Epik bi şekilde her gün para dağıtıyorlar, paraları koyucak yer bulamıyok mınakoyu :kahkah:
Printable View
Epik bi şekilde her gün para dağıtıyorlar, paraları koyucak yer bulamıyok mınakoyu :kahkah:
Turkcell son altı işgünü amma çıktı.
Banka mı Turkcell mi soruları geliyor bana?
Yapı Kredi, açık kaynaklı veri kümelerini kullanarak Türkçe soruları hatasız cevaplayabilen bir dil modeli geliştirmeyi başardı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'de dijital bankacılığın öncü kurumlarından olan Yapı Kredi, açık kaynaklı veri kümelerini kullanarak Türkçe soruları hatasız cevaplayabilen bir dil modeli geliştirmeyi başardı. Yapı Kredi; finans, insan kaynakları, yazılım gibi farklı alanlara özgü konularda üstün performans sergileyebilecek dil modelleri geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.
Yapı Kredi müşterilerine en yenilikçi teknolojiyi sunabilmek adına büyük dil modeli çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Özdinç, şunları söyledi: "Çalışmalarımıza, önceden eğitilmiş ve Türkçe muhakeme yeteneklerini güçlü bulduğumuz 'Mistral 7B v0.1' modelinin iyileştirilmesi için açık kaynaklı verilerin eğitilmesiyle başladık. Gerçekleştirdiğimiz eğitim kapsamında 'CulturaX' veri kümesinden rastgele seçilmiş 1 milyon Türkçe belgeyi ve 360 bin haber metninden oluşan 'old-newspapers' veri kümesini, eğitim verisi olarak kullandık. Ortaya çıkan model, Türkçe metin oluşturmada başlangıç modelinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Eğittiğimiz bu modelin, Türkçe metinleri doğru bir şekilde tamamlama yeteneğini gördük ve çalışmalarımıza talimat eğitimiyle devam ettik. Böylece açık kaynaklı veri kümelerini kullanarak, sorulara hatasız yanıt verebilen bir dil modeli geliştirdik. Yoğun çabalarımızın meyvesini alabildiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde de en yeni teknolojileri müşterilerimizle buluşturarak dijital bankacılıkta da bir adım önde olmaya devam edeceğiz."
Sembol %Fark Son
XLBNK 0,6 13761,24
XUSIN -0,47 15108,34
XYUZO -0,17 19475,81
Batı cephesinde değişen bir şey yok.
Banka öncülüğünde devam.
Memed abi nin Özgür Demirtaş gibi abonelik sistemine geçmesi lazım. Aylık bin yetale den iyi para kaldırır. Ben üye olurum mesela...Zaten tüm gün medyada.. Vaktini nakite çevirmesi mantıklı olur...
Güncelleştirme isteyen Amerikan ordusu, F-35 alımını durdurdu
Dünyanın en pahalı silah geliştirme projelerinden biri olan F-35 savaş uçaklarının maliyeti, üretim ve teslimat süreçlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle daha da artıyor.
ABD'li Lockheed Martin şirketi Mart ayında üretimde tam kapasiteye ulaşsa da açık ara en büyük müşteri konumundaki Amerikan ordusu planlanan güncelleştirmeler yapılamadığı gerekçesiyle jetleri teslim almıyor. Fabrikadan çıkan uçaklar, şirkete ait pistlerde birikmeye başladı.
ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin Cumhuriyetçi üyesi Robert Wittman, teslimatlar başlayana kadar şirketin apronunda 100'den fazla jetin birikmiş olacağını söyledi. Lockheed Martin elinde kaç uçak biriktiğini açıklamadı ancak daha fazla park yeri için genişleme planları yapıyor.
F-35'lerde güncelleştirme sorunu
F-35 teslimatlarında yaşanan sorun ABD Devlet Hesap Verebilirlik Ofisi'nin (GAO) raporunda da yer aldı. Kongre'ye sunulan raporda, TR-3 adı verilen donanım ve yazılım güncellemesi ile motor iyileştirmelerinin henüz yapılamadığı kaydedildi.
TR-3 uçağa yeni yetenekler kazandıracakken jetin düşman radarlarından gizlenme kabiliyetini artırmak için daha az ısı yayan bir motor üzerinde çalışılıyor. Fakat tedarik zincirinde yaşanan zorluklar her iki iyileştirme programının da takvimin gerisinde kalmasına yol açtı.
Amerikan ordusunda uçuş sayısı azaltıldı
Amerikan ordusunun elinde halihazırda 630 adet F-35 savaş uçağı var. Ayrıca bin 800 jet için sipariş vermiş durumda.
Pentagon, jetlerin 2088'e kadar görevde kalmasını planlarken toplam operasyon maliyeti 2 trilyon dolara yaklaştı. Bu F-35'lerin Amerikalı vergi mükellefleri üzerindeki yükünün, gerçekte ilk planlanandan yüzde 44 daha fazla olacağı anlamına geliyor.
Mevcut uçakların bakım ve uçuş maliyetleri yüzünden Amerikan ordusu bu yıl için planlanan uçuş saatlerini azalttı.
Deutsche Welle Türkçe internet sitesinde yayınlanan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.dwturkce1.com/tr/abd-ord...rdu/a-69156060
50,000 euroluk bir alımda dövizmi bozmak mantıklı?
Yoksa vioptaki hergün günlük nemalanan parayı çekmek mi mantıklı?
Bankalar eğer haber gerçekse,gerçekleştiği anda
Yok yalanlama gelmezse en tepeye kadar sürer, surebilirsem tabiki ,arabadan atlardım:)
Merkez bankası faiz kararı beklentim PAS geçmesi bence
Citigroup: Türk piyasaları bir 'rönesans momenti'nin eşiğinde...
Benim eseklere gelsin♡♡♤belki sevgi ise yarar ¿:)
Mehmedabi vatandaş çılgınlar gibi %10 ÖTV ile amerigan arabası alıyor bursada üretilen egea %80 ÖTV. Bu nasıl iş abi ?
Hürmetler saygılar efendim.
Citi: Türk piyasaları 'rönesans anının eşiğinde' - bloomberght.com
Aralarında Luis Costa ve İlker Domaç'ın da olduğu Citi analistleri, tarafından yayımlanan notta Türk lirası ve Türk tahvillerinin performansının genel olarak TCMB'nin beklentileri yeniden çıpalamasına, regülasyon önlemlerinin sona erdirilmesine yönelik net bir strateji olmasına ve dezenflasyon süreci ve cari denge için gerekecek inandırıcı bir mali konsolidasyona bağlı olduğu belirtildi.
Citi, TCMB'nin doğru politika patikasında olduğunu ve para politikasının piyasalar tarafında fiyatlanana göre daha uzun ve daha sıkı kalabileceğini belirtti.
Raporda "Türkiye varlıklarındaki büyük prim açıkça yerel cephede. Yurtiçi TÜFE'de daha iyi bir dengelenme anına yaklaştıkça Dolar/TL spotta daha fazla istikrar, forward piyasada ima edilen getirileri aşağı çekmeye hazırlanıyor" ifadeleri kullanıldı.
Türk bankalarına karşı 'nötr'
Türkiye'nin BB notlu öncüllerine yaklaştığı belirtilen raporda devlet tahvili spredleri için "Türkiye endeks seviyesinde BB notlu ortalamaya sadece 50 baz puan uzaklıkta" denildi ve "Artık tüm derecelendirme kuruluşlarının politika normalleşmesini ve temel iyileşmeleri yansıttığını görüyoruz. Yaklaşan not gözden geçirmelerinin bir miktar yukarı yönlü baskı yaratması muhtemeldir. Bununla birlikte, Türkiye'nin kredi notunun esas olarak kurumsal ve siyasi riskler tarafından kısıtlandığını düşünüyoruz" değerlendirmesi yapıldı.
Analistler Türk hisselerine yönelik değerlendirmelerinde ise bugüne kadarki güçlü sektör performansının hisse fiyatlarına yansıması sebebiyle bankalara karşı nötr olduklarını belirti.
Raporda, "Tüketim sektörüne karşı pozitifiz ama daha defansif pozisyonları tercih ediyoruz (Beğendiğimiz hisseler arasında BİM ve Coca-Cola İçecek var). Eğer Türkiye geleneksel ekonomi politikalarını sürdürürse burada yukarı yönlü değerleme potansiyeli mevcut" değerlendirmeleri yer aldı.
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/citi-tur...iginde-2353450
artık AYI zamanı gibi bence endeks dinlenmeli kısa süre
dün twitterda linki vardı 5 kişi sakız adasında yemek yiyor 95 euro...
ben dün iki kişi bir ana yemek 3 yancı alkol yok tatlı çaya istanbulda 105 euro verdim...
giderler abi giderler herkesinde hakkı gider...
haberin linki ekte
https://x.com/zamajans/status/1793235546078114281?s=42
tamam ronesans filanda , müsebbibi ortodoksun hiç mi yan etkisi olmayacak
bankaların köpüğüyle dolce vita devam
şimdilik
endek tat vermiyor.....
12.408.........................LONG.......açtık hadi pislik pala
11.5xx den longlar elime yapıştı...
Benim sorunum ,maliyet iyi oluyor ama nerede çıkacağım konusunda ,malesef kötüyüm.
Mümkünse GOGOGOGO olsun da şu longları verelim..
İki gündür tahta değişimleri ile endeksi yukarda tutuyorlar pıst 100 3.45 dolares cds 260 bankalar %300 yukarı elimizdeki veri.:)
Bozkurt piyasalar '' Rönesans eşiğinde ''
Ben de Endex ''lale devrini '' yaşıyor
Diyorum :)
sen ne dersin bu işe
https://i.hizliresim.com/hm50czn.png
yabancı merkez bankalarıyla olan 28 milyar swap hariç tutulursa, tcmb net rezervler artıya geçmiş.. nisan başından beri gelen döviz ciddi boyutlara ulaştı
döviz girişinin yerel seçimlerden sonra başlayacağını mart ayında yazmıştım..
ne dediysek o
bence borsa durgunken yine bisilimler primlenecek
Ayasofyaya sipariş verin kaveden performans getirsin size :kahkah: