Doğru, bana da bikaç defa bu şekilde yattı
Toplam kar: 170K-20K=150K => stopaj: 15K
17K-15K=2K iade
Printable View
arkadaşlar bir sorum var. yardımcı olursanız sevinirim... yakınım olan birine bir miktar borç vereceğim ve bu borcu vermek için fon satacağım. o kişiyle geri ödeme günündeki pay değeri neyse onu vermesi konusunda anlaştık. örneklersem: falanca fonu o günkü pay değerinden ihtiyacı kadar sattım. sattığımda stopaj kesintisi oldu. o kişi borcunu ödeyeceği zaman, kimsenin kaybı olmaması için hesabı nasıl yaparsınız? örneğin 100 bin liralık atıyorum 0.5678 gibi bir pay değerinden sattım. borç verdim. 6 ay sonra pay değeri atıyorum 0.8964 oldu. bu pay değeri ve sattığım adet kadarının karşılığını borç verdiğim kişiden aldığımda hesap doğru ouyor mu? ilk satış anında kesin stopajı da o kişiden istemem mi gerekir? bilgilendirirseniz sevinirim...
O kesilen stopajı da zaten ondan almış oluyorsunuz
Borç vermeden önce kaç adet fonunuz varsa sonrasında da o kadar fonunuz oluyor sonuçta.
Hatta bir süre sonra fonu satmak istediğinizde daha az stopaj ödeyeceğiniz için(çünki alış fiyatınız öncekinden daha yüksek olduğundan daha az stopaj çıkar) elinize nette daha fazla para geçmiş olur.
NOT: Eş,dost,akraba ile borç/alacak olaylarına girmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Olay başta planlandığı gibi mutlu sonla bitmediği durumda:
-hem parasal kaybınız oluyor
-hem ilişkiniz bozuluyor
-hem de yaşadığınız sinir/stres kalıcı izler bırakıyor.
sayın yuji yanıt için teşekkürler... bu durumda kaç pay sattıysam o kadar pay karşılığını alınca benim herhangi bir zararım olmayacağını anladım... bu arada not olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ama bu kişi dünyada borç verebileceğim tek kişi... o yüzden endişem yok... teşekkür ederim... bol kazançlar...
Bu fona iyi para girişi var: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=MGH