Urla olmaz mı. ?
Printable View
Urla olmaz mı. ?
eski tanınan bilinen kişiler niye farklı nick alsın ki ?
kutero yeniden geldi Mod geçen gece yazdı geldi diye
kentuf akıllı para başlığında arada burada da yazıyor
diğerleride buralarda olup yazmıyorlardır.
ama bir çoğu twittte aktifler.
eğitim işini geç kime ne anlatıyorum, yazdığın okunmadan geçiyor, anlatsam bir kulağından girecek öbüründen çıkacak. o da girerse :kahkah:
sistem 9 gündür tut pozisyonda
1 traderın bence küresi şöyle olmalı;
1-) yatay direnç destek seviyeleri
2-) uzun vade graf
3-) uyumsuzluklar
4-) mum barlar
Bir çok şekilde bakmak lazım bir yerden bir sinyal geliyor. Tek bir şeye odaklanmayın....
Bugün vadeli bir önceki seviyeyi geçse de spot bir önceki seviyeyi geçemedi, ve... yutan ayı barı devam etmekte...kırmızı bar kırılmadıkça ben yükselişe devam diyemem....
Ve son 15 yıllık trend barları kırıldı... bu barların bir bedeli olmalı.... kolay değil öyle...
Bu arada bugun bi haber vardı. Teslanin çindeki satışları %450 artmış. Talep artışını ilk çinde göreceğiz. Ondan sonra avrupa abd diye devam edecek. Çindeki ekonomik verileri takip etmek çok daha önemli artık
Bizim bir iş arkadaşları borsa için dxfeed i biste entegreye etmeye çalıştılar. Bist izin vermiyor bu verileri paylaşmaya diyordu.
Program algoritmik emirleri yakalıyor... barları milisaniye yakınlaştırıp otomatik robot emirler kabak çiçeği gibi ortaya çıkıyordu. Al-sat emirleri de çıkarıyordu ona göre.... robotlar bi boka yaramazdı eğer piyasaya sürülmesine izin verilseydi... Antalyada fuarda incelemiştim programı... gelseydi çok değişirdi ama izin vermiyorlar yayınlanmasına... hiç şaşırmadım dedim bende..:)
Şuan ne aşamada pes mi ettiler bilmiyorum... muhtemelen pes ettiler çünkü hiç ses soluk yok...
bende gelmek isterim daha önce izmirlileri toplamak istedik ronin idi galiba bayadır yazmıyor,olmadı bir türlü bu sefer olsun kalabalık olalım herkes hesabını kendi öder,amaç kalabalık olalım faydalanalım,kim gerçek hesap ortayada çıkar bi faydamız olsun yav birbirimize,sadece borsa degil tabiki amaç
Bu arada.... son 2 yıldır gözlemlediğim.... yabancı da baya zorlanıyor piyasada... çünkü insider tradingin bokunu çıkarıp, yerliler bir gün önce işlem yapıp ertesi gün herkes kaynatıyorlar... yabancı seviyesi bu yüzden düştü düşüncesindeyim... sanırım imf de gelmeden bi süre payları bu şekilde kalabilir...
Özellikle sa lar büyük işbirliği içerisinde diye düşünüyorum...
Yapıkredi deki bacağı merak ediyorum... merril yavaşladı sanki yapıkrediye devir etti yada payını düşürüp az işlem yapmaya başladı... yapıkredi/blackrock olabilir mi?
Günlük hacmin 3 te 1 ini yapıyor her gün ancak mal da kalmıyor ertesi güne...
spk kanunundan sonra paylaşmayı bıraktı
tacirler dekini bilen var mı peki ben biliyorum
İnanılmaz saçma fiyatlamalar var şu an.
Az önce genel olarak endekse değil de hisse fiyatlamalarına baktım.
Yahu 2 haftadır kapalı olan egeen geçen sene 400’den alıp temmuzda sattığım fiyat olan 560’ı geçmiş.
Şaka mı bu??
Bu şirketin satışlarının %90’ı ihracat. İhracatının büyük çoğunluğu ABD’ye.
Hani şu lock-down olan ülkeye.
ABDde çarklar dönünce kamyon satışları mı patlayacak?
Geçen seneye göre şirkette değişen en küçük bir şey yok mu?
Ford’a bakıyorum Aralık ayında 60 lira şu an 57 olmuş bile..
Vesbe desen 18 olmuş daha yeni 2 haftalık kapatmadan çıktı. Vardiyalar düştü.
Cirosunun %80’i ihracat ve AB ağırlıklı. Geçen sene Eylül fiyatlarına geri dönmüş.
Daha garabeti tavhl.
Aralık=25 TL
Şu an=20,1 TL
Haftaya Aralık fiyatını da geçsin tam olsun bari.
Nasılsa havaalanları cayır cayır çalışacak sene sonuna kadar!!!
Yani 100 hissenin 80’i 2019 Eylül fiyatlarına geri gelmiş. Hiçbir şey yaşanmamış gibi.
Akıl alır gibi değil. Temel açısından söylüyorum kocaman bir balon var şu an piyasadan. Ve bu balon eninde sonunda patlayacak.
Ama haftaya ama 3 ay sonra. Kaçarı yok.
568 liraya egeen, 18 liraya Vesbe mantığı yok bu fiyatların...
Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sayın Hermesj
alıntıladığım ikinci mesajınıza katılıyorum. seans içinde yazdığınız birinci mesaja şöyle yanıt vermişim sizden tepki gelmemiş...
şimdi latife yaptığınızı mı anlayalım yoksa anlık sinirden palaya tepki mi yoksa bana tepki mi...çözemedim...elbet anlamamı sağlamak durumunda da değilsiniz...
ögle düşünme,altın 380 tl olmuş,peynir 58.5,kuzu eti 90,falan gibi fiyatlar var dolar tl 6.95 atm ler gıcır gıcır bankonat veriyor,dolar bazında hisseler bedeva fiyatında sebze endeksi olsa mesala hisseler bedava,örnegin akbank 8 yıl öncesi tl fiyatı etmiyor dolar bazında hesap çıkarsam koşa koşa akbank falan alırsın,para nereye gitmeli para gelecegi satın almalı gelecekte az bir düzelme olursa borsa 150 bin endeks gelmeli
Bu arada şunu belirtmekte fayda var....
Yabancılar gelip burda oturup işlem yapmıyor...
Buradaki yabancı işlemlerle uğraşan kurumlarla anlaşıyorlar....
Bizim yerliler yabancıya çalışmalar yapıp, bakın şuanda fiyatlar ucuz diyip, risk analizi, fizibilite raporu sunup işlem yapmaya ikna etmeye çalışıyorlar... çoğu böyle...
Bazısı kendi çalışmasını yapıp geliyor, kuruma sadece işlem yaptırıyor...
Yani diyorsunuz ki bu yaşanan olaylar
Fiyatlanmalı borsa geleceği satın alır
Şuan millet narkoz etkisinde ama merak etmeyin yalnız değilsiniz
Bende sizin gibi düşündüğüm için Ben bu yaşanan olayları fiyatlamaya başladım
ortaki enkazın boyutu tam bilinmiyor ama üç beş fazla koyarak tepe ve dip analizimi yaptım
belki erkenden başladım bunu fiyatlamaya ama haksız olduğumu düşünmüyorum
Sanmayın yani gözden kaçıyor :)
Aksine benim gözüme gözüme batıyor
Oluşacak fk lara göre XU100 Tepe rakam güncellenecektir altta doğru
Ülke tv de Prof.Dr. Mehmet Ceyhan derki; Abd nin tekrar iş hayatına başlaması için okulların açılması gerekir, anne ve baba çalışıyor..ve Trump un bulduğu çözüm şu; çocukların %3 ünün ölümü kabul edilebilir.. 1-2 ay sonra bakın ABD ye siz..
Trump un bulduğu çözüme bakın hele.. Fed para bassın.. insanların %3 ünü gömelim..akıl mantıkla izahı olmayan bir sürece girdiler
KMX ı hatırlayan yok herhalde eskilerden. Kitapları bile vardı, yabancı=büyük parayı takip eder, sık işlem yapmanın saçma olduğunu söylerdi. Foreks - kaldıraç - viop derken büyük paranın takibi zorlaştı, tüfek icat oldu mertlik bozuldu dedi herhalde, borsayı bıraktı diye biliyorum halen İzmir de KBB uzmanıydı Arman Afrashi..
Bu arada eski forum açılmıyor mu artık?
Trumpun bulduğu çözüm değil
Tek derdi Ekonomi
Yani Ekonominin çok derin yara alması bu uğurda ölecek abdleri göze alıyor çünkü inanın 1 ay gecikme bile 4/5 ayı siliyor
Sadece bir eyalette yemek hizmeti için 10 milyar dolar harcanmış
Onu diyen Trump değil
Mehmet Öz
Sonrada özür diledi.
Yanlış bilgi vermiş ülke tv.
https://www.ntv.com.tr/saglik/mehmet...h0uJDWNkByVlHw
Çin 1994 den bu yana ilk defa küçülmüş
BIRAM BIRAM BUHRAN KOKUSU GELİYOR
BİRKAÇ ÜLKEDEN ŞİRKET BATMA HABERLERİ GELDİ BUGÜN TELEFON İLE YAKINDA DÜŞER BURALARADA ÖNEMLİ ÜLKELERDE DEĞİL BU ŞİRKETLER AMA EL DEĞİŞTİRMELER BAŞLAMIŞ
Iraq
Yaşlı kişi coronayi yeniyor eve dönüşte kutlama var ve adamı yanlışlıkla öldürüyorlar ....
Gerçi tahliye diyen de var ama sonuç değişmiyor