Bir orta boy valizde 5 milyon dolar taşınabilir ve seyahat ediyorsunuz zannedilir dikkat hiç çekmez
Printable View
Bir orta boy valizde 5 milyon dolar taşınabilir ve seyahat ediyorsunuz zannedilir dikkat hiç çekmez
Adamlar yaşini başini almiş , 3 5 ev sahibi olmuş amma velakin karşıt görüşlerin ayni ringde neden olmasi gerektigini hala anlayamamişlar.....
Kardeşim tek görüşün hüküm surdügü yer krallikla yonetilen yerle aynidir. Doğrunun ne oldugunu , dengenin nerde kurulmasi gerektigini anlayamazsin....Sonunda ne olur böyle yerlerde, bizdeki gibi cücükten hukuk, veterinerden hukuk fakültesine dekan olur....
Güçler ayrılığı, fikirlerin carpişmasi, ..... ağziniz acildimi sagda solda saydirirsiniz, iş sizin düşüncenizin karsitina geldimi tukaka.....
Boşuna betonkafa dememiş adam size....
Ev almak mantiklimi degilmi ,konu bu. Sana ne benim fikrimden, bana göre en ufak sallantida altinda kalacagin binaya para bağlamak mantiksiz. Sanami sorucam ne düşünüp yazacagimi..... işine gelmeyeni engellersin kendi tavuklarinla takilirsin....
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle tek yol bu sn temel analizci,herkes böyle yapıyor.Başka türlü maliyeden mümkün değil kaçamazsınız.Maliye bunun böyle olduğunu bilmez mi,elbet bilir,çek şu vergiyi yüzde dörtden yüzde bire biz de kurtulalım bu saçmalıktan di mi.Ama yok olmaz burası türkiye,ille saçmalık hakim olacak.Eskiden ikinci elde alış satış vergisi çoktu millet üstüne almadan araba on kişiye satılırdı.Vergileri bir düşürdüler şimdi galerici bile üstüne alıyor,konu kapandı gitti.Evde de aynı olmalı ama nerde.Eft çek vs aman ha kayda girmek yok,canınıza okurlar.
Ha şu yöntemler var,misal sizin kardeşiniz adamın kardeşi tapu dairesi dışında bir yerde bekler .Onlar parayı sayar.Siz imza atıldığında kardeşinizi ararsınız parayı karşı tarafın adamına verir veya alır falan.Ama genelde tapu dairesinde ayaküstü yapılıyor bu para alışverişi.
Artık maliye tek tuşla tüm hesaplarınızı görüyor.Eğer bir konuda maliye üstünüze gelmiyorsa sizin becerinizden değil,maliyenin o konunun üstüne gitmek istememesindendir.İstese maliye her şekilde her şeyi yakalar da göz yumuyor bazı şeylere.
Misal parayı elden aldın ,o gün hesabınıza yatırmak da doğru değil,üç beş gün sonra tercihan eşin hesabına falan yatırmak daha mantıklı,ilerde ne olur ne olmaz.
Dün hanımın arabasına muayenesi geciktiği için ceza kesilmiş.Evin yüz metre ilersinde çevirmeye takılmış.Şimdi devlet istese muayenesini geciktirenleri tek tuşla bulamaz mı,illa çevirmede mi ceza yazıyorsun,geciken herkese yaz o zaman o cezayı.Neyse yedik artık cezayı o araba da benim üstüme eşiniz öder demiş polis ,ne diyim ödeyeceğiz artık:)))))))))
Öyle de ,suç neden seyir halinde ceza görüyor, bu suçsa herkes ceza almalı,değilse kimse ceza almamalı.Aslında suç ve ceza mantığına aykırı.Evin önünde yatan arabayı da muayene ettirmemek suç değil mi.
Yani misal evin önünde araban yatıyor.Biri geldi arabana çarptı.Polis tutanak tutarken arabanın muayenesi yoksa farkederse ceza yazmıyacak mı.
Sayın hkm suç değil ki sonuçta kullanılmayan bir araç trafikten çekme belgeli bir çok araç var yeterki trafikte olmasın. Sizin aracınız muayenesiz oldugu için hurda gibi görünür ama siz o Hurdayi yani muayenesi yapılmayan aracı siz seyir haline geçirirseniz hem kendi hem başkasının canını tehlikeye atıyorsunuz olarak değerlendirilir. Bence tüm dünyada boyledir bence bu konuda sıkıntı yok.
Şöyle anlatayim mesela bir polis sizin aracınızı durur vaziyette sokakta sordu muayenesi yok telsizin karşı tarafındaki şu soruyu sorar seyir halinde mi aldınız. Seyir halinde değilse hiç bir şey yapamazlar.
Yani aracı muayene yaptırmamak suç değil muayenesiz kullanmak suç sayin hkm
Tapu ve bankaya para yatırma işlemi aynı gün oldu mu maliye kıllık yapabilir.Nerden buldun yasası şimdilik yok,ama bizde kanunlar maalesef geriye işleyebiliyor,ilerde ne olur ne olmaz kendini savunacak bir senaryo hep hazır olmalı.
Size parayı veren adam parayı muhtemelen bir bankadan çekecek,onun çektiği kadar bir miktarı satışı yaptığın gün başka bir bankaya kenid adına yatırdın mı ilerde sıkıntı olabilir,arada iki üç gün oldu mu ,para hanım üstüne yattı mı senaryo çok,maliyenin işi zorlaşmış olur.
Estağfurullah asıl biz sizden çok şey öğreniyoruz. Hatta yazarken çekindim açıkçası sizin gibi birine bilgi paylasirken yanlış anlaşılmak istemedim.
Benim eski imzam vardı ve çok severim. "Hiç bir şey bilmiyorum ama her gün yeni bir şey öğreniyorum" bu felsefe ile devam etmek beni mutlu ediyor. Her gün yeni bir şeyler öğrenmek gibisi yok
The Dream Home Is Dead. Long Live Forever Renting
https://www.yahoo.com/lifestyle/drea...165548831.html
2-3 yıl içinde bir şeyler yapılmazsa büyük kentler artık resmen susuz kalacak gibi duruyor. Koca eylül ve ekimi iç anadolu tek gram yağış almadan geçirdi. Ekonomik sebepleri hiç saymaya gerek yok. Terse göç artık bir seçenek değil, zorunluluk haline geliyor her geçen gün, bu ihtimali ciddi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Atacağımız her bir adımın kararı gittikçe zorlaşıyor ne yazık ki.
Tokyo, seul,veya şangay susuz kalmıyorsa, İstanbulun da kalmaması lazım.
Yeter ki akıl dışı projelerle veya maksatlı uygulamalarla "kasıtlı" olarak susuz bırakılmasın.
Zaten kasıtlı bir şey yapılırsa rizenin nemli dağlarında bile olsanız susuz kalırsınız.
Bkz: Küresel ısınma palavrasını desteklemek için kış günü çıkarılan orman yangınları. Kasım ayı geldi hala yangın çıkartılıyor.
Arkadaşlar, burada yazılanları hiç dinlemeyin alabildiğiniz kadar ev alın. Yıllarca ömrüm borsada, kriptoda geçti. En sağlamm paramı bana zorla aldırılan evden kazandım.
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın 1event, bir trafik kazası sonucu ortaya çıkmış durumu kısaca izah edeyim, yeni trendleri anlamak adına... Mahkemelik olan bu kaza sonucu karşı tarafın aracı 2018 de trafikten çekilmiş perte ayrılmış satın alan şahıs, arabayı yaptırdıktan sonra trafikte kullanmaya devam ediyor ancak araç trafikten hala çekme belgeli, trafiye tescil etmiyor... Plakası teslim edilmemiş araç şubat 2021 tarihine kadar zorunlu trafik sigortası ödenmiş bir şekilde trafikte dolanıyor. Haliyle, yıllarca ne muayenesini yaptırıyor nede yıllık MTV sini ödüyor! Son kazadan sonra araçı şahıs tekrar perte ayırıyor ve araç 3 hafta sonra Hatayda 2018 den sonra ilk defa 2021 yılında trafiğe tekrardan tescil ediliyor. İlginç ama gerçek...
Gayrimenkul ile ilgisi olmasada bilgi vermek adına bu başlık altında yazdım, rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın....
Saygılarımla...
Evet benzin istasyonundan yakıt alırsa her şekilde sisteme girer ama bunun için sistem içinde yeni bir sistem kurmaları gerekir (muayenesiz araç) basit mi evet basit isteseler kurarlar. Onun dışında Pts de de yaparlar ve cezayı yapistirirlar evet isteseler bu yöntemle de yaparlar.
Thinktang in yazısına istinaden de şunu soyliyeyim dışarıda gördüğünüz plakasız motorların nerdeyse hiçbiri çalıntı yada sigortasız değil. Neredeyse tamamı çekme belgeli motor yani daha açık yazmak gerekirse hurdaya ayrılmış demir yığınıdir. Yani devlet tarafından demir yığını olarak görülmeye başlayan hurdaya biniyorlar. Ve hepsinin hurda olduğu için şasesi kazınmıştır.
Emlak alım satımında vergiden yırtmak için bir kısmını elden almak konusu en sık uygulanan method olduğu tamam da şöyle bir risk de var ve ben bunu da bu topikte okuduğumu hatırlıyorum ama şu an için bulamam sayfasını.
Eşinden noter kanalı ile rıza alınmadığında , elden parayı aldığın mıktar kadar tapuda düşük gösterileceği için , satan adamın eşi , bir süre sonra tapu iptal davası açıp , eşim benim olurumu almadan evi satmış deyip , senin aslında diyelim ki 2 milyona aldığın evi , sana mesela banka kanalı ile ödediği 1 milyonu geri ödeyerek senden geri alabilirler. Ve bu konuda eşlerin aslında anlaşmaiı satışlar yapıp milleti dolandırdıkları gazete küpürleri de vardı.
ez cümle. Burası Türkiye , verginizi ödeyin
Elden ödeyerek satan için değil ama alan adam için böyle bir risk olabilir. Elden ödediği miktar kadar dolandırılabilir , marko paşaya anlatırsın derdini
Evet Roxette bu yapılıyor bunun dışında aynı duruma yakını belki bilir buradaki arkadaşlar arsalar içinde yapılıyor ama onlar eş durumu üzerinden değilde tarım arazilwrinin birleştirilmesi üzerinden yapıyor bir tarım arazisi satılıyor yan komşu tarım arzilerinin birleştirilmesi kanunundan yola çıkarak araziyi almak istiyor ne kadara satılmış görünüyor örneğin 1 milyona satıldı resmiyette adam yani yan arsanın sahibi 1 milyonu veriyor diyor ki satış iptal ben yan tarım arazisinin sahibiyim buraya satış fiyatı olan 1 milyonu veriyorum yeni komşu iptal yan komşu alıyor 5 milyonluk yeri :) sebep rayiç bedel uygulaması
Ama bence yakındır bu rayiç bedel uygulaması fiyat markasının daraltılması çünkü pek bir yer kalmadı vergi yolları bulacak.
Ayrıca evinin fiyat artışını sürekli yazmayan arkadaşa teşekkürler ediyorum hakliydi aslinda ama yinede surkeli yazilmazdi vallahi minnetarim. Bakın ne güzel bilgiler paylaşılmaya başlandı, işte böyle ya hepimiz buraya bir şeyler öğrenmek için geliyoruz.
Son 10 gündür çevremdeki ilanlara bakıyorum .
Kamu ev alımına kampanya yapınca ev sahipleri %50 daha koymuş bir ayda .
Yani düşük faiz beklemek çok mantıksız ülkede
Bir haftada en az 1 milyon artırmak sadece bizim ülkemizde olur sanırım.