#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...04101055095386
Printable View
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...04101055095386
Nevlı hocam ipeke de paylaşabilirmisiniz,şimdiden teşekkürler.
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...04101104325241
uzun vade aylık kapanış
bu çizgi altı ve üstü çok anlamlı olur
https://i.hizliresim.com/ALygt7.png
Heyecan had safhada...
Nereye doğru gidecek...))
Bunu bı tek spek biliyor...
İnsafına kalmışız..
Ama benim tahminim az da olsa yukarı...
Kozaa nın kasasında ne kadar para yada altın var? Yani daha önce devlet bütün dövizi TL ye çevirin diye söylemlerde bulunmuştu ondan soruyorum.. acaba bizde ne kadar döviz, altın yada TL var. teşekkür ederim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kefereler bugün tatilde. Onlar olmayınca tadı tuzu yok.
O büyük irade nin adamları herzaman işin icindeler (yurt dışı tatil bile olsa)
Bugün belki mal toplayabilirler...
Ama kimse öyle dramatik düşüş beklemesin..
Zaten seans içinde gerekli düzeltmeleri yapıyor..
Orta vade için daha yolun başındayız..
Daha önce de yazmıştım tekrar gibi olacak kusura bakmayın lütfen ama benim uzun zamandır gözlemlediğim Garanti alıcılarda ve özellikle ilk sırada olduğunda neredeyse hiç yükseliş yaşamıyoruz. Bugün de öyle olacak gibi..Bu benim kuruntum da olabilir, lütfen kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Sadece kendimce bir gözlem benim ki. Hayırlı bereketli Cuma’lar
En son finansal raporlara göre düzenlenmiş, Şirketlerin kasasindaki nakit durumlarını gösteren tablo. ...Tablo Alıntıdır...
https://i.hizliresim.com/HI0MEZ.png
Bu parayı TL olarak mı yoksa döviz olarak mı saklıyoruz? Çünkü devlet bir ara dolarınızı bozdurun diyordu o yüzden ne yaptılar onu bilmiyorum.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Çünkü döviz yaklaşık %15 yükseldiği için 1Ç de eğer TL değil döviz cinsinden parayı saklamışsa o zaman büyük kar yazar.
Gerçi en çok para değerine göre ipeke de sonra kozaa da en son da kozal da.
Ama aralarında pd/dd ve fk sına göre en düşük kalan kozaa.
Paralarını döviz olarak sakladılarsa en iyi 1Ç ipeke den gelebilir ama benim tercihim yine de kozaa çünkü ipeke diğerlerine göre çok primlendi.
Şeytanlara ugrasiyoruz walla..
Halkın malını türlü numaralarla kapmaya calisiyorlar..
Kapalı Pegasus 50 olmuş, bu nazlı kısrak altın 365 e giderken yerinde sayıyor...
Kozaa nın sahip olduğu nakiti nasıl değerlendirdiğini bilen var mı?
Dolar mı? Altın mı? Türk Lirası mı?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altın üretiminde yıl sonu hedefi 45 ton
Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, geçen yıl altın üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirterek, "Bu yıl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceğini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yıl içinde yıllık 60 ton ve 15 yıl içinde de ithal ettiğimiz yıllık 160 ton altını üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var" dedi.
Altın*Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin*altın*madeninde 6 bin 500 tonluk potansiyelinin olduğunu ve bunun yaklaşık bin 500 tonunun rezerve dönüştürüldüğünü ifade etti. Yıl başında yatırım süreçleri tamamlanan ve faaliyete geçen birkaç altın üretim tesisi bulunduğunu aktaran Yücel, bu sayının artması için maden aramacılığında özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.
Cari açığın artmasında altın ithalatının önemli payı olduğuna işaret eden Yücel, son 20 yılda Türkiye'nin altın ithalatının ortalama yıllık 130-140 tonu bulduğunu aktardı. Yücel, geçen yıl altın üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını dile getirerek, "Bu yıl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceğini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yıl içinde yıllık 60 ton ve 15 yıl içinde de ithal ettiğimiz yıllık 160 ton altını üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var. 160 ton altının fiyatının 9 milyar*dolar*olduğunu düşünürsek bunun ancak 1,9 milyar dolara yakınını ürettik. Ciddi destek, planlama ve stratejiyle Türkiye bu açığı kapatabilir. " değerlendirmesinde bulundu.
ALTINDA ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI 7,5 MİLYAR DOLAR
Yücel, bu yıl çıkarılması planlanan yeni maden yasasında arama ve üretim izinleri, iş süreçleri, kamu kaynaklarının kullanımı ve hassas bölgelerdeki izinlerin, topyekün bir planlama içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin mevzuatta şeffaflığa yönelik yenilikler yapma konusunda istekli olduğunu dile getiren Yücel, "Mevzuat önemli ancak bazen iradenin yansıması mevzuatla olmuyor. En kıymetlisi dışarıya muhtaç kalmadan, ülkede üretmek. Ülkemizde üretiyorsak, katma değeri burada sağlıyorsak, bizim için başarı budur. Altın üretimimizin sıfır olduğu 2000'den bugünlere geldik ve şu an Avrupanın en büyük altın üreticisi olduk." diye konuştu
Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de altın üretimine ciddi destek verdiğini belirterek, "Ancak bu sadece özel sektör çalışmaları veya bakanlığın direktifleriyle ilerleyebilecek bir konu değil. Özel sektör tarafından 1,5 milyar dolarlık arama yatırımı, 6 milyar dolara yakın da tesis yatırımı yapıldı." ifadelerini kullandı.
"ALTIN MADENCİLİĞİNDE ÇEVRE HASSASİYETİ ÜST SEVİYEDE"
Yücel, Türkiye'de altın madenciliğinde çevre hassasiyetine üst seviyede önem verildiğini vurguladı.
Türkiye'de teknoloji, doğaya uyum ve rehabilitasyon projeleri bakımından dünya standartlarının üzerinde altın madeni sahaları olduğunu ifade eden Yücel, şunları kaydetti:
"Bu sahalarda gerekli önlemler alınıyor ve sahalar sınırsız denetime açık bulunuyor. Türkiye'de üretim potansiyelinin ortaya çıkmasıyla birlikte altın arama konusu çok tartışıldı. Bu konunun uluslararası, siyasi ve ekonomik birçok boyutu var. Halkımıza maalesef yanlış bilgiler de aktarılıyor. Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına ve bu kaynakları değerlendirecek kapasiteye sahip olduğu gerçeği çeşitli manipülasyonları beraberinde getiriyor. Siyasi partiler, STK'lar, kurumlar konuya alet olabiliyor. Kendi hatalarımızı içimizde öz eleştiri yaparak minimize etmeliyiz."*
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın denizkiraz KOZAL nasıl
Teşekkürler
Net değil ama ben de öyle hatırlıyorum.
O kadar insan şurada yazıp çiziyor ama net olarak bir kişi çıkıp da şu kadar nakiti var TL yada döviz diyemiyor!! Çünkü kimse bilmiyor!! İşte bizim yatırımcılığımız bu kadar.
Kozal nakiti 4.800 gibi buna ilk 3 aylık bilançoyu ekleyince 5400 gibi bir rakam çıkıyor. Bu da hisse başı 35 liraya denk geliyor. Yani 1000 lot kozan varsa 35 bin liralık naktin de var.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı şirketler TMSF'nin kayyımına geçti malumunuz. Son günlerde dikkatinizi çekmiştir. Pek çok şirketten TMSF bünyesinde yer alan şirketlere talip olduklarına yönelik de açıklamalar geliyor. Mali yapıları artık gerek kayıt altında olmaları gerekse de iyi yönetilmeleri nedeniyle oldukça iyi durumda. Peki Boydak, Aydınlı, Koza, Uğur Soğutma gibi şirketler ne zaman satışa çıkıyor?
A Para'da konuk ettiğimiz TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'a sordum. Hukuki olarak satışla ilgili süreç şirketlerin ekonomik devamlılığı esasına oturtulmuş durumda. Şirketin ekonomik devamlılığında bir tehlike söz konusu ise şirketin satışı gündeme gelebiliyor. Varlık satışı yapmanın önünde bir engel yok.
Gülal "Satış noktasında çok agresif olmadık. Çünkü şirketlerimiz iyi noktada. Biz bu süreçte sadece 11-12 şirketi sattık. Varlık satışıyla desteklediğimiz şirketlerimiz oldu. Özellikle büyük şirketlerde hukuki sürecin tamamlanması taraftarıyız. Kararlar çıkarsa biz de ona göre bir yol haritası çizeceğiz. Ama şimdi Koza, Boydak, Aydınlı, Uğur Soğutma'nın ekonomik devamlılığıyla alakalı bir sıkıntı söz konusu değil. Dolayısıyla şu an satamam. Ama önümüzdeki dönemde bu şirketlerin satışının önünün açılmasını teminen bir iki hukuki düzenleme yapmak istiyoruz. Altyapısı hazır. Bunu da Meclis'imizden geçirdikten sonra elimizdeki varlıkların tamamının satışıyla ilgili bir aksiyon almayı planlıyoruz. Ama kısa vadede şirketlerin satışıyla ilgili bir düşüncemiz yok" dedi.
Şirketlerin özkaynakları 20.1 milyar TL, ciroları 22.5 milyar TL, aktif büyüklükleri 57.3 milyar TL seviyesinde ve 45 bin 630 kişi çalışıyor. Devir tarihinden bu yana bu şirketler aktif olarak yüzde 31 seviyesinde büyüdü. Özkaynak artışı yüzde 14 seviyesinde. Örneğin Aydınlı Grubu'nda büyüme oranı yüzde 52, Boydak'ta geçen yıla göre kârlılık artışı yüzde 41. Koza Altın'ın borsa değerinde artış yüzde 260 seviyesinde. Uğur Soğutma'da yüzde 68 seviyesinde kârlılık artışı söz konusu.
Gülal diyor ki "TMSF bünyesine geldiği anda bütün şirketlere artık milletin malı olarak bakıyoruz. Dolayısıyla bu şirketlerin katma değer üretmeye, istihdam yaratmaya devam etmesi gerekiyor. Özellikle Koza'da kayıt dışı çok işlem vardı. Biz kayda aldık. Şirket otomatikman büyüdü zaten. Bu şirketler TMSF kayyımında bir irtifa kaybı yaşamadılar. 2018, 2017'den daha iyiydi. 2019 yılında bu rakamların kat be kat üzerine çıkmayı hedefliyoruz."
Önemli olan borsaya yansıması
5400 değilde 10400 de olsa fiyata yansımadıktan sonra bizi pek ilgilendirmiyor
Bu haber ne zamanın haberi?
Yakın zamanda altın ve dolarda sert bir yükseliş bekliyorum bunları kağıda hemen yansıtıyorlar mı ?
Altında agresif TOBO var 1730 dolar zayıf direnç kırarsa 1880 dolar kısa-orta vade hedef seviye
Kozal da hedefin nedir yasemin hnm
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji108][emoji106][emoji1250]