Bu siteyi Haluk Canberk i dinlediğim için biliyorum sağolun, El altında olması gereken bir site...
Printable View
Hayrani beyin dediklerine katılıyorum
Alımda komisyon satımda komisyon kardan stopaj var
Ayrıca alım satım yaparken piyasa değerinin net aktif değerden uzaklaşmış olduğu durumlara dikkat edin
Normal fona göre artısı anında al sat olabilmesi
Ama diyelimki siz bunu biriktirdiniz ani para ihtiyacı olduğunda mesela 500 bin TLlik satış girdiğinizde
Alıcı çıkmazsa ne olur
Derinliği olmadığından kademeleri dibe indirirmisiniz bunlar şu anda belli değil
GLDTR de belli,500 bin lira GLDTR ye etki yapmaz.1000 lotu 33 bin 400 lira 500 bin lira 15 bin lot desek yuvarlak hesap bugünkü işlem hacmi 200 bin lot işlem yaptı ve tamamen net aktif değerine bağımlı hareket etti.Ziraatin altın fonunu bilmiyorum takip etmedim o fon yeni.GMSTR ye ise rufailer karışır 500 bin lira ile iki kere tavan da yapılır bazen taban da, GMSTR de al sat kolay değildir,gümüş kıymetli orda adamı kımıldatmazlar pek:))))))))
yüzde bir banka makasına ilâve olarak yüzde birlik kambyo vergisiyle birlikte daha başlangıçta yüzde 2 geriden gram altın aldığımızı düşünecek olursak fonlar daha mantıklı özellikle de bir kaç aylık yükselişlerden yararlanmak için. çünkü diyelim ki yüzde beş kârla satacağız, aslında vergi ve makası çıkınca elimize yüzde üç geçecek. ama fon sattığımızda sadece yüzde beşlik kârdan yarım puan stopaj ödeyeceğimizden yüzde üç yerine yüzde 4 buçukla satmış olacağız. bu arada gram altına en yakın getiriyi fib ve ykt sağlıyor. buna da dikkat etmek lazım.
Kesinlikle bu alım için konan vergi hesaba katılırsa fizikiye en yakın alternatif fonlardır.Altında GLDTR gümüşte GMSTR altında yeni fon olarak ziraatin fonu var ,ben bunları öneririm,bunların herşeyini bilirim, sorusu olan varsa ilgili sayfalarında gerek benim gerekse diğer arkadaşların bol miktarda yazısı var.Başka fonlar hakkında bilgim ise sıfır hiç anlamam:))))))
almış bulunduuğum fonlar:
GMA, TTE, TTA, ZPE, TZT, AFT, AKE, YBE... olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı beklerim... (supremegold dışında yanıt veren olmadı... 2 gün önce sormuştum... herhalde bu fonları sadece ben almışım.:)