Evet 458 alti kapatirsa eksi yazicak.
Saat 15.30 u baz aliyor sanirim.
Printable View
Evet 458 alti kapatirsa eksi yazicak.
Saat 15.30 u baz aliyor sanirim.
abd 10 yıllık fena yükselişse, tdg icin iyi olmaz
VIX % 5 yükselmişken, Dow ve sp500 de artıda, ne acayip bir dönem yaşıyoruz.
nnf nin yatirimci sayisi yarin 1000 gececekmis
fonu yoneten yazdida..
TDG
- %0.34
Merkez Bankası kuru değişimi ile paralel hemen hemen
ıpv -0,19
tdg -0,34
tta +0,94
tte +1,09
ıpj +1,03
Buldum
Şurdan kontrol edebilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post4703152
MAC yöneticisi Haydar acun gibi twitterda paylaşım yapan bildiğiniz başka fon yöneticisi var mı?
saat 15.30 da TC merkez bankası kur alış fiyatı+saat 16.30-17:00 portföydeki eurobondların temiz ve kirli fiyat ortalamaları ile TDG fiyatı oluşuyor....
Yabancı Tahvil, Eurobond ve Yabancı kira sertifikalarının değerlemesinde, Bloomberg veri
dağıtım ekranlarından TSI 16:30 - 17:00 arasında alınan alış ve satış fiyat kotasyonlarının
ortalamasına (temiz fiyat), fon fiyatı hesaplanacak gün itibarı ile birikmiş kupon faizinin
eklenmesi ile elde edilen kirli fiyat kullanılır.
powell konuşmasından çıkarımım '' faizler artacak ve biz bunu istiyoruz ey piyasa....'' ......abd 10 yıllıkların tepkisi de bu yönde sanki...önceden yönünü yukarı çevirmişti...bakalım piyasa bunu istiyor mu?...cevabı eylül ayında verecektir...bence...
yeni dünya düzeni.....enflasyon içeren dünya....2020 ilk fişek....yavaş yavaş...pozisyonlar alınıyor...ya da alındı küresel tarafta...
biz de ya da EM de ne olur?....çin sallanır mı?
2 ay önce şöyle diyordu
"Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Fed Başkanı Powell, faiz oranlarına ilişkin bir soruya, "Oranları artırmayı düşünmeyi bile düşünmüyoruz. Düşündüğümüz şey ekonomiyi desteklemek. Bunun biraz zaman alacağını düşünüyoruz." yanıtını verdi.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/faiz-...uyoruz/1872725
Arttırma niyetini nasıl çıkardınız bilmiyorum.
Ama enflasyon oluşturulana ve istihdam saglanana kadar faiz arttırmayacaklarını. Düşürmek içinse pek imkan olmadığını düşündüklerini. Yani hala Negatif faize karşılar. Çoğu profesyonel bu şekilde yorumluyor.
Yeni bir Japonya olmak istemiyorlar.
https://twitter.com/RaoulGMI/status/...691175946?s=19
5 yıllık perspektif ve ortalama enflasyon söyleminden..
arz yönlü enflasyon bekliyorum....hemen şimdi değil ama 10 yıllık bir süreçte...devletlerin kapanması ve abd de işsizliğin azaltılması ile yanına hisse piyasası balonunun şişirilmesi sosunu da eklersek neden enflasyon yaratılmasın...10 yıllık bir süreç...abd fabrikalarını kendi ülkesine çekmek istiyor...bu bir devlet politikası...petrolü de şişirecekler bence...iç çatışma ,savaş ile....
beklentilerim
abd uzun vade tahvillerde yön hep yukarı olacak...
petrol düzeltmelerle yön yukarı...
abd hisse piyasası sert bir düzeltme sonrası yön hep yukarı...
altın son bir yükseliş ve tepe yaptıktan sonra hep aşağı..
10 yıllık perspektifim...daha doğrusu sallamalarım... :)
Tabloda EID'nin değeri yanıltmasın, BLCYT bölündü bugün :)
JPMorgan Varlık Yönetimi Asya strateji direktörü Tai Hui FED in yeni politikasından beklediği sonucu yorumladı: Fed çok uzun süre aşırı gevşek para politikası izleyeceğini vadederek, hem ekonomiyi hızlandırmak, hem de enflasyon beklentilerini yükseltmek istiyor.
Fed Başkanı Powell Perşembe Jackson Hole Merkez Bankaları zirvesinde yaptığı konuşmada ABD Merkez Bankasının çok uzun süre faizleri sıfırda tutacağı anlamına gelen bir konuşma yaptı.
Bu arada ABD 10 yıllık tavhili US10YT an itibarıyla % 1.72 düşüşle dünkü zirvesinin altında seyrediyor
Finans altın fonları için; dün demiştin ki 1932 dolar seviyesini baz alacağız. Yani bugün bu seviyenin üzerindeki kapanışlar olumlu yansıyacak demektir şeklinde anlıyoruz değil mi? Dolar da düne göre ne olur takip etmedim. Bu altın baz alındığı fiyatlara nereden bakıyorsun? Her saferinde sormayalım. Bol kazançlar
Blytc -33 oldu
Peşinen özür diliyorum alınan arkadaşlarım olursa : Bloomberg HT gibi oldu burası . Amerikan piyasaları ve ekonomisi konuşmak bana çok boş geliyor . Her lafı alan ( Bloomberg HT ) aynı sakızı çiğniyor . Bir fırtına haberini 10 dk konuştular geçen . Türkiye ekonomisini konuşmak zor çünkü . Size de aynısını yapıyorsunuz demiyorum ama gerçekler bizim ekonomimiz olmalı .Şimdiden söyleyeyim dünya gloabal bir piyasadır vs ...Elbette .
Amerikan piyasası söz konusu FED politikasıysa boş gelse de hoşuna gitmese de herkesi ilgilendiriyor malesef. Düzen bu. Aksi hareket Don Kişot'luk yapmak olur.
bu nnf fonundaki türev enstrümanları merak ediyorum. muhtemelen endeks ve hisse kontratlarıdır. Eğer o tarafı iyi yönetirlerse endeks üzeri getiri sağlayabilir. İlk çıktığı fiyatın %10 altında şuan
Son birkaç gündür saat 15.30’a kadar düşen kur nedense 15.30 sonrası yükseliyor
Ertesi gün gene aynı şey oluyor
Olan eurobond ve altın fonlarına oluyor🙂
bu kadar sorunlarla dolu bir ülkede borsaya güvenip yatırım yaptık... 3. yılımdayım ve boyumun ölçüsünü aldım. ilk fırsatta kurtulup bir daha asla bulaşmayacağım... yazıklar olsun... 57 yaşındayım, ne kıbrısı bitti ne kürt meselesi ne bilmemnesi... bir gün de huzrulu ve mutlu geçemez mi bu ülkede???
bu ülkede altın ve dolar almaktan başka bisey yapmayanlar çok haklı bence...