http://fs1.directupload.net/images/180527/zw2via82.jpg
3 aylık pasta
Printable View
http://fs1.directupload.net/images/180527/zw2via82.jpg
3 aylık pasta
http://fs1.directupload.net/images/180527/ylymfd3z.jpg
3 aylık takas,
geçerli olan takastır ok.
deuchenin yukarıdaki zaman aralığı içerisinde kısa vadeli (mart mayıs ) 300.000 lot kadar aldığını ve o aldıklarını verdiğinin tesbiti yapılmış oldu, teşekkürler cefaks üstad
umarım sizin dediğiniz gibi kar açıklar...ikinci çeyrekte ciro artışını nerden anladınız acaba ?? daha önce yaptığımız incelemelerde en yüksek ciroyu birinci ve dördüncü çeyreklerde yaptığını göstermiştik ki daha önce yatırımcı ilişkilerinden görüştüğümüz bayan da beni teyit etmişti...iyimser olarak düşünsek bile ikinci çeyrekte birinci çeyrek kadar kar yapsa bile ? dövizin %20 lik artışı bu hissede ciddi etkiler yapar...ama biteks tekstile iştiraki kapasite artışına gidiyordu eğer bu ikinci çeyreklere yansırsa belki o zaman ciro artar derdik ama bildiğim kadarıyla bu artış yılın ikinci yarısından sonra yansıyacak diye hatırlıyorum...ama bu kapasite artışı yansısa dahi burdan ne kadar kar gelir bilemiyoruz...
yanlız eximbanka yapılan döviz borçlanmasında geri ödemelerde dolar 4,20 ,euro ise 4,90 a sabitlendi...eğer blcyt ın borçlanması bu bankaya ise o vakit daha olumlu düşünürüz...ama bu bankanın genelde ihracatçılara bu kolaylığı sağlamıştı...blcyt da ihracatçı olmadığı için bu güzellikten faydalanabilir mi ?? bilemiyorum...bunu yatırıcımcı ilişkilerinden sormak lazım...
onun dışında bu döviz yükselişi işi bozmasaydı blcyt son derece kaliteli bir hisse olacaktı ki geçmişte bu görüşlerimi de dile getirmiştim...ama son bir ay içinde döviz kimsenin beklemediği bir şekilde aşırı çıktı ve buda ne yazık ki döviz borcu olan şirketleri olumsuz etkiledi...
ben hepimize başarılar diliyorum...
1. çeyrekte dolar % 5 Euro % 7 artmıştı ve şirket yaklaşık 4 milyonluk kur farkına maruz kalmıştı ve 6.5 milyon vergi öncesi kar ve 5.2 mlyon net kar açıklamıştı. Yukarı keko arkadışımızın yaptığı yeni hesaplamayı doğru kabul edersek yaklaşık 10 milyonluk kur farkı
zararı oluşuyor bu rakamlar bile kurun burada kalması halinde 2.çeyrekte küçük bir kar açıklayabileceği anlamına gelir ki bu bile büyük başarıdır. Ayrıca kurun bu şekilde gitmeyeceği ve stabil kalabileceği düşünüldüğünde yıl sonu için yine geçen seneki kar seviyelerini konuşabiliriz. Diğer taraftan 1.çeyrekte çekilen kredi artışı kadar stok artışı vardı yaklaşık 8 milyon bu kadarlık kısmı için kur zararı olmayabilceğini öngerebiliriz. Sonuç olarak kurun buralarda kalması bile 1 milyonluk kar getirebilir.
Yatırm tavsiyesi değildir.
Herşeyden önemlisi satış yapan Deutsche Bankın satışlarının karşılanarak hisse üzerindeki satış bakısının kırılması ve hisseyi trade edecek yeni spekin ortaya çıkması eğer yönünü yukarı verirse yeniden 1,80-2 leri konuşabiliriz. Kanımca hisse ederinden fazla satılmış durumda.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şirketin bilinirliği az ve geri alım sonrası sonrası piyasadaki hisse miktarı azalmış vaziyette kalanları ise belirli aracı kurumlarda toplu vaziyettedir. Şirketti tanıtmak ve hisse sayısını artırmak lazım bu da 2 şekilde olabilir. Ya topladığın malları birilerine satarsın ki şirketin bu yönde görüşmeler yaptığı yatırımcı ilişleri tarafından da teyit edilmektedir yada bedelsiz sermaye artırımı yaparsın.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Anlık takasları göremiyorum satış baskısı devam ediyor satıcı halen meksa/ Deutsche mıdır
Gerçekten yoruldum ne bir yol bulabiliyor ne bir yol açabiliyorum, nerede bir hareket yapsam kol kesiyorum ve kol kestiğimle kalıyorum, aldığım hisse aldığımın üstünü, sattığım hisse sattığımın altını görmüyor, bu ne yaman kısmetsizliktir, büyü desem büyü değil , nazar desem nazarlık bir durum yok, çok bunaldım çooook,
ne alıp sattığımı bilen arkadaşlar var atlamışım ,silvr sattığımın altında...
fazla teprenmemek lazım...açıkçası neredeyse bende aynı durumdayım...dün elimde karel vardı biraz kardaydım sattım ve alkime geçtim..şimdi alkim %5 düşmüş ,karel ise %5 çıkmış....bazı dönemler gerçekten de bu tür dönemler yaşıyoruz...inandığın hissede sabit kalmak en doğrusu...endeks çıkarken hep en hızlı gidecek hissede olmak istediğimizden dolayı bunlar oluyor....sabır dostum...
Bu çok farklı bir şey dostum ihtiyaçtan değil, yalnız daha fazlasını kim istemez o ayrı, isabetli kararların hep eğişinden dönüyorum, canımı sıkan o , hep arafta yaşıyorum, seçim yaptığım hisselerin yanlış olmadığını düşünüyorm, zamanlamayı ekseriyetle yanlış yapmak beni yoruyor, baksanıza ne güzel paylaşımlar yapar kazanmasakta klavyelerden umutsuzluk dökülmezdi satırlarımıza,bir çift tatlı cümleye hasret kaldık, inan bana bunun krizle felan alakasıyok giden hisse gidiyor, alkim dedinizde, % 30 kaybetmeden bilanço arefesinde alkim tahtasına gititm tam alacakken vazgeçmiştim, 19 liraydı,o zaman sodayı tercih etmiştimki, şuan karlı bile olacaktım, arada uçurum var
yanlız değilsin sayın kitapçı dostum...bazen ne kadar bilirseniz bilin her şey nasip olmasında bitiyor...nasip olmadan kazanılmıyor...
borsanın zirvesinde hangi hissede olsaydım ve hiç satmadan bekleseydim bir hisseden ancak %30 kayıp edebilirdim...hangi hisseye son bir ay içinde gittiysem bende zarar ettim (son üç gün hariç :) ) sattığım da güzel çıktılar...artık başa gelen çekilir dostum...biz de mecbur katlanacağız...borsada kazanmak olduğu gibi kayıp etmek de var...:)
Neden kendinizi heba edip duruyor sunuz kaybedecek sadece zamanınız olacak bazisi icin avantaj bazisi için dezavantaj tan öte bi durum yok ,bilici gibi bir hissede bulunmanin avantajını cok aşırı döviz volalitesi olamadığı sürece tekrar yaşayacaksiniz bundan sonraki hedef kesinlik tl zirvesi olacak orada dikkat etmek lazım asil TL yi yeni zirve ile geçecek yada uzun zaman hapsedecek ,şu dönemde sadece kari alamamanin üzüntüsünden başka bir derdiniz olmasın sireket gayet iyi , borç olması piyasa ayak uydurma si sizi uzmesin bakin bunların altından bakın nasıl çıkacak ...mal değerli değerini bilin
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herhangi bi numara çekmişmi bence hayır bekleyen e iyi ekmek birakma ihtimali cok yüksek görünmüyor mu ytdhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bdceb88e32.jpg
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kız çok güzel ama evde kalmış, keşfeden, bilen yok. Anası da konuya komşuya gezdirmiyor ki gören olsun. Evde öyle karpuz büyütüyor.
Ulan lavuk kafamı bozdun buralardan 50 yaptım tekrar gel 1.25 bi 50 bindaha yapcm söz...
Valla dostlar bir zamanlar gentaşta da böyle diyorduk ...aylarca o hissede yorum yaptım üç defa da giriş yaptım ama her seferinde uzun süre tutmama rağmen zararla çıktım...üstelik ilk maliyetim 1,54 idi...buna rağmen zarar yaptım...sonunda dayanamayıp çıktım ve en son bilançosu da çok güzel geldi..hisse şu anda 2,09 da...herkes geçmişte bu hisse 1,80 i geçemez mümkün değildir diyordu...ama şimdi görüyorsunuz işte..
herşey bilançodur ve sabırdır dostlar...bu kız son zamanlarda kendini çok bozdu...eski hanımefendiliği gitti...o yüzden de bu aralar kimse bakmıyor...ama döviz ile ilgili sıkıntısı geçerse tekrardan mahalenin gözdesi olmaya aday bir kızdır...bu kız ile geçmişte çok bakıştık...hatta bir ara çok da sevdim...ama sonradan herkese pas verince gönlüm kaydı artık...
kur böyle geri gelmeye devam ederse satıcılar geri döner. şu kurlarla bile 2.çeyrek 2 milyon civarı kar bekliyorum. toplam 7 milyon olur. ama sonra stabil kalsa yıl sonu 25 milyon, inişe geçerse kurlar ,35 milyon civarı kar yazar.
fk 2 lerde gezeriz artık.
gentaş ta senelerce süründü ama en sonunda birileri kızı farketti.
a grubu olmadığımız için kız ara sokaklarda dolaşıyor, a grubu olsaydı istiklal de beğenen çıkardı kızı.
O zamana hisse de olurmuyum bilmiyorum, yıl sonu karı 23 milyon üzeri kar hisseyi 5 li rakamlara taşımalıdır, gentaş ise güzelliği o kadar dile düşmesine rağmen evde kalmıştı ki kız çözümü transparan kıyafetle sokağa çıkmakta buldu ahan da açtım her tarafımı bir kusurum var sa görün dercesine, SONUÇ ORTADA YTD
babası öldü kız özgür kaldı...abileri daha demokrat...merhum pencereye bile çıkmasına izin vermezdi..bazen saatlerce dışarda kalır onu pencereden görmeyi umud ederdim...ama aylarca uğraşmama rağmen beni beğenmedi...ben bir kekoya ne yapayım peşimde behlüller varken...o gün bu gündür umudumu kestim o kızdan...
aselsanın halka arzına katılacak var mı dostlar sizin düşünceniz nedir....son zamanlarda hiç bir kız bana pas atmıyor....sizce asel kızı pas verir mi ??
Ben bu fiyatları pahalı buluyorum , rakam yazmayayım sonra kızarsınız
Aselsanîn 2020 ye kadar ki iş yükü 7.5 milyar dolar piyasa değeri 6 milyar dolara yakın, doların gevşeyeceğini düşünüyorum,blcyt 2020 sonuna minimum 500 mn ciro , piyasa değeri kadar kar yazabilir, hissenin fiyatına bir şey diyemiyorum, utanmaz arsızlık yapar sürünür desem olmaz, hissenin suçu ne? piyasa fiyatlamıyorsa ... fatmagülün suçu ne gibi oldu anasını satayım
Ciroyu minimum diyorum 600 mn'u da devirebilir ....
Şunuda söylemek gerek aselsan sadece aselsan değildir , ülkemiz için özel biri değeri vardır hele bundan sonra,geçenler de genel müdürü dinliyordum, bazı özel durumları kapa açıklayamıyoruz dedi
sayın kitapçı ben bu kızı beklerim, ama ekrana çok bakarsak bekleyemeyiz. Allah c.c cümlemize bekleme sabrı ve büyük kazanma nasibi versin.
işlem hacmi birkaç gündür fena değil blcyt de. yakında bi hareket bekliyorum. en kötü 1,90- 2,00 bandına atmalı çok yakın zamanda. yoksa kızlığından şüphe edeceğim bunun.