tabi tabi.. sıraya girmişler insanlar banka şubeleri önünde yastıklarıyla, altında da altınları... mevzuatı bekliyorlarmış kapıda...
Printable View
Vergisini veriyorsa sıkıntı yok. Şu günlerde kredi kartı da geçmiyordur. Altın da bildiğim kadarıyla KDV sıfır. Sen herhangi bir Avrupa ülkesine git bu şekilde dükkan aç sorun değil. Avrupa da bizimkiler oranın şartlarına uyarak işletme açıyor. Tabanca da vermezler.
yabancı kasımda aldı- goldman bankalarda short cover etti- falan, ama aralık başından itibaren gelen rallide satıcıydı.. kkm sonrası kamyonu dayadı bir haftadır, yani çok ağır bi mal geldi piyasaya.. şimdi mühim olan bu malı karşılayanların ne yapacağı, yabancı satışı momentum kaybettikçe yukarı giderim ben olsam
şirketler önümüzdeki döneme ilişkin planlama yaparken bunu son 1 ayda mı yapar, yoksa daha geniş bir zaman diliminde mi yapar ?? yani dolar kuru 15-kasıma kadar en yüksek 9.xx idi, o gün çift haneye çıktı ve 20-aralıkta kkm darbesiyle bugüne geldik, 12 TL üstüne attığı ilk gün 23.kasım, yani cari fiyata göre sadece 27-gün içinde alanlar zararda, gerisi paso karda, son 5 yıl hep karda..
vay efendim devlet vatandaşını tuzağa düşürür müymüş, madem düşürcekmiş niye yükseltmiş, mahsustan yükseltti zaten, bizi tuzağa düşürdü bizi avladı, madem geçen hafta çıkarmadın kkm, daha evvel çıkartsaydın ya, benim dolarını 18 TL alsın devlet- belki o zaman yarısını bozarım.. bu kadar şımarık bi güruh görmedim hayatımda
20.aralık günü alınan karar, serbest piyasa içinde kalmaya devam mı- yoksa kontrollü kambiyo rejimine mi geçsek ? dilemmasına verilen bi cevaptı.. türkiyenin şu anda tek gerçek sorunu dolarizasyon, bunu serbest piyasa kuralları içinde mi çözücez, yoksa iskenderin kılıcıyla mı ?? ne demek ulan vatandaşın kendi parasına karşı short oynaması, ve bu short pozisyonun bütün makro-ekonomik istikrarı tehdit etmesi.. dolar oynamak yasaklanmalı
Şey saatlikte çanak formasyonunu yukarı kırdı bugün. Uzun bar ile kırdı tabi. Hedefi yazmayayım şimdi...
FROTO'nun Ocak vadelisi, spot ve Aralık vadeden daha ucuza alınabiliyor. Günlerdir böyle.
ocak vadede su anda biri 4000 lot alış koydu 12.80'e...
bu oyle kucuk yatırımcı fılan olamaz; bildiğin kurumsal taleptir benim gözümde... cayır cayır talep var şirketlerden de bu seviyelerden....