Bu hisseye yabancı gelmeden bir cacık olmayacak. Bilançoyada bir hafta kaldı. İyi bir sürpriz yaparmı acaba.
Printable View
Bu hisseye yabancı gelmeden bir cacık olmayacak. Bilançoyada bir hafta kaldı. İyi bir sürpriz yaparmı acaba.
"Komedi" ; durumun özeti bu!
Bosuna takaslarla falan zaman harcamayın.
İştiraklerde 6 aylıkta ciddi kar artışları var. Bilançoyu kurtarırsa iştirak gelirleri kurtarır.
Buraya yazmak istemiyorum
Karin da özsermayenin de ne gelecegi ilkokul 5 matematigini bilen birisi icin az bir calismayla %90 belli zaten.
Bakalim bunda ne kadar milyar baloncuk fark olacak.
Bu durumda 13,2 milyar tl kar bekleyen analistler ilkokul 5 terkmi
Yada art niyetmi var.
Bence baloncuk 3e yakin
ilkokul terk olsa daha iyi onlar enbesil kişiliksiz hırsızlar guruhu.bankalarla ilgili tahminleri açık ara tutmadı.akbankta sapma 5 milyar garantide sapma 3 milyar tl. bunlar o analist geri zekalı art niyetliler para karşılığı tahmin yapanların durumunu ispat etmez mi hala anlayamadınız mı beyfendi?
He who does not know the value of what he has is doomed to lose it....an old Indian proverb
işctr yi büyük yatırımcılar özellikle baskılıyor ne zaman yabancı yatırımcılar bizdeki soysuz yerli büyük (bazıları) yatırımcıların namuslarına tecavüz etmeye başlarsa baskı biter yoksa bu daha uzun süre devam eder.
Helal olsun Is Yatirim'a. Guzel bankanin guzel araci kurumu. Kimse zarar etmesin diye bir senede 10 kat artmis hisseye destek cikmis 10 milyon lot almis. 4 milyon lirayi tahtada at hirsizlarina birakmis ama olsun. Banka zaten milyar milyar kar ediyor.
Nasil bir sinavdan geciriyorsun beni ya rabbim!
http://share.matriksdata.com/Images/...1811056850.png
Ziraat Yatirim 20 milyon lot mal satti 2 gunde, yatirim fonlarindan cikti takasta. Herifler bankayi baskilamak icin varlik fonunun mallarini bosaltiyorlar.
Ayni mantikla.
nereye kadar baskılayacak sizin tabiriniz tırnak içinde. ben katılmıyorum. bu iş bankası yani devlet içinde devlet. her zaman hem bankaların babası, hem de borsa istanbulun en itibarlı şirketlerinden biridir. altın çöpe düşse değerinden kaybeder mi ? tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi ? iş bankası hissen varsa rahat uyursun. çünkü 1 yıl sonra yüksek temettü verimliliği ve değerinin enflasyonun üzerinde getireceğini bilirsin. bu hep böyle olmuştur ve yine aynı şey olacaktır. çünkü yabancı bu ülkeni borsasına gelince derinliği olan bu hisseyi alacaktır. başka adrese gitmesi imkansız. bugünler bir ölçü değildir. yatırım tavsiyesi değildir....
Hükümetin hiç bir zaman yandaşı olmadım olmamda , ama maalesef güzel Ülkemde hem Hükümetin hemde muhalefetin yandaşı çok. Bir şeyi savunurken diğer tarafa yandaş diyorsa bir kişi kendisi diğer tarafın yandaşının önde gidenidir. Seçim öncesi İşbankasının fiyatını yaklaşık 15 Tl ye getiren Ziraat yatırımın alışlarıdır. O zaman onuda savunmadım. O zaman iyiydide bu günmü kötü. Bu gün hala bu hissenın fiyatının bu kadar baskılanmasına seyirci kalan İşbankası yönetimini savunmam savunamam. Evet İşbankası altın değerindedir ama altını yönetenler bakır tüccarı zihniyetinde ise altının değeri bakır ile aynı işlem görür. Ben tümüyle bu zihniyetlere karşıyım. İşbankası bırakın banka olma hüviyetini Türkiye nin en büyük holdingi pozisyonundadır. Sizce bu fiyatlama bu bankaya yakışıyormu. Yandaşlık her zaman akılın birilerine kiraya verilmesi anlamı taşır. Objektif ol ve kim yanlış yapıyorsa yanlış yaptın diyebilki aklın sana ait olsun. Evet elibdeki kıymeti bilmeyen kaybetmeye mahkumdur , biz o kıymeti biliyoruzda acaba yönetenler biliyormu. Neyse önümüzdeki Pazartesi İşbankası kaç yüz milyon baloncuk yutmuş göreceğiz.
Temettü verimliliğinde bu yıl en iyisi Akbank tı. İncelerseniz görürsünüz. Hisse fiyatı yaklaşık 18.5 Tl iken hisse başına 1.5 Tl temettü verdi , Temettü verimi yaklaşık % 8 civarındaydı. İşbankasında ise hisse fiyatı yaklaşık 14.5 Tl iken 0.9 Tl temettü verdi ve temettü verimi yaklaşık %6 civarındaydı. Biri Türkiye nin en büyük bankası ve holdingi hüviyetinde diğeri ise sadece bir banka.
Liyakat hem kamu hemde özel kurumlara lazım.
İşbankın fiyatının şu an olması gereken fiyat minimum Sabancı Holding fiyatıdır. Bunda gerçekleştirebilecek potansiyel güç İşbankasında mevcuttur ama yönetimi için maalesef bunu söyleyemeyeceğim.
Ilk once insanin hatayi kendinde aramasi lazim. Bir hisse gidiyorsa onun bir sebebi vardir, gitmiyorsa da. O da sen gel al kazan degil. Olan da buydu. Kurnazlik yapayim dedin ama borsa ihlali yaptin. Giden daha fazla gitti.
Ironi var abicigim orda. Bir senedir hukumeti elestiren her yazimi sikayet ediyorlar, susturmaya, forumdan attirmaya calisiyorlardi daha rahat camur atabilmek icin.
Tabi ki Is Bankasini elestirebilirsin, benim ne haddime buna karismak dogru bir dayanagi varsa. Dedigin gibi devlet icinde devlet, eksikleri de var midir... vardir. Ben bilmiyorum, umurumda da degil. Is Bankasinin yaptiklari benim hayatimi etkilemiyor cunku. Ama *dunyanin* en buyuk Soda kulu ve krom mamulleri ureticisini cikarmis, antibakteriyel bardak bile icat etmis bir bankanin nasil yonetilecegi hakkinda benim ilkokul diplomamla ve uc bes lotumla akil verme densizligine kalkmamam gerektigini bilecek akil vermis yaradan.
Bana gore sermaye piyasalari tam bir adaletsizlik ortami. Biraz parasi olan gidip istedigi sirkete ortak olabiliyor, aklina geleni soyluyor. Sirkete de yatirimcisini secme firsati verilmeli. Begenmedigine tekmeyi koymali. Al koydugun parayi, hadi yallah, bir daha da benim hissemi alamazsin.
Bu da degisim geliyor diye olan yukselisteki alimlar. Citi ve Global goturmustu.
http://share.matriksdata.com/Images/...0336379128.png
Demokratik ülkelerde bireyler kurumları ve yöneticileri (Buna siyasi otoritede ve tüm siyasi partilerde dahil) hakaret etmeden eleştirme hakkına sahiptir. Yaptıklarını onaylamayabilir. Eleştirme olmazsa gelişim ve ilerlemede olmaz , aksi halde biat olur. Eğer yatırımcının eleştirisine karşılık hissemi geri ver diyecekse bunun adı faşizm olur.
https://pbs.twimg.com/media/F2oQ85WW...jpg&name=small
(baskasinin calismasi, alintidir)
Otekilerin hikayesi kalmadi. Bunda en azindan bilanco suprizi beklentisi.
http://share.matriksdata.com/Images/...1458118974.png
evet bizim en azından bir hikayemiz var, fakirler düşünsün:)
Karalayan kalmadi. E millet parasini saymakla mesgul tabi ki.
http://share.matriksdata.com/Images/...1621561786.png
Bilanço açıklama tarihi ne zaman ?
Sisecam'da da 1 milyar baloncuk var. KAP bildirimlerinden en çok şurayı beğendim:
Şişecam Hakkında
1935 yılında dünyanın saygı duyduğu global lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam......
👏👏👏 Açıklama alkışa değer.
2023 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Şişecam 4,76 milyar TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde, 5,705 milyar TL'lik net dönem kârına imza attı. Şirket bir önceki çeyrekte 2,36 milyar TL net dönem kârı elde etmişti. Şişecam 2022 yılının tamamında ise 19,345 milyar TL net kâr elde etmişti.
Şirketin faaliyet raporunda, küresel çapta yüksek seyreden faizlerin ekonomik faaliyetleri yavaşlattığını belirtilirken yılın başından beri kurumların büyüme tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlar olduğu ifade edildi. Daha zayıf büyümenin sürekli yüksek enflasyon ve rekor seviyedeki borç düzeyleriyle birlikte birçok gelişmekte olan ekonomilerde zorluk içerdiği; 2023'te küresel ticaretin, salgından önceki yıllardaki hızının üçte birinden daha az büyüyecek olmasının tedarik zincirinde önemli riskler barındırabileceği belirtildi.Türkiye’de ise diğer sektörlerde de olduğu gibi cam sektörünün de yüksek enflasyon, piyasalardaki dengesizlik ve enerji krizi gibi faktörlerden etkilenme ihtimalinin bulunduğu, Türkiye’de şu an için mevcut üretimin istikrarlı şekilde sürmesi öngörülürken küresel anlamda birçok enerji yoğun sanayide olduğu gibi cam sanayisinde de yenilebilir enerji kaynaklarına verilen önemin her geçen yıl daha da artmasının beklendiği belirtildi.
1 haftada 2 zararina, 1 karina islem ama overallda iyi birakti. Bu at hirsizligi isi hosuma gitti. Senelerce yatirim yapmakla ugrasmisiz sacma sapan yerde.
İştirak gelirlerine göre benim kar beklentim çok değişti. Eğer beni yanıltmaz ise 2 Ç kar beklentim minimum 17 ve üzeri. Hadi hayırlısı. Türev piyasalarından gol yemesin yeter.
Eğer olurda türev piyasalarından ve/veya kambiyo karı iyi gelirse tadından yenmez. O takdirde karı hayal bile edemem. Aksi halde mevcut fiyatlamaya devam.
Aksam geliyor. Bakalim kac milyar baloncuk....
Sise'de vermeye basladi herifler.
http://share.matriksdata.com/Images/...1015126844.png
Her verenin bir alani elbet çıkar