Burada paradigmaları sadece ABD ye bağlarsanız hata edersiniz bence..olaya mukayeseli olarak bakmak zorundasınız..Euro Yen Yuan vs. daha bozuk durumda..millet ne yapsın, dağa oduna mı gitsin gibi bir mecburiyette var ortamda..
Printable View
3 ay kadar önce borsadan baya bir çıkış yapmıştım,platinin ucuz olduğunu anlamıştım, aslında aldım da ,platin 850 950 dolar arası dolanıyordu,ama volatilite müthiş ,bir günde yüzde 5 yukarı yüzde 6 aşağı yapıyor,altın daha dengeli dedim 1900 küsurlardan altın aldım,hata yapmışım platin daha iyiymiş,neyse artık yapacak bir şey yok altın dedik altından devam edeceğiz mecburen:))))))))Platin geçen hafta 1370 falan olmuştu ,şimdi 1270,altın ise 1770 malumunuz.
Sn enki,doların hakimiyeti yüz yıllık falan hadise,daha önce rezerv para sterlindi,ingiliz hakimiyeti vardı,bunlar değişebilen konular,gene değişir.Çin artık yuanı altına bağlıyacağım diyor,yani yuanı altına endekslemeyi düşünüyor,bu durumda yuan mı alırsınız,her yıl 2 trilyon basılan bir para mı.Biz ne desek boş sn enki,karar vericiler doların ipini çoktan çektiler,ben olayı böyle görüyorum,kimbilir belki de yanılıyorumdur.