Amin diyelim :)
Printable View
AKGRT ve kardeşi AGESA 'yı pek bir severim. Epeydir de taşırım.
Bu aralar yatırımlara ek yapmayı planlıyorum, ancak takip ettiğim bir kaç teknik analizi siz yatırımcı arkadaşlarımla paylaşmak isterim.
AKGRT 700 günlük ağırlık ortalama kullanıyorum. rakam 6,50 civarlarından geçiyor, normalde bu civarlar destekti. Ancak şuan için tutunamadı. altında seyir etmeye devam ediyor 1 haftadır. O yüzden burada alım yapmayı sanırım pas geceğim, veya 6,50 üstünde tutunmasını seyir edeceğim, yukarıdan alım yapacağım.
Haftalıkta ise dibin dibi diye nitelendirdiğim Haftalık grafik 400 AOF aldığım grafiğim var, oda 3.8 'lerden geçiyor.
Beni alım yapmaya negatif yönde iten de haftalık teknik verisi.
öte yandan şirketin diğer yıllara göre Reasürans Paylarında çok ciddi düşüş gördüm, faaliyet raporunda. Belki de yanlış gördüm bilemeyeceğim. Baskının sebebi de bu olabilir.
AGESA temel/teknik analizim.
AGESA da günlük grafikte 300 günlük ortalamaları takip ediyorum. ortalamalar 20 lira fiyatı üzerinden geçiyor, fakat buda 1 haftadır bir türlü atamadı üstüne, normalde alım yerimdi fakat AGESA 'da yatırımlarıma ek yapma işlemini ertelemek durumundayım.
bir diğer ağırlık ortalama fiyatım ise, 16,20 lerden geçiyor. Bu rakamdan yatırımlarıma ek yapmayı planlıyorum. onun dışında 20 üstünde tekrar alım yapabilirim.
eğer 2 hissede, şirket yatırımcılarına değer veriyorsa, temettü vermese de sembolik olarak bedelsiz vermelerini beklerim. Keza şirket bedelsiz verecekse hep yılın son aylarında yani yaz ayından sonra veriyor, geçmiş istatistik böyle.
temelinde ise Reasürans Payları bu şirkette de epey bir düşmüş gözüküyor.
görebildiğim kadar 2 hisseninde karın ağrısı reasürans kaynaklı.
Herkese selamlar.
İyi kazançlar dilerim.
32 cent kesinde, magmaya yol alır mı bilemedim...
Ak sigortayı geçtim borsamız çöp olma yolunda emin adımlarla gidiyor...
Bir yıl önceki dolar bazlı rakama gelmesi için yine dolar bazlı 4 kat artmalı. 1 yılda gelinen noktaya bak...
Akgrt candır. Toplamaya devam. Malı ucuzdan alacaksın.
Bugün Şubat ayı prim üretimini açıklamaları gerekiyordu. Son 90 dakika...Az biraz yatırımcıya saygı.
Hem düzenli temettü vermesi, hemde bedelsiz potansiyelleri sebebiyle taşıyorum. Sektörün yeniliklerine iyi ayak uyduruyorlar, teknolojiyle harmanlayıp müşterilerle daha sıkı iletişimleri olduğunu gözlemliyorum. Akbank'ın etkisi de büyük tabii ki.
AGESA'ya büyük yabancı ortağın gelmesi daha pozitifliğini arttırıyor.
ANSGR teknik olarak iyi fakat temelini incelemediğim gelecekte nasıl yol izler pek bir fikrim yok.
TURSG ise takip ettiğim fakat henüz almak için fırsat bulamadığım bir hisse.
Kısacası demem o ki, borsada Sigorta şirketlerinin geleceği çok yüksek. Kâr rasyoları ise ortalamaların üzerinde seyir ediyor. Bu rasyonun ilerleyen yıllarda nüfus, araç sayısı, BES'e olan ilginin artmasıyla daha da artmasını öngörüyorum, ki piyasada portföy yöneticilerinin beklentileri de bu yönde. ivme sürekli yukarı yönlü.
o bakımdan hisse senedi portföyümün %40 'ı nı sigorta şirketlerine ayırdım.
AGESA size pahalı geliyor olabilir ancak ben eminim ki şuan rasyo olarak en ucuz AGESA gözüküyor. Temettü verimi, bedelsiz verimi daha yüksek duruyor.
AKGRT 'nin de farkı yok, ama ucuzluk karşılaştırmasında AGESA ön planı çıkıyor bende. Her yatırımcının gözlemi, analizi göreceli olduğu için benim yorumumun pek bir önemi yok.
Fakat yatırımda doğru yerde miyim diye sorarsanız, evet doğru yerdesiniz, sigorta şirketleri şuan en doğru yatırım.
Bu arada Esra hanım, ben ilerleyen yıllarda SGK 'nın işlevini yitirip belki sadece denetimsel mekanızma olarak çalışacağını öngörüyorum, böyle düşünenlerdenim.
Nedenine gelirsek, devlet hastaneleri artık yetersiz kalmakla birlikte devlete çok büyük külfet getirmekte. Doktor maaşları yetersiz kalmakta. Keza emeklilik sistemi de böyle. Sürekli yeni kanunlarla bu iş iyice çıkmaza girdi.
Yani SGK'ya ödenecek primin artık BES sektörüne yönlendirilip, burada değerlendirilip, devletten emekli olmanın kaldırılıp, bu iş direk bes aracılığı ile özel sigorta şirketlere yönlendirileceği kanaatindeyim.
Bence böyle de olmalı nedenine gelirsek.
Çalışan ödediği SGK primini şayet komple bir bütün olarak BES'e yatırsa SGK'dan alacağı emeklilik maaşının 10 katını ilerleyen yıllarda emekli maaşı olarak alabilir. Çünkü fon'da para bileşik getiri ile 30 yılda muazzam seviyelere çıkar. Hemde herkes kendi seçeceği özel hastanelerde muayane olabilir ve sağlık sektöründe hijyen memnuniyet ön plana çıkar.
Umarım bu beklentim bir an önce ön plana çıkar, hızlı şekilde bu sisteme geçeriz.
Pandemi süreci dünyada özel sektör eliyle yürütülen sağlık sisteminin problemlerini , devletin sağlık sektöründe daha ağırlıklı olması gerektiğini gösterdi, hatta türkiye bu konuda çok öğündü. Ayrıca Türkiye gibi sağlık hizmetleri siyasal propaganda ve oy için önemli. BES sistemi güzel ancak tabana yayılamıyor yayılamaz, zorunluluk var ama bir ay girip hemen çıkılıyor. çünkü maaşlar zaten kuş gibi 150liralık bir kesintiyi bile tahammül edemiyor düşük ücretli çalışanlar.
Pandemi tam tersi devletin sağlık sektörünün yürütemediğini gösterdi.
Emekli maaşları pul olmuş, emeklinin geçinebilmesi imkansız.
Benim kastettiğim, SGK 'nın sadece denetim mekanızması olarak çalışacağı ve SGK'ya ödenecek primin doğrudan BES'lere ödeneceği yönünde.
Şuan SGK 'lılar randevu dahi alamıyor hastaneler için.
hayaller paris gerçekler somali. Söylediklerin çok güzel şeyler ama çoğrafya kaderdir.
"Ak Sigorta'nın Ocak-Şubat dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %62 artışla 1.63 milyar TL'ye yükseldi."
Daha ne olsun prim üretimi de artmış. :bravo:
Aynen devam. Buralarda takılsın biraz da toplayabildiğimiz kadar toplayalım. Bundan temettü emeklisi olmak da nasip olur inşallah.
tepki bitti mi acep?
Arkadaşlar eskiden akbankın önemli bölümü aksigortanındı.Epey eskiden☺️.Bakınca kar düştü diye fazlaca düşmüş.Şaşırdım ve dikkatimi çekti.Bir miktar aldım epeyice daha almayı düşünüyorum.Anlaşılan 1.çeyrek kar toparlar.Bedelsiz ise teknik olarak önemli olmasada psikolojik etkisi fazla oluyor
Arkadaslar şöyle bir fikir jimnastiği yapacam bu sene gn. Kurulda sözleşme tadili yapılarak 84 nolu yeni bir madde eklenerek kabul edildi. Bu madde kar payı avansı dagıtım yapılabilir maddesi. Şirket bu sene hükümetin istegin ile Tem. Dagıtmadı diyorumki yabancı ortak Tem almak gibi bir istegin olup örnegin 6 aylık kardan kar payı avansı ortaklara. Dagıtılabilirmi çünkü kanun 2021 karları ile ilgili karın dağıtımını engelledi. Sizlerin fikirleri nedir ortaklar şimdiye kadar böyle bir maddeye ihtiyaç yoktuda şimdi ne oldu fikirlerinizi paylaşırsanız iyi olur. İyi geceler
https://i.hizliresim.com/1u4i1e3.png
Biraz ara verdiğim hisseme tekrar kavuştum güzel maliyet avantajıyla..Primler artsın bu farkı kapatırız..Böyle düşüşler uzun vade düşünenler için fırsat bence..hissedarlara uzun dönemde bol kazançlar..y.t.d.
Ageas ile güç birliği Aksigorta’nın %62 hissesine sahip olan Sabancı Holding, hisselerinin %31’ini Temmuz 2011’de 220 milyon ABD doları karşılığında Belçika merkezli uluslararası sigorta şirketi Ageas’a devretmiştir.
Bu haber 2011 yılında ait, yani Sabancı holding Ageasa Akgrt hisselerinin %31 ini 220 milyon USD ye devir etmiş, %31 I 220 milyon USD ise tamamı 709 milyon USD yapıyor o günkü tarihte, aradan 11 yıl geçmiş, şimdi bir degerleme yapılsa herhalde 1 milyar USD olabilir diye sesli düşünüyorum, şu anki piyasa değeri 150 milyon USD, la bi gidin aq, damga mi geçiyorsunuz, milleti mi öpüyorsunuz, bir arkadaş yazmış Genel kurulda 84ncü madde eklenmis, niye? Kar payı dağıtım avansı eklenmiş, yani? 2022 ve sonraki yıllardaki kar avans şeklinde verilebilir demek, ne olduda bu madde eklendi? Bencede Sabancinin yabancı ortağından yada başka yatırımcılardan talep gelmiş olabilir, 2021 yili kârinı madem dağıtamıyorsunuz o zaman bir formül bulun yeni yillarin kârlarini dağıtın bir sekilde dediler galiba, gayette mantıklı, bu kârı avans şeklinde vermeyecekse bu maddenin burada ne işi var??
Bunlar kâr payı dağıtım avansi verecekler gibime geliyor, ama ne zaman belli olmaz, yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir,
Hisse 3.72 deki 200gho ya takıldı geri geldi, şimdi güç topluyor, %23,60 daki 3.53 fibo direncini geçti, sırada %38,20 fibo direnci 3.88 var, orayı da geçerse %50 fibo ve %61,80 fibo hedefleri var, 4.85 leri görür mü? bekleyip göreceğiz, yatırım tavsiyesi değildir.
Sabanci madem bu hissenin %31 ini 220 milyon USD ye satmis taaa 2011 yilinda, şimdi tamami 150 milyon USD civari anca ediyor, canı gidiyordur hisse bu fiyatlarda ya, Ageas da aynı şekilde, aq biz aldık %31 ini 220 milyon USD ye, şimdi hepsi 150 milyon USD, almak için can atıyorlardır, ama 2 ortakta birbirinden habersiz gizli iş yapmazlar, bunlar ne yapabilir? hisse geri alim yapabilirler, çağrı yapabilirler, birşeyler yapabilirler.Yatirim tavsiyesi değildir.
Bir arkadaşım demişti hisse en az 10 TL.eder diye, o zaman inanmamıştım, 2011 yılındaki satış tutarina bakınca ve şimdiki piyasa değerine bakınca ve 2011 deki rakama göre şu an 1/5 gibi bir değerden işlem görürken 10 TL.eder diyen arkadaşıma bu nedenle hak verdim, 10 TL.eder veya etmez ama şu kesin şimdiki piyasa değeri 150 milyon USD, 2011 yılındaki yapılan devire göre sirketin tamamı 709 milyon USD,
Tek diyeceğim sabancı hissene sahip çik, Ageas hissene sahip çık,
Arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi ?
Akbank kredi başvurularında Hayat sigortası poliçesi Agesa adına.
Aksigorta bu segmente bulaşmıyor mu yoksa Hayat poliçesi kesiyor mu.
Kap gönderisinde ki primlere baktım kredi adı altında primler gözüküyor ve aylıkta düşüş gerçekleşmiş poliçe tutarında.
Eğer hayat sigortası poliçesi kesiyor ise Akgrt Sabancı gurubu bilinçli olarak agesaya mı yönlendiriyor Şube poliçelerini.
Kafamda deli sorular Agesa nın Ortağı Aksigorta nın ortağı ile aynı ama Agesa net karı çok iyi iken Akgrt son çeyrekte berbat geldi.
Sebebi bu olabilir mi yani kredili hayat poliçeleri ? Daha önceleri Akgrt mi kesiyordu acaba kredili hayat poliçelerini.
Bilinçli olarak Agesaya yönlendirme mi yapıldı ?
Akgrt yönetimini Sabancı aldı diye biliyorum Rekabet kuruluna başvurarak.
İş bölümü parçalanması mı yaşandı acaba ? Kredili hayat poliçeleri bence pastanın büyük kısmı net kar aşamasında.
Akbank Aksigorta ya ağırlığını vermiş olsa kredili Hayat poliçesi olarak net kar katlanması içten bile değil gibi.
Yapı kredi ilk çeyrek tahminini paylaşmış...
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vesbe bundan gerideydi şimdi 10 lira oldu, bu kağıdın bölündüğünü hesaba katarsak 5 lira olması büyük fantezi gibi.Gelmiş geçmiş olsun.
Foreks haber ankete göre 120 milyon zarar.....doğru tahmin mi bu ya,yönetim ne yapmaya çalışıyordur acaba !!
bazıları ak sigorta için çok pahalı ve rakabetçi fiyatlar sunmuyor demiş. Dün kasko yaptırdım arabama en iyi fiyatı ak sigorta verdi. Bir de trafik sigortasında limitsiz hasar karşılama tamamlayıcı sigortası yaptırdım. Maksat para ortak olduğumuz şirkete gitsin. :halay:
Dostum Twitter akgrt yazarsanız orada görürsünüz...birazdan paylaşayım CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...UvXpGtf-p-siPA
ANHYT 200 milyon kâr bekleniyor bizde 100 küsur milyon zarar. :wu:
İkisi de sigorta firması ikisi de dövizden etkileniyor. Nasıl oluyor bu?
Ona bakarsanız agesa da 180 milyon kar...bes şirketlerinin karları katlanarak devam edecek gibi...CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kim ne derse desin Agesa bes ve Kredi hayat poliçesi kesiyor akarı kokarı yok.
Kredi çekip de ölen % kaçtır ki nasıl zarar yazsın.
Akgrt Kasko ve zorunlu trafik kesiyor malum parça fiyatları döviz kuru risk hep.
Asıl olay Akgrt Kredi Hayat sigortası kesmiş olsa tadından yenmezdi. Temettü verimi agesadan daha iyi lakin Sabancı bes ve kredi sigorta pazarını agesaya tahsis etmiş.
Tam tersi olsa akgrt buralarda tutmak imkansız olurdu..