-
Bu iki şirket sanırım tam anlamıyla operasyon hissesi değiller. Yani oyuncuları yukarıdan çakıp çıkma niyetinde değiller, böyle görüyorum. Yatırım holding i toplayan büyük olasılıkla bir gün elbette gerçekleşmek zorunda olan şirket birleşmesini düşünüyor. EİS ise nitelikli bir şirket, yatırım hissesi. Böyle bir hisseniz varsa satıp çıkmak yerine düşükten alıp yukarıdan satarak hisse adetini artırmayı veya parayı artırmayı düşünürsünüz. Bu forumda da yazıldı, teşhis doğruydu, Ecilc hisseleri üzerine atlanılacak hisseler değildir; atlayanlar kaybediyor, biriktirenler, bir gün geldiğinde, kazanıyorlar. Sorun spekülatörün veya manipülatörün tarzında değil, o da herkes gibi yapmak, düşükten alıp yukarıdan satmak istiyor. O zaman soralım; bir ipte kaç canbaz oynayabilir??
-
Bu ECZACI hisselerindeki mülkiyet kördüğümü nasıl çözülür belli değil.
Nasıl bu kadar karmaşık hale gelmiş?:notr:
-
Mazisi eski, 50 yıllık. Bugün için bu yapının azınlıktakilere pek bir zararı yok, özellikle temettü dağıtımlarında dağıtılan tutarın büyük bir kısmı topluluk içinde kalıyor. Çarpıcı bir örnek; eğer Ecilc Kanyondan elde ettiği kira gelirlerini olduğu gibi halka açık kısımdaki paylara dağıtsaydı, dağıttığı açıklanan temettüye göre yatırımcıların eline daha fazla miktar geçerdi. Bu tiyatro şimdilik devam etsin, bir zararı yoktur.
-
Dolar topiğinden ismen tanıdığım insanlar burada yazdı , uzun zamandır çok az kişi yazdık, fiyat 65 e giderken yaptırdıkları milyar işlem hacmi ile çok mal dağıtmış olmalılar,
hemen herkese alın bu kirazdan kalmaz birazdan numarası çektiler.. Herkes bu "bedava malı " kaçırmadı :)
şimdi bunu toplama zamanı, sancılı olacak, bilanço iyi gelirse spek ile yönetim anlaşması yok derim.
Yok bilanço kötü gelirse o zaman spek ve yönetim aynı masada derim şüphem olmaz..
Bence böyle...
-
Benim tahminim anlaşma yok. Gece yarısı açıkladıkları bilançoda ertesi sabah hisseye saldırmışlardı. Benim haberim olmadığı için o atağı satış yaparak karşılamıştım. Bu defa en kötü olasılıkla nötr bilanço bekliyorum. Eğer holding değerlemesi yaparlarsa özsermaye 45 milyar lira üzerine çıkabilir. Monrol için yapılan protokolün süresi bu hafta sonu tamamlanıyor. RK'dan bir sonuç çıkmadı. Düşük bir olasılık da olsa alıcı vazgeçmiş olabilir. Bu satış henüz fiyatın içinde olmadığı için dert etmiyorum.
-
RK nın nihai incelemeye alması illa gereken bir durum değil, bu neden oldu ve uzuyor , Bozlu ailesine ve yabancılara satış rakamları farklılığı mı buna neden oldu..
En nihayetinde Monrolün gerçek değeri yabancı alıcının teklif rakamı üzerinden olarak hesaplanabilir oldu..
Satılmasa ne olur bence de bir şey olmaz satılırsa Gensentanın yeni yatırımının ve borçlarının finansmanı nakit olarak kasaya girmiş olur..
.
En nihayetinde bu gecikme yani RK kararı gecikmesi, Eczacıbaşı ailesinin mevcut yönetimle olan ilişkisinin bir sonucu olmalı MI ?..
-
RK sayfasında 10. madde için askıya alınma işleminden red sonucu çıkartılmaz demiş. Fakat nihai karar için yazılı savunma alındıktan sonra konulan tarih 30 gün. Bugünlerde ya bu süre doldu ya da dolmak üzeredir. Sayfada gerekçeli red kararları geçmişini bulamadım. Tahminim bilançoyu açıkladıkları gün geçerlilik süresi dolan protokolle ilgili açıklama yaparlar.
-
İki gün önce çıkan bir haberde Curium şirketinin Lutetium -177 izotopunu üretmek için Hollanda'da tesis açmışlar. Üretim Monrol lisansıyla yapılmaktaymış. Bu yılın Nisan ayından beri genişleme planları yaptığı yazılıyor bir başka haberde. Farklı ülkelerde 100 den fazla klinik çalışma olumlu sonuçlar vermiş. Monrol'ü almak istemeleri de büyük olasılıkla lisans ve üretim kapasitesiyle ilişkilidir. Tabii soru şu; bu kadar ümitvar bir konu ise Eczacıbaşı neden erken aşamada çıksın???