ne demek ustat ......sen sagol......
Printable View
Dow jonsta kamyon devrile bilir
Tamamen hislerim ile konuşuyorum
Malı yediriyorlar namussuzlar
Bitince şelale başlayacak
111.500 iki kez denendi gecilemedi. Dow da hosuma gitmedi ve bastim shortu 111.250 den.
Hocam boşuna nefesini tüketme, anlamaz bunlar. Memlekette öyle bir muhalefetcik kesim var ki memnun edemezsin bunları. Koyun, trol, beton, hırsız, umreciler, yandaş, saray, vs. kelimelerini papağan gibi tekrarlayıp dururlar. Kendi prototiplerine tek laf etmezler ama...
ASUS_Z00ED cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İttire kaktıra da olsa bu vade içinde 118 - 120 aralığına atacaklardır viop u...
Bu yüzden eli long olanlar şu an için daha avantajlı...
Şortta ise ısrar edilmemeli, 300-500 puanlık vurkaçlar dışında...
bir kaç gün önce ralli modunda bir sürü abuk mesajlar görüyorduk..
ralli olmadığı çok açık demiştik ve nitekim her şey ortada..
bu ilerde bir gün ralli olmayacak demek değil.. illa bir gün olacak.. ama iki gün artı yapınca hemen "ralli" çığlıkları ve "kimse kagıtsız kalmasın alın her şeyi" tadındaki paylaşımların kabak tadı verdiği de bir gerçek..
dunya büyük bir değişim içinde.. şirketler kontakt kapatıyor.. insan hareketliliği ciddi kısıtlandı.. şirketler ciro yapamıyor..
bir şirket düşünün.. fiziksel değeri 10 milyar tl olsun.. normal zamanlarda 1 milyar tl net kar elde etsin.. ama şimdi sıfır cash üretiyor.. belki zarar bile ediyor bazı kalemlerden.. ne zaman randımanlı çalışacağı belli değil.. çalışmaya başladığı zaman müşterilerinin eskisi gibi o malları alıp almayacağı belli değil.. zira alışkanlıklar ve tercihlerde değişecek..
nerden baksan ciddi bir süreç var.. bekle ve gör.. bilançoları gör.. gidişatı gör.. tarzında bir yaklaşım piyasa oyuncularında oluşmaya başlıyor.. zira kimse kagıt üstünde 10 milyar ama nakit üretme gücü olarak SIFIR bir şirket almak istemez..
ABD den arkadaş ile görüştüm
Dow jons 25 bin olacak diyor
Bende olsun da göreyim diyorum
Hisse bazında ise bu yükseliş trendi için bazı kağıtların miadı dolmuşa benziyor...
Bunların başında thy, tüpraş geliyor, yükseliş trendi devam etse de bunlardan bir yol olmaz...
Her yükseliş coşkusunda korkmadan şortlanabilirler...
Muhtemelen piyasayı bundan sonra bankalar, tcell, ttkom, aselsan ile yükseltecekler...
Bunlar ise her korkuda longlanabilir...
Ereğli' yi çözemedim pek, son dönemlerde ne yaptığını kendi de bilmiyor...
Haram para ile hac olur dendi hac zamanını beklemedi umre ile çaktı geçti cezayı...
Şöyle altın bazında U100 grafiği paylaşan da yok ki...
Türkiye de her yıl grip ve gribe bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı 2500 ila 5000 arasında olduğunu kesin olmamakla birlikte tahmin ediliyor, ortalama 3500 kişi diyelim, günde 96 kişi ediyor. Trafik kazalarında ise olay yerinde ve sonrasında hastanelerde ölen insan sayısı 2018 de 6.675 kişi, günde 18 kişi ediyor. Cinayetten ise ortalama günde 5 kişi ölüyormuş, toplamda günde bu 3 vakadan ölen insan sayısı ortalama 119 kişi ediyor, diğer hastalıklardan ölenleri, kaza, iş kazası ve diğerlerini hesap etmiyorum, gerçi trafik kazalarından ve cinayetten ölenlerin sayısı son 1 ayda azalmıştır..
3. havalimanı "procesinin" aslında ne kadar manasız ve abuk bir proje olduğunu burada konuştuk..aklı başında herkes bunun yanlış bir proje olduğu konusunda hem fikir..
elbette siyasal islamcı zihniyet için temel icraatler yerine beton icraatleri daha önemliydi ve oraya 30 milyar dolar gömüldü..şakşakçılar da alkışladı.. tam kapasiteye (150 milyon) ancak 2029 da ulaşacak bir havalimanı için şu anda işleyen 80-90 milyon kapasiteli ve en az 10 milyar dolar değerindeki bir havalimanı çöpe atıldı..
şimdi bu turizm ve seyahat kısıtlamaları.. havayollarının yolcu taşaımacılığının durması.. önümüzdeki yıllarda ciddi bir fazlalık kapasite oluşmasına neden olabilir..yani havaalanı kullanılmayacak ama garanti ödemeler akape tarafından ödenmeye devam edecek işletici şirketlere..
işte akılsızca icraat yaptığında ülkenin geleceğini nasıl ipotek altına alırsın uygulamalı bir örnek..böye sayısız abuk proce var.. 17 yıldır toplanan 2.5 trilyon dolar vergi çoğunlukla rantabl olmayan alanlara yatırıldı..
Corona merak ediyorum diğer gribal virüsleri overtake ediyormu. Yanı başka gribal virüs yok mu şu anda etrafta. Bu konuda konuşan çizen yok illâ ilk benim aklıma gelecek..[emoji173]
Yolcu veya geçiş garantisi var bisi olmaz kafanızı yormayın [emoji173]
hocam teşekkür ederim burda anlamadığım sanki yıllardır çok kötü bir yönetim var ekonomi bitik ülke iflas etmiş ona buna yalvarıyor
ülke iyi yönetiliyor muhalefet olmalı ama milli olmalı ülke çıkarlarına çalışmalı yanlışı söylemeli doğru olanı önermeli
burada yazılan şeylerin çoğuna gülüyorum çağdaş düşünce bilim kuruluyla işletiliyor aşı çalışmaları son hızla gidiyor ışınla virüsü yok ediyor bilim insanlarımız
Ülkenin geleceğine hükümetime ve devletime sonsuz güveniyorum duvara çivi çakmaktan aciz adamlar hastane diyor saray diyor Yol diyor yapılan işleri beğenmiyor saçma sapan yalanlarla beyinleri karıştırmaya çalışıyorlar
Açık pozisyon sayısı iki gündür artıyor, her gün 8-9 bin civarı...
Buna rağmen şort diğer azalıyor, bu durum ise yükseliş trendini yavaşlatıyor...
Normalde yükseldikçe daha çok şort olması gerekiyordu, pala öyle alışmış en azından, olmayınca çamura yatıyor...
Aps artmasına karşın şort diğer azalıyorsa, long a aşırı yüklenme var diyebiliriz, aksi halde aps düşmesi gerekir...
Dowda günlük graf fincan kulp var
23.000 üstünde hedefi 28.000
Dow dun buralardayken buz 112500 ustundeydik. Lonkçuların bi binlik alacağı var paladan.
Dow'u bugün göçürtemediler...
Son 90 dakikada da göçürtemezlerse 23 500 ü test edebilir..
Sonrasında bizde 112500 spotta test ederiz pala 1000 de makas koyar ohh misss.
Y.T.D
Allahsizlar aksam aksam zarara soktular az da olsa. 111.500 short again.
Ben şunu anlamadım
Son 4-5 günde ortalama günde 20.000 test yapıyorlar
3000-4000 vaka çıkıyor
Her gün 20.000 şüpheli insan test yapıyorlarsa demek ki karantinada namzet kaç kişi var ?
Örnek yarın yapacakları 20.000 test yapılacak insanlar şu an nerede ?
Şunu söyleyim eğer 16-17-18 Mart gibi hisse alamayanlar artık hiç alamaz. Endeks 82 civarıydı. Endeks 93 oldu. Ama bankalar gitmediği için endeks yükselmedi görünüyor.
Neredeyse dipten çoğu hisse %30-%50 arası tepti...Hatta %100 yapanlar var.
TUPRAS bir ara 67 idi..
KOZAL 50 civarı idi..
SASA 5 civarı yakaladık.
PETKM 2,7 lerdeydi.
ETYAT grubu 0,7 civarı
SODA 4,3 lardaydı
PGSUS 22,X lerdeydi.
Daha çok kağıt var.
Aslında daha fazla kağıt alabilirdim. Bir kaçını SOROS söyledi. (Tşk.) Ara sıra burada soruyorum. Çünkü bütün kağıtların karakteristiğini bilemiyorum. İzlediğim 15 kağıt falan var. Paylaşan olursa sevinirim.
En son viop'uda 98,5 long olduk. Aldık sattık aldık sattık. Viopta alsatlarla 5 kontrat bedava elimde long kaldı.
BES'te 16'sı falandı BESTE %50 hisse + %Altın yaptık o bile iyi kazandırdı.
Bence burada aşağı bekleyen arkadaşlar var belki haklılar ama 82 den mal alamayanlar buradan çok yükseldi diye şort olur palada bunu biliyor. Şimdi sorsak 82 binde düşse mal alır mısın? diye herkes EVET der. Ama o psikolojide kimse mal alamadı.
Borsa psikoloji ve strateji işidir.
Bence paranıza sahip çıkın gaza gelmeyin. PİYASAYI YAPANLAR HER ŞEYİ GÖRÜYOR.
Yatırım Tavsiyesi değildir. Düşer çıkar bilemeyiz.
Brent için dün flama çalışması ve fake olduğunu düşündüğümü belirtmiştim...
Formasyon hedefine bakınca, fake olmama ihtimali de ortaya çıktı...
Bir müddet piyasalarda yaşanan iyimserliğin devamı adına bu oyunu sürdürürlerse petroldeki flama yarın çalışır...
Formasyon hedefi 41 dolar ile long yönlü denemeye değer sanki...
41 dolardan reverse olmak şartıyla...
Guzelim longlari verdik 300 den bir de short actik iyi mi. Neyse devam
111.7k short again.
Bravo dediğiniz tarihlerde aynen yazdım
Çelha Ditaş almaya başladılar dedim bunlar öncüdür dedim tırları doldurun dedim
65 den Tüpraş yazdım 9 dan algyo yazdım 2.60 dan dobur
extre istediler
Bazısı olmaz öyle şey endeks 70 olur 65 olur 48 olur dedi
100 tane kağıt var minimum yüzde 50 yapan
Ve hala ders almayan tayfa şurdan şort Burdan short diye bekleşiyor
Böyle yükseliş mi olur saçma diyen amatörler
Spekler uçurdu kağıtları uyuyorsunuz
Bunu hatırlıyorum Volna. Tebrikler.
Stratejisi ve psikolojisi yönetebilen kazanıyor. Ben ilk sasayı aldığımda 5,14 falandı. 4,14 gelseydi bir o kadar daha alacaktım. Çünkü kaybetmeyi göze almıştım. Psikolojim şunu diyordu. Buradan al kaybedersen kaybet. Çünkü kaybetmeyi göze almıştım.
PGSUS dolar bazlı grafikte dipteydi al buradan kaybedersen kaybet. Herkes satmak için birbirini eziyordu.
Görmedi henüz orayı değil mi? Benim lönkler kişi gibi yatıyor 111800 üstü günlük haftalık her türlü turbo der. Aklım mantığım almıyor şu ortamda long ama demek ki böyle imiş bu işler...