Arkadaşlar Tombul Kuşu serçe zannedip hafife aldılar. Az biraz türbülans sonrası inşallah fit yükseltme.
Printable View
Arkadaşlar Tombul Kuşu serçe zannedip hafife aldılar. Az biraz türbülans sonrası inşallah fit yükseltme.
Pegasus tavan darısı Tombulda…
Karanlık odada süpriz olabilir.
2013-2015-2018 de 5 dolara dayanmış bir hisse bugün 3 dolar bile değil
Yolcu sayısı artmış,uçak sayısı artmış,kargo kurulmuş, yeni havaalanı açılmış buna rağmen yarı fiyatta, pamdemi ve ekonomik kriz çok geriye götürdü hisseyi.
Ben 70 TL li hedef fiyatların tutacağını hatta seçime yaklaştıkça 100 TL leri göreceğini düşünüyorum
Artan petrol fiyatları thy'nin karlılığını ne kadar etkiler bilen var mı? Toplam giderlerin yüzde kaçı kadardır acaba? Petrol fiyatları $ olarak neredeyse geçen sene bu zamanların %70 üzerinde. Taşınan yolcu adedinde 2019 yılı yakalandı lakin yakıt giderleri geçen senenin ve 2019'un üzerinde olacaktır. Karlılık ne kadar etkilenecek acaba.
HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şuan CNN türk te bir program var. Eski hazine bakani ve birkac uzman yeni çıkan ""Gelire endeksli Senet ihracı"" hakkinda bilgi veriyor.
Bu yeni formülün bir nevi devletimiz vatandasa diyorki, elindeki parayi değerlendirmek için dovize gitmeyin diyor ve devlet olarak bana getirin ve ben sizin adiniza bunu bazı yerlerde değerlendireyim. Bu sistemde ana para korumalı ekstra getirili bir formül olarak vatandaşa sunacam gibi bir tür açıklama olarak algıladım.
Devletin bunu nerede kullanacağı henüz belli değil. Ancak bu parayı varlık fonu yada gelir elde edilebilecek bir yerlerde değerlendirip vatandaşa direk kar payı gibi gelirinden de faydalandirmiş olacak. Şirketin gelirine direkmen ortak olmak gibi yani. Ayrica devlet garantisi de var burada.
Benim görüşüme göre bu sistem bence tutar, çünkü şirket gelirine direk ortak olmak gibi bir şey oluyor. Bu paraların Varlık fonunda değerlendirme ihtimali bana göre biraz daha makul görünüyor. Vatandaşın parasını dolar almak yerine bu sisteme kaydirirsa eğer doların artması durur şeklinde bekleniyor. Bu da makul geldi bana.
""(Burada amaç vatandaşın parasının dolara yatırmasını engellemek ve iç piyasada yerli şirketlerde değerlendirip şirketin buyumesinden ve gelirinden birebir aynen vatandaşın kâr almasını sağlamak ) "" şeklinde anladım açıklamalardan. Bana çok mantıklı bir çözüm gibi geldi.
Açıklamalarda Ama şimdilik enflasyon bu ayarda yatayda gidebilir olarak algıladım. Bu da mantıklı biraz. Yani bana makul bir sistem gibi geldi.
Umarım sistem tutar ve doların yükselişi durmuş olur. Enflasyon yerinde sayar. Ayrica paranin varlik fonunda değerlendirilmesi ihtimali bana çok ama çok mantıklı geldi. Varlık fonundaki bazı şirketler bence çok ucuz görünüyor. Ayrıca THY hissesi burada baya ucuz konumda ve getirisi bu sene ve önümüzdeki seneler iyi gelmesini bekliyorum. Eğer bu ihtimal tutarsa varlık fonundaki devlet hisseleri artış görebilir.
Umarım ruzgar bizden tarafta eser ve bizde mutlu oluruz inşallah.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Mesela şöyle bir sistem yayginlaştirilirsa super olur,,, asagida medya haberi var,
Hatay'da tarıma elverişli olmayan arazi doğru yatırım sayesinde büyük bir gelir kapısına dönüştürüldü. Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 80 dönümlük araziye belediye tarafından güneş enerjisi santrali kuruldu. Santralden üretilen elektrik, ilgili elektrik firmasına satılarak ayda belediyeye ortalama 1 milyon 250 bin liralık gelir sağlıyor.
Proje kapsamında Yeşilova Mahallesi'nde 80 bin metrekare çorak arazi üzerine 12 bin 150 güneş paneli kuruldu. Araziyi "güneş tarlası"na çeviren ve 25 milyon liraya mal olan santral, geçen yıl kasımdan itibaren güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.
"ARAZİ, TARIMA ELVERİŞLİ BİR YER DEĞİLDİ"
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, güneş enerjisi panelleri sayesinde önemli gelir sağladıklarını söyledi. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriğin önemini anlatan Hacıoğlu, güneş enerji santralinde atmosferdeki karbondioksit salınımının engellenmesi ile doğayı da koruduklarını ifade etti.
Hacıoğlu, dünya genelinde enerji maliyetlerinin yüksek düzeyde seyretmeye başladığını belirterek, "Hem belediyemize gelir sağlamak hem de enerji maliyetlerini daha asgariye düşürmek için bu çalışmayı yaptık. Güneş panellerimiz 80 dönümlük bir arazi üzerine yerleştirildi. Arazi, tarıma elverişli bir yer değildi. Alan bu sayede ekonomik olarak değerlendirildi. Sene bazında düşündüğümüzde 12 milyonun üzerinde bir gelir elde edeceğimize inanıyoruz."
Santralin 4 megavat güce sahip olduğunu dile getiren Hacıoğlu, "Üretimle beraber belediyemize gelir elde etmeye başladık. Santralimizin açılışını önümüzdeki günlerde devlet büyüklerimizi de davet edip burada bir şenlik havasında gerçekleştirip, sevincimizi vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.
KDV istisnası kapsamında yatırım teşvik belgesi aldıkları tesisin yaklaşık 2,5 yılda maliyetini amorti etmesini beklediklerini anlatan Hacıoğlu, santralin kapasitesinin arttırılması için çalıştıklarını kaydetti....
2,5 yilda butun yatirimin parasını çıkartacak. Bence çok iyi bir yatirim gibi. Elektrik enerjisi Turkiyede artık baya büyük gider olarak yansımaya başladı.
Sayın Pardus yorumlarınızı burada okumayalı uzun zaman oldu, daha sık yazarsanız seviniriz. Evet bu sene parlak bir bilanço geleceği neredeyse kesinö pandemi öncesine hızla dönüyoruz ve kargo kasının güçlenmesi de cabası, bakalım bu performansın hisse fiyatına yansımasına iç ve dış konjönktür ne ölçüde izin verecek.
https://i.hizliresim.com/9v1tzpj.png
Bu şekilde not almışım son 3 çeyreği, yuvarlamış olabilirim rakamları. 2Ç için 23-24 Milyar TL gibi bir beklentim var. İlk çeyrek ciro 42,6 Milyar idi, 2Ç ciro hesabım 65 Milyar şimdilik, çeyrek bitip Haziran verisi gelirse bu tahminler güncellenir.
takas dökümlerine baktım Citi 1 mart -30 mayıs arası 62 milyon lot mal almış. Yani 3 ay boyunca 60 milyon cıvarında thy almış. Maliyetleri 35 tl. Son 1 haftada yani 1 -9 haziran arası 55-60 milyon lot malı satmış maliyet 47 tl..Yani hisse başı 12 tl para kazanmışlar.. 60 milyon lotta ise yaklaşık 400 milyon dolar bu operasyondan para kazanmışlar ..Kısacası büyük bir operasyon yapılmış.. 3 ayda topladıkları malı 1 haftada sattılar..ne diyelim..iş bilenin kılıç kuş*****n
Bu şekilde not almışım son 3 çeyreği, yuvarlamış olabilirim rakamları. 2Ç için 23-24 Milyar TL gibi bir beklentim var. İlk çeyrek ciro 42,6 Milyar idi, 2Ç ciro hesabım 65 Milyar şimdilik, çeyrek bitip Haziran verisi gelirse bu tahminler güncellenir...
Sayınfrgn21..2 yarı toplam 6 aylık ciro 100 milyarmı bekliyorsunuz?? O zaman gelecek kar konusunda bir tahmin verebilirmisiniz ??
Evet, Mayıs uçuş verilerini girerken Haziran tahminimi de güncelledim, 100 Milyarı aşan ciro bekliyorum 6 aylıkta. Thyao net kar rakamı tahmin etmek için zor bir şirket, ilk çeyrek vergi kısmı dışında yaklaşmıştım ama yanılma ihtimali çok yüksek, hafta sonu finansal gider/gelir ve Esas Faaliyetlerden Diğer Gelir/Gider tarafını da tahmin etmeye çalışacağım. SAtışların maliyeti ve Faaliyet Giderleri aşağı yukarı bir hesap yaptım. Geçen yıl 3Ç karını geçer diye temennide bulunalım şimdilik.
Biz beklerizde Sn Pardus ,
THY alamayip ta düşmesin için hergün kötülyenler bekleyemiyor...
THY artık tam bir Blue Chip hisse senedini ,
bu hissenin tahtasini hangi kisi yada grup tutuyorsa onlarida tebrik ediyorum
hisseyi ölü fiyatına indirmediler, Cok güzel tahta yapiyorlar.
Bu sabah Ünlü&Co nun raporu geldi .. Biraz önce Türk havacılık sektörü ile ilgili rapor çıkarmışlar..THY için BUY önerisi var..
TP :74.1 TL (Target price) fiat belirlemişler.. Hedef fiatlarını 43.7 den 74.1 e revize etmişler.. Pefasus içinde hedef fiatı 253.5 olarak belirlemişler..hadi hayırlısı olsun bakalım.. Tombul kuş ..sarı kuş bu yıl yüksekten uçacaklar sanırım..
Sene sonu net kar 1.5 milyar dolardan aşağı gelmez 🙏🏿.
Bir medya haberinde şu şekilde açıklama yapmışlar,,
Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir" denildi.
6 maddede yeni ekonomi kararları 6 maddede yeni ekonomi kararları
KİŞİLER ORTAK OLABİLECEK
Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES'ler, ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek. Vatandaş alacağı senetlerle BOTAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türk Hava Yolları, Türk Şeker, Çaykur, PTT, Türk Telekom gibi dev kamu iştiraklerinin karına ortak olacak. Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecek.
ÜÇ AYDA BİR GETİRİ
İhraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacak. Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında bakanlık tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecek.
Benim anladığım kadarıyla devletimiz vatandaşa diyor ki, kendi şirketlerimize yatirim yapın sonucta dolar yukselmesin ve Turkiye yasayan herkes birlikte kazansin demek istemiş. Bence çok mantıklı
Dünkü ağır hasardan sonra A1 ORTALIKTA GÖRÜNMÜYOR..
Peki arkadaşlar bu gelire endeksli senetlerde THYAO ' nun da olma olasılığı yüksek. Dolayısıyla gelirlerinden bu senetleri alacak kişilere ödemeler yapılacak. Bunun gelir kaybı şeklinde yorumlanma düşüncesi olur mu THYAO üzerinde?
Bu konudaki fikrim Thy olmaz. Ama DHMİ olur. Enflasyona dayalı bono gelmez diyen vardı, gelir diyen vardı, geldi diyorsunuz, geldiğinden haberim yok benim, bu gelen şey her neyse asgari kar payının enflasyona dayalı olduğunu bilmiyorum, hatta tahminim onu da enflasyona değil dövize bağlama ihtimalleri daha yüksek.
Beş dakikalıkta sıkışma yukarı mı yoksa aşağımı patlar bakacağız.
Benim düşünceme göre dolar alımı azaltılacak ve vatandaşın parasi Türk şirketlerinde değerlendirileceği için iç piyasaya para girişi olacak ve borsamız daha canlı hale gelebilir. Iç piyasada dolaşan para arttıkça uretim artabilir, ticaret artabilir, şirketlerin kârları artabilir, enflasyon artışı yatayda kalabilir yada düşebilir, borsamiz zamanla daha da değer kazanabilir. Zaten hali hazirda piyasadaki yabanci orani da iyice azalmıştır. Bu saatten sonra pek yabanci çıkışı olmaz sanırım. Artık bizim hisselere de yerli yatirimcilar yön veriyor çoğuna. Bence devletimiz çok iyi bir karar almış. Vatandaş direk şirket kazancindan faydalanabilecek benim anladığım kadarıyla. Bu durum iç piyasada ki tüm yerli şirketlere her halükarda olumlu yansır benim görüşüm.
Citibank bugunde baya satmış anladığım kadarıyla. Citibank elindekini 166 milyon gördüm yanilmiyorsam. Hisse iyi dayanıyor gördüğüm kadarıyla. Artık yerli yatirimci yön verir muhtemelen.
Şu piyasadaki belirsizlik ve karamsarlık azalsaydi iyi olacaktı. Yeni açıklanan gelire endeksli senet sistem sonucunu bekeleyecegiz gibi sanki.
Henuz üzerinden atamadi puslu havayı. Bakalim buyuk patronlar neye karar verecekler, 15 Haziran a kadar belli olur sanırım.
Bugün de şimdiden 4 milyon lotu geçti.
Dünkü gibi güçlü bir alıcı gelmesini bekleyeceğiz.
THY halka açık bir şirket. Sadece genel kurul kararı ile temettü dağıtabilir. Bundanda tüm ortaklar yararlanır. Bu anılan şirketlere THY dahil değildir olamazda. Bu Arafda Bofa nın satışları 7 milyon kötü buldu bana göre satacakları en fazla 5-6 milyonnlot daha kaldı . Buradan çıkan parayla banka alıyor arkadaşlar galiba yeni koşturacaklardı atlar bankalar olabilir..
Karanlık odadaki AK Yatırım satışı hoş olmadı.
Umarım devamı gelmez.
Sattıkları malı aşağıdan almak için her yolu deneyeceklerdir. Ak yatırımın karanlık odadaki satışı bu oyunun bir parçası..ne yaparlarsa yapsınlar THY bu sene Bist in yıldızı olacak. 1 Mart -31 Mayıs aradı 67 milyon lot mal almışlar bu malı 1 Haziran dan bugüne kadar 62 milyon lot satmışlar. Satacakları en fazla 7-8 milyon lot daha kalmış olabilir..satsınlar çıksınlar bakalım .
Citi niye boyle yaptı pek yakıştıramadım doğrusu. Msci endeksine alındı ve gelecek kâr beklentisi baya iyi olacak deniliyor.
220 milyon lotlardan 164 milyon lotlara kadar çok kısa süre içinde azalttı hissesini. Benim yinede THY den çok beklentim var orta ve uzun vadede. Yıl sonuna kadar buralardayım inşallah.
Bu şekilde fazla gideceğini de sanmam. Hisse Biraz dinlenebilir belki. Haziran sonuna doğru kendi fikrimce toparlanma bekliyorum. 52-60 aralığı hiç fena olmaz yani.
Bu satışların ülke CDS priminin yüksekliğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Riskin çok yüksek olduğunu düşünüyorlar ve satıyorlar. Thy gibi beklentisi çok yükse bir şirketi satmalarının başka türlü bir açıklamasını bulamıyorum. CDS'in bir şekilde düşmesi lazım daha sağlıklı bir piyasa için.
SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Turkiye nin CDS grafigine bakinca
2022 yilinin
Ocak -Mart arasi 500-550
Mart- Mayis arasi 550 -600
11 Mayis -31 Mayis arasi 700 civarinda seyretmiş
1 Haziran sonrasinda 773 lere kadar çıkmış
Yani aslında CDS hemen yükselmemiş. Zamanla yükselmiş görünüyor. Bu bir nevi bahane gibi sanki
Citibank belki duzeltme yapti, belki biraz silkeleme yaptı yada belki beklemeye geşmiş te olabilir. Ama bu saatten sonra fazla satış yapacağını pek sanmıyorum ama yinede temkinli olmak lazım.
Tum dunyada petrol, enflasyon, enerji, gıda, emtia gibi krizler var şuanda.
Fed'in faiz artışı zaten bilinen birşey
Bu saatten sonra bilançolar odaklı hisseler ön plana çıkıcaktır bence.
Bilanço tahminleri yakinda başlar (Haziran sonu gibi) .
Bilançolar da enflasyon değerlemeleri de yaparlarsa bence super olur.
Hukumetimiz dolar yükselişini durdurursa eğer bizim piyasa tekrar toparlanir diye düşünüyorum.
Thy için iyi haberler geldikçe ve bilanço yaklaştıkça tekrar toparlanacagini düşünüyorm.
Citi yine bir şekilde THY hissesine yine gelir ama ne zaman olur bilemiyorum.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
9 TL iken yüzüne dahi bakılmayan THY ne kadar kıymete binmiş ki 48 TL den Citi sattıkça kapış kapış kapılıyor. CDS çıkmış 800 üzerine, Suriye ye operasyon başladı başlayacak, Yunanistan kaşınıp duruyor. Bir gün patt diye çatışma çıktı çıkacak egede gerginlik hat safhada. Bir hisse alırken öncelikle temettü verimliliğine bakılması gerekir. şimdi citi her gün en az 5 milyon yedire yedire satarken geçen günlerde hissede pozisyon alan AK yatırım ne yaptı cuma kapanışta karanlık odada kol kesip sattı. Citi nin satmaya devam etmeyeceği garantisini kim verebilir. Citi 2,5 ila 5 TL arasından yıllarca topladığı hisseleri 50 den başlayarak satıyor. 46 yada satar 40 bilemedin 35 yine bilemedin 30 hadi biraz daha abartalım 25 daha da uçalım 20 satsa kim engel olacak. onu bunu bilmem ama güzel satıyor. Satışlarının nerde duracağı belli olmaz. olaki satışları karşılamak adına alan yatırımcılar panikleyip satışa geçerse ne olacak. Onları kim karşılayacak. STOP bölgeniz olmalı. Bence AK yatırım en iyisini yaptı. kol kesip çıktı. belki daha aşalardan pozisyon alacak.
Takas baktığımızda yükselişin başladığı 1 mart tarihinden 31 Mayıs a kadar 68 milyon lot mal almış citi + Deutsche ..Saışa başladıkları 1 hazirandan 10 hazirana kadar ise 66 milyon lot malı satmışlar.. Bakalım daha ne satacaklar..Bekleyip göreceğiz..
Ben piyasanin ve hisselerin bir muddet yataya baglayabilirler diye düşünüyorum. ABD piyasalari da hiç iç açıcı degil aslında. Yani paranin pek gidecek yeride yok gibi. Enflasyon ve enerji maliyetlerinin çok yüksek olması, petrolün yuksek olması tum dunyadaki ticareti vuruyor maalesef. Her yerde aynı goruntu var gibi. Karamsarlik artışı var. Rusya Ukrayna savaşı için çözüm üreten de yok, çözüm olmadığı için karamsarlık artıyor, merkez bankalari faiz artışı tuz biber oldu zaten. 2020 senesindeki seviyelere yaklaşıyor ABD piyasaları. Ama bir yerde buyuk yatırımcıların borsalarda düşüşü bitirip, sonra yeniden piyasalara gireceklerini düşünüyorum ben. Biraz daha salabilirler yada yataya bağlayıp savaş hakkında, petrol hakkinda iyi haberlerin gelmesini bekleyebilirler. Bakalım nasıl olacak.
bu hafta zor geçecek gibi duruyor
Fiatlar iner çıkar ancak THY nın başarılı performansı gözardı edilemez.. Gelecek 6 aylık bilanço rakamları bunu teyit edecektir.. Bir haftada 66 milyon lot malı sattılar..çıkış belki biraz zaman alabilir.. Tüm kurumlar hedef fiatlarını 70 tl nin üzerine çıkarmaya başladılar..Bu zorlu geçecek hafta sonrası hissenin hareketleneceği yeniden 50 li rakamları test edeceğini tahmin ediyorum..