Originally Posted by
abcd
Bilen arkadaşlardan bir bilgi ve paylaşım rica ediyorum.
Ana ortak selçuk ecza holding aş nin borsadaki paylardan %5,1 lik kısmını yani yaklaşık 31 milyon lotu borsadan topladığını dipnotlardan görebiliyoruz. Takasta da iş bankasın da hereketsiz olarak bekliyor bu hisseler.
Bu bilgi dipnotunu en eski tarih olarak gördüğüm mali tablo 30 eylül 2018.
ve bir önceki 30 haziran 2018 dipnotlarında bu bilgi yok , bu demektir ki, hisse alımı 2018 yılı 3. Çeyrekte yapılmış görünüyor.
Ancak, ne şirketin web sitesinden ne de kap ta bu konuyla ilgili özel durum açıklaması bulamadım.
Bu forumdaki sayfaların ilgili tarihlerinde de bu konuyla ilgili bir bilgi yok.
Neden bunu öğrenmeye çalışıyorum?
1-Ana ortak hangi fiyatlardan 31 mln lot geri almış?
2-geri alımı piyasadan mı, yoksa özel emirle yabancı dan mı almış, piyasadan almışsa piyasanın fiyat tepkisi ne olmuş?
3- en önemlisi de, aldığı fiyat seviyesi ve dönemine bağlı olarak, yüksek temettü dağıtmayan ve başka sektörlere girmeyen, ve ciddi miktarda parası olan şirket ve ana ortağı acaba tekrar, piyasadan hisse toplamayı düşünür mü?
Sorularına yorum yapmak ve cevap bulmak için yardım istiyorum , elbette hatırlayan ve uzun süredir hisseyi elinde tutan yatırımcı arkadaşlar varsa.
Buradan cevap alamazsam tabiiki şirketi arayıp yatırımcı ilişkilerine soracağım, borsadan payların hangi tarihte ve ne şekilde toplandığını....