Bademgillerde kâr kavgası olabilirSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bademgillerde kâr kavgası olabilirSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü hareketlere rezalet puanım 10/10...burda kim para kazanır bu nasıl piyasa? Kazanan kazandığını nasıl korur... Allahın belaları ya.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bencaminde son görünen dip 6.8966...
Amerikanya tarafından da etkilenebilebülür...
deniz43 hoca ya selam ve sevgiler....
son 15 gündür aşırı sert hareketler var. baygınlık geçirtti.
Abi beklemiyor muyduk.. önemli olan bu hareketfitil olaraktan mı anacaz yoksa yoksa yoksaSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
endeksten çıkıp dolara gidiyorlardır. önümüzdeki süreci ayarlama işleri falan. hiç kimse dolar almak istemese bile mb mecburiyetten alabilir.
ytd.
Abi bir grafik atsamda bir baksakSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende mecburen kademe yaptım.. devamSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla sadece yabancılara çalışıyoruz, adamlar 8 ile 8.5 arası doları millete iteledi, 6.90 civarı geri ellerinden alıyorlar, en kötü yüzde 15, bistten de bi yüzde yirmi alsa,,üüüf paraya bak:yahoo:
U.S. 10 Year Treasury US10Y:U.S.
Yield | 9:45 AM EST
1.264% +0.064
Bence sebebi bu.ABD "benchmark" hazine tahvili faizlerinin hızlı bir tırmanış içine girmesi.Bu da "carry trade" yapanları telaşlandırdı.Kasım başında borsaya giren yabancılar kabaca %25 endeks yükselişinden kazandılar,kurun 8.5 'dan 7'ye gelmesi ile 3.5 ayda totalde dolar bazında %50 kazandılar,faizde duranlar ise biraz daha az.ABD tahvil faizlerinin yükselmesi demek başta avrupa ve japonya olmak üzere özellikle negatif faiz veren ülkelerden paranın ABD tahvillerine kayması demek(ABD tahvilleri AAA notunda ve yüzlerce milyar dolarlık emeklilik fonları ve sigorta şirketleri için cazip),bu tahvilleri satın almak için dolar gerekiyor,bu da dolar endeksinin yükselmesi,"carry trade" kazançlarının erimesi demek.Bu kadar büyük kazanç elde etmişken ,kardan zarar etmeyip,karı realize etmeyi düşünmüş olabilirler.
güzel bir hareket oldu, kırdığı destekler artık direnç durumunda, günlükte oluşturduğu mum gayet hoş, kaç gündür adam akıllı hacim yoktu bugünkü hacim de durumu destekliyor, hele bankalardaki o satışlar maşallah maşallah nazar değmesin. tek dileğim devamının da yarından itibaren gelmesi.. hepinize bol kazançlar iyi akşamlar
Güzel bir gündü, emeği geçenlere teşekkürler... İyi akşamlar :halay:
XBANK grafiği çok kötü duruyor. 1400'e gelerek sağ omuzu tamamlayabileceği bir OBO görüntüsü var. Kırıldığında 1150 civarı hedefli.
ne gündü be..
biraz sabırlı olsam 7-8 bin puan alabilirdim.
neyse buna da şükür.
geceye long. dünkü uzlaşmadan kalan kısaları kapamış oldum.
165.100 falan verip kısaya dönmeyi umuyorum.
tepe-dip bulamıyoruz merette
https://i.hizliresim.com/GfN0jk.png
Berbat bi Haber patlamazsa bu akşam yarın falan , bu garip satışın ardından tıngır mıngır yeniden alırlar diye düşünüyorum..
Takip ettiğim bazı kağıtlarda bi saldılar ama hemen toparladılar..
Yanlış sinyal gibi bir durum du sanki..
gubrf sasa nuhcm golts ..
viop da sağlam mokofoko dönüyor ama..
1648 LONG larda nerede 2000 puan zarardayız ama gel gör xu100 de aynı noktadan açsa idim poz , zarar 300-500 puan ya olacak ya olmayacak idi..
Gerekirse göz altı pazarından adam çağırıp endeksi tutuyorlar yani..
Hakkaten yok böyle bi savunma..
Nedir amaçları neden bu kadar deli gibi savunuyorlar..
o saydığım kağıtlar eğer bi haber gelmezse bugünkü tavandan tabana hareketin acısını çooook fena fışkırtarak çıkarabilirler..
breh breh breh..
1647 maliyetli shortları satıp 1620 den longa döndüm. ufak bir tepki dışında beklenti olmamalı. asıl uzun vadeli shortlar ve dolar longlar nasıl olacak onları takip etmeli.
ytd. iyi akşamlar.
ONS altında gerisin geri topladı..
FAKE gibi kalacak bu hareket sanki..
Herkesin dilinde aynı sakız...
Neymiş, ABD tahvilleri yükseliyormuş...
Sonuç: ABD buna tepki vermezken, biz tepeden %4 düşüyoruz...
Bu mu ???
https://i.hizliresim.com/mrJ291.jpg
Bu saatten sonra endeksin kaderini de bankacılık endeksi belirleyecektir diye düşünüyorum. Top ortada ama görüntü tatsız, güçsüz.
SASA nın vadelisinde 763 mn hacim olmuş...
GARAN vadelisinden bile yüksek, vay be...
Bundan sonra BİST100 endeksi değil de BİSTSASA endeksi mi desek...
Vadelisi yine tavan kapattı, hem de spottaki 2.5 mn TL net satışa rağmen...
Bir tahta düşünün; fiili dolaşımdaki payların nerdeyse %2.5 u satılıyor, buna rağmen tavan kapatıyor...
Bu tahtada şortlanmaz arkadaş...
DAX ın saatlik barlarına baktım, zamanlama olarak DAX ile beraber düşmüşüz, şiddeti farklı sadece...
Ayrıca ONS taki hareket...
Muhtemelen global bir harekete benziyor saat 15' ten sonra gelen satış...
Tabii bizimki biraz abarttı orası ayrı mesele...
Yarın hiç birşey olmamış gibi 1000 puan GAP yapıp yoluna devam eder...
https://invst.ly/tugk7
Kırmızıyı boşa mı patlattı.
Bist30 daki firmaların geçen hafta ve bu hafta ki barlarına bakınız. Bu satış ay sonuna kadar gidebilir, bence...
BIST 100 de vektörel trend kırıldı...bu nedemek BIST 30 100 e yetişsin derken BIST 100 ile eşitlendi demek...
Olay bu hale gelmiş..
1555 ikinci tepe üstünde kapanış yapmadan daha gidemez...
Hayırlısı 1540 önemli idi bakalım trendin bacağı ne kadar uzanacak
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüşe kuşlu sitede fed açıklaması demişler..dolar artış sebebine de bu diyorlar
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/FKXDyp.png
hedefe girdi, daha aşağısını öngörmüyorum bu banttan dönüş yapacağını düşünmekteyim,
ytd
fakat orta vadede kaliteli long çıkacağını da düşünmüyorum, %10 + (bumerang) civarı bir tepiş sonrası orta vade yayık ayranı şeklinde hareket edeceğini,zaman da verdiğim 60 haftalık zamansal hareketin son 8+17=25 inde agresif long üreteceğini,
ancak yine de usd zaman analizinde 60 hafta bütününde ''long tut'' olduğundan sabırlılar buradan bu banttan alıp tutabilir düşüncesindeyim,
bkz zaman analizleri, bakz tüm analizler
ytd:yatırım tavsiyesi değildir