umarım birileri görüp sebeblenmiştir bu zor gunlerde...
Printable View
umarım birileri görüp sebeblenmiştir bu zor gunlerde...
sasa hocam, daha yeni başladık, diye düşünüyorum.
Şuanki hareket bilanço hareketi, 500m$ hareketi. haber lazım haber olmadan belirli yere kadar cıkar.
%25 oranında rahatladım
selam arkadaşlar herkese bol kazançlar.. bilanço ne zaman gelir bir bilgisi olan var mı? yatırımcı ilişkileri ile görüşen olmuştur belki :)
görüştüm tarih belli olmamakla beraber çalışmalar devam ediyormuş. enflasyon muhasebesi sagolsun :)
Zamanı geldi bence...
benim hedefim 600 dür . 1 lira eksiğine vermem. 460 direnci kırılır bilançoyla ve 600 e gider. benim kar beklentim 1 milyardır.YTD
Konya ve Afyon Cimento nün gelen bilancolarini incelediğimde enflasyon muhasebesi n den kaynaklı 2022 12 ye göre şirketlerin maddi duran varlik değerleri geçen seneye göre 5 ile 6 kat oranında maddi duran varlik artış larini gördüm. Bunlarda olmayan Göltasta ayrı olan yatırım amaçlı gayrimenkul 2023 3 de 836 Milyon değerli gayrimenkul yatırımı var , cimentolarda 5 veya 6 kat artış yapılan maddi duran varlik değeri de en son bilancoya göre 680 Milyon TL civarında eğer ki varsayım üzerinden düşünürsek sirket aynı degerlemeleri yaparsa defter değeri çok aşağılara iner ki zaten şu an 4 te bekleyip gorucez bakalim bilancoyu yatırım tavsiyesi deildir.
Bu kadar düşecek sebep yok bence, düşük sermaye , lot sayısı fazla değil, bir de 12 aylık kar beklenti üstü gelirse süper olur.
Sanki, seçimlerde adaydı ve kazanma beklentisiyle seçim öncesi yükseldi. Kazanamayınca da düştü.
Son dönemdeki yükselişin düzetmesini, tabanla yapması ve buna bahane olarak seçimin kullanılması bana garip geldi.
Tavan olduğu günlerin ertesinde eksi açtığı oluyordu, bakalım yarın artı açılış yapacak mı?
Bilançoyu beklemeye devam. Bu süreçte bakalım neler olacak.
yetmedımı tabanı sıyırdığın hadi gari başla
tabandan, toplamda 113 milyon liralık alım oldu, çoook güzel.
Ne kazandın da satıyorsun anlamak zor.
ihracat rakamımız 1.490.450.450(50milyon$)
eenerji yeni yeniden degerlendırme 1.627mılyonn(54milyon$)
cimento .................................. 5.362milyon (182milyon$)
elma suyu 40.milyon (13 mılyn$)
orma hisse ½16 1.200milyon(40milyon$)
toplam varlık degerımız yaklasık 340 milyon$
340x32=10.880.000.000 piyasa değeri/(400x18.000.000)=0,66 pd/dd verilerin hepsi reeldir herkese hayırlı olssun
net karımız 1.707.601.511 fena sayılmaz...
Öncelikle isabetli öngörüleriniz için tebrik ederim.
Diğer yandan sizin hesapladığınız 10.8 Milyar TL'lik özsermaye değerine karşın, bilançoda bu 5 Milyar TL olarak görülüyor.
Öğrenmek amacıyla sorduğumu belirterek, sizin hesabınızda belirttiğiniz kalemlerin değerine dair kaynağınızı belirtebilir misiniz acaba?
Hesabınıza göre hisse başı defter değeri 600 ₺'ye denk geliyor. Sanırım başka ve daha cazip bir fırsat yakaladığınız için GÖLTAŞ'ın hesapladığınız defter değerine gelmesini beklemeden yol almayı tercih ettiniz. Eğer öyleyse orada da öngörülerinizin isabetli olması ve kazançlı çıkmanız ümidiyle.
Cümleten bereketli kazançlar, iyi bayramlar.
Tavan bozan kagıtlardan hoşlanmıyorum. Gölds benım hesabıma göre 800 tl olması gerekmektedir dolar bazlı bilanço hesabı mevcuttur. dolar harektlı ve ulkede enflasyon vardır. Bu bilanço donemınde benım hesabım neredeyse tutacaktı. ben amortismana ayrılan hesabı hesaplamayı unutmusum. onuda kattuıgınızda neredeyse benım hesabım örtüşüyor. ben analiz yaparken kimseden etkılenmem alırım elıme kagıt kalemı zihnimde yer edınmek için yazıya dökerim. herkese bol kazançlar dılerım
şimdi sattım, kalanlara bol kazançlar
Masallah GOLTS eslesme karanlik oda bugun de Tavana yakin gozukuyor. Yuzde 9.75 630 tl de.
Elinde olanlara bol kazanclar.
Kazancınız bereketli ve daim olsun.
Kendi adıma bende kısa vade için fiyatın doygunluk seviyelerine geldiğini düşünsem de satıp alttan alma işini beceremem ve şuan için nakte ihtiyaç duymamam nedeniyle pozisyonumu koruyorum.
Umarım bu sefer bilanço desteğiyle yapılan hareketin sonu, 2021'deki hareketin sonuna benzemez.
Göltaşın konyadan hiçbir eksiği yok üstelik fazlası var rasyoları daha iyi konyanın 11-12 olduğu yerde göltaşın iki katı olması lazım ama gel gör ki göltaş daha 600 lerde bence yolu uzun konya ve egen bedelsiz beklentisi göltaşı unutturmuş zamanı gelince olacak bence.
benim hedefim 750 dir. isterse 500 e insin sorun yok. dolar bazlı hedef 750 dir . noktaaaa
Hâlâ sektörünün en ucuzları arasında diyemeyiz ama çarpanları fena durmuyor.
https://youtu.be/pc8djvoGI4M?si=V4MdXSKWsUrlkclE
09.04.2024 günü kapanış ve günün en yükseği: 485,5 ₺
Bayram tatili dönüşü 15.04.2024 açılış ve günün en düşüğü; 490 ₺
Düzeltmede bu boşluğu dolduracak mı acaba? :Sad:
02.05.2024 günü %7 civarında düşüşle 15:45 itibarıyla en düşük 513 ₺ görüldü.
https://i.hizliresim.com/2wlhjzi.JPG
Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu murahhas üyelerinin ve başkanının 2024 yılında alacakları maaş belirlenmiş.
Bu maaşlara göre bu hanım efendiler çimentoyu her ay yeniden keşfediyorlar sanırım.
Helal o......
Ne var bu kadar düşecek bi sağlam dur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1286815
"Şirketimiz Yönetim Kurulu' nun 15.05.2024 Tarih 2024/22 nolu toplantısında; planlı bakım ve revizyon çalışmaları için, Şirketimiz klinker üretiminin gerçekleştirildiği toplam 2 fırından, toplam klinker üretim kapasitemizin %60 'ını temsil etmekte olan 2.fırınımızın 25 günlük süre için duruşa geçirilmesine karar verilmiştir. Planlı klinker stokumuz dolayısıyla söz konusu duruş satışlarımızı etkilememektedir."
Yönetim kurulu hazır toplanmışken, temettü ödeme tarihini de karara bağlasaydı bari.
Bayramdan önce ödeseler çok makbule geçerdi. Malum Kurban Bayramı, masraf çok.:)
dün 460 civarı aldık, hayırlısı bakalım.
Şirketimiz 17.08.2022 tarihli Özel Durum Açıklamasına ilişkin olarak;
CO2 emisyonun azaltılması yönündeki hedeflerimiz doğrultusunda; kullanılan fosil yakıtlara göre daha ucuz alternatif atık kullanımını artırarak maliyet avantajı sağlamak ve sürdürülebilir rekabet oluşturmak üzere T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 02/08/2022 tarih ve 540042 numaralı Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında başlatılan "Döner Fırın 2 Atık Besleme Sistemi" yatırım süreci tamamlanmış olup deneme yakması çalışmalarına başlanmıştır.
Şirket sermaye artırımı yapmaz ise iyi olur bir kaç yıl içersinde ege endüstri ye rakip olur gibi düşünüyorum onun için kısa vade değilde uzun vadede ekmek var gibi