Yemin olsun cok bilmis birinin bunu yazacagini tahmin etmistim 😂 cok garip biyer burasi herkes herseyden anliyor 😄 zahmet edip tdk ya girerseniz doğrusunu öğrenirsiniz.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Printable View
Bakabildiniz mi efenim?
Şişe den sonra soda ile de vedalaştım... Bir süre izlemede kalacağım... Bilginize, hayırlı kazançlar olsun...
Neyse ben kactim hadi siz oralet osman beyle sodayi kurtarin 😄 bol kazançlar.
Acun bir programda yarışmacının tekini kovarken şu cümleyi sarf etmişti: " Sen küstahlık yapmaya mı geldin buraya?" Aynı soruyu sana sormak isterim borsaforum , burada faydalı paylaşımlar yapıp yüzümüzü güldüren Oralet Osman'a saygısızlık yapamazsın sen ! Çok bilen çok yanılır böyle kendinden emin olma .
Tarzınızı ve tavrınızı gözden geçirmelisiniz. Bu üslup size bir şey kazandırmaz. Âcizane terimi doğrudur lâkin görece 'eskimiş' bir terimdir ve daha ziyade, o da eski olmasına rağmen, nâçizane kullanılır. Bu foruma tavır aldığınız Barba'nın 'yıllardır' çok faydası olmuştur. Oralet Osman'ı ise bu minval üzere anlamanız mümkün gözükmemekle birlikte, yaşamanız icâb eder. Mamafih size girdiğiniz tüm pay senetlerinde başarılar ve bol kazançlar dilerim.
Şu ana kadar ki pastayı atabilecek bir arkadaşımız var mı rica etsem..
pastacımız master chef e katılmak üzere dominik repaplike gitti. giderken uçak kanarya adalarında yakıt ikmali yaptığı sırada pastacıyı isminde hiç 'harf' olmadığı gerekçesiyle 'sen ne ayaksin' diyerek göz altına aldılar.
https://i.resimyukle.xyz/PPRTcK.jpeg
Yabancı hala satıyor. Dün itibariyle % 34 e düştü. Her gün yaklaşık % 0,5 düşüyor oran. Böyle giderse 2 aya yabancı filan kalmaz, onlar da rahat eder biz de :halay:
Vallahi de billahi de nacizane olarak biliyordum, sizin vesileniz ile bir kelimenin yazim seklini daha öğrenmiş oldum, ama üslubun hakikaten çok kötü, kimse sana kötü bir söz söylememişken hiç tanimadigin insanlar hakkında hakaret erebiliyorsun, yapma bence. İnsanların eli bağlı değil.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cümlede fikir beyan ettiğiniz için, naçizane kelimesini kullanmanız daha yerinde olurdu diye düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 yılı geçti, borsaya girer çıkarım. Hiç bu kadar tırsmadım. Bana göre olumsuz o kadar çok şey varki. Başta ABD borsası sürekli artıyor, düşmeye başladığında hiç bir borsa duramaz. Sürekli para basılıyor bittiği gün borsada bitecek. Siyasi gerginlikler... vs. Para cepte dursun. O kadar bekledik soda yı, endekse bak sodaya bak. Adamlar sata sata bitiremedi. Az da olsa ekmek parası çıkmışken yeter dedim. Yeni alım için takipteyim....
tabi rallide başı çekince dinlenmeye geçti, normal, dinlenmek onun da hakkı.
NSHYDN'in gencligi :
https://i.resimyukle.xyz/QUyVWL.jpg
BARBA'nin gencligi :
https://i.resimyukle.xyz/dcc93S.jpeg
Arkadaslar forumdaki 1.287 topik icinde imla kurallarina en cok dikkat edilen, en dogru matematik hesaplamalari yapilabilen sayfa Soda sayfasidir.
Burda herkes her şeyi bilir. Her şey ayri yazilir.
Soda'daki "da" bitisik yazilir. Ayrilik da aşka dahildir. Araba markası Honda ayri yazilir: Hon da
Akabinde ve detayında affınıza mahcuben bir hususu daha belirtmek isterim ki bu Soda sizleri bir süre daha bekletecek gibi.
8'i aşma 7'den şaşma.demisler. Şu sözümü hiç unutmayın, yiyen dikilir yemeyen yıkılır.
İkidir ayni şey yaziliyor kime hakaret ettim şuraya bir yapistirin da hemen tüm ictenligimle özür dileyim kendisinden..Katlanamadigim şey her ay soda alan biri vardi noldu satti galiba , temettuyle de soda alan birileri vardi noldu onlara gibi malimizin ortagiymislarcasina yapilan yorumlar..Normal bir uslupla yazilsa ona da eyvallah..48 yildir biriktirenler vardi nasil bi cumle? Siz yorumlar misiniz? Okuyunca sizin de siniriniz bozulmuyor mu?
Hakaret ettiğim postu buraya yapistirmazsaniz da ben sizden bir “pardon yanlis anlamisim” bekliyorum..
Maalesef 'nörolojik' olarak farklı frekanslarda olunduğu için 'eşleşme' gerçekleştirilemiyor. Soda karanlıkta 92 ile eşleşti dün. Hâlâ 92...
Ne oldu ortada yoklar ne zamandır, sattılar galiba yazıp sonuna minik ve sevimli bir gülücük koydum ya. :)
Bunda alinacak ne var?
Ben olsam " Satmadım Oralet, aksine daha da aldım, maliyet sıfır üssü on üzeri eksi yirmi beşe indi. Benimle mi bot bağladın, askerligin cok bekle bakalim sen de bi 36 yıl. :he: " yazardim.
Yazimi ustune alinip bir de üstüne yazimdan alinman ilginc. Hakaret yok orda. Hakaret edersem anlarsin zaten de etmem. Niye edeyim de bu guzel ne nezih ortami bozayim?
Sodacilar delidir doludur ama kufurbaz degildir. Gercek Sodacilar erkek tavlasi oynar. Al satcilar dama oynar.
Dübeş attım yek geldi,
Soda aldım düşüşe denk geldi,
Kömür tava geldi demir bitti,
Ömür başa geldi akıl bitti.
Bayburtlu Ferruh
E iyide mübarek burada ara ara gelip 17 yıldır alan ile, heryerden alınır diyen ile, soda asla kat-a satılmaz diyen ile, vampirlere kaptırmayın diyen ile, 10 katı 10 olacak diyen ile, 2 saatte 60 lira olacak diyen gazcilar ile encok kavga edenlerden biri bendim diğeri de 666 idi, haliyle biz encok yazan ve encok kavgacı tipler gibi olduk sende çıkıp herşeyi bilen ekonomi profesörleri gibi billur geçmeye başlayınca haliyle hakaret sahip üzerimize alıyoruz konu bundan ibaret.
Soda'ya umutlarla girmiştim. Cam Elyaf yatırımı ile maliyetlerde azalma, satışlarda ve karlılıkta ve de dolayısıyla hisse fiyatında ciddi kazançlar umut etmiştim. Aldıktan kısa süre sonra 8 üstüne çıkarak beklentilerime uygun hareketler oldu. Fakat önce CHP hisselerinin Hazine'ye aktarılması sonra da Ciner grubu ile başlanan ABD yatırımı bütün umutları alt üst etti. Çünkü borsa oyuncuları uzun vadeli yatırımları sevmiyor, kısa zamanda cebini parayla doldurmayı hayal ediyor. Aynı durum Tekfen'de de yaşandı. Halihazırda yüksek karlılığı olan şirket yabancı satışları ile neredeyse dibe vurdu. Ben temel analizin önemine inanırım. O nedenle şirketin mali yapısı sağlam ve karlılığı yüksek ise er geç ederini bulacağını bilirim. Biraz sabır yeterli. Fakat 3-5 yıl vadeli yatırımlar şirketlerin hem mali yapısını hem de karlılığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kısa-orta vadeli yatırımcılar bu hisselerden uzaklaşıyor. Kısa vadede(1-2 yıl) tamamlanarak devreye alınacak yatırım yapan firmalar ise bu kararı aldıklarında prim dahi yapabiliyor. Örnek: Hektaş'ın organomineral yatırımı, tohumculuk yatırımı, gübre kapasite artırıcı yatırımı. 2. Örnek ise Alkim'in potasyum Sülfat yatırımı gibi.
Soda, Borsa İstanbul'un önemli ve güzide şirketlerinden. ABD'deki yatırım tamamlandıktan sonra (Yaklaşık 4 yıl) karlılıkta ve buna bağlı olarak hisse fiyatlarında ciddi artış yaşanabileceği kanaatindeyim. Tüm bu değerlendirmeleri olağan şartlara göre yapıyorum. Siyasi ve ekonomik etkenler her zaman bu değerlendirmeyi etkileyebilir. Bu etki olumlu yönde de olabilir olumsuz yönde de. Borsa da yatırım yapan tüm arkadaşların Allah gönlüne göre versin.
Konu gereksiz uzadi mesgul etmeyelim burayi..Yazdiklarimi hakaret olarak algilayan kim varsa ozur dileyim de konuyu kapatayim..Ama burda her fiyattan aliyorum diyenle her fiyattan alinir diyeni ayirmak da size dusuyor .. Mesela ben her fiyattan aliyorum ama kimseye tavsiye etmiyorum :) Arada ki fark buyuk 😄 bol kazanclar , kalin saglicakla..
Be ayırt ediyorum ama adam temettü ile ortalama düşürüyorum diyene inanan var, işte insanın moralini bu bozuyor iki kelam etme gereği duyuyorsun neyse seninde kazancın bol olsun
Benim yazim yuzunden olay gelistigi icin asıl ben herkesten hem özür hem de bol.kazanclar diliyorum. Yazdigim aciga satislari da siliyorum.
Rahmetli baskan Kennedy'nin "Bir gün herkes Fenerbahceli olacak" dedigi gibi ben de diyorum ki "Borsada kaybeden herkes bir gün illa ki Sodacı olacak"
Soda defans hissesidir. Bir Ronaldo, Messi, Babangida, Zlatan İbrahimoviç, Şevşenko, Zubizaretta, Müller, Edgar Davids degildir ama bir Puyol, Sergio Ramos, Marcelo'dur.
48 sene az olmus, 80 sene falandir.
Var alanlar oyle, foruma gelip arada yazarlar senelerdir. Sahsina karsi yazilmadi yani.
Benim gorusumce borsayi takip etmeyen biri o sekilde kazanabilir psikoloji etkeninden arindigi icin.
Ama borsayi anlik takip eden biri kazanamaz hikayelerle. Cunku isin icine psikoloji giriyor ve realitenin agir tokadi eninde sonunda iner.
Kamu yararına her iki ifadenin TDK'daki karşılığını paylaşmak istiyorum. Bilgilerinize...
naçizane
(na:çiza:ne), Farsça nÄçÄ«zÄne
1. zarf, eskimiş Haddi olmayarak:
"Bunun için sizlere naçizane bir tavsiyem olacak." - Tarık Buğra
2. zarf, eskimiş Çok küçük, önemsiz bir şey olarak.
âcizane
zarf, (a:ciza:ne), Arapça Ê¿Äciz + Farsça -Äne
Söz söyleyen kimsenin, kendi yaptıklarını abartmamak için kullandığı `âcizlere yakışacak bir biçimde` anlamında kullanılan bir nezaket sözü:
"Ben âcizane her dilden çakarım." - Hüseyin Rahmi Gürpınar
TDK'ye bile mi yanlis bakilmis o kadar her kelimenin rontgeni cekilirken?
Neyse ben kacarim bu muhabetten, veteriner 10 mllik ignelere gecebilir her an!
Soda sayfasını terk etmek anlamında yazmıştım. Diğer yazım şekli ancak mecaz anlamda olabilir. Haklısınız.