https://twitter.com/brs_ylmz/status/...348468132?s=19
SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...348468132?s=19
Nurullah Bey merhaba
Ongoruleriniz ve tahminleriniz muazzam ,bilanço icin rakam tahmininiz var mıdır? Ayrıca bu yıl gelişmeleri de göz önünde bulundurursaniz temettü için bir rakam tahmininiz var mıdır?SM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mazot olmus 45 lira..bu nasıl olacakta enflasyona,enflasyonda finansal krize yol acmayacak mi?.Adam guneyden istanbula mali kaca getirecek hale sokacak halden pazara markete getirecek fitat ne olacak.Olan dar ve sabit gelirliye oluyor...Enflasyonu dizginlemenin tek yolu faiz dir.Faizi kısarsan Dolar kösede bekliyor ziplamak icin...Yani bilinmez bir ortamada gidiyoruz.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam sizin bahsettiğiniz konu Keynes teoremine gidiyor. Bundan 20 yıl önce suya para verene "gerizekalı" muamelesi yapılırdı. Şimdi ise halkın %90'ı suya para verir durumda ve başka bir alternatifi yok. Çeşmeden akan suya 10 kat zam yapılsa bir çözümün var mı? benzine 10 kat zam yapılsa bir çözümün var mı? ya da ekmeğe 10 kat zam yapılsa?
Bundan 20 sene önce bunların alternatifi vardı. Suyu kuyudan çekerdin, yollar kısaydı bisikletle giderdin vs. dolayısıyla, oluşacak zamlardan halk kaçamayacak çünkü zamanında alternatif üretmedi. Tek çaren daha fazla kazanman. Yani çok kazan- çok harca.
Devlet bu sistemden memnun, daha fazla vergi veriyorsun. 2022 deki nas ekonomik modeli bilerek yapıldı. Harcaki vergi öde. Geçen sene sadece araçlardan 400milyar TL vergi toplanmış. Ben o araç piyasasında, insanların toplanıp boykot etmesini vs bekledim, satış rakamları patladı :) DOAS suan ne nakit pozisyonunda, o kadar parayı ne yapacaklarını düşünüyor.
Özetle, enflasyonun asıl var oluş sebebi, halkın alternatifsizliğidir. Ben İstanbul'dan taşındım, maaliyetlerim %50 azaldı. İstanbulda İSPARK 1 saat 50 TL olmuş :) Eğer halkın artan maaliyetlere çözümü yoksa, maaliyetler artar.
Halk olarak tek çözümümüz, gelirlerimizi arttırmak. Dolayısıyla benim gözümde, yükselen gelir, yükselen gider döngüsü sonsuza kadar ilerleyecek.
Selamlar hocam,
4. çeyreğin, enflasyon muhasebesi uygulanmamış şekilde, 2.3 milyar bekliyorum. 2022/4. çeyrekteki gibi, tek seferlik gelirler de eklenirse, 3 milyar olabilir. O tarafta 4. çeyrek hisse performansı negatif olduğu için belkide zarar bile yazabilir. Yani 2.3'ü 2 bile yapabilir. Tamamiyle parayı nasıl kullandıklarına bağlı. Eskisi gibi tek seferlik gelirlerin, net kar kadar büyüklüğe ulaşacağını sanmıyorum
Enflasyon muhasebesi uygulanacağı için 2 TL değil, 1.5 TL temettü bekliyorum.
KAP: ISMEN IYM [ ] İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1249329
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2024-02-13
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimizin ana ortağı Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin (Banka) 31.12.2023
dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal
tabloları 13.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP, www.kap.org.tr) ve Banka'nın internet sitesinde (www.isbank.com.tr) yayımlanmıştır. Şirketimize ilişkin
temel finansal bilgilerin de yer aldığı Banka'nın finansal tabloları,
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama
mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu
Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla, Banka
finansal tablolarında yer alan Şirketimize ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası
Kurulu'nun (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29
hükümleri uygulanmış 31.12.2023 tarihli finansal tablolarımızdaki bilgilerden
farklılaşması beklenmektedir. Şirketimiz tarafından Banka'ya iletilen bağımsız
denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış 31.12.2023
tarihli Aktif Toplamı 41.220.341 Bin TL, Özkaynakları 16.512.401 Bin TL, Sabit
Varlık Toplamı 378.891 Bin TL, Faiz Gelirleri 4.643.010 Bin TL, Menkul Değer
Gelirleri 8.082.005 Bin TL, Cari Dönem Kar/Zararı 9.811.742 Bin TL, Önceki
Dönem Kar/Zararı ise 4.529.607 Bin TL'dir. Şirketimizin SPK'nın finansal
raporlama düzenlemelerine göre hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş
31.12.2023 tarihli finansal tabloları yasal süre dahilinde KAP'ta (www.kap.org.tr) ve Şirketimizin internet sitesinde (www.isyatirim.com.tr)
yayımlanarak kamuya ilan edilecektir.
İşbu özel durum açıklamamız Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve
6/137 sayılı kararı uyarınca yapılmış olup açıklamada yer alan bilgilerden
doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederiz.
Fatih Mehmet
Yılmaz
Ali Hakan Kara
Genel Müdür
Yardımcısı
Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetimden Sorumlu Komite Başkanı
2.647 milyon kar son ceyrek
SM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun suredir ismen tasimiyorum, son bilanco dayagini yiyenlerdenim sadece bu bilancoyu merak etmistim. Ozet gelen tablo hacimlerin o kadar dusmesine ragmen bayagi iyi. Denizdeki pislik bilancoda satti bilanco oncesj yerine koydu mali,bu hacim coklugunda ayni halti yiyecegini sanmam su anda doas da o pisligi yemekle ugrasiyor:))
Tabi bu kar enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış rakam, detayları ayrıca önemli, enflasyon düzeltmesi sonrası kar rakamı ne olur bakalım ay sonu görebiliriz. Ancak düzeltme sürecinde negatif geçen son çeyrek durgun ve işlem hacimlerinin ciddi düştüğü borsada iyi bir kar. Bakalım enflasyon muhasebesi uygulanmış haliyle bilanço nasıl gelecek ve temettü rakamı önemli olacak. Bu sene için asıl önemli olan biriken nakit varlıklarla birlikte yeniden artışa geçen işlem hacimleri ile artan komisyonlar gelirleri sonucu 2024/1.Ç karı nasıl gelecek, 1.Ç karı 2024 yılı için bir gösterge olacak eğer enflasyon muhasebesi uygulaması olmasaydı çeyreklik 3 milyar üzeri net kar rakamları görebilirdik
Benim beklentim 2.3 milyar idi. Gayet güzel geldi. Tabiki ben hisse fiyatlamasında bir etki beklemiyorum. Sanırım kime sorsak böyle bir bilanço beklerdi. Hacim bugün güzel oluştu yine de 9binli endekse yakışmayan hacimlerdeyiz. Umarım artar
Arkadaşlar ANSGR'den geliyorum. Orada her gün gelecek bilançoyu, primleri vs tartışırdık. Teknik vs temel bile yaptık. Bu sayfa niye böyle suskun? Sürekli yazasım geliyorda, sizi rahatsız etmek istemiyorum :)
Yazacak birşey bulursan yazabilirsin ben okurum :)
Benim yazabileceğim şu, 10 milyar civarı kara göre %30 temettü dağıtsa 2 tl civarı yapar.
Sizce?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Exxcalibur bende 2 tl net temettü ödeyeceğini düşünüyorum sizin gibi belki düşük kalabilir 2 tl , 3 tl verirse de itiraz etmeyiz :)
Syg.SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel anlamda enflasyon muhasebesi karlari düşürecek ise neye göre kagit almaliyiz.Önümüzdeki secimleride düsünürsek 3/4 ay mevduatta olmak daha avantaj gibi geliyor .Ne dersiniz?Giden kagitlarda spekle gider oda bizi bulmaz.
Genel olarak enflasyon muhasebesi karları düşürecekse bu durum endeksi ve hisseleri neden etkilesin?
Ancak, enflasyon muhasebesinden pozitif etkilenenler olacaksa ve bu şirketlerin temeli sağlamsa onlar endeksten ayrışacaktır. Diğerleri kendi temel kriterlerine göre yollarına devam eder. Karlar düşecek demek endeks düşecek demek değil. Bunu çok güzel manipüle edecekler mutlaka çıkacaktır. Artık her yiğit kendi yöntemiyle savaşacak.
Ben pozisyonlarımdan bir adım bile kıpırdamam. Düşüşleri de alım fırsatı olarak kullanırım. İsmen özelinde değil portföyüm için konuşuyorum.
YTD.
Özsermaye karlılığı, faizden yüksek ve ucuz fk lı şirketlere bakıyorum. Değerlendirmem şu:
Bir şirket düşünün 100milyon özkaynağı var, 1 senede 50 milyon kazanmış. Şirket kardeş boşa uğraşmışsın. Faize de koysan 50 milyon kazanırdın. Dolayısıyla enf muh bakarken, özsermaye karlılığı yüksek olana yüksek FK dan almaya razı olabilirim. Özsermaye karlılığı faiz kadar olana, faiz fk sı veririm. (%50 - %40 (beklenen enflasyon) 10 fk yani)
Işmen altın gibi olduğu için portföye atıp unuttuk belkide... Işmen anlatılmaz yaşanır ... Reklamları dinlediniz....
Her bilgi paylaşim bizim için değerli.
Emeklerinize sağlik.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
işmen geçmişe baktıgımızda kar'ın 1/3 yaklaşık temettü vermiş, nşa 'da 2+ temettü verir;
Ancak iki konu var 2024 temettüsünü etkileyecek
1-enflasyon muhasebesi konusu ne kadar etkileyecek ?
2-geçen sene %17 vermiş ortalama %30'dan fazla olmasına rağmen, bu senede para kasada kalsın, şirket büyüsün derlerse yine düşük gelebilir mi?
hürmetle
İsmen altın gibi diye tutuyoruz ama bazen acayip işler yapıyor.
Bu endekste tek kademede %2 düşmek nedir.
40 tl den 1.230.000 adet alış, 95.000 satış var.
Toplamda alış 5.090.000, satış 3.800.000 görünüyor.
Ama - %2 yiz. Bazen çözemiyorum bu işleri.
Anlık hacim 177 milyar (16:37) 200'lere oturduk diyebiliriz ama 9000 binli endeks için hala düşük.
Hacimlerin yukselmesi guzel.Borsa neyi satin aliyor anlamadim hergunbinbirdert ile ugrasirken.Bosu bosunada almazlar.Varmı dogru olabilir diyecegimiz somut bisey? İnsallah vardir.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...786809356?s=19
Geçmiş birkaç yıla bakılırsa net karın 1/3 ünü temettü olarak dağıtıyor, geçen yıl aynı zamanda bedelsiz verdiği için temettüyü düşük tuttular. Bu sene de tahminim parayı şirket bünyesinde tutmak isteyeceklerinden hisse başı brüt 1,5 TL den fazla temettü vermezler. Ne kadar az temettü ödenirse yıl sonu o kadar fazla net kar olur. Güçlü sermaye yapısı yüksek kar demek, nakit varlıklar şirket karlılığı için arabanın yakıtı gibi, zirveden yuvarlanıp büyüyen kartopu gibi birikim etkisi yapıyor. Piyasada risk iştahı arttı ve yeniden pozitife döndü hacimler iyi gidiyor. Bakalım yıl sonu bilançosundan sonra 2024 ilk çeyrek karı için olumlu beklentiler artıyor.
Onu ben de anlamadım. Enflasyon muhasebesi kısmını borsa ya hafife alıyor ya da belirsizliği görmezden geliyor. Bilançoların yok sayıldığı bir borsa düşünün, sanki borsamız biraz bu durumda. Spek hisseler arttı.
Borsada yılbaşındaki düşüş kısa sürdü sanki. Bir anda yabancı raporları pompalandı ve Mehmet Şimşek'İn "faizlerin sonuna geldik" mesajı ile 7200 den soluksuz buralara geldik. Benim görüşüm:
Nominal olarak artan yatırımda, 2023 4. çeyrekte artış olmadı. Kripto, ev, araba, faiz insanları tatmin etmiyor. Bu yüzden borsaya hücum gelmiş olabilir. Bence bu hacimler çok daha fazla artacak. Halka arzlar ile tekrardan yeni yatırımcılar (yatırımcımsılar da diyebiliriz :) ) gelecek. Yabancı gelecek, faizler düşecek.... yatırımı nominal artmadığı için canı sıkılan buraya gelecek. Belki kripto...
Ismen fiyatımız 200 milyar hacim civarında. Şuanlık fiyatta bir düşüş beklemem. (Hacimler düşerse düşer o ayrı) ancak 9binli endeks için hacimler düşük.
Gerçekten Sabır gerektiren bir kağıt....Biraz o manada Altın... Yastıkaltı gibi.... Günlük hareketlerde yatırımcısını yoruyor.
Bazı arkadaşlar Temettü tahmininde bulunuyor... Şirketin temettü dağıtma Politikası minimum %30.... En azından böyle bir beklentiye girmek yanlış olmaz ama Enflasyon Muhasebesi ile şapkadan ne çıkacak muamma.
Yanlış hatırlamıyorsam 3.Çeyrek de 2 Milyar tl vergi ödemesi yapmış ve kãrı törpülenmişti...
Artık borsada pek ucuz kağitta kalmadı enflasyon ve dövize bağlı olarak hisse fiyatlarıda artıyor.... Bu da normal piyasa şartlarında volatilite / hacim tarafına illaki pozitif yansiyacaktır. 2019 da 1000 adet Işmen hissesi ile trade yaptığınizda al sat 4000 tl lik hareket oluyurdu şuanki fiyatlarla 80000 tl [emoji16]... Nerdeeen Nereyeee....
Enflasyon ve dövizdeki develuasyon riski bence bizim lehimize... Negatif faizde bizim için + Puan.
YTD
Bol kazançlar.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Işık Ökte: Açığa satışın artık gelmesi gerekiyor. Yabancı yatırımcı x hissesi long y hissesi short yaparak kendini güvene alıyor. Bu şekilde hacimler daha çok artar.
Işık Ökte'nin sözleri ve okuduğum kitaplardan sonra Türkiye geleceği için kendimce şöyle bir yol çizdim.
Türkiye'nin en büyük problemi ne diye sorsak sanırım enflasyon ve roller-coster gibi faiz döngüsü deriz.
Faiz- enflasyon ikilisinin kırılması için tek çözüm borsadır.
Faizin düşmesi ile, paranın ev-araba-dolar-altın yerine borsaya gitmesi, ürünlerin ve doların fiyatının yükselmesine engel olur.
Buradaki en büyük görev SPK'ya düşüyor.
Eyyy SPK sana birkaç sözüm var.
1)Canlı veri yerine 15DK önceden gelen veri: Yatırımcısını gerizekalı durumuna düşürmenin en güzel yolu budur. Ben Amerikda'ki verilere, hiç bağlantım olmamasına rağmen erişebiliyorum ama Türk yatırımcısı 15DK veriye bağlı öyle mi? NOT:Aracı kurumlar sizden hey ay ücret keser canlı veri için. INFO'daki durum 50TL
2)Halka arzın ayarsızlığı: Bu sistem şuan iyi ama gelenin GYO ağırlıkta olması ve bazen haftada 3-4, bazı ayar hiç gelmemesi durumu çözülmeli. TOGG neden halka arz olmadı çok merak ediyorum.
3)Borsadaki algının hala kumar durumunda olması: Burada da iş SPK'ya düşüyor. Örnğin TOGG halka açılsaydı, TOGG'a bakış daha iyi olurdu. Şuan ekranları bazen açılmıyor, menzil kısa gibi algılar var. Bütün hizmetler algı ile alınır arkadaşlar. Herkes çeşme suyu içerse siz de damacana yerine çeşme suyu kullanırsınız. 1980 mercedes kull*****n kendini iyi hissetmesi arabadan değil çevredeki algıdandır. Örneğin Arjantin'de markalı kıyafetlere giyenlere gerizekalı gibi davranırlar. "Lan salak, o paraya tatile giderdin niye milletin reklamını yapmak için para veriyorsun?" gibi.
Bunlar olmadan borsanın gidişatında problem olur mu? Hayır olmaz. 2020'de %70 yabancı ağırlığımız vardı. Yabancılar giderse mahvoluruz diye düşünülüyordu. Pandemide ben ISMEN'i 3.5TL den yabancıdan aldım. Şimdi eski fiyatıyla 160TL. Buralara yabancının yokluğu ile geldik.
Buradaki bu fikirlerim borsanın daha sağlıklı dinamiklere oturması. Bir ay 10 bin, diğer ay 30bin TL mi almak istersiniz yoksa 2 ayda da 20'şer bin TL mi. Bence 2. seçersiniz. İlki de olsa bir şey farketmeyecek sonuçta aynı parayı aldınız ama işte dinamiklerin stabil olması daha sağlıklı.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...190453044?s=19
Bu arada selamlar, saygılar müzikal abi. Başlığa gelip seni görünce "hah doğru yerdeyim" diyorum kendi kendime:)
Madem bu hissenin bu kadar katlama potansiyeli vardı.Neden geçen sefer mevduat varken kimse borsaya gelmez diye yazdınız burada?
Öyle bir yazı yazdığımı hayırlamıyorum. Silmedimde, o yazıyı bulur musunuz rica etsem?
Hisse 2020-2023 performsını tekrar gösteremez. Çünkü o zamanlar pddd 2-3 idi, şimdi 4.4 yani gelecekteki primleri de bugüne çekilmiş durumda.
Kısacası ben ne "mevduat varken kimse borsaya gelmez" dediğimi hatırlıyorum ne de hisse patlama yapar diyorum. Heee, mevduatlar %200 olur enflasyon %5tir o zaman o sözü söylerim. Yani aşır uç noktalarda anca böyle kesin konuşabiliriz.
Değerlememde "Özkaynağını her çeyrek %23 arttırmayı başarabilirse ne olur?" kısmını inceledim. Faizle başabaş noktasına kaçıncı yılda geldiğine baktık. En son, bu böyle sonsuza gidemeyeceğini de belirttim. HİSSE FİYATI-HEDEFİ vermedim.
Eğer sizde böyle "patlama potansiyeli var" diye algılanıyorsa hissede ben o paylaşımı sildim. Belkide gerçekten öyle algılanılıyordur. Sonuçta yatırımcısıyım, duygusal davranmış olabilirim.
Edit: Yorum silmeyi bulamadım sanırım sadece son yorum değiştiriliyor, siliniyor.
Nurullah Bey
200 milyar üstü hacimlerin faizden dolayı ki yorum yaptığınızda faizler daha düşüktü tekrar gorulecegini sanmıyorum demiştiniz, kısa bir süre haklı da çıktınız ancak hacimler tekrar 200 milyar üstüne çıktı ,rötarlı da olsa biz haklı çıkmış olabilir miyiz ?borsaya olan ilginin devam edeceğini söylemiştik biz de zira ..SM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...56340&page=285
2272 no:lu gönderi de alıntılamış olduğunuz yazı.Şu an yazdıklarınızla çelişiyor. Hemde bayağı çelişiyor.
Ben tesadüflere inanmayı bırakalı bir 25 sene falan oldu. Saygılarımla.
https://i.hizliresim.com/teotmdw.png
12 şubat dan bugüne kadar 6 günlük pasta . y t d
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...977430909?s=19