticim
YD alicengizi hafizalarda cok taze.
Kesin olan teksey capsizliklarini ve basiretsizliklerini tescillemis oldular.
Yaw daha fabrikayi dogru durust bir
hesap donemi bile calistiramadilar.
Binlerce kisinin alinteri ve emegini nasilda çöp yaptilar......Ama aldiklari
ahlar ve veballer kendi kayiplarinin yaninda bonus oldu.Her zaman dedik
...niyet neyse akibette o oluyor....
Bir olasilikta Bsoke nin Sanko ya satilmasi olabilir. Bati hisselerini takas ederler..... İ.T ayrilma hakki
tanirlar...Tabi bu olaylar kilifina uygun
tezgah alti halledilir. Ky yada ucun biri
duser....hakkini verip koddan cikarlarsa en guzeli olur, 13 sene sonunda gelinen nokta dusunulunce
en hayirlisi.... Sanayiciligi deger katanlarin yapmasi memleketimiz ve
yatirimci icinde en hayirli olani.
Hisselerinde kontrolu elinde olan bir
patronun alacagi kararlar degil bunlar....pinpon topundan beter oldular.
Yasayip gorecegiz....aldigi GA kararini
uygulayamayanlarin maskesi dusmek uzere.....[emoji34][emoji122]
Saygilar.
Ytd.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aylık rsi pu çalışmış,kanal içine girdi.Trend dibinden devam.
http://flashresim.com/upload/MTVkMDJhZDBmNTcyZjc.png
Grafikte ne demek istiyor üstad çıkacak mı yani 😬
sürece sankoyu dahil edeceklerini sanmıyorum. hani 2007de çağrıyı gazeteden öğrendik demişlerdi ya.. aynısını sankoya yaşatırlar gibi.. ama eğer alıcı çıkmazsa batıçimin oturacağı yer sankonun kucağı olur.. umarım süreç tüm ky için iyi olur... aynı zamanda temennim odur ki yönetim beter olur.
Bsoke eksi btcim artı belli oldu btcim gidecek bsoke de atlayanları söğüşleyecekler burdakilere geçmiş olsun YTD
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.