Farz edelim pwc değerleme rakamlarını açıkladı soda 6.50 şişe 5.80 dedi. 1 lot soda hissesine 1.1 şişe verilecek denildi. Adil fiyat ( ayrılma fiyatı ) da 6.40 denildi. Forumdaslar Ne yaparsiniz?
Printable View
Farz edelim pwc değerleme rakamlarını açıkladı soda 6.50 şişe 5.80 dedi. 1 lot soda hissesine 1.1 şişe verilecek denildi. Adil fiyat ( ayrılma fiyatı ) da 6.40 denildi. Forumdaslar Ne yaparsiniz?
Birde şu husus var ayrılma fiyatından faydalanabilmek için 30 ocakdan önce elimizde hisse bulundurmanız mı gerekiyor. Bugün alanlar ne olacak.
Ayrılma hakkı
MADDE 24 – (Değişik:20/2/2020-7222/26 md.)
(1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına
katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık
ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma
hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan
paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları
pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın
almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından
önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
(2) Pay sahibinin 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel
kurul toplantısına katılmasına veya oy kullanmasına haksız bir biçimde izin verilmemesi, çağrının
usulüne göre yapılmaması veya gündemin gereği gibi ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul
kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci
fıkra hükmü uygulanır.
(3) Ayrılma hakkının doğmadığı hâller ile ortaklığa bu hakkın kullandırılması
yükümlülüğünden muafiyet verilmesine, bu hakkın kullanılmasına ve adil bedelin hesaplanmasına
ilişkin usul ve esaslar Kurul tarafından belirlenir. Kurul ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin
bu hususlarda ortaklıkların niteliğine göre farklı usul ve esaslar belirleyebilir.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1. Maddesi birlesme kararindan once elinde hissesi olanlari 3. Maddede karardan sonra elinde hissesi olanlari ilgilendiriyor.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi haber açıklandığında diyelim 1000 lotum var.daha sonra sattım sonra yine aldım.bu durumda ben adil fiyattan yararlanabiliyormuyum.
:) tabiki hayir. Ilk giren ilk cikar. Satmasaydin sonraki aldigin lotlar faydalanabilir miydi oyle dusun ;)SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler karabaht34. Birde üsteki sanal soruya cevap verseydin memnun olurdum.
Suanki fiyatlara gore beklerim tabiki. Ama tahta sahipleri nasil tepki verir ne gosterir bilmek imkansiz. Suan bu tahtalarda olan benim gibi karardan sonra giren herkes pismandir muhtemelen. Guzelim haberi yukari basarak kullanmak yerine asagi basarak kullandilar. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.