Aynen malı kaptırdilarSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen malı kaptırdilarSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güzel yorumlar yazan ortaklar vardı kayboldular
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala gemideyim. 2019 bilançoya F/K oranı çok yükseldi vb yorumlara pek kulak asmıyorum. Yeni dönem kar gelince bu oran düşecek. Geçmiş mesajlarda ebıtda çarpan analiziyle en kötü ihtimal 120m$ eder ama şirkete özel düşeşler ( ek tesisin devreye girmesi, düşük maliyetli yüksek stok olması, kar marjının artması, lisanslı depo , serbest bölge, yabancı ortak) gözönüne alınırsa 200m$a da kimse hayır diyemez demiştim. Şimdi buna bir de; kurumlara satışın yanısıra doğrudan son nokta öncesi toptancılara satış da eklendi ki, bu kar marjının yükselmesi demek. Geçen yıl ki ciroyu bile baz alsanız %1 lik kar marjı yükselişi net kara 30 m TL ekliyor. X birim 3,7tl, X birim 4 tl, 5x birim 2,61 ( tabandan) maliyetli malım duruyor. Eğer tavan tavan gitmeye devam ederse 15 civarı maldan çıkarım ( 200m $ değerleme 16,6 tl ye denk geliyor). Bakalım kısmette daha aşağıdan mı daha yukarıdan mı çıkmak var. Nasipten ötesi yok
Son not : Uluun tüm hareketi boyunca manipülatif hareket etmedi. İsteyen aldı isteyen sattı. Hala da öyle ama hacim düşmeye başladı. Bence bu yükselişin devamı için sağlıklı ve yabancı ortak işinin ciddi olduğuna işaret olabilir. Takasa makasa kim aldı kim sattıya çok takılmamak lazım ( Anadolu yatırım 5’ lerde tavandan 700000 lot verdiydi ta hani 😁)
Arkadaşlar biraz geriye gidince yazılması gerekenlerin yazıldığı görülecektir...bu kağıdı 2,5 liralardan beri taşıyan ( iki yıldır) biri olarak şimdi ne yazalım...keyfini çıkarıyorum şahsen.
ALLAH bereket versin güzel kazanc oldu herkese bereketli kazanclar dilerim
200 milyon dolar hedefine daha çok var. 250 milyon dolar hedefine az kaldı.. ilk 3 aylıklar gelsin hele. 2019 - 3 aylık neydi, 2020 - 3 aylık ne olacak.. 2020 - 6 aylık ciro nasıl olacak. Kapasite kullanım oranı ciro patlaması yaparken kâr rakamına etkisi nasıl olacak. Alın size egeen...
Ortaklık kriteri nasıl olacak. Tam zamanı. Rtabl masalına mı inanalım, Uluun gerçeğine mi. Masallar daha güzel tabii ki. Ama gerçekler masalları yutar geçer. Rakamsal olarak da gerçekleşir inşaallah...
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.