Doğanlarda baya kar ettim sattım çok az kaldı bana ağustos eylüle kadar kağıt söyleyebilecek varmı?
yoksa nakitte kalacağım el mecbur:)
Printable View
Doğanlarda baya kar ettim sattım çok az kaldı bana ağustos eylüle kadar kağıt söyleyebilecek varmı?
yoksa nakitte kalacağım el mecbur:)
1,05’ten verdim çıktım Perşembe günü İşyattan.
Borsa fırsat verirse temettüsünün yanı sıra sermayesinide arttıran bir hisseye geçeceğim.
En kötü ihtimal Eylül gibi diplerden toplarım. Klasik 0,82/0,85 - 1,03/1,05 hareketini tekrarlarsa, vergimi verip %19-%25 arası bir kar yakalarım. Nisan-Eylül arası paranın kazandıracağıda ayrı.
Evdeki hesap çarşıya pek uymaz genelde ama planı olmak hep iyidir.
Ama dediğim gibi öncelik, eğer borsa fırsat verirse temettüsünün yanı sıra sermayesinide arttıran bir hisseye geçmek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşyat için en olumsuz endikatörlerden biri benim için çalıştı.Sayın ctuğrul hisselerini sattı:(((((((
temettücüler geçen sayfalarda 1 veya 2 arkadaş ortalamanın düştüğünden bahsetmişti evet benim ortalamada düşmüş ama o ortalamadan kâğıt vermediği için ve verdiği parayla ortalamandan kâğıt alamadığın taktirde hayali bir ortalama oluyor farkındamısınız hani bazıları benim ortalaamm sıfıra düşer ilerde felan deniyordu ya akıl karışıklığı var ortada.
Kağıt hakkındaki olumlu düşüncelerim daha önceki sayfalarda var.Günlerce kağıdın iyi bir kağıt olduğunu düşündüğümü yazdım.Bugün sayın ctuğrulun özsermaye eriyor diye kağıtdan çıkması üzerine bende gördüğüm çok önemli bir olumsuzluğu yazmak zorunda hissettim.Kağıdın 1 ocakta değeri 240 milyon aradan 3 ay geçmiş değer 245 milyon 200 bin falan.E üç ayda parayı faize koysan yüzde 3 artıp 247 milyon 200 bin olması lazımdı.3 aydır bakıyorum bu potföy yöneticileri parayı faiz kadar bile artıramamış.Kar olmayınca sen sermayeden yüzde 19 versen ne yüzde 30 versen ne.Anlamsız olur temettü falan.O yüzden ben 1 ay daha gözlerim nisanda da faiz altı getiri olursa herkese başarılar der kağıtdan çıkarım.Herkese saygılar sevgiler bol kazançlar:))))))))
.87 den vedalaştık. portföyü boşaltım. alan hayrını görsün. bir süre nakitte kalıp uygun yerden tekrar işyat almaya çalışacağım. fırsat verirse.
günydın,temettümüz hayırlı olsun.
çok ilginçtir benim kağıtlar 0,88 den gitti
1 liradan maliyet yaptim temettü sonrasi maliyetim 0,82 olacak. 2019 mart da da ayni sekilde bir temettü verirse 0.65 civari maliyet olucak. Hisseyi tekrar 1 den satarsam herhalde % 35 net Kar yapmis olucam 1 yilda hesap hatasi yapmiyorsam :-)
Hesap Hatasi yok. Türkce anlamama hatasi var......
2018 mart 1lot hisse ye tl ye 180 lira aldim maliyet 0,82 oldu.
2019 mart 1lot hisseye 170 tl temettü varsayimi ---- maliyet 0,65
2019 de hisseden 1 lira fiyat ile cikis hedefi..... 180 + 170 tl temettü ==== 1350 lira 2018 de yatirdigim 1000 tl nin son hali....
2019da hisseden ne zaman çıkacaksın 1 lirayı ne zaman görecek onu hesapladın mı?? Grafiğine bi bak istersen hisse verdiği temettüyü fiyat olarak hangi aylarda sıfırlamış. Sonra da 2018 mart ayından 2019da hisseden çıkacağın aya kadar parayı faize koysan ne kadar getirir bir de onu hesapla...
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyat bugün bölündü sanırım . Ben bugün bir kaç lot aldım. Bu durumda temettüden yararlanir miyim? Borsa da çok yeni sayılırım .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün kapanışa kadar alman lazımdı. Hisseler temettü günü genelde temettü tutarı kadar düşer. Şimdi olduğu gibi...
87den gittiğine eminmisiniz 88den açıldı.
Anladım. Sağolun . Öğrenmiş oldum . Kapanistan öncede almıştım .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapanıştan önce aldıklarınıza gelmiştir.
sattık diyen arkadaşların eski yazılarını okumanızı tafsiye ederim ,hepsi biriktirmeden yanaydı ortalamayı sıfıra çekeceklerdi her sene kira gibi temettü sü vardı :))). şimdi de sattık diyorlar hangisine inansın insanlar söyleyin bakalım,sattık yazalım diye mi anlaştınız özel mesajlarınızdan ,öyleyse temettü parasına kadar baya hırçın yazında millet te satsın sizde baya aşağıdan alın :)))
Ben satmadım, kağıda güvenim de şirketin şeffaflığı açısından, düzenli temettüsü açısından,kira gibi her yıl yan gelir vermesi açısından tam.Şimdilik satmaya da niyetim yok.Konjonktürel olarak temettü sonrası 5 kuruş kadar geri çekiliyor eylülde yeni atağına başlıyor.Ağustos eylülde düşük fiyattan temettü parası ile de gireceğim.Şimdilik planım bu.Benim aklıma gör bu plan uygun.Tek endişem kar durumu onu da biraz gözleyeceğim sanırım portföyü yönetenler de olayın farkındadır.
Ha aşağıdan alma kısmı elbette bana da uyar :)))))))))
Ya zaten kağıdın asıl çoğunluk lotları 50 civarındaki eski yatırımcı ile iş yatırım arasında dönüyor gibi geliyor bana.:))))))))
Ha Haa ha...
Elinizi göstermeyin arkadaşlar tam teke düştük, okeye dönecez daha.[emoji1]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada yeni maliyetim 0,66 krs.
Satilirmi şimdi bu kağıt.
Zamanı var daha izliyoruz.
http://www.finansgundem.com/haber/si...acagiz/1289446
işyatırım bankası ( kulağa nasıl geliyor ),işbankası bakan şimşeğin önerisine olumlu yaklaşırsa bünyesinde kurulacak yatırım bankasını hangi şirket üzerinden faliyete geçirir acaba.
maliyetine bakıp aldanma,eger her temettü veriminde düşen maliyetinden kâğıt aldıysan evet 0,66 maliyetlisin ama verdiği temettüyle gösterilen maliyetten yukarıda alım yaptıysan şimdi gözükenden daha yukarıdasın eger nakit değilde kâğıt verseydi evet 0,66 maliyetliydin.
Anlıyorum seni kalvin.
Gösterdikleri rakamdan asla takviye yapmam.
Geçmişte aynı hatayı toasoda yaşadım.Allahtan çabuk toparlandida kurtardım.
Isyatla toasoyu mukayese edemem o konuda.haklısın.
Arkadaşlar selam,
Bu hisse temettü dağıttı da para nerede? Yapıkredi den işlem yapıyorum fakat parayı göremiyorum. t+2 de mi göreceğim bunu?
Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Eger gecen yil 84 kurustan bu zamanlar alip da simdi alinan 18.7 kurus temettuyu bundan cikarip maliyetim 66 kurusa indi deniyorsa olmaz.
1 yilda %13 enflasyon oldu. 84 kurusa alip 1 yil tasidigin zaman maliyet 0,84 x 1.13 = 94.9 kurus oldu. Buna gore hesaplarsak maliyet 77 kurusa indi kabaca.
Ama şu var ki bugun 84 kurustan alip 1 yil sonra 1.05 den.satan kisi %25 kazanc elde eder. 1 yil dolmadan sattigin icin %10 vergi keserler kalir %22.5 Alim satim komisyonunu da düş kaldi %22.
Ben 1 yil bekleyip %22 kazanc elde edecegime falan hisseyi alirim filan hisseden en az %30 yaparim %40 yaparim diyen varsa zaten burda isleri ne?
Ama mevduat faizinden cok kazanayim, diger hisselere gore de epey risksiz olsun diyenler icin de uygun bir secenek olabilir. Tabij ki fiyati yine 1.05'i gorebilirse.
Sayın oralet osman yılbaşı 240 milyon değeri vardı.Bugün 245 milyon olmuş.3 ayda 5 milyon artış çok az.Vermeden almak Allaha mahsus kazanmadan nasıl dağıtacak.Ben ilk 3 aylık hatta 6 aylık karı geçen yılla kıyaslayıp değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.Bu işyatın portföy yöneticileri 3 ayda yüzde 2 karı nasıl becerdiler onu çözemedim cidden :)))))))))