Evet ama bu bonoları taşımak yürek ister. Mevduatçı ürkek ve garantici olduğu için zaten halen banka faizi peşinde koşuyor. Risk = getiri veya götürü.
Pazartesi günü önce odea ve burgandan sonra kirazdan artış bekliyorum. Yoksa mudiler bankaların yerini de unuturlar gibi....
Bana da öyle geliyor. Geçmişten hiç ders almıyorlar. Maalesef ülke batsa onlara oy veren, ekemek arası makarnayla beslenen %30 civarı garanti oyları var, 2023 yılında parlamenter sisteme geçelim derler,(muhalefet zaten istiyor) bu oy oranıyla tekrar en az 5 yıl daha yönetirler ülkeyi.
Aylardır diyorum
Bundan sonraki politika yüksek kur düşük faiz.
Ekonominin canlanabilmesinin tek yolu bu.
Yüksek faizle ekonomi kitlenemeyeceğinden kur ufak ufak artacak ama faiz düşük kalacak
Gerekirse kontrollü enflasyon artışıda göze alınacak.
O yüzden yüksek faiz hayali kurmadan enflasyon üzeri getiri enstrümanlarını bulmamız lazım.
JP Morgan daha bir hafta önce 27 Ağustosta "dolar sat TL al" tavsiyesinde bulunmuştu ki dolar 7,35 civarıydı.
Bugün dolar 7,43 lerde...
Bir haftada yüzde 1'den fazla kayıp paramızda. Aylık net faiz yüzde 1 dahi değil ülkemizde...
120 gün üstü HSBC 13.5
41 gün üstü 13.1
oda günlük 12
siz olsanız mevduat yaopacaksanız hangisini yaparsınız
Kredi faizleri net 20 mevduat faizleri net 10,5 aradaki 9,5 bankalar için süper kar dünya da hiçbir yerde bu kadar fark olmaz
İnsanın içinden eeee sonuç ne diyesi geliyor.
Kur enflasyonu yükseltiyorsa o zaman sana düşen faiz arttırıp paranı korumaktır.
04 Eylül Cuma 10:07
TCMB: TÜKETİCİ FİYATLARI ÜZERİNDE ÜRETİCİ FİYATLARI KAYNAKLI BASKILAR ARTTI
04 Eylül Cuma 10:06
TCMB: DÖVİZ KURU VE EMTİA FİYATINDAKİ GELİŞMELER Yİ-ÜFE'DEKİ ARTIŞTA ETKİLİ OLDU
04 Eylül Cuma 10:05
TCMB: OTOMOBİLDE MATRAH VE ÖTV DEĞİŞİKLİKLERİ ENFLASYONU YUKARI YÖNLÜ ETKİLEYECEK
04 Eylül Cuma 10:04
TCMB: KUR GELİŞMELERİNİN ETKİSİYLE DAYANIKLI MAL GRUBUNDA FİYAT ARTIŞLARI GENELE YAYILDI
odea bana 12.25 önerdi...
13 verdiğinizi duydum dedim..
yeni müşteri içinmiş.
iyi dedim bende yeni bir bankanın yeni müşterisi olurum hoşgeldin bitince dedim.
haftaya tekrar görüşeceğiz
Yüksek kur fakirlik getirir teknoloji çağında teknolojik ürünleri alamamayı getirir tarım girdilerinin fiyatı artar o çok sevdiğin sebzeyi meyveyi daha pahalı alırsın bizim ekonominin doğası böyle kaç yıldır yüksek kurun zararı görüldüğü halde hala kendi yatırım portföyü yüzünden yüksek kur düşük faiz güzellemesi yapılıyor ama çarşı pazar yüksek kurdan inliyor
Ayrıca en son örnek faiz düşsün ev alalım denildi ev fiyatları alınamaz noktaya geldi gerçekçi olmayan faiz oranı fiyat davranışlarını bozar
Düşük faiz yüksek kur olması doğrudur fakat o zaman Çin , Hindistan, Filipinler gibi olmak zorundayız,
evet o zamanda konut fiyatları, gıda, kıyafet, gibi ürünlerde halkın alım gücüne göre olmak zorun da onlara da kafanıza göre zam yapamazsınız.
Ben 2008 yılında Dubai de çalışırken Hintli doktor 1000 dolar Çinli işçi 200 dolar ayda kazanıyordu Hindistan da ev kirası 200 dolar Çin de ev kirası 50 dolar dı yani zorunlu giderler ve ihtiyaçlar halkın alım gücüne göre olursa o zaman döviz yüksek olsun faiz de düşük olsun ben de kabul ederim.
Ülkedeki tüm vergleri %10 indir başka da vergi alma Doları 10 tl yap o zaman kabul.
$ 7.4622 gördü
BDDK tüketici kredilerinde genel vade sınırını 60 aydan 36 aya indirdi
https://m.bloomberght.com/bddk-tuket...ndirdi-2263705
arkadaşlar
nkolay bonoda
kısmi satış oluyor ama kısmi ekleme yapılamıyor değil mi?
Kısmi ekleme derken ? Zaten bu bono olayında en düşük 200 tl. den başlıyor alımlar. Örneğin ; elimdeki 4000 tl. yi bu ay içinde ihtiyaçlar için harcamam gerek. 4 bin tl. lik tek bono alırsam ve 3 gün sonra içinden 300 tl. kısmi bozdurursam faize konu 3700 tl. oluyor. Bu nedenle bonoyu alırken 300 - 400- 250 -500-350 vb. parçalar halinde 10 /14 parça olarak alıyorum.
yarın ne kadar nakit ihtiyacım varsa ( 200 tl ise ) o miktardaki bonoyu bozuyorum. Diğerlerine faiz devam ediyor.
bu kapsamda eline para geçtikçe de 200 ve üzeri yeni bono alırsın iş biter.
iyi haftasonları...
https://www.youtube.com/watch?v=4co5..._channel=%2B90
Faiz benim için bitti.. İki aydır benim için büyük cesaretle paramın bir bölümüyle döviz ve gram altın alımına geçtim.
Aylık ortalamam Paranın tamamıyla aldığım faizin , paranın yaklaşık yarısıyla 2 kat civarı gelir elde etti. Üstelik kur makası farkı ve vergi ödemem rağmen ...
Bu beni çok şaşırttı. Niye faizde ısrarla durduğuma hayıflandım...
Şu bir gerçek ki banka faizine dönebilmem için şu şartlarda yüzde 25 civarlarına gelmesi gerekiyor. Belki de ilerde bu oran daha da yükselecek görünümü veriyor. Kur makası daha az ve vergi olmasaydı günlük al satlarla ciddi bir kazanç oluşması muhtemeldi...
Eski bir faiz lobisi üyesi olarak yatırım tavsiyesi olmadan paylaşmak istedim...
Saygılar
Tebrikler arkadaş.!!
Yıllardır söyledik yazdık.!!
Hep kötü olduk.!!
Doğru yazanı dokuz köyden kovarlarmış .!!
Yine ben doğru bildiğimi yazmaya devam ederim.!!
Sistem TL mevduatçıyı sögüşlemek üzere kurulu.!!
TÜİK verileri ile çarşıdaki enflasyonla ilişkisi yok.!!
Bankalarda tasarruf sahiplerinin Kanını emiyor.!!!
En sağlam yatırım döviz ve gram altın.!!
Fiziki yastık altı.!!!!
TL bir iluzyondur..
Syg,
En iyi yatirim gece rahat uyutandir..
Syg,
Hocam öyle bir durumki...
Gram ve döviz de rahat uyutuyor.
Şimdiki trend ve geçmiş trendlere bakınca hiç kaybetmedi. Sadece uzunca bir müddet durdu. Fayislerde durdu. Şimdi döviz altın durmuyor ama fayıs, borsa duruyor.
Saygılar
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende Nkolay’dan artan bir miktar ile 1.5 ay önce Bitcoin aldım 1,5 ayda neredeyse 1,5 yılın faizine eş değer getirdi, miktar çok olmadığından totalde getiri az olsada oran olarak çok yüksek bir getiri oluştu, bende çok eski bir mevduatçı olarak yatırım alışkanlıklarımızı yavaş yavaş değiştirmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum.
Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Altın ve gümüş ten geçen ay karımı aldım ve düşüş başlarken çıktım, şimdi uygun seviyelere düşse tekrar dalabilirim ama doların yükselmesi işi biraz bozdu, ons olarak 1900 1920 orta vade kesinlikle üzmez bence ama dolarda en azından 7.20 lerde olaydı iyiydi :)
Bu gün sabah mevduat faizlerine baktım şu anda en avantajlı faizler 32 günlük 12,75 ve üstü ve 100k ile 250k arası için üstü daha fazla N kolay avantajlı değil bence
100k+ 12.5 üstü veren kim var? Yeni hesapta olur ama şu durumda şubeye gitmem çok zor..