Bu saçmalığı geçersek 1 saat içinde bilanço gelecek. Kapanışa doğru nasıl bir hareket yapacak bakalım...
Printable View
Bu saçmalığı geçersek 1 saat içinde bilanço gelecek. Kapanışa doğru nasıl bir hareket yapacak bakalım...
Çocuklar bile yapmıyor böyle esprileri...
Ara beni, tedavini ayarlayalım. Yaz
02124091515
Bilanço geldi mi?
var bir sıkıntıları
tablolar revizyona gitti resmen !!!
sedaş sepaş ayarı çekecekler.
son güne yetişirse şanslıyız
1. Çeyrek 2023-05-10
2. Çeyrek 2023-08-15
3. Çeyrek 2023-11-06
Yıllık 2024-03-05
Zoren 1570M Lira kar açıkladı. Bizim Zoren ile bağımız nedir bilmiyorum ama nedense o yükselirken yükseliyoruz, düşerken düşüyoruz. Bakalım yarın bu bağ kopacak mı?
merak ettim baktım , nereden peydahlamış diye
14 milyon dolar kayıtlı değeri olan şirketin gercek degeri 100milyon dolarmış.
bunun %50sini 50 milyon dolara birine satmis.
kalan %50 hissenin de degerini 50milyona guncellemis.
hoop , 86 milyon dolar kar.. 50milyonu da nakit kasaya girmiş.
akenerjide olan da bunun aynısı...
anlata anlata dilimizde tüy bitti
1200mw santral , 140 milyon dolar başka türlü eder mi?
1200MW = 140M Dolar. Nerden bakarsan bak anlamsız. Yarın ne olacak, merak ediyorum. Sonuçta heyecan için bu hissedeyim. 2'ye mi düşeceğiz, 12'ye mi çıkacağız. İzleyip, göreceğiz...
sen çok eskide kaldın jonvaynen dede
2 liraya helaya işetmiyorlar memlekette
tuvalet kağıdının en ucuzu bim'de 1 rulo 5 lira
ciklet 30 lira olmuş sen ne anlatıyorsun?
9 günlük egemer hariç üretim 33.000mw
çarp 80 dolarla
2.6milyon dolar/9gün
15 mayista egemer de devreye girecek
12 yazmislar. onu da uzatir bu iyi aile cocuklari
Aynı ailenin soyu bunlar. demek ki önceliği perukluya vermişler.
sirketler de kaçırdıkları paraları getirmeye başlarsa kur düştüğünde akenerji ciddi kar yazar
SPK'nın şirketlere bilanço için tanıdığı sürenin son günündeyiz...
Akenerjiden 100 kat fazla cirosu olan, 100lerce istiraki olan sirketler bankalar holdingler.... 27 nisanda 2 mayısta... "Konsolide" bilançolarini yolladilar.
Haydi seans da bitti
KOÇLAR , haydi yollayın şu bilançonuzu da okuyalım artık
Gece 12ye 1 kalayı beklemeyin
Grup’un 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla faiz,
amortisman ve vergi öncesi karı (“FAVÖK”) 479.526.572 TL (31 Mart 2022: 546.912.324 TL) ve faaliyetlerinden elde edilen nakit akışları 457.861.264 TL (31 Mart 2022: 390.161.615 TL) ’dir.
Grup, faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışlarıyla bankalara olan 2023 yılının ilk çeyreğine ait bütün yükümlülüklerini yerine getirmiş, buna ek olarak, yarattığı nakit fazlasıyla ileriki dönemlere ait 5 milyon ABD
Doları tutarındaki borcunu erken ödeyerek, gelecekteki finansal yükümlülüklerini azaltmıştır.
Nisan 2022
itibariyle devreye alınan ve özellikle yenilenebilir üretim santrallerimizde gelir kaybına neden olan “Kaynak Bazında Destekleme Mekanizması”, Haziran 2022 itibariyla EPİAŞ’tan yapılan günlük tahsilatların belirli bir
oranının bir ay vadeli olarak alınmaya başlanması, ve TEİAŞ’ın tahsilatlarında yaşanan gecikmeler ile elektrik talebindeki düşüş 2023 yılının ilk çeyreğinde de azalarak da olsa devam etmiştir
Bilançoyu törpüleye törpüleye bu hale getirmişler
Duran varlıklar sene sonunda.güncellendiği için yazdiğımız çeyreklik amortisman da arttı. 125milyon yazıyorduk, artık 208 yazıyoruz
Bu yetmemiş olacak ki , duran varliklara 116milyon da yeni yatırım girmişler.
5 milyon dolar.
ayyıldız değil, oraya alti üstü 3mw pervane takılacak, en fazla 3milyon dolar masrafı vardır. onu da henüz takmadılar , muhtemelen leasing ile taksit taksit gelecek.
muhtemelen pazartesiden carsambaya ertelenen, bilanço sabunlama kısmı buydu.
ırakta bir yatirim sözkonusu degil. hazır tesisin isletmesini yapiyorlar.
İlginç bir şekilde senin dediğin gibi zarar açıklatmayı başardılar... :ok:
Bakalım ne olacak yarın...
ilginç bir tarafı yok
göstere göstere, alenen yapıyor. cep2cep devam
https://i.hizliresim.com/o4ziggw.jpg
ilk çeyrekte saat saat yaz üretim rakamini, ptf fiyatini... mw basina 350tl yani %20 favök marjiyla calisan erzin
bilancoya göre %5 favök üretiyor
turgutunkini yesinler.... sen yaşlısın,anladın
Sonuçta zarar geçen yılki $35M'dan $6M'a inmiş. $5M da erken borç ödemiş. Cep2Cep'e rağmen iyi rakamlar bunlar...
Bu arada Sepaş Torunlar'a geçince Cep2Cep nasıl devam edecek?
12mayıs 2022
dutch ttf 76euro/mwh gaz fiyatı
1euro 16.0tl
1216tl/mwh
11mayıs 2023
35 euro/mwh
1euro 21.5tl
752tl/mwh
botaş fiyatı bugün 44 euro/mwh veya 10tl/sm3
44/35= minimum %25 zamlı satıp
subvansiyon yapiyoruz diye bagiran bir adam
sen uyu, uyan , sabah balığa gideriz
netice belli de. ak koyun ne numaralar çevirecek merak konusu
O değil de,
Cingözlerin muhasebecisi 2gün 2 gece uğraştı bilançoyu zarara döndürebilmek için. Hesapta 2 gün daha hisse baskılayacaklardı hatta %3 eksileri gördük, ama Muharrem reis hesapları bozdu.
Şimdi uğraşsın dursun açılan şemsiyeyi kapatmak için.
Çok zorladı.. O şemsiye hayatta çıkmaz
Don't be a fool derler adama...
"Ülkemizde, eski çağlardan beri birçok medeniyet yetişmiştir; ülkemiz, birbirine benzemeyen birçok medeniyetin beşiği olmuştur. Bu beşikte birçok medeniyet sallanmıştır, birçok medeniyeti uyutmuşuzdur. "
Bu toprağa hepsi vız gelir tırıs gider. Anadolu hepsini tarihe gömer...
Dinçgözlerin cingöz muhasebecisi 2gün 2 gece uğraştı bilançoyu zarara döndürebilmek için.
Hesapta 2 gün daha hisse baskılayacaklardı hatta %3 eksileri gördük, ama Muharrem reis hesapları bozdu.
Şimdi tahtacı uğraşsın dursun açılan şemsiyeyi kapatmak için.
Çok zorladı.. O şemsiye hayatta çıkmaz
Baskıya devam....
Egemer 24nisan 12Mayıs arasında kapalıydı.
iyi aile çocuklarının bakımı vaktinde tamamlayıp, geçen seneki gibi 3.5ay tatile çıkmayacağını umuyorum.
3.5ay yatan personele 10 milyon lira da deprem yardımı yapıldı. akenerjinin toplam personel sayisi 300.
hatayda kaç personelimiz var , kime ne verildi muamma. ama personel maaslarina da gecen sene ocak ayina göre %300 zam yapildigi gorülüyor.
Neyse, konuya gelelim
https://i.hizliresim.com/p8z2y31.jpg
kapali kaldigimiz dönem boyunca 1mw elektrik üretmek için gaz maliyetimiz 1600tl idi.
Epias'a satsak ptf ortalamasi 2025TL idi.
Tabi ki bunun icinde pazar gunleri olusan dusuk fiyatlar da var. Yani sadece epias'a haftaici satis yapsak 1mw basina 400tl kazanabilecegimiz bir donemde santrali bakima aldik.
çok iyi bir yönetim sergilediler!!!
maaşı primi hak ettiler!!!
Enerji Günlüğü - Haziran ayında toplam beş giriş noktasından spot boru gazı ithalatı için yarışma 25 Mayıs’da elektronik platformda yapılacak.*.....
.İTHALAT KAPASİTE MİKTARLARIKurul, Haziran ayı giriş noktaları ve spot boru gazı ithalatına ayrılabilecek kapasite miktarlarını aşağıdaki gibi açıkladı:*TANAP Trakya giriş noktasında 1.410.000 m3/Gün,TANAP Seyitgazi giriş noktasında 515.000 m3/Gün,Türkgözü giriş noktasında 1.863.000 m3/Gün,Malkoçlar giriş noktasında 879.000 m3/gün,Kıyıköy giriş noktasında 5.131.000 m3/gün.
Kaynak: Haziran’da spot boru gazı ithalatı için başvurular başladı*
rakamlar bu haliyle bir şey ifade etmiyor
1sm3 ile 6kwh elektrik üretiliyor (kabaca)
yani şu anda 1sm3 gaz 10lira, 1kwh elektrik icin yakit harcamamiz 10tl/6kwh=1650tl.
bunun uzerine isletme finans gideri kar iletim bedeli vs vs ilave edilecek.
egemer için 1milyon m3= 6000mwh elektrik demek.
günde ortalama 15.000mwh elektrik uretiyoruz.
full kapasite calissak 21.000mwh kapasitemiz var
yani botaş'ın ihaleye çıktığı, toplamda 10milyon m3 gaz = 60.000mwh = bizim 3-4 günlük tüketimimize eşit.
Jeoloji ve tarih bilgisi için teşekkürler...
İstanbul da Stin Polis'den geliyor. Şehre doğru demek. Bazı şeyleri tarihten geldiği gibi kullanmak hem normal, hem doğal, hem de mantıklı.
Geriye doğru bakıldığında her ismin farklı kullanımlarını bulmak mümkün. Birinden biri tarihte süzülür, bugüne gelir. Anadolu bugün kime ne anlam ifade ediyor, bu kelimenin geçmişinden önemli...