Ek getiri nedir acaba onu anlayamadım ben 92 günlük yapmak istiyorum
3 ay sonra gelecek 6 aylık DDKKM deki mevduatı bloke ederek uygun faizli kredi ile 3 aylık TL forward opsiyon yapılacak bir enstrüman var mıdır? :)
3.5 ay önce dolar 27.30 lardayken (seçimden sonra patlar diye)yüzde 55 faizi reddedip yüzde 30 + yüzde 8 primle DDKKM yapmıştık.
Bizim kazanç max. anca yüzde 38 de kalacak anlaşılan.
Taze DDKKM dönüşü faiz oranlarını paylaşmış sn. Kentuf.
https://x.com/euroyonetim/status/173...444026345?s=46
Merhaba arkidişler,
ABD Doları bakiyeler için dün aldığım vadeli mevduat oranları şu şekildedir:
Alternatif Bank: %1
Burger: %3
İki banka da, mevduat yerine diğer portföy yönetim şirketlerinin döviz bazlı fonlarından almayı öneriyor.
Hepinize selamlar
Devlet güvencesi 400.000 den 650.000 e çıktı.
Arkadaşlar Vadesiz hesap açtığım ve kredi kartı talep ettiğim bankadan, sonradan aklıma geldi ve sordum. Yıllık kart ücreti var mı? Olduğunu söylediler. Ücretsiz kartlar var ama onda da işlemler kısıtlı. Benim öğrenmek istediğim bankada belli bir miktar parası olmayan, bankadan maaş almayan sadece vadesiz hesabı olup da aidatsız kredi kartı kullanan var mı? İstediğim atm den para yatırıp çekebileyim ve marketlerde alış veriş yapabileyim. Çünkü bazı Free kartlarda atm den ara çekmesi yok. Böyle kart kullanan arkadaşlar varsa Hangi banka olduğu hakkında bilgi rica.
halkbank 5 m uzerı yuzde 46 verdı bugun mevduat
Bende free 1 kart var..ATM kartı olarakta kullanıyorum...Ama kredi kartı olarak çok sınırlı işlemler var...Ücretli kartlarda çok fazla seçenek var , mesela peşin fiyatına 6 taksit , 3 ay erteleme artı taksit falan...Bu enflasyonda bu seçenekler çok işe yarıyor....
paşam bu yeni fonun 67% BIST100 hisse senedi var pörtföyünde, izahnamesşnin de ucu açık, borsa düşer büyük eksi yaxar, yükselir kar eder. yönetim tarzı ve perfornansına bakar. iş bu haldeyken daha tecrübel fonlara bakmanı tavsiye ederim. TCD, OPH gibi. Hisse yatırımı uzun vadede her zaman mevduatı katlar.
hocam aynı konuya donup milleti bunaltmak istemem faiz konusunda ama
bu fon herangi bir değisken veya hisse senedi fonu değil. tcd oph gibi klasik fonlardan cok farklı
istatistiksel arbitiraj yapıyorlar, yani bist dusse de yukselse de kazanılır gibi bir iddia ongoruyor.
son cumlene katılıyorum hocam ama diğer yandan da hisse yatırımı da uzun vadede dövize bile yenilmiş (15-20 sene)
Hiç aramayan işbankası bugün hanımı aramış 3 milyona 32 günlük %46 vermişler 91 gün tutarsan %47 demişler.
DDKKM Bugün %40 ile 92 gün bağladım
İşbank 32 gün 1000k+ 41 92 gün 45
Denizbank 1000k+ 32 gün 46
Teşekkürler Ben bu kartı sadece ATM den para çekmek ve AVM den kredi kartı niteliğinde alış veriş yapmak için istiyorum. Yoksa başka kullandığım kart var ama o karta bağlı yatırım hesabım var. Pazarda dahi o kartı kullanıyorum. Bu durum pek içime sinmiyor. Ama bedava kartta Eleman ATM den para çekemezsin gibi bir şeyler söyledi. Olmazsa aidatlı kartı alacağım. Çalıştığım bir banka ise zorla bedava Plus mı Platinum mu kart vermeye çalışıyor. Ama orada kalmayacağım. O zaman aidat diyecekler. Neyse aşağı yukarı bütün bankalar eğer yüklü bir mevduatın yoksa ya da emekli maaşını oradan almıyorsan bedava nitelikli kart vermiyor. En azından bunu öğrenmiş olduk. Bol kazançlar
MB deneme yanılma yolu ile TL yi değerlemeye çalışıyor.
MB önce 30 TL gibi yıl sonu için bir hedef açıklayıp günlük artışları da volatil bir piyasa algısı vermemek için bu hedefe göre yaparken,
şimdi, gelmeye başlayan sıcak para + CDS in düşmesi, notlardaki görünüm değişikliği ve içerdeki nerdeyse tüm ekonomistlerin övücü yorumcularını görünce enflasyona olumlu etki yapabilir beklentisi ve muhtemelen kendileri atayan otoritenin isteği ile şimdi de yıl sonu dolar kuru hedefinde 29,60 lar konuşuluyor.
Ortam devam ederse en az 2 haftadır 29 da yaptıkları set ile hedef daha da aşağıya gelebilecek gibi.
Sorun şu ki 2000 lerdeki 1,60 dolar kurunu 8-10 yıl sabit tutarken satılabilecek kamu malı kalmadı. Üstelik dolar bazında
BİST tarihi zirvesindeyken buraya gelecek yabancı ancak vur kaç yapar. Ancak önce çok iyi bir deval sonrası daha kalıcı yabancı gelebilir.
Ayrıca, o dönemki nüfus üzerine en az 20 milyon, memur olarak da 2 milyon daha eklendi. Bir de SGK nın maaş ödeyeceği emeklilerin sayısı çok arttı. Bunun üzerine şehir hastaneleri, yap-işlet devret projelerin aylık giderleri say say bitmez.
Yani giderler o dönemden çok farklı.
Yeni ekonomi yönetimin bulduğu çözüm araba-ev sahibi gibilerin kafestekilerin üstüne daha fazla abanmak. Kiraları yine vatandaşa havale ederek birbirlerini kırdırmak.
Ekonomi politikası Seçime kadar muhtemelen götürebilir. Ancak sonrasında bu ucuz dolar kuru ve pahalı BİST ile ne tip ve ne kadar bir yabancı gelir, göreceğiz....
300 milyar ihtiyacı olan ülkeye yabancı ne kadar girecek , yatırım olarak cüzi olacağı gözüküyor ,üstü sıcak para., 2 sene önce istemeyiz diyenler şimdi gelsin diye tur atıyor
İzahnameye göre HDA kodlu Hedef Portföyün bu fonunun kaldıraç limiti %2.000 (iki bin) olarak belirlenmiş.
Daha önce hiç bu kadar yüksek kaldıraç kullanma opsiyonu olan bir fon duymamıştım. Ayrıca izahnameye göre piyasa koşullarına göre çok sayıda farklı yönlerde opsiyon, varant, viop vb. enstrümanları kullanma seçeneklerinin mevcut olduğunu anlıyorum.
Diğer yandan bu hafta borsamızda önce düşüş sonra da yükselişler yaşandı. Bu istatiksel arbitraj fonunun günlük getirisine bu haftalık olarak baktığımızda ise bu düşüş ve çıkışlara rağmen eksi getiri oluşan bir gün göremedim. Takibe değer bir fon olarak görüyorum. Ufak bir miktar alıp izleyeceğim.
Dağılım raporunda turevler var %2000 kaldıraci turevde mi kullanıyor?
Hafize Gaye Erkan : İstanbuldaki evler Manhattan dan pahalı , böyle saçmalık olamaz , ev bulamadık annemlerin evine yerleştik...
Arkadaşlar ukalalık olarak görmeyin, zaten bildiğiniz bir şeyi anlatıyorsam ama mesajlardan öyle bir izlenim aldım.
Bu fon bir arbitraj fonu. Yani tek yönlü hiç bir pozisyon taşımıyor.
Spotta X hissesini alıyor, gidip aynı X hissesini kaldıraçlı olarak aynı miktara denk getirecek şekilde viopta satıyorlar. X hissesi artmış azalmış, borsa o gün %7-8 düşmüş çıkmış çok değiştirmiyor.
Kazancı da spot ile viop arasındaki % farkından sağlanıyor. Özellikle eğer algoritma-robot kullanılıyorsa anlık spot-viop farkları olması gerekenden arttığında otomatik pozisyon açılıp, azalırsa ya da vade sonunda kapanıyor.
Yani demem o ki, hiç risk yok denemezse de, bu fonda aylık bazda bakıldığında eksi görmemiz imkansıza yakın. Olabilecek en büyük risk o ay spot-vade arasındaki farkların çok stabil olması, getirinin %2 lerde 2.5 larda kalması olabilir.
Bu söylemlerin bir amacı var elbet, lakin bunlar bu ülkenin vatandaşından kopmuşlar. Merkez bankasının başındaki insanın maaşı ev tutmaya yetmiyorsa normal ücretliler ne yapacak düşünmüyorlar. Güya reislerine mesaj gönderdiler. Bakın paramız yetmiyor BDDK çalışanlarına 45 bin parlatıyorken bize de bir ışın yapın demek istemişler.
döviz tutmanın maliyeti artmaya başladı. artık mevduatın getirisinin altında dövizin geitirisi.
uzun zaman sonra tl mevduata geçeceğim sanırım. alacağım tl faizi ile birkaç ay sonra suankinden daha fazla dolar alabilecegim belki de.
yabancı girişi de bu yüzden değil mi?
Mb başkanı da faiz bu seviyede iken neden dolar alınır ki bu saçmalık matematiğe ters demiş bu ifade biz doları tutuyoruz kur kazancı faizi geçemeyecek demekle aynı anlama geliyor
zaten faiz indirilince vatandaş dolar almaya başladı , omur boyu faiz versin dolar almaz zaten kimse ,faiz den uretici vs şikayeti yoksa devam etsinler.