10 seneyi geçmiş ve hala 2 kuyuda mı? Ve ne ürettiği de belli değil...
Mısır fiyatlarını takip ediyor musun? Sadece meraktan soruyorum...
Printable View
DOLAYLI BÖYLE OLUYOR
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/722352
Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding PLC (GPH PLC) şirketindeki hisselerin kısmi satışının tamamlanması
29 Kasım 2018 tarihli açıklamamız ile bağlantılı olarak; yüzde yüz bağlı ortaklığımız Global Ports Holding B.V.("Satan Ortak") Londra Borsası'nda işlem gören GPH PLC'de sahip olduğu 4 milyon adet hissesini ("Tahsisli Hisse"), hisse başına 4,35 İngiliz Sterlini fiyattan olmak üzere, hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle (accelerated bookbuild placing) kurumsal yatırımcılara satmıştır
Sizler aranızda petrolcülük oynamaya devam edin...
By..by....
Devletimiz, Milli şef İsmet İnönü'nün, "Büyük devletle ilişki ayıyla yatağa girmek gibidir" sözünü, ABD ile (hatta Rusya) ilişkilerde esas alır. Düstur budur yani...Sayın reis bir defa (HALKB davası) posta koymaya çalıştı ne hale düştük ortada...Ha, bir defa da İdlib mevzusunda Rusya ile denedi, Kremlin'de saatlerce ayakta bekledi.
ABD'nin izni ve onayı olmadan sen kalkıp Venezuela'da petrol işleri ile uğraşacaksın. Kargalar güler buna...:)
Neresi yalan anlamadım üstadım. O sözün İsmet İnönü'ye ait olduğunu herkes bilir. Diğer konuları da bizzat yaşadık. O dönem TR'de değildiniz sanırım.
Devlet ilişkilerini şahıslar yürütür ve bu şahıslar çoğunlukla önce temsil ettiği yapının daha sonra devletin menfaatini düşünür...Devlet Adamı, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhid ederek devletini zor durumda bırakacak işler yapmaz. Yapanlar oldu mu, oldu. Sonrasında İngiliz zırhlısına binip memleketi tarumar halde bırakıp tüydüler...
*
Diğer yandan, konu birebir CANTE ile ilgili. TR'deki hiç bir şirket ABD'nin arka bahçesi bir ülkede onların onayı olmadan iş tutamaz. Malum şirkete dolaylı olarak ortak olunmasının sebebi de bu, nitekim geride de yazmıştım.
Geçen de yazdım. Bu gibi sosyal medya köşelerinde yazılan yazılarla tahtaya yön verildiğini zanneden şapşallar olaya büyük resimden bakmayanlar. Zamana bağlı bir plan vardır ve kimse bunun ne önüne geçebilir ne de arkasına.
Malum kişi yüzünden çok gereksiz efor sarfettim bu başlıkta...Ve yoruldum.
Lütfen ! Rica ediyorum...
Tüm okullarda öğretilen tarihimiz yalan ama bu konuya girmeyeceğim. İstanbul'da iseniz buluşup konuşabiliriz...
Buradaki konuşmaları Cante ile sınırlayalım...
Venezuela konusunda söylenecek çok şey var. Amerika'nın ağır yaptırımları altında ama aynı zamanda dünyada gittikçe şiddetlenen Küresel Güney akımı var. Venezuela BRICS'e girmek istiyor. BRICS'e 3-5 yıl içinde girecek olursa işler çok değişecek. Böyle bir senaryonun ileriki yıllarda gerçekleşmesini hesaba katarsanız Venezuela'ya bugünlerden girip, petrol üretmeye başlayan şirketlere piyango vurmuş olacaktır...
Hepsi bu peri masalının bir parçası...
Anlamak mümkün değil neden birtakım kişiler hep olumsuzluk pompalıyor.Sanki kim haklı oyunu oynanıyor . Sürekli bir bilek güreşi var..Olayın farkında olan neye dikkat edeceğini biliyor. İsmet İnönü nün bir sözü var Tam Duvara asmalık. Derki, Ben çok hata yaparım Ancak aynı hatayı iki defa yapmam. Bence bu söz borsacıları kapsamaz.Çünkü borsacılar aynı şeyleri mütemadiyen yaparak fsrkli sonuç bekliyor.
Yav mısır deme sebebin çok popcorn kadir izlemek herhalde.d gizli tarihi devlet ve arşivi bilmiyor ama sizler biliyorsunuz vay be. Bizim kahvedeki ilkokul terk dayı da gizli tarih geyigiyle Atatürk düşmanlığı yapıyor. He mg siz biliyorsunuz tarihi. Popcorn izlemeye devam. Valla Hissedarx olmasa sizin gizli bilgilerinize bir saniye bakilmaz
Ben burada petrol piyasası, Venezuela'nın durumu, oradaki kuyular ve Cante'nin bu ortamda yapabileceklerini paylaştım. Her paylaşımımda kaynak verdim. Yazdıklarımla ilgili yorum yapabiliyorsanız yapın. Ben de bildiklerimi paylaşırım...
Mısır konusu o arkadaşın hissesi olmayanlar için yazıyorum demesiyle dalga geçmek için. Madem hissesi yok, neden yazıyor? Bununla dalga geçiyorum ben...
Sevgili Fenerbahçeli arkadaşım,
Senin işlemlerinin çoğu FOMO, Fearing Of Missing Out. Türkçesi ile Sazan Atağı. Bu şekilde para kazanamazsın ama tecrübe olur...
Arkadaşlar,
Tüm bu gereksiz konuşmaları görmezden gelelim...
Sn. Hissedarxd yazmıştı. Bu hacimde bir operasyon neden yapıldı? 3 Milyar Lira bu yüksek faiz ortamında neden harcandı? İşin püf noktası bu. Ben de aynı sebebi merak ediyorum...
Cevabını yakında öğreneceğiz inşallah...
**bu kadar cehalet ancak tahsil ile mümkündür...
--operasyonun nedeni basit,
--şirketin kazancı faizini bile ödeyemiyordu, faizler de giderek artıyor, borç da döviz bazında olduğu için kur farkı zararı ile özsermaye eriyor, teknik iflasa gidiyordu...
--çok yüksek bedelliye gidecek ya da paralı bir ortağa şirketin bir kısmı satılması şart idi. ikisi de yapıılmazdı. ODAŞ da para yok, şkazanmayan şirkete de kimse ortak olmazdı...
--böylece kağıt üzerinde finansal mühendislik yapıldı...
--güya odaş hisseleri sattı para kazandı ve bu para iile odaşın borçları ödendi...cantenin borcu odaşın alacağı oldu, cante tahisili bbedelliye giderek odaş ın borcundan ve banka borçlarından kurtuldu...
--odaşın satmış olduğu hisseleri kim aldı?, kim alabilir; hiç kimse...
Yahu siz neyi tartışıyorsunuz akşam, borsa, kapandığından, beri? Madem, cante kötü, hisse, ne işiniz var bu cante sayfasında demez lermi, insana? Konu birinin, tarihci olması, yada daha iyi mısırcı, olması mı nedir? Hisse hakkında bizim görmediğimiz duymadığımız birşey varsa yaZın bilelim yoksa boş yere tartışmayın, gece gece🌙⏰💤💤
Açıkçası değer verdiğim Omerhan var , onun önerisi ile geçen sene aldım. Adamı da yaniltmislar. Sonra sattım, ama zarar etme psikolojisi ile her haberde atliyorum belki bir hikaye ayağı ile zarar cikartiriz. Sonra hayal satan , senin gibi,bir lavuga inandik vs vs. Yanlış anlama hayal satan kısmı için senin gibi dedim. Bu arada gizli bilgilerinin kaynağını soyleyemedin:) yoksa cantedeki spekler gibi misin:) Hadi adamsan şöyle gizli derin bilgilerinin kaynagini ceto
Hisse süper uçacak ama ben çok az alıyorum diyor :) ama önemsiz hissesi var ve sürekli forumda ;) veee gizli tarihi çok iyi biliyor:) hatta o kadar önemsizki hisse miktarı kendine göre negatif her yorumun karşısında:) bu arada hisse geçen sene 33 TL idi.
Peri masalı ha :) sorulan soruya cevap veremeyen bir cahilsin. Sağ ol ya iyilik meleği seni, iyilik de yapıyor bize :) Çok bidi bidi ve reklam yapma. Kaşınmazsan sorun yok istediğin reklami yapabilirsin ama birilerine yazma diyecek hakkı kendinde nasıl buluyorsun anlamadim. Basit bir soruydu, madem peri masali neden almiyosun daha çok? Madem çok az neden sürekli geriliyorsun eleştirilere ? Neyse sürekli reklam yapamana gerek de yok aslında madem masal he?
Gerçi adam derin tarihçi :) gizli bilgilere sahip:) hisseyi de o gizli derin güçler dediyse vay halimize :)))