3814 lira diyorum
Printable View
3814 lira diyorum
Asgari ücret
40xx tl..
Ben de fikrimi yazem
3.876 tl 43 kurus
4067 lira
bürüt
üs. :he:
Geçen biri TV'de doların düşmesi ve yükselmesi 0,6 katsayı ile borsayı etkliyor, doların düşmesi durumunda borsada düşüşe hazırlıklı olunmalı diyordu
Asgari ucret ne olur bilmem tahminim (3850-4150 ) arası ama 400 dolar olan asgari ucret tavani artik 330 dolar bence . 330 her yilin ortalamasiydi . Artik tavan dipte 220 gibi duruyor
En az 500 bin güvenlik görevli sertifikalı kişi var, 350 binden fazla da güvenlikçi var, koca bir sektör yaratıldı. Bunlar asgari ücret ve fazla mesai arada spor vs etkinlikerinde görev alma ile bir şekilde geçiniyor.
Sitelerde oturanlar güvenlik, temizlik, bakım vs bunlardan çok fazla istihdam ediyor. Geçen medyada yer aldı kiraları geçen aidatlar var diye. Site yönetimleri KDV'yi mahsup edemediği için artık bünyelerinde çalıştırmaya başlamış olabilirler. Bunlar asgari ücret görüşmelerinde yer almıyorlar, örgütlü işveren ve işçi sendikaları görüşüyor. Siteler vs hükümetin çok da umurunda değil tam tersi bunlar cehape zihniyetindekiledir deyip emlak vergisini site bazında belirliyor muhtemelen.