Kovulduk işte.
Ben size dün demiştim dolarları satıp viopcu olalım diye. :he:
Printable View
Viop topiginden sepetlendigimiz kesin, ne yazarsam siliniyor!:kahkah:
Reis 'im her seçimi kazanmış, utanmadan diktatör iması yapıyorlar. La sen girdiğin hiçbir seçimi kazanamadım hala aynı koltuktasın.
Kızdığın insanı yargılarken kullandığın argümanların hepsi sende de var .
Ülkeye demokrasi getirecekmiş, senin borunun öttüğü yerde demokrasi mi var da ülkeye demokrasi getireceksin .
Valla buranın ahalisinin siyasi duruşu bellidir biliyorum ama bu da bir gerçektir bana göre.
Caponistanda seçimlerde oy vermek için minimum lise mezunu olma şartı varmış burda da öyle bir şart olsa keşke
Meral Anne 'm parti kurdu . Bulunduğum yerdeki adaylara baktım. Hepsi AKP artığı yahut müteahhit.
Tamam da Canım Annem sen bu adamlarla mı kurtaracaksın beni ? Sen neye göre seçtin bu adamları. Seni iktidar yapsak ne olacağını tahmin etmek de hiç güçlük çekmedik.
Ince'yi severim . Hatta siyasi mecrada İnce kadar sevdiğim bir siyasetçi olmadı. Ama o gece çıkacaktı ortaya .
İmamoğlu ve Mansur olayını alkışlayamam . Bir sol partinin sağcı adaylarla kazandığı seçimi alkışlayamam. İyi midir , iyidir . Stratejidir eyvallah. Ama bu başarının içindeki başarısızlığı da görmek lazım bence .
kılıçtaroğlu büyük iş yapmıştır.
reisin ucuz oyununu bozmuştur.
miileti kutuplaştırıp sağ seçmeni koltuk altına alarak sürekli seçimi kazanacağını sanmıştı.
kılıçtaroğlu muhalefeti tek çatı altında birleştirerek reise şok yaşatmış çok övündüğü istanbulu varoşlardan gelen adı sanı duyulmayan bir ilçe belediye başkanını büyük şehir başkanı şeçtirmiştir.hem de iki kere
reisin ruh halini bozmuştur.hizmet yapmayan chp den hizmeti engellenen chp ye dönüştürmüştür.
dolar uyudu mu acep
başkanlık sisteminde reis kılıçtaroğlu yerine deniz baykal tipinde birinin olmasını çok ister.
bu yönde de siyasi girişimleri olacaktır.
Katılmıyorum ama saygı duyarım.
reis nefreti reisin bir siyasi taktiğiydi.
bir zaman işine yaradı.
şimdi mertliğe sığmayan işler yaptığı için herkes gerçek yüzünü gördü.
Reyisin kazanmasının sebepleri 1. Tansu abla 1994 de devirdi, arkasından 2001 de Ecevit bunağı şarampole attı ve ittirip gitmedi, o banka krizi bir sekilde anlatılırdı, depreme rağmen.
Bunlara da parasal genişleme vurdu, şimdi ise boyuna avucluyorlar ne b. yesek deye!
Parasal genişleme ve özelleştirme. ... Başarının sırrı bu . Ama artık yetmiyor. Aslında her seçimde AKP 'nin oyu biraz daha iniyor ama dans devam ediyor.
en çok şehidin verildiği, askerinin başına çuval geçirildiği, rus uçaklarıyla kaç şehidin verildiği belli bile olmayan saldırı, meclisin ankarada özel harekatın tsk uçaklarıyla bombalanması, genelkurmay başkanının terör örgütü lideri sıfatıyla cezaevine girmesi, kozmik odalara güle oynaya girilmesi gibi sayısız olaylara imza atan kisilerin savunulmasını biraz degil bayagi garip.
Bu türk düşmanliklarinin hesabı sorulacak elbet.
Valla ben siyasetten umudu kestim.Sanki bir tiyatro oynanıyor gibi.Akp gitsin istenmedi hiç.Yaptıkları hep desteklendi.Muhalefetin yaptığı hataların bir kısmı kasıtsız olamayacak kadar büyük.Ekmelettin faciası,mansur yavaşın ilk belediye başkanlığının çalınmasına ses çıkarılmaması,muharrem incenin o akşam garip bir şekilde arazi olması falan çok garip.Ne zaman ki değişiklik istendi bir baktık imamoğlunun seçiminde chp nin istediği zaman acaip organize bir şekilde sandıklara sahip çıkacak organizasyonu ve yeteneği varmış.O yetenek o kadar seçimde neden kullanılmadı ki.Bir değişim isteniyor reis gidici,ama muhalefet başardı diye değil,akp misyonunu tamamladığından akp gidecek.
AKP nin kendi başarısı falan da ben göremiyorum.İlk geldiklerinde özelleştirmeler ,ucuz dolar falan herkes nasiplendi o paralardan kimse o refah bitsin istemedi.Şimdi para bitti olay değişti.Hesabı ödeme zamanı geldi.O kadar yiyip içip hesabı ödemeden masadan kaldırmazlar adamı.
Cidden anlamakda zorluk çekiyorum sayın hkm
bizim borcumuz da gsmh de belli
avrupa devletleri ve abd'nin de belli
devletlerin öyle borçlarını ödeyip sıfırlaması da gerekmiyor
makul faiz oranlarıyla borçları çevirebiliyorsan kafi, kaldı ki öyle diğer devletler gibi(gsmh'nin 2,3 4 katı)devasa borcumuz da yok
Şu corona belasından sonra uluslar arası sermayenin tavrı değişecektir diye düşünüyorum
yaşayıp göreceğiz.
İyi de borçsuz devletmi var? sayın hkm
dediğim gibi bizim borcumuz diğerleriye mukayese edilemeyecek kadar küçük gsmh'ye göre
ancak evet insaflarına kalmış durumdayız
bu bölge de hükümran olmamızı hazm ettiklerinde önümüz açık.
Şu corona döneminde çok büyük testden geçiyoruz, en iyiyiz abartmıyorum inan.
Adamlara borçluyuz ,istedikleri gün borçlarını isterler,buğdayı bile ithal ediyoruz,doğalgazı dolarla alıyoruz ve paramız yok.Paramız olmadığı için isterlerse doğalgazı keserler,isterlerse gıdada bile problem yaşarız dolar olmadığından ithal edemeyiz.Ama hükümranız öyle mi
Sn kitapçı ipler uluslararası sermayenin elinde,evet sadece bizimki değil tüm ulus devletlerin ipleri adamların elinde.İstediklerinin canına okurlar,istediklerine dokunmazlar.Maalesef bizim de özgür bir dış politika uygulamamız falan bu ekonomiyle zor.
Maalesef zayıf düştük.Köprüydü,yoldu,hastaneydi hepsi borçla yapıldı,inşaata dünyanın parasını döktük,paralar betona gömüldü.Eh beton da uluslararası ilişkilerde hiç bir işe yaramıyor.Sanayiye tarıma yatırım yeterince yapılmadı,adamakıllı tek sektörümüz turizm o bile gavurların insafına bağlı.Ruslarla uçak düşürme işinden bir ters düştük o yıl turizm kan ağladı.Nerden baksan bir ton yanlış iş yapıldı.Durumumuz hiç iyi değil,gavurlara çok bağımlıyız.