2021 de dünyada tek ekside olan borsası yine ekside...
Printable View
2021 de dünyada tek ekside olan borsası yine ekside...
SPOT bu Y/F herifi sahnede gene!
https://i.hizliresim.com/h09vekm.PNG
neyse seans sonu bı 300 400 p ıcın 900den sort tekrar bakalım
Endeksten dolara takviye attım...
Trilink bir kere olur...
Mart olayını unutmadık...
Doları galdırırsan,endekse oduna devam ederim..
Hadi bakem...
Şahsen ben bu hafta çok fazla olmasa da pozitif kapatabileceğimizi düşünmekteyim.
Yabancıların Hisse, DİBS İşlemleri (Bizim Menkul)
Yabancılar 44,9 Milyon Dolarlık Menkul Kıymet Aldı...
25 Haziran-2 Temmuz haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar reel olarak (fiyat ve kur etkisinden arındırılmış) 38,1 milyon dolar hisse senedi satarken 83,0 milyon dolar repo dâhil Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı. BIST100 Endeksi 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında %1,09 değer kaybetti. 2 yıllık gösterge tahvil faizinde ise 6 baz puan düşüş yaşandı.
Yılbaşından beri yurt dışı yerleşikler toplam 886,3 milyon dolarlık hisse senedi satışı, 953,6 milyon dolarlık DİBS alımı yaptı. Yurt dışı yerleşikler böylelikle 2021 yılında toplam 67,3 milyon dolarlık menkul kıymet alımı gerçekleştirmiş oldu.
Son 1 yıllık süre zarfında yurt dışı yerleşikler 2.066,7 milyon dolarlık hisse senedi satışı ve 3.234,3 milyon dolarlık DİBS alımı gerçekleştirirken menkul kıymet piyasasına 1.167,6 milyon dolar yabancı girişi oldu.
Hisse senedi piyasasında yabancıların payı 2 Temmuz itibariyle %42,5 olurken önceki haftada bu oran %42,7 seviyesindeydi. 2020 yılı kapanışında %49,0 olan yabancı payı 1 sene öncesinde ise %50,4 idi.
BMD Araştırma
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
bmd.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
:)
Bu dediklerin artık bizim için sıradan olaylar...
Hele o haftasonu olayı var ya, borsa o olayı yıllar geçse de unutamaz...
Başka türlü metaforal bir benzetme yapacaktım bazı arkadaşlar bozulabilir diye vazgeçtim..
Ama artık haftasonuna insanlar poza girerken 10 değil 100 defa düşünmeleri gerekiyor....Hele ki seçimler yaklaştıkça siyasetin ve içerdeki olayların dozajı çok sertleşecektir...
devlet hisselerinden uzak durun...
Viop 1506 civarı tutmaya çalışıyor gerindi gerindi oraya iyi bir omuz atarsa akcay başkanın hedefe yol açılır gibi. İzleyelim bakalım.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Korukluoğlu: "Ağustosta vakaların yüzde 80'i delta varyantı olacak"
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, ağustos ayında vakaların yüzde 80'inin delta varyantı olacağını belirtti.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesinin çevrim içi düzenlediği "Kovid-19 Güncelleme; Aşılar, Mutasyonlar ve Delta Varyantı" başlıkla programa katılan Korukluoğlu, "Ülkemizde Sars-Cov-2 Varyant Sürveyan Çalışmaları" isimli sunum yaptı.
Henüz delta varyantı vakalarıyla ilgili net sayı veremeyeceğini belirten Korukluoğlu, delta varyantının orijin virüsten yüzde 60, İngiltere varyantından yüzde 50 daha bulaşıcı olduğuna dikkati çekti.
Prof. Dr. Korukluoğlu, delta varyantının hızlı yayılmasının beklenmedik bir şey olmayacağını ifade ederek "Benim açımdan önemli olan ise bunun ne kadar yatakta tedaviye ya da ölüm oranına sebep olabileceğidir. Bildiğim delta vakalarda kötü bir geri bildirim yok. Pozitiflik oranları ülkemizde hala düşük. İngiltere'de de vaka sayıları artıyor ama hastanelerdeki doluluk oranları düşüyor. Bizim açımızdan en önemli şey budur, aşıdan beklediğim en büyük fayda da bu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
"Şuna inanıyorum ki, delta varyantı ağustos ayı içerisinde vakaların yüzde 80'ini kapsayacak." ifadesini kullanan Korukluoğlu, aşılanmanın yanında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Korukluoğlu, İsrail'in aşılamanın en iyi yapıldığı ülkelerden biri olduğunu ama delta varyantının artmaya başlamasının en önemli nedeninin, maske kuralını iptal etmeleri olduğunu, o yüzden maske kuralını geri getirdiklerini vurguladı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
https://i.hizliresim.com/mxv9d2x.PNG
Yabancı borsalar bizi kıskanıyordur. :)
YTD
Xu30 tam çakal kapanışı yaptı 147.919 ile...Sıkıyorsa lonklayın dercesine...
Nasıl olabilir hangi şartlar değiştirebilir bilmiyorum fakat Konjonktür her ne kadar zıt ta olsa Dji 34.000 den 37.000 e dolaresin 8.70 lerden 7 küsürlere, Xu30 un 147.000 lerden yeni zirveye gitme olasılığı mevcut 2021 de. Not düşmek istedim...Stopları unutmamayı da not düşmek gerekir elbette...
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/rw21m6e.PNG
Dowa bak artıya geçecek neredeyse şerrefsiz.
Buradan Ereğli almam. Ama güzel hisseler var. Baya mal aldım nasip bakalım viop flat en kötü buradan shorta geçeriz.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop topiğinde aylık yıllık analiz grafik paylaşmanın kime ne faydası var anlayamadım. isteyen istediğini yazıyor, reklamlardan zaten gına geldi.
saatinde -10 bin +10 bin oluyor portföy.
son voleyi vurabilsem bir daha uğramam. tövbe...
Bir vole vurup köşe olmayı düşünenlere pek faydası olmaz. Ama fazla riske girmeden yavaş yavaş küpünü doldurmak isteyene mutlaka faydası vardır. Bu yüzden aylık, yıllık, on yıllık grafiği olanlar varsa ben incelemeye hazırım. FDOW'da 7000-8000 lerden itibaren 13 yıldır long taşıyanlar kaç köşe oldular ben sayamadım.
ismail TV'de..
KOZAL 93-102 arası AL der..
Dostum + - 10 oldukça elin ayağın titriyorsa pozisyonun sana göre çok büyük olabilir. Vole vurayım derken terste kalıp emek emek artırdığın portföyü bitirme derim, mutlaka stop koy ve uy ister lonk ister cort. İmza: aidatını ödemiş bir üye.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
albrk hısse geri alımı açıkladı , darısı dığer bankalara
03 Ocak 2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Geri Alınan Paylar Tebliği" kapsamında hazırlanan Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Hisse Geri Alım programı, 31.03.2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'da onaylanarak Yönetim Kurulu yetkilendirilmişti. Bu yetki kapsamında gerekli görülen her türlü işlemin yürütülmesi için 08.07.2021 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında Bankamız Genel Müdürlüğünün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyunun Bilgilerine arz ederiz.
ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
31 MART 2021
OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME
DÖKÜMANI'na göre;
Geri Alım İçin Alt Ve Üst Limitler
MADDE 8 – (1) Geri Alım kapsamında alt limit 0 (sıfır), üst limit ise 5 (Beş) Türk Lirası’dır
Geri Alım İçin Ayrılan Fonun Toplam Tutarı Ve Kaynağı
MADDE 10 – (1) Geri Alım için Banka kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan gelirden yaratılacak
250.000.000 TL fon tutarı belirlenmiştir.
Bu tutarda bu günkü kapanışa göre toplam 167.785.234 lot yapmaktadır.
Bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Hükümette akıl tutulması var. Üç yıl önce kullandığımız medikal malzemeler (tak sonda) için medikal pahalı (Ottobock) sandalye verirken bir yıldır git gide artan tutarda fark ücreti alıyor. Neredeyse ilaç farkı medikal malzemeler farkı bez farkı maaşın 1/3 üne denk geliyor. RTE ye daha önce toz kondurmayanlarin şuan gözünden ateş çıkıyor. Eskiden özel gittiğinde bu kadar fark almıyorlardi. Konya'da en kötü hastane 75 TL muayene 200 mr farkı sıradan röntgen tetkikler içinde 200 TL ultrason hormon tetkikleri de olursa bir 200 de ona gider. Benim burası hastane değil. Grip için bile gitsen türlü bahane ile 500 den aşağı çıkılmaz. Eskiden A dan E ye kadar hastaneler sınıflandırılmış A grubu hastane %300 alabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam ama E grubu hastane bile bunu alıyorsa ipin ucu da kaçmış İstanbul daki elit hastaneyi düşünemiyorum. Özele gitmek şart mı diye soran olur. Şehir hastanesine gittim prostatit hastasıyım sıkıntım var şunu yaparsam rahat ediyorum şu ilacı yazarımısin dedim. Yazamam dedi. Peki siz bir şey önerin onu yapayım dedim bunun tedavisi yok. Skopi ile girip tıraşlayin dedim onu yapmam dedi. Hocam ben ne yapacağım dedim bunu çekeceksin diyor. Kısaca öl sen de bende kurtulayim diyor.
İnfo Yatırım, Kardemir için 11,00 TL hedef fiyatını korudu, tavsiye 'al'
alın alınki yine shortlayalım... :evil:
Passat endeksi! Bankacı Kerim Rota, 2011 yıllında 58.350 TL olan Volkswagen Passat marka araç için bir doktorun 23 ay çalışması gerektiğini açıklarken, 2021 yılında 10.093 TL maaş alan uzman bir doktorun 43 ay çalışması gerektiğini açıkladı.