-
Kaynak : curiumpharma. Önümüzdeki yıllarda (özel koşulları uygun olan) yüzbin hastanın terapötikten yararlanacağı ve tesisin 52 hafta aralıksız çalışacağı yazılmış. Durum okumam şöyle: eğer bu lisans bu kadar önemliyse RK yabancıların hakim olmasını istemedi. Eczacıbaşı neden çıkıyor derseniz, bu işte aslan payı Bozlu ve ekibinde olmalı, Eczacıbaşı sadece operasyonları büyütmeye ve finansa katkı sunmuştur. Curium kadar önemli bir küresel kapasitesi olmadığı için Bozlu lehine ortaklıktan çekilmektedir. İşin ilginç tarafı bizim ekonomi basının hatta medyanın tümünün bu sansasyonel konuya hiç ilgi göstermemiş olmasıdır.
-
Ben bu konuyu incelemedim, protokol süresi curium la mı doluyor, bu durumda RK tamam dese de sorun olacak mı?
Ayrıca yazılı savunma istemek bir konuda terslik var demektir bence mantıksız olan bozluya ve yabancıya satış rakamlarındaki tutarsızlık zira borsaya açık bir şirketin bir iştirakini iki ayrı fiyattan aynı anda satarsanız size, bu işe sizi zaten onlar soktu haklarıdır, der mı?
Yani açık olarak izin vermeyeceksem bu nedenle vermem ben olsam bu bir zaman içinde olsa neyse hatırladığım aynı protokol içinde idi..
Yine de neye takıldıklarını bilmek lazım, yatırumcı ilişkilerini aramıştım bilanço ne zaman diye, fakat telefona çıkan kadın , her konuda bu konuda bilgim yok diyecek bir ses tonu verdi..
Yine de biri arasa iyi olur mu bilemedim, benim arayasım da yok :he:
Yani bu satışı bak yabancıya pahalı sattık ne güzel kar falan diye izah etmek artık Hindistan da bile olmaz, bu hareket bu grubun tarzının hiç de göründüğü gibi olmadığını gösterir...
-
Bu satış zaten açıklandığından bu yana değil artış tersine düşüş olduğundan fiyatlara etkisi olması saçma ötesi bir durum olur...
-
Tahmin ettiğim gibi oldu, bilanço ve Monrol açıklamaları son güne kaldı. İki açıklamanın ardı ardına geleceğini tahmin ediyorum. Monrol protokolünün süresi 30 Eylülde doluyor. Eğer protokol geçersiz kaldıysa veya ek protokol yapılacaksa iki durumdan birinin açıklaması gelmeli. Monrol satılmazsa ne olur?? Eczacıbaşı dilerse yurtdışındaki üretime spesifik tesisleri devredebilir. RK bu konuda engel çıkartamaz. Bozlu zaten yerelde var olmaya çalışan bir şirket. Bünyesinde tuttuğu Neolife klinik düzeyde ürünleri kullanıyor. Yani bir çözüm bulurlar. RK'nın olumsuz değerlendirmesi sonrası üretim lisansının değeri daha da artmıştır. Bilançoya gelince; olumsuz bir beklentim yok. Eğer holding değerlemesi yapılmamışsa, enflasyon değerlemesi sonrası özsermaye belki bir miktar geriler veya artar, o kadar da önemli değildir..
-
Bilanço için ne diyorsunuz beklentiniz dahilinde mi bu kar ve diğer kalemler..
-
Şirketin çeyreklik bazda esas faaliyet karı 966 mlyndan 134 milyona düşmüş durumda yine dönem karı da 435 milyon kardan 342 milyon zarara dönüşmüş..Çeyreklik bazda pek olumlu bir husus göremedim..ilerleyen günlerde piyasada toparlamazsa 45 TL altına sarkma yaşanabilir gibi..
Dünkü yükseliş acaba bugünkü olası düşüşe marj açmak için mi yapıldı diye de düşünüyorum. Belki de yüzde 4-5 düşse yarısı kadar düşmüş olacak dünkü yüzde 2,5 luk yükşelişle..akıllıca olabilir..
-
Yatırım faaliyetlerinden gelen karlar yok olmuş yaklaşık 1 mlyr TL nereye nasıl gitmiş bilmiyorum anlamadım, zaten bilanço okuma muhasebesi bende yok, ancak Holding'ten gelen temettü ödemesi var , 3. Çeyrekte 660 milyon TL mi idi o 3. Çeyrek olduğu için görünmüyor.... Alacaklar borçlar ve stoklarla iyi bir değerlendirme gerekiyor.
Holding değerlemesi falan yapılmamış anladığım değerlemeler yıl sonunda yapılacak..
Bugün göreceğiz piyasa ne diyecek...
-
Bir şirket yatırımcılarına enf. muh. ni anlatmaya çalışıyor
https://pbs.twimg.com/media/GXB7oLyX...png&name=small