Bes ve yatirim fonlarindan kimse 1 tl bile satis yapmazsa girer ancak okadar para.. biraz dogru hesap yapin bence.. oda 0 ihtimal.. net olarak ancak 2 3 milyar tl girer belki ekstraSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bes ve yatirim fonlarindan kimse 1 tl bile satis yapmazsa girer ancak okadar para.. biraz dogru hesap yapin bence.. oda 0 ihtimal.. net olarak ancak 2 3 milyar tl girer belki ekstraSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam dogruda.. peki benim bes fonum veya yatirim fonum var sattim yarin.. bunu kim karsiliyor? Bu alim yapacak fon belkide.. yani degis tokus gibi oluyorSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olay amacından sapmış durumda.
İlk gün açılmamalıydı. Artık yapacak birşey yok, özellikle pazartesi için işlemlerin iptali mümkün değil zaten.
Amaç eğer bölgedeki insanların dertlerine derman olmaksa umarım o insanlar için özel pay alim teklifleri veya fonlar üzerinden destekler ile mağduriyetler giderilir.
Yapılabilecek detaylı çalışma ile gerçekten mağdurların yaralarına en azından bir nebze merhem olunabilir.
Onun dışında pazartesi satmayıp ortada mağdur çığırtkanlığı yapanlar açılınca muhtemelen ilk tuşa basacak olanlardır.
Benimde dünya kadar zararım var, pazartesi hepsinin verip kapatadabilirdim, kendimce psikolojim böyle bir şeye müsade etmediği için yapmadım/yapamadım.
Ama sorumluluk benim, dolayısıyla başkasının mağduriyetinden faydalanarak olmayacak şeyleri zorlayıp iyice ayarları bozmak tamamen saçmalak sadece hasarın boyutunu artırır.
Durumu güzel açıklamıssınız açık açık kendilerini düşünüyorlar artık arkalarına saklanarak.
Ugur gürses de belirtmiş:
Eğer depremde enkaz altında kalanların, sağ kurtulanların borsa yatırımlarını korumak istiyorsanız ne yapılacağı belli: 3 Şubat fiyatları üzerinden farkı korursunuz. Nasıl ki kötü politikaları KKM ile kapatmak için 100 milyara yakın bütçe harcaması yaptıysanız.
https://twitter.com/ugurses/status/1...-xnZcEJpA&s=19
Deprem bölgesindeki yatırımcıların ne kadar resen satıştan zararı varsa hepsi tanzim edilmeli.
Ekonomi yönetimi, deprem sonrasında oluşan durumu değerlendirme toplantısında yeni kararlar aldı- NTV
NTV internet sitesinde yayınlanan habere göre; Cari açıkta artışın önlenmesi için altın ithalatında geçici durdurma kararı alındı.
Borsada manipulatif hareketlerin önlenmesi için Varlık Fonu devreye girecek.
Varlık Fonu bünyesindeki fiyat istikrarı fonuna kamu bankaları ve şirketler sermaye koyacak. Bu kaynakla manipulatif hareketler olduğunda borsada hisse alımı gerçekleştirilecek.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/depre...P06dJRfVH7_brA
işimiz varlık fonuna kaldıysa yandık demektir...
varlık fonunda paramı varki destekleyecek...
tcell i borç parayla alınca oraya olan güvenim sıfırlandı...
yerli PPT oluşturuluyor, newyork borsasında 2008-2009 krizinde ani borsa çöküşlerini önlemek için Plung Protection Team kurulmuştu Fed tarafından, onun yerli versiyonu.. mesela salı günkü yüzde 9 tipi çöküşlerde gelip tahtaların altına girme taahhüdü vermiş oluyor VF.. gerekli nakdi kamu bankalarından kredi olarak temin edecek.. hangi tahtaların altına girer- kamu tahtaları ve endeks ağırlığı yüksek olan tahtalar doğal olarak
tabii, bunca zamandır varlık fonunun borsada alım tarafında olduğunu iddia eden yada zanneden gerzek sürüsü de cevabını almış oluyor.. VF şimdiye kadar hisse alımı yada satımı yönünde borsa işlemlerinde yer almamış, krdma blok alım hariç..
Görünen oki doları nasıl sabit tuttular şimdide aynı şeyi borsada da yapıp o taraftan borsa çoktu KY soyuldu eleştirilerini kesmek. Nasıl becerekler göreceğiz. Aslında hiç birşey yapmayıp piyssa kendi dinamikleriyoe hareket etse daha sağlıklı olurdu uzun vade için. Kararlar en azından fiyata bakmadan satmayı planlayanlari frenler. Yanlız tahminim inanılmaz derece büyük barlsrla git gel testere piyasası olacak gibi. Yukarı giderken tamam döndü, aşağıya giderken de plan tutmadı diye panik havası olur. Viopcu için yapacak şey yakın stoplu işlem çünkü yanlız onguru kısa sürede batirabilir heriki yöndede. Ins. Adımlar işe yarar.
Varlık fonu ve bes devreye alınıyor .
İlaveten bunca tantana oldu.
Şu andan sonra manipülasyon ile işlem en azından kısa vade bence zor. Satmak isteyenin malını da karşılama durumu bence var.ky zaten zararda , acil ihtiyacı olanlar hariç ben kimsenin satacağını sanmam. İlaveten herkes yukarı bir hareket olduktan sonra ancak satma niyetine girebilir.
Ben geçen haftaki %10 kaybın açıldıktan sonra 2-3 günde geri alınacağını düşünüyorum.
Yüklü nakitteyim ve 2500 de aliciyim
Müdahale ediliyorsa haksızlık yaparlar
Ben enayi değilim 1000 liraya aldığıniz mala 5000 verecek kadar
Bizim piyasa gazla çalışıyor. X kurum alıyormuş ben de alayım. Y kurum boşaltıyor aman hemen satayım. O yüzden düşüşlerin de yükselişlerin de dengesi yok. Kimse elimdeki mal 4FK ile işlem görüyor defter değerinin altında niye satayım ya da çok pahalı 100FK olmuş niye hala tutuyorum vs. demiyor.
Borsa senedi böyle zamanda tuvalet kağıdı olarak bile işe yaramaz
Tutup da bu fiyatta milletin parasini borsaya aktarmak ancak vurgunculari Ali diboculari beslemek kollamaktir
2-3 sene borsa dipte yattı, kimseye birşey olmadı olmaz yine varsin yatsın
Ama bu vurgunculari bir kolu devletteyse, devletin görevi böyle zamanda vurgunculuk yapmak degildir
Özel bir arkadaşsın sen Kahırlı. Halbuki bırakacaksın serbest düşüş olsun mesela 2500 ila 3000 gibi..Hatta 2000 tadından yenmez yani. Orada zaten panikle, spotu viop u sat Allah sat.. Toplayan da ver yavrum verrr.. Haaa bu da vurguna müsaade etmek olmuyor da çözüm oluyor öyle mi ??. Sende ki mantık Aristo yu bile kıskandırır vallahi..
Sanırım bununla ilgili bir bilgi yok.
Benim kafamı esas kurcalayan bu konu
Neden acaba bunlar kapandı.
Şimdi o durum ne ise ortadan kalktı mı
Sn Akçay sanırım yazdı
4500 üzeri pozitif bakarım diye
Bencede öyle bakmak mantıklı
x100 günlük
son bar iptal oldu.
ama matriksde hala duruyor
o bar olmaz ise
grafikte tam destekte
https://i.hizliresim.com/kow6ihw.PNG
seçim ertelenir na bura yazıyorum
60 vadedir..kapanmayan tek bir vade var...ilk hedef orası...Ama zemin kaygan ..fren mesafesi arttı..
Savasa mi girdik bu kadar tedbir onlem...
Rahat olun amk, 2500 e dustu diye dunyanin sonu degil, yeni oyuncular girer daha guclu cikar. :drunk:
Yuce hakanimiz vaktinde ne demis:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından borsanın değer kaybetmesiyle ilgili olarak "Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez" dedi.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-213296
Mevzu depremzedeler ve oluşan hasarları olmalı idi,alınan tedbirler spotta daha fazla düşüşe tampon olmuşturma amaçlı, bireysel emeklilik yatırımcısına da faydası yok hoş devlet tahvilinden her türlü iyidir ama enkazdaki adamın viop zararı falan ortalığı ayağa kaldiranlar sus pus oldular,şu tweetr da kimse babasının hayrına tweet atmıyor artık öğrenmeli
yazılıyor bazıları terste kalmış da işlemler iptal edilemez diye neden edilemesin varsa dayanağı edilir çarşamba dayanak neydiyse deprem pazar gece olduysa aynı dayanakla iptal edilebilir ama edileceğini tahmin etmiyorum bir ayı olarak edilmemesi işime gelir aynı zamanda ama şimdi kazanç zarar hesaplanacak zaman değil bu kadar acı içinde paranın hiçbir önemi yok millaetimizin başı sağ olsun yakınlarına sabırlar dilerim
birader biraz daha büyük font kullanır mısın, anlaşılmıyo böyle :whistling:
tamam nakittesin, borsa düşsün iyice düşsün ucuzdan mal alayım diye umuyordun, pekii niye 10 keredir aynı şeyleri yazıp duruyosun.. ben de nakitte sayılırım, çok az pozisyonum var, düşse işime gelirdi, ama artık neyse o.. destek kararları alınmış ve yarın açılıyor piyasa, hala öyleydi böyleydi diye kocakarı dedikodusu yapmanın bi manası yok.. olana değil, olacağa bakalım
normal şartlarda yarın sert eksi açılıp, sonra toparlamasını beklerdim, ama artık eksi açar mı ondan bile emin olamıyorum.. artı başlarsa alım yapılır mı bilemiyorum, çünkü biraz artıda oyalandıktan sonra yine derin eksiye yuvarlanabilir.. çok belirsiz
Var böyle tipler.
Yükselişte millet 3-5 kat giderken kenarda düşse de alsak diye bekleyip avucunu yalayan.
Şimdi yine ciğer görmüş gibi.
Hazmetmek zor tabi ki.
Kaçan o fırsat bir daha ne zaman gelir Allah bilir.
İsminin açıklanmaması kaydıyla Bloomberg'e konuşan yetkililere göre, Türkiye Varlık Fonu, 6 Şubat depremlerinin piyasa etkilerini sınırlamak için yeni bir mekanizma ile hisse senetlerini destekleyecek. Türkiye ayrıca bazı altın ithalatını da askıya alacak.
Bloomberg
Kahırlıya mal yok diyorlar özeti.