3 ay sonra dolarını geri verecek sana TL ni değil....Faiz swap ı yapacaksın MB ile..
DTH lar için durum bu..
TL hesaplar için ise ne 1 kere diye bişi var nede yüzde 50 yüzde 25 kur farkı diye bişi var dendi bugün bana bankacım tarafından..
Benim ''ATICI'' olduğumu söyleyen şahıs UTANIR MI acaba?!!
Garanti bankası bile bu oranları veriyorsa ilk günden daha bu oranlarında üzerine çıkılır.
Hele aralık enflasyonunu bir görelim bakalım.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...klari-6842118/
cnn de konuşmacı özeller 17 vermeye başlayınca kamu da 17 vermeye başladı diyor.. önümüzdeki hafta güzel oranlar çıkabilir..
Tam düşündüğüm gibi yakında 32 günlük faizlerle aynı seviyeye gelir belki de geçer 32 günlük mevduat tarihe karışacak gibi
cash is king.
Güven var mı güven...
Varsa mesele yok.
Bende kalmadı...
Saygılar
Bende bugün garanti ye gittim yüzde 14 verdi VIA A4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Swap ne demek , resmen dovizini aciklanan kurdan bozup , vade sonunda tl alinmayacakmi?
3 ay sonra dovizimi bana verecek , bundan merkez bankasin ne kari var ? Dovizi sistemde tutmakmi
Ya anlamadığınız şu zaten tr swaplarla tonla faiz ödüyor ve dolar bulamıyor baştan beri söylüyorum %6-7 den faiz tr halkına ödesinler tonla yastık altı döviz girer ekonomiye karını da tl olarak veriyor o da artış olursa yok mbnin cebinde sıcak döviz olacak daha ne olsun faizsiz ya da değersiz tl ile faiz ödeyerek
Döviz olarak vermiyor Tl'ye döndün bitti o iş diyor Fiba. Vade bozumunda anapara zararın olabilir diyor. DTH hesabından geçenlere Stopaj uygulanıyor ama TL'den yaparsan stopaj yok diyor, o zaman enayi mi DTH'den kur korumalı mevduata geçiş yapanlar stopaj ödeyecek piyasada bozar TL olarak geçer sisteme falan filan yada bankalar da anlamadı bu işi.
https://www.fibabanka.com.tr/hakkimi...haberler/2021?
DTH hesabi icin cikanin ,digerinden farki hiç yok.dediginjz gibi yapilir istenirse.bu urun neden cikarilmis anlamadim
Bir de diyorlar ya "bir defaya mahsus", bitiyorum bu lafa, gercekten..
Herhalde bir defadan bir sey olmaz diye dusunuyollar :)
Syg,
Goremedim Leylek hangi banka
‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat'ta 100.000 lira ne kadar kazanacak?
1 – Bankaya 3 ay vadeli 100.000 lira yatırıldı.
2 – Bu hesabın faizi, MB’nin politika faizi olan yıllık yüzde 14 ol*mak zorunda… 3 aylık faiz getirisi yüzde 3.5.
3 – Hesabın açıldığı tarihteki dolar kuru 12.34 lira. 100.000 liranın karşılığı 8.103 dolar.
4 – 3 ay sonunda 100.000 liraya 3.500 lira faiz gelecek.
5 – Kur, vade sonunda, başlangıçtaki 12.34’ten yüksekse, aradaki fark, faize ilave olarak ödenecek.
6 – Vade bitimindeki dolar kuruna bakılacak. Dolar, hesabın açıldığı tarihteki kur olan 12.34 liradan aşağıdaysa, herhangi bir kur farkı doğmayacak. Sadece 3.500 lira faiz getirisi olacak.
7 – Örneğin; dolar 15 liraysa, hesabın açıldığı tarihteki 8.103 dolar karşılığı 121.500 lira edecek. Müşteriye 18.000 lira kur farkı ile 3.500 lira faiz getirisi ödenecek.
8 – 3 ay sonunda 100.000 liralık ana paraya 3.500 lira faiz + 18.000 (dolar 15 lira) lira dolar farkı ile toplam 21.500 lira verilecek. 100.000 lira, 121.500 lira olacak.
9 – Doların 3 ay içinde artmaması durumunda, 100 bin lira, sadece yüzde 3.5’ten 3.500 liralık faiz geliriyle 103.500 lira olacak.
Sözcü den alıntı.
3 ay sonra dolar 15 olur mu?
3 günde olan 3 ayda neden olmasın?Hatta daha da yükselebilir,hazineye/MB'ye maliyeti herhalde düşünülmüştür.
Üstelikr 14 yerine 17 gibi oranlardan DEM yapılabilirse çok daha cazip
valla ben enparada günlük 19 dan devam ediyorum.ortalık bir netleşsin duruma göre adım atılır..