Seçim öncesi olursa bu indirim dolarcılara nefes hissecilere kafes olur. Artmaz denen faizler zaten oha duruma geldi.
Umarım olmaz olursa rte ekonomiyi düşürdüğü durumu görmek yerine dış mihraklar sazını alır eline çalar durur artık seçmenine.
Printable View
Biri beni bir kez aldatırsa yazıklar olsun ona,
iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana. (Japon atasözü)
Bu ülkede bir değil, iki değil, onlarca kez aldananlar ve aldatanlar var.
Dolayısıyla sedece bir kez aldandım ve yıllarca insanlarla ters düştüm (üniversitede türbana özgürlük konusunda)
Doların değer kaybı ana konu olabilir ama belki de çok büyük kayıplar karşısında sadece detaydır.
Düşüncelerimizi özgürce söylemeye devam.
Benim indikatör yandaş müteahhit, dün 4,51 den 200 bin dolar aldı. Hayırdır kardeş sen dolar alana kızıyordun ne oldu dedim. Abi işler değişti, reis gidici ne yapalım bizde paramızı koruyalım demez mi . Benim için işlem bitmiştir. Dolar düşecekmiş, çıkacakmış önemi kalmadı, memleketin önünde çok zorlu yıllar var. Çocuklarımıza bu durumu anlatırken bayağı zorlanacağız.
Moody's yetkilisinin konuşmalarından sanki seçimin sonrasında pozisyon alacaklar gibi hissettim. Diğer kuruluşlar da seçimin sonrası için kararlarını şekillendireceklerini söylüyorlar.
24 Haziran'a kadar Türkiye'ye bir avans tanındığını düşünüyorum.
Ancak tersi bir senaryo durumunda RTE'nin OHAL'i seçimlerden önce kaldırma hamlesi için hukuki zemin yokladığını tahmin ediyorum. Ama hukukçulara göre bu ancak meclisin olağanüstü toplanması ile mümkün. Bunun dışında hukuken mümkün değil.
Not kuruluşlarından seçimlerden önce bir not düşüşü gelirse , tcmb'nin müdahale imkanı çok kısıtlı olacağından meclis olağanüstü toplanarak OHAL'i kaldırabilir.
Ancak tahminime göre bu sadece en kötü senaryo için yapılmış bir ön hazırlık.
En kötü senaryonun gerçekleşme ihtimali şu an için zayıf, ama imkansız değil tabii.
Önümüzdeki 2 hafta içinde ciddi bir sıkışma olursa bu sadece bir seçenek. Tabii ki yapacak hiçbirşey kalmadığında yönelecekleri bir yol. Tek tereddütüm seçimden önce Kandil'e bir operasyon yapılması. Bu operasyonun zamanlaması iç politika endişeleriyle seçim öncesine çekilirse denge tekrar bozulabilir.
Önümüzdeki 2 hafta kritik.
arkadaşlar OHAL kalkması, yabancılar için olmazsa olmazlardan, sanırım bunu Londra'da net olarak anladılar.
Ama kalkınca da ne olacak hepimiz biliyoruz.
Benim tanıdığım en az 10 kişi var, şu an serbest ama mağdur edilmiş.
Onbinlerce mağdur direk mahkemelere hücüm edecek ve hepsi kazanacak.
Milyarlarca tazminat ödenecek, işe iade edilecek.
Ayrıca hukukta milat olmaz, suç suçtur.
17-25 aralık milat falan değildir. bunu da not edin.
Evet faizde yola geldiler ama OHAL biraz daha zor bir konu.