Originally Posted by
kelebekx
Doğrudur! Suçlu belli, piyasanın içine eden de belli. Bunları tartışmıyorum, kimseyi temize çıkarma düşüncem de yok.
Zaten yazım fiili enflasyondan daha düşük kredi kullanarak aradaki farkı halka yükleyen betonculara ve yatırım amacıyla ev üstüne ev alan diğer betoncu tayfa olan ev sahiplerine yönelikti.
Yukarıda birisi yazmış, enflasyon yüzde 30 iken 15 ile kredi verende niye suç görmüyorsun diye? Görüyorum, o zaten suçlu, onu tartışmıyorum. Ben yüzde 30 ile yüzde 15 arasındaki fark olan diğer yüzde 15'i milletin sırtına yükleyen betonculara (buna yatırım amacıyla ev alan gözü doymazlar da dahil) dikkat çekiyorum. Bi de eklemiş, krediyi öderken ortak olmayan insanlar o krediyle alınan evlere milli servet diye ortak oluyormuş. Yahu o adam zaten fiili enflasyon ile kredi faizi arasındaki farkı peşinen ödemiş. Sen de krediyi onun ödemediğini zannediyorsun. Asıl senin aldığın evin yarısını o ödemiş. Farkında değilsin.
Velhasıl, kafam iyi, hayatımda ağzıma alkol sürmedim, demem o ki, yandaş müteahhitler ile yatırım amacıyla birden çok kez ev alan ev sahipleri benim gözümde külliyen betoncu. Piyasayı da bu iki zümre emlakçılarla birlikte düşük kredi faizleriyle yönlendirtip krediyi fakir fukaranın üzerine yükleyip betonlarına beton kattılar. Halen de devam etmeye çalışıyorlar.