Yok mu forumda bu konuyu bilen, değerlendirebilecek olan biri ? Faizler ve kur için çok belirleyici olabilecek bir konu değil mi, neden önemsenmedi anlamadım?
Printable View
FLAS!
Bugun gulpembeyi ilk defa 6 TL de gordum.
Diger iri kirmizi Canakkale tarla domatesi denen de 4 TL idi.
Salkim ise 5 TL
Canakkale anjelik erik vardi muhtesem ama kilosu 7 TL
Sekerpare kayisi hala 10 TL
Seftali 5-7 TL idi.
Gulpembenin ucuzladigina sevindim.
Ogle yemeginde 300gr lik iri bir tane tuzlaya tuzlaya gomdum.
Syg,
abd büyüme rakamı 4..1 geldi
önceki 2
Yahu bu T bank benim numarayı nereden buldu ? Yoksa birisi şaka mı yapıyor ? Bugün öğleden önce 19,75 dedi şimdi de yapıştı sadece sana özel ( nerem özelse şaka gibi ) 20,40 diyor. Buradan birileri mi şaka yapıyor, işim çok olduğu için geri dönecek - kontrol edecek zamanım yok.
Goldman Sachs Asset Management Stratejisti Sam Finkelstein, Türkiye'de hükümetin "her şeyi yanlış yaptığını" söyleyerek lira cinsi varlıklardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
dolu yagısı varmı su an orolarda ahali su an sancaktape tarafındayım fındıktan biraz daha buyuk dolu yagısı var bazı araba camları yine pert
hava durumu bile kendini tekerrur ediyor gecen yılda tamda bugun 27 temmuzda o buyuk dolu yagısı yagmıstı ama o ceviz kadardı bugunku fındıktan biraz daha buyuk oldu tek bir buluttan 15 dakika civarında yagdı arabayı hemen cektim agac altına sagda solda ufak cam kırıgı olusan araclar vardı .
Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatını belirledi - TÜSEDAD
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre; Ulusal Süt Konseyi'nin toplantısında, konsey tarafından çiğ süt referans fiyatı belirlendi. Buna göre çiğ süt referans fiyatı 1,70 lira oldu. Hizmet bedeli de 10 kuruş olarak belirlendi
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.tusedad.org/news/ulusal-...tini-acikladi/
Yav banks ismi vermeyeyim
Mt si gelmiş bana parayı neden 100,000 şeklinde dolara döndürüyorsun diye hesap soruyor. Nereye şikayet edebilirim?
Arkadaşlar en parada 150 binlira üstü bağlamak istiyorum fakat biraz eski kafalı yım sanırım devlet bankaları hariç güvenemiyor insan en para güvenilir midir ? Teşekkürler
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok ilginç ve tarafsız söylemler..
bir kişi, ekip veya bir hükümet herrr şeyi yanlış yapıp nasıl 16 yıldır oylarını muhafaza eder. nasıl %50 oy oranıyla cumhurbaşkanı seçilir..
herşeyi mi yahu herrrr şeyi mi ? 1 tanecik bile hadi ucundan kıyısından köşesinden yarım tanecik bile birşeyin birazını doğru yapamamışlar ve bu millet iktidara getirmiş ve devam etmiş. öyle veya böyle ülkenin yöneticileri olmuşlar..
arkadaşlar burada konuştuğumuz konu yanlışının olmaması, herşeyi doğru yapması değil..
tekrar vurgulamak istiyorum, "herrr şeyi yanlış yapmak"
böylesine kurumsal güçlü kuruluşlardan gerçekten son derece tarafsız açıklamalar..
şaka gibi..
ytd.
syg,
Şimdi bir üretici olarak piyasada ki zam mantığını özetliycem
Dolar 4.90 oldu sabah bi kalktım tüm hammadde firmalarından mail.. yeni fiyatlar diye.. ki bundan 2 sene evveline dek zam olacağı zaman toplantıyA çağıran firmalar şimdi günlük yeni fiyat maili atıyor düşünün yani..
Dolar 4.90 dan 4.50 düştü fiyatta en ufak gerileme olmadı.. yine dolar 4.90 oldu bu sefer neymiş dolar 4.90 olmuş yine zam..
Böyle böyle dolar her geri geldiğinde sabit kalan fiyatlar dolar her tepeye yaklaştığında yine zam yiyor..
Sektörümüde önemsiz sanmayın ; gıda ambalajı.. hani şu her gün kullandığınız karton, plastik kaplar , kullandığınız poşetler.. bunları üretiyorum.. sıradan market poşeti bile kg fiyatı 1 sene evvel 5 liraylen şu an 9 lira..
Sizin paylaştığınız süt peynir patates vs zamları ülke içinde üretilen ürün zamları.. onlar bile %30-40 zam yediyse düşünün ki yurt dışı ham maddesi olan ürünler ne halde..
3 tane kredi ödüyorum tl.. önceden aylık ciromun %20 si iken bu krediler şu an %5 i..
Hatta gelecek ay hiç ödediğim faizin yazık olup olmamasına bakmadan kapıcam hepsini..
sizler dolar yükselince 100 k tl niz 105 k oldu diye seviniyorsunuz ama inanın marketten aldığınız kürdana bile o dolar kur farkından çok daha fazla zam geliyor..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fakirmis hangi fakir 36 tl ye peynir yer .:)) bak sana benden tavsiye paramanya git 101 e 350 gr kutulu peynirler var yeşil olanı koyun kırmızı olanı keçi ..27 tl kilosu ..aynı şekilde bimde de var binvezir diye..kutularin üzerine hafifçe baş parmaginla bastır, sert olanları kap ..ha evde koyun keçi evde yenmez dersen aynı peynirlerin mavisi var .O da 23 lira kilosu ..su için de arıtma alın 7 ayda çıkardı parasını ..
bulmanız imkansıza yakın.
neden
o geleneksel peyniri layığı ile işleyip gerektiği gibi buzhanede min 1 yıl bekletecek
üretici yok.şuan piyasadan aldığınız ürünlerin %99 u 3-4 ay lık yeme yapmış peynirler.
1 yıl olunca ciddi finans lazım. 1 yıl bekliycek+5-6 ayda paranı toplayacaksın.yani iökansız
özetle durum bu.
hakiki bergama tulumunu keçi tuluma kıl içerde basan da kalmadı 1-2 yerde var.
peynirle ilgileniyorsanız
Edirne Ticaret Odasında bizzat benim kaleme aldığım bilgilendirmeyi okumanızı öneririm.
http://etso.org.tr/tr/icerik_sayfa/e...-beyaz-peyniri
syg
%5 değil ama yüzde 25 te değil ..benim savım şu bahri tr de bazı mallar çok ucuz .kayin birader arabistanda çalışıyor ..enişte diyor türkiye cennet ki dünya para alıyor orada..makarna 5 tl diyor ..maydonoz vs 8 10 lira ..sebze meyve zaten pahalı ..kiralar fecaat..geçen yine senede 7 kere yunanistana bulgaristan a giden biri dedi avrupanın en ucuz benzini tr de diye...ama onu çözemedim kafa durumunu ne yiyor ne içiyor ...yine geçenlerde çocukluk arkadaşımı gördüm ingilterede londrada beynelmilel bir lokantada garsonluk yapıyor ..dedim olum bu ne hal kunta kinte gibisin ...sorma dedi ücretler çok düşük 25 metrekare evde anca geçinip gidiyoruz ..ee yahu burada ..... restaurant var garsonların hepsinin altında araba var ..O da şaşırdı ..yani diyeceğim bu enflasyon biryerde patlak verecekti fiyatlarda baskı vardı ..yine iyiyiz hafızam beni yaniltmaz ..7 senedir 1 lira kilosu karpuz yiyoruz ...2011 da plazma aldım .eve ceyran parasi geldi 140 lira hiç unutmam tv yi kıracaktım ..geçenlerde 120 lira geldi aynı ev aynı insanlar ki çoluk çocuk büyüyor ..bu işe akıl sır erdiremiyorum..7 sene gecmis fatura ayni ..demek elektrik ya ucuza alıyoruz ya üretiyoruz ya başka bir şey ..
küçük kalemlerde enflasyon birikimi, mevduat yada kira geliri olana koymaz, ama ev araba alacaksanız bal gibi ilan edilenin üzerinde enflasyon ve birikimini bunlara yatıran birikimini eritir o zaman sanal enflasyon reele dönmüş olur, sayın r.lucas sizin pek de enflasyon yok dediğiniz küçük kalemler çünkü birikiminiz var, olmayana küçüklerdeki enflasyon da koyuyor..
Haklısınız eve arabaya göre baya eridik..arabayı geçiyorum ..ev ,her zaman zaten tl nin üzerinde prim yapmıştır ..bu tl ye 120 faizlerin verildiği belki 20 30 reel faizlerin olduğu dönemdede böyle şimdiki eksi reel faiz doneminde de böyle ..tl ci bir arkadaş var 19 faizle (tabiki böyle gidermi bilemem) 4 senede para hic dokunmazsan bileşik faiz hesabına göre ikiye katlar dedi..O da ona inanmış..bir de şu var vadelici parasını harcamaktan sakınır ..kâr topunu büyütmek ister net rakam ay sonunda hesabına geçtiğinde onundur artik.dolarda yada borsada havadan paraymış gibi görüp daha fazla lüks tüketime yönelir ..misal ben şahsen dolardan 10 günde 5.000 fazla kazandım ya hanıma ya çoluk çocuğa gider abuk subuk harcarım.ha bazı kişiler ayrı alır yatar 4 sene 5 sene ellemez ..ama bu şekilde yapanlar sayıca çok azdır..mevduatında en büyük sıkıntısı diyelim 500.000 liran var 7.000 bin faiz alirsin evde hanim bunu çok bi şey zanneder.anlatamazsin enf.menf.ama diğer türlü 3 evi olan göze batmaz alır 3.000 lira kira ..evler zaten likit değil para kadar ...
Akşam Bloomberght'de bir profesör (!), faiz enflasyonu artırır dedi, sonra da biraz enflasyonun iyi bir şey olduğundan herkesin cebinin para gördüğünden bahsetti (hatta enflasyon düşükken vatandaşın şikayetçi olduğunu bile ima etti). Kendisini sonuna kadar destekliyorum :yahoo: Tez zamanda ekonomi yönetiminde görev alır umarım.
Bir de bugün (vade dönüşümdü) MT faizler düştü dedi. 1 puan düşük vermeye kalktı dün dediğine oranla. Peki o zaman ya eft yapalım ücreti nolur ya da günlük koyalım pazartesi çekeyim diyince sistem dünkü oranı verdi dedi. TL varlıkları enflasyonla sıfırlayarak ekonomiyi düzeltme politikası izlenecek önümüzdeki dönemde anlaşılan.