Dolar bazında yüzde 80 düşmüş bir hisse.elbette bu fiyatlarda cirmalatacak.
Printable View
Dolar bazında yüzde 80 düşmüş bir hisse.elbette bu fiyatlarda cirmalatacak.
yatırımcısını mahvetti bu hisse ..hala da doymadı düşmelere..kolay kendine gelemez çok mal dağıtıldı..
4 usd seviyesinde denge bulabilir ama usd 6.5-6.8 araligi olursa
bu arada kar konusunda fikrim degismedi 4-5 milyon kar bekliyorum.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Maliyetim 33. Dolarda param var bozup bunamı girsem diyorum hem maliyette düşer.30 un altına hiç sarkmamıştı çok denedi ama hiç sarkmadı. Bu sefer baya yaklaştı ama. Yarın 29 ları görücez gibi
Bu tahta yeniden fiyatlanacak, şöyle ki 25-30 dolar bandındaki hisse fiyatı parasal genişleme ile açılan kredi muslukları ve doların düşük seyri ile ivmelenmiş muazzam yurtiçi satışlar sebebiyleydi . Artık ülkemizin yeni döneminde oluşacak yeni yurtiçi satışları görmek lazım, onun için ilkin ülkenin şuan ki olağanüstü durumun geçmesi sonra da 2 belki 3 bilanço dönemi görülmesi gerekir. Bu periyotta hisse haddinden fazla ucuzlayabileceği gibi haddinden fazlada pahalı hale gelebilir. Referansımız geçmiş yıllardaki yurtiçi satışlar ve oralardaki fiyat bandı olmalı bence ytd. Elinde çok uzun zamanı kapsayan üretim satış rakamları olan var mı?
bilançonun iyi gelmeyeceği hisseye verişten belli.şu bilanço gelsede bu ızdırap bitse,isterse zarar gelsin umurumda değil.işin cılkını çıkardılar artık.
bundan 6 ay önce otokarda 2018 9 aylık bilanço gelmeden verdilerde verdiler.140 tl den 65 e düşürdüler zarar gelecek diye.bilanço geldi zarar.ve birkaç kademe sarkıttılar sonra anlamsız şekilde yükselmeye başladı ve yükseliş 115 tl ye kadar sürdü.inşallah ttrak ta öyle olur.
YTD
Otokardaki yükselmenin anlamsız yere olduğunu düşünmüyorum. B A E den aldıkları çok yüksek adetlerde zırhlı araç ve Avrupa da çok ciddi otobüs ihaleleri kazandı bunların teslimatları sürüyor yabancı otokarın kasasına bu paranın gireceğini bildiği için çokta üç aylık bilançolara takılmadan alıma geçti .ttrak a da böyle bir ihale lazım malum ülkemizde daralan bir piyasa var hayırlısı bakalım YTD
mart ayı satışlarında ocak ve şubata göre iyileşme olması ve bu iyileşmenin nisanda da devam etmesi durumunda buraları dip yaptı diyebiliriz ve 40 üzeri hedef koyabiliri ov de...ancak nisan satışlarında sıkıntı olursa 25 ler konuşulabilir...
Şu ankara arsasına gelince:
o fabrika oradan taşınmalı ve illa ki taşınacakta...
ankaranın en değerli arsalarından biri olduğu muhakkak...en merkezi yer diyebilirim...ankarada en pahalı arsa metrekaresi ne ise o da o dur...
ancak o bölge sanayi imarlı diye biliyorum....
ticaret + konuta çevrilirse traktör falan düşünmeye gerek kalmaz emin olun...
tabi ki bu ekonomik koşullarda böyle bir şey beklemeyin derim...
ekonomik bir dinginliğe ulaşmamız lazım önce...
ytd
O arsa onların değil deniyor?!
Arsa kimin bilanco dip notlarında yazar.bunu öğrenmek zor değil
Merkez Bankası faiz indirimi sinyali çaktı.eger Rus ruleti oynamıyor ise Piyasa canlanır.traktor satisida artar.bu fiyat son fiyat diyebilir miyiz
https://www.trthaber.com/m/?news=tra...&category_id=7
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TTRAK IN ARSASINI PEK MERAK ETMEYE GREREK YOK..ben o bolgelerı cok ıyı bılıyorum
konut arazısı felan degıl. depolama bırımı olabılır. lojıstık merkezı olabılır.. konut olmayacak arazının rantı ne olurkı. restaurant olabılır...arsayı kafanıza takmayın ve buyutmeyın cunku arsadan bırsey cıkmaz...asıl odaklanılması gereken konu uretım ve satıslar.
Bunlar neye dayanarak gelip bir yıl içinde fabrika kurup üretime başlıyorlar.Hemde 100 milyona.Amaçları ne.Kendimizin Koç gibi fabrikaları varken.Bu traktörleri kim alacak.Neyin kafası.Ttrak sadece 250 milyonluk yatırım yaparken 100 milyona montaj fabrikası kurup satışa sunuyorlar.Şaşırmamak elde değil.
TürkTraktör Ankara Fabrikası, açık ve kapalı kısımları dahil olmak üzere toplam 257.325 metrekarelik bir alana konumlandırılmıştır. TürkTraktör Erenler Fabrikasının ise, 222.110 metrekare açık alanı ve 68.613 metrekare kapalı alanı bulunmaktadır. İki fabrikanın üretim kapasitesi yılda 50.000 traktördür. Güçlü bir üretim teknolojisi bulunan TürkTraktör’ün Ankara’da, kendi üretim çatısı altında dişli ve ışıl işlem tesisleri, 400’den fazla CNC tezgahı (200'ü CNC), motor üretim tesisleri, kalite kontrol laboratuvarları, motor ve gövde test cihazları, bilgisayar destekli tasarım ve üretim altyapısı bulunmaktadır. TürkTraktör Erenler Fabrikası ise, sahip olduğu son teknoloji ile donatılmış boyahane, montaj hatları ve kalite kontrol laboratuvarları ile Türkiye’yi çağdaş teknoloji ve yüksek ürün kalitesi ile tanıştırmaktadır.
merkez bankası faizi indirebilmesi için bir yerden döviz bulmuş olması gerekir,ya imf ile anlaşıldı yada katardan bir yerden para bulundu.eğer bunlar yoksa ciddi bir kumar oynadı.inşallah kumar değildir.
5 dolar altındayız(4.99). %10 daha hisse fiyatı salsa, %10 daha dolar prim yapsa s.a. hisse 4dolar, panik hareketle fiyat(hem hisse hem dolar) daha da sallasa... Ama katatoni (donakalım) ve/veya hacim düşüklüğünden işlem imkanı vermez. İşlem imkanı verirse zaten kaçın, arkanıza bakmadan kaçın... Biraz korku salayım...
ppk kararından "ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir" cümlesi çıkarılmış.. merkez bir aksiyon almadığı gibi bunuda metinden çıkarmış. adeta kurların çıkmasına izin vermiş görünüyor.
İnternet den alıntı. Yanlış anlamış olmalısınız güzel abicim.ben indirdi demedim.sinyal çaktı dedim.
Murat Çetinkaya (Başkan), Ömer Duman, Uğur Namık Küçük, Emrah Şener, Murat Uysal, Abdullah Yavaş.
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.
Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.
İç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Bununla birlikte, gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek seyir fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini göstermektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.
"Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünü etkileyen unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek, parasal duruş enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirlenecektir.
(Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.)
parantez içindeki cümle oldukça geniş anlam ifade ediyor...faiz oranlarını her an indirebilirim diyor bence...
Yeni açılan traktör fabrikası 100 dolar.
Bu tesisin üretim ağırlığı anladığım kadarıyla traktör değil pres ve kule vinç üretimi yapmak.
Kademelerde olan işleme bakılırsa hisse aşırı satış yemiş görüntüsü veriyor.sanki büyük güç kenara çekilmiş tahta da işlem yapan kucuk yatırımcıyi seyrediyor.
Yeni açılan traktör montaj firmasından ziyade ttrak için asıl sorun tarımda yüksek oranda daralma ,çifçi desteklenmediği sürece sıkıntı hisseye yansıyor.YTD
bugun 29.30 dan ikinci pozisyonumu da actim
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
%60 üstü yabancıda olan borsamızın iki üç ayda o kadar düşmesi için alıcı bulması lazım yavaş yavaş endekse gelene malı yıkıyorlar hala bir çok hacimli hisse pahalı bu saatten sonra hisse bazlı hareketler olur.Ama bu düşüş çok nadide şirketler içinde alım fırsatı doğuracak tabi sabredip beklemesini yanı yatırımcı olana YTD
Seans sonrası bilançoyu görürüz.Genel beklenti 7 milyon civarında cüzi bir rakam.Bu durumda zarar gelmesi bile sürpriz olmaz.Bence bu rakamların oldukça üzerinde bir kar rakamı bekliyorum.Bakalım ne kadar yanıltacak.
Ben açıklayacağını sanıyorum.Hatta kesin bekliyorum.
Ben yanıldım.Piyasanın beklediği oldu. 7.581.947
Beklentiye paralel. En kötü geride kaldı mı kalmadı mı
Asıl mesele bu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi