tfx targette usdtry alım satım şu an kaç ? banka kuru ile mukayese edeceğim
Printable View
tfx targette usdtry alım satım şu an kaç ? banka kuru ile mukayese edeceğim
Tarım Gıda Bakanlığı, 80 milyonun temel gıda maddelerini bir kenara bırakıp, enerjisini, zengin mutfağının trüf mantarı üretimine tahsis etmiş görünüyor.
Haber şöyle:
Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) dünya pazarlarının aranan mantar türü trüf için 350 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefi belirlendi ve bu doğrultuda Türkiye'de 357 hektar alanda trüf bahçesi kuruldu.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Pakdemirli, trüf mantarının Türkiye'de 200'e yakın aile için geçim kaynağı olduğunu bildirdi.
Pakdemirli, "Çok sınırlı bir coğrafyada doğal olarak yayılış göstermesi ve az miktarda toplanmasından dolayı trüf mantarının fiyatı, türü, cinsi ve kalitesine göre 100 ile 1500 euro arasında değişmekte" ifadesini kullandı.
Ülkeyi kurtarmaya kararlı bu son derece zeki Tarım Bakanımız...
Babası rahmetliden almış zekasını besbelli.
Peki...Basit "nedret kuralıdır"...
Trüf mantarı çiftliklerde yetiştirilmeye başlarsa, üretimi artarsa, fiyatı çok pahalı ürettiğin satılıyor diye duyan üretmeye başlarsa, fiyatı ne olur?
Aslında konuşmasının satır aralarından bu gerçeği bildiği görülüyor.
Günü ve dertleri kurtarma gayretlerinden hani petrol doğalgaz bulundu haberi gibi bir şey mi acaba?
Bu kadar aptallık bu kadar okumuşluğa (!) yakışmıyor da...
BIST +0,04 şuan 90.388.
Uçacaktı kaçacaktı...
BIST fiyuvvvv ralli falan , hedef 2023 tatatakkk Tüpraş başlığında yazmıştım 119 al 131 sat hadi bana eyvallah BIST işi u100 70 bine kadar bitti gitti.
Usdtry 5.84 geri alım yapıp 5.91 e yallah tazzik
Bloombergdeki yalamalarla genel troller her yerde Fed faiz indirimi geyigiyle tr uçacak kaçacak diye milleti isliyorlar.
Yüzde 8 le borç bulamayan bir ülke FED'in 0.25 indiriminden nasıl kurtulacak anlatan yok. millet ölüyü sırığı hallettmis fedden medet umuyor, Dow tarihi zirvesinin dibindeyken Fed nasıl indirsin o faizi ki Dow düşerse zaten gelişmekte olanların canına okuyacaklar.
Yunanistan ile aramizda cok fazla problem varken bunlari yok sayip hadi birlikte hareket edelim denilmesini beklememiz utopyadan baska birsey degildir.
Gecmisten gelen kurtulus savasi, mubadele gibi konulara ek olarak gunumuzde ege karasulari, hava sahanligi, dogu ege adalarinin silahsizlandirilmasi, kibrisin statusu, dogu akdeniz gaz yataklari gibi bircok problem bulunmaktadir. Avrupa Birligi ile muzakerelere devam ederek AB'nin dinamosu olan ulkeler uzerinden bolgedeki gucumuzu percinlemiz daha saglikli olacaktir ama dis politikada isler iyi gitmedigi icin pek muttefik diyebiliecegimiz ulke kalmadi etrafta. Kendi icine kapanmis, savunma pozisyonundaki bir ulke haline geldik.