Hiç bilmiyor olsaydınız bu işi, hiç girmemiş olsaydınız ekonomik olarak ne değişiklik olurdu hayatınızda?
Printable View
Sabaha kadar dowu üflemeye devam
Baya eksi azaldı
Hayaller okkalı yeşil tabela eksi şuan
Dolar topigini hallettik, sıra Viop topigine geldi, konumuz muallim maaşları :kahkah:
Abilerim etmeyin allah aşkına
Özelde öğretmen kamudan fazla alan 1/2 kişi ancadır genele vurduğun da
Genelde aldıkları ücret belli dip seviyeler özelde
Onlarda maaaşı alacağız mı alamayacağız mı DİE düşünüyor bu ara
Millet özelde çalışmak, iş bulmak daha kolay sanıyor:)) afedersiniz de memur olmak daha kolay.
Özel sektör de mesela büyük bir firmaya gireceksin... kaç mülakattan geçiyorsun biliyor musun?... tecrübene bakıyor..., dıdına bakıyor... bu kadar uğraştıklarına göre kesin oldu diyorsun... ana bi baktın, olumsuz...
Bu etüt merkezi mi oluyor
Çocuk kulübü ne emin değilim
Burada bir tanıdığım çalışıyor idi
8 aylık sözleşme yapmışlar
2300 tl den
Sonra bu corona baş gösterince
Tatiller felan
Yasa çıkmış işte belli miktarını devlet ödeyecekmiş bu çocukta 1 yıllık olmadığı için işine son vermişler
Devletten para gelmeyecek cepten gitmesin DİE
Emin’im sizin çevredede vardır böyle
İş maddesinde bir madde varmış
Corona salgın hastalık olduğu için iş veren fesih ede biliyormuş sanırım
Ben de evde yemek yapan, çamaşır yıkayan, ortalığı temizleyen, eğitimli, eş dost ve akrabaya saygılı, diksiyonu düzgün, bakım gerektirmeyen (tam bakımsız akü gibi) vs kadınlardan hoşlanıyorum, bunu yapamayacak kişileri direkt eliyorum.
Gerçekçi olursak hayat umduğun ile değil buduğun ile yetinmeyi gerektiriyor.
Eskiden kroyum ama para bende esprisi vardı. Burada kişi borsa hakkında görüş bildiriyor ise şifreli bile yazsa anlamaya çalışmak gerekir.
Çalışmakla alakalı bir durum . Kimisi bana yeter der çalışmaz, kimisi de yetmez ekstra çalışır.
Ama şu var ki kimse başkasının karar verdiği maaşla zengin olamaz .
Vali dahi olsan sadece devletten aldığınla zengin olamazsın.
Öğretmen olursun, devlette yahut özelde, kendini geliştirirsen ve kazanacağım dersen kazanırsın , zengin olursun.
Yeterki kendine sınır koyma .
Buradakileri tenzih ederek söylüyorum ki bizim insanımız çalışarak değil çalışmayarak zengin olma derdinde. Az çalışarak değil, mümkünse hiç çalışmadan ve en hızlı şekilde.
Buyurun efendim. Ben kamuda öğretmenim. Maasdan baslarsak 18 senelik öğretmenim maaşım 4800 net. Yeni baslayan ogretmenler 4300 civari aliyor sanirim. Haftalık 15 saat zorunlu maaş karşılığı dersimiz olur Haftada toplam 30 saat derse girebiliriz. Fazlasi olmaz. Fakat okul sonrasi etkinlik kurs vs olabilir. Ek ders saati 17 tl. Haftada Full 30 derse giren öğretmen yaklaşık 1100 tl ek ders alır. Baska sorulariniz varsa alayim.
2300 tl veren hiç görmedim... o okul o öğretmenden randıman alamaz, haliyle öğrenci de alamaz. Öğrenci de alamazsa veli hesap sorar. En kötü alır başka yere yazdırır çocuğu.
Şuan bazı okullarda sorun olabilir. Durum değişik.
Özel okullarda öğretmenler kadroludur, ancak her sene sözleşme yapılır. Dönem ortasında ben gidiyorum dememek için.
Yani ağustos da sözleşmeler yenilenir. Ağustosa kadar her türlü maaşını alır, sonrasında belki ücretsiz izinde diretebilir okul.
Size b,r şey anlatayım Okulun Hayırseveri geldi benim çocuk ta o gün yanımda adamın arabası jeep son model şofürü falan giyim on numara adamı misafir ettik gitti benim çocuk dediki baba bu adam zengin olmak için çok mu çalışmış gülümsedim çalışarak zengin olunsaydı biz çoook zengindik emek zeka para paradoks bence
Ama konu öğretmenlerden açılmışken, burada sayın hocalarımız da var .
Öğretmenine değer vermeyen bir ülke gelecekten bir şey beklemesin . Öğretmene değer vermeyen bir veli çocuğundan bir şey beklemesin .
Kaç gündür bir ek ödeme muhabbeti dönüyor.
Yav sen bir öğretmene nasıl ek ödeme hesabı yaptırırsın utanç verici . Yok derse girmiş girmemiş. Zaten Ek ödeme ile eşdeğer memurların seviyesine çıkarıyorsun zaten öğretmeni. O insanlar o derse girmese de hakkettiği para ek ödemeli maaş zaten . Ek ödeme işin seremonisi. Ek ödeme olmasa ilkokul mezunu bekçi daha fazla maaş alıyor.
Doktoru döversin sağlık istersin , öğretmeni ezersin başarı istersin. Gerçekten akıl almaz bir milletimiz var .
Ne varsa bu
Japon’larda var
Adamların arabası olduğu gibi borsası da bozulmuyor
Kaymak gibi akıyor yukarıya
Bana böyle borsa lazım arkadaş işte
Hangi hocamızdı, 18 yıllık öğretmen 4800 maaş alıyor. Komple derse girse 1100 alıyorum dedi . Toplam 5900 . Yav bu insanların normalde alması gereken para bu zaten , derse girmesi gerekmiyor ki. Bir de 18 yıllık öğretmen. Pehhh. İtibardan tasarruf olmazmış. Memur demek devlet demek zaten .
normal maaş 4500 5500 arası öğretmen için 40 saate kadar ders kurs girebilir
20 saat ders 20 saat kurs verdim diyelim öğretmene nöbelle birlikte 13 saat haftalık ekders alır ayda 52 55 saat arasında
52*17 900 lira yapar ekdersi kursa gelelim 20 saat hafta da ayda 80 85 saat arası değişir
bununücreti 35 lira
35*80 -2700
2700+900+5000 9600 yapar bu ortaokul için geçerli hocamın dediği ilkokul ekdersine katılıyorum doğru o şekilde
20 saat ekders ilkdefa duydum ortaokulda öğretmenler Max 30 saat derse girebilir diye biliyorum hocam sizin okul hangisi birde kurs 12 saat diye biliyorum Max