Hocam Hesaplamamak lazim o 20 ni
O zaman her neye yatirim yapsan 20 cikmalisin
Aman dikkat!
Printable View
Web 1 e dustu yazmis. O yuzden sordumSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 1 aylık getiriye göre mevdut üstü kazandırabilen sadece 2 değişken fon var.
MAD ve TKD.
Değişkenler değişememişler, ortama ayak uyduramamışlar demekki.
Bunlar aldığı hisse kadar viop da shortlamistir muhtemelen
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üç gündür koronavirüs vakası tespit edilemeyen Çin'de denetim noktaları kaldırılmaya başlandı
Çin*Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, ülke içi kaynaklı yeni tip*koronavirüsün görülmediği ana karada, perşembe günü kaydedilen 41 yeni*vakanın tamamının yurt dışından gelen kişilerde tespit edildiği belirtildi. https://www.independentturkish.com/node/150366
Üatadım sanki bu iş beklenenden uzun sürecek bugün 46 ülkeye daha uçuş yasaklandı. 3 ay uzumanlık eğitimi alan doktorlar göreve çağrıldı. Özel devlet tüm hastaneler görev başına çağrıldı..vs...
Sanıyorum dolar saklamakta çözüm olamayacak...amerikanın durumunu da ortada her seviyeden satış yiyor...
Bugün THY için küçük bir göstergeye baktım sanıyorum 2004 seviyesine gelmiş dolar bazında yani çöp olmuş....
Rusya kurdan dolayı ciddi zararda bizim 2 sene önce yaşadığımızı yaşıyorlar...petrol olayı tuzu biberi oldu....
Sanıyorum kazanan olmayacak bu durumda..
Nakitte kalmak bile çözüm değil...
Ev alıp kiraya veren bile kira alabilecek miyim diye düşünüyor..
Bakalım ne olacak
Onur Air tüm uçuşları durdurmuş.
https://www.airporthaber.com/onur-ai...-durdurdu.html
Kardesim hokumet ohal ilan etmeyecegiz diyor
Bence de gerek kalmayacak
İtalyayla kiyaslayan matematikten anlamaz kisilere sen takilma
Bizim vaka sayisinda italyayi gecmemiz yaptigimiz test fazlaligindan kaynakli
Aslinda islenen yontrm guzel
Hizli tani yapip
Pozitifleri bir anonce belirlemek
Ama halk bu isi zorlastiriyor
Benim ufacik cocugum var evde durmuyor ama bir sekilde oyalayip oturuyoruz
Otursalar evinde yayilmaz
İçişleri Bakanlığı
21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı.Ayrıntılı bilgi saat 19.30’da vatandaşlarımıza açıklanacaktır.
65 yaş yasağı BİST'e olumlu yansır.
Dedeler nineler evde otururken canları sıkılınca BİST'e girip alım yaparlar.
Pazartesi endeks +5 yapar artık.:)
Yeterli değil ama olsun en azından bir adım atıldı. Yasağı destekliyorum!
Bir miktar dolar bende de var. Yeni değil yaklaşık yedi sekiz ay önce parça parça almıştım. İster çıksın ister düşsün satmayacağım bir kenarda dursun düşüncesi ile. İlk aylar tabi faiz gelirine göre zarardı. Hiç umrumda olmadı. Bugün ise kar. Bu dolar işinde vade koymamak gerekiyor. Hele hele kısa vade hiç koymamak gerek. Yani al unut. O zaman insan daha çok kazanıyor. Eğer ortamda bir düzelme söz konusu olursa bana göre dolar önce bir düzeltme yapar sonra da yataya girer. Ama dedim ya benim düşüncem al unut. Hatta uygun şartlarda üzerine ekleme yapmak.
Ben bunun acısını swap işlemleri yaptıktan çok sonra anladım. O zamanlar tüm parayı dolara yatırsaydım. Mevduatın çok üstünde getiri elde etmiştim. Ama bu bir döngü fırsatlar bitmez.
Ama onda da zamanlama önemli Ağustos 2018'de 7,20'den alıp hala bekleyenler var.Hatta 6,60-7,20 arası alanlar diyelim.
Bakalım ne zaman dolacak çileleri onların.
Bugün eski defterleri kurcalıyordum
Bazı fonlardan sadece 2 ayda %20 kar olduğunu gördüm.
Hatta bir dönemde mevduatçı kazandı, dolarcı kaybetti.
Zamanlama, zamanlama diyorum da başka birşey demiyorum.
ABD de işler karışıyor hayra alamet değil...bence 30 yılda görünebilecek bir şey yaşanacak...
Para olan bastiriyor.hibe olan bir sey yok.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerika da muhtemelen ASKERI SIKI YONETIM basliyormus haftaya.
Doların işini yakında bitirirler. ABD 2020 sonunda iç savaşlarla eyaletlere bölünecek. TRUMP ekibine, Amerika daki bütün FEMA toplama kamplarını aktifleştirin mesajı vermiş. Gizli bir düşmanla savaşıyoruz, kazanacağız mesajı verildi. İç savaş sürecine hazırlanıyorlar.
Küreselci Satanistlerle vs Evanjelist Nationalist Amerikancı güçler savaşı başladı. Bundan sonra ABD olmaz artık tek dünya gücü devleti olarak. ÇİN yeni kabadayısı olarak güçlü devam eder. Devler tepişirken ABD parçalanır.
David Rothschild in mesajlarını ve Donald Trump ın Twitter mesajlarını takip edin. İkisi de kendi taraflarına sinyal gönderiyorlar. Savaş başladı!
NewsTR dostum yine yanlış anlamışsın...
Para politikası ile maliye politikalarını bir birine karıştırmışsın.
Webster üstad der ki, para politikası işe yaramadığı için maliye politikalarına başvuruluyor.
Para politikası işe yaramıyor çünkü bankalar Fed'den aldıklarını piyasaya plase etmek istemiyorlar. Nedenini Webster üstaddan öğrenebilirsin.
Bu yüzden Fed'den limitlerin çok altında para alıyorlar.
Tek çare maliye politikaları kalıyor...
Webster üstadın rahle-i tedrisatına girmek lazım.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkede eczane ve marketler dışında tüm iş yerlerinin 3 Nisan'a kadar kapatıldığını açıkladı: "Aldığımız önlemler sert ama başka bir alternatifimiz yok. Sadece bu şekilde kendimizi koruyabiliriz"
Doğru söylüyorsun. örneğin lazım olur diye sanıyorum 2017 mayıs ayında 3,60 dan 1500 dolar almıştım. Daha sonraki aylarda en düşük 5,22 en yüksek 6,13 den alım yapmıştım. Ortalamam 5.64. Aslında dolar işine hiç sıcak bakmam. Yabancı bir para biriminin yatırım aracı olacağını bir türlü kabul edemediğimden dolayı dolar işine pek girmedim. Yıllar önce de oğlum küçük iken onun aiçin dolar hesabı açmıştım.
Yalan olmasın 1 tl kurdan aldığım doları 1.9 tl kurdan satmıştım. Bu ikinci dolar alışım ama portföyün yüzde onu kadar.
O da şöyle oldu. Mevduatın iyi getirisi varken bu getirinin bir miktarı ile alıyordum. Ama sonra kurlar yatay konuma geçtikten sonra dolar alımını bıraktım.
Bu işin sırrı uygun fiyattan al ve unut. Bu kadar basit.
Not; Bu arada dolar alış tarihlerini not etmiştim düzenli olarak ilk alışım eylül 2018 son alışım ise ağustos 2019 tarihli.
Anlamadığım yegane is 300 binden 100 küsür bin kişi iyileşmiş .ne twitterde ne yutupta ne de tv de. İyileşen biri cikipta soyle oldu boyle oldu.10 gun sürdü. 5 gün sürdü. Ilac tedavisi gordum yahut serviste tedavi gordum. Yahut infekte oldum lakin evde geçirdim vs vs diyen bir kişi yok .Yahut varda ben mi rastlamadim